Aluminium H-profiel 3mm

Onze 3 mm aluminium H-profielen zijn geschikt als verbindingsprofielen, bijvoorbeeld voor onze aluminium composietpanelen met een dikte van 3 mm, en kunnen binnen en buiten worden gebruikt dankzij het corrosiebestendige geanodiseerde aluminium in een solide constructie.

✓ Geanodiseerd aluminium
✓ Corrosiebestendig
✓ Ideaal voor aluminium composiet panelen
✓ Hoge buigstijfheid
✓ Gladde oppervlakken

De verbindingsprofielen met 3 mm klembereik zijn bij ons verkrijgbaar in lengtes van 1 meter en 2 meter tegen gunstige prijzen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 13,15/ stuk (Basisprijs € 13,15/ m)
 • from 25 Items € 11,96/ stuk (Basisprijs € 11,96/ m)
 • from 50 Items € 10,77/ stuk (Basisprijs € 10,77/ m)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Aluminium H-profielen als verbindingsprofielen voor 3mm panelen

Geanodiseerd aluminium ✓ Voor binnen en buiten ✓ Hoge stijfheid ✓

Onze aluminium H-profielen met een klembereik van 3 mm zijn geschikt als verbindingsprofielen voor twee panelen met een dikte van 3 mm. Dit maakt de profielen ideaal voor onze aluminium composietpanelen of ook voor onze gegoten acrylglaspanelen, die wij op maat gezaagd in een groot aantal kleuren en uitvoeringen aanbieden. De fijne profielen met een uitstekende oppervlaktekwaliteit zijn gemakkelijk te verwerken en kunnen indien nodig probleemloos worden ingekort. Om ervoor te zorgen dat de profielen niet door weersinvloeden worden aangetast, gebruiken wij voor de goedkope aluminium profielen uitsluitend geanodiseerd aluminium, dat zich kenmerkt door een zeer goede corrosiebestendigheid.

De verbindingsprofielen, waarvan de doorsnede doet denken aan de hoofdletter H, worden ook vaak aangeduid als dubbel-T profielen en zijn in onze online shop verkrijgbaar in lengtes van 2000mm. De profielbreedte aan de voorzijde is 17mm. De achterzijde met de verbrede montagevlakken heeft daarentegen een breedte van 26mm. Door het gladde, zilveren oppervlak van de profielen kan de achterzijde zonder meer ook als zichtbare profielzijde worden gebruikt. Het maximale klembereik van de profielen bedraagt 3,5mm. Hierdoor kunnen panelen met hogere fabricagetoleranties ten opzichte van de paneeldikte toch probleemloos in het profiel worden geschoven.

OPMERKING: De 3 mm verbindingsprofielen worden gewoon tussen twee aluminium composietpanelen geschoven. De extra verlijming is niet absoluut noodzakelijk, maar kan voorkomen dat de profielen verschuiven op gladde oppervlakken.

Omvang van de levering:

 • 1 x aluminium H-profiel 3mm in 2000mm lengte

TIP: De H-profielen hebben een lengte van 2000mm, afhankelijk van de keuze. Als deze moeten worden ingekort of in verstek gezaagd, volstaat een gewone handzaag met een metalen zaagblad. Het zagen van de dunne aluminium profielen gaat echter veel gemakkelijker en netter met een verstekzaag.

Eigenschappen van het aluminium verbindingsprofiel in 3mm

De aluminium H-profielen zijn geanodiseerd. Dit betekent dat de oppervlakken worden behandeld door anodische oxidatie in het zogenaamde anodiseerproces. Bij dit proces wordt een oxidase beschermlaag op de oppervlakken aangebracht, wat resulteert in de best mogelijke bescherming tegen corrosie, zodat de aluminium profielen bij gebruik buiten, zelfs in de meest ongunstige weersomstandigheden, beschermd zijn tegen omgevingsinvloeden. Vooral bij gebruik als verbindingsprofielen voor gevelbekleding met aluminium composietpanelen buiten is de speciale corrosiebescherming een essentiële factor die niet alleen het uiterlijk beïnvloedt, maar ook bijdraagt tot een aanzienlijke vermindering van de onderhoudskosten voor het behoud van het bouwwerk.

Met een profieldikte van slechts één millimeter zijn onze H-profielen extreem dun en daardoor zeer licht. Dit heeft echter geen noemenswaardig effect op de stabiliteit en stijfheid van de profielen, wat vooral merkbaar is bij kunststofplaten met een lagere buigstijfheid, omdat niet alle plaatmaterialen zo'n hoge inherente stijfheid hebben als bij aluminium composietplaten, bijvoorbeeld aluminium Dibond, aluminium Cobond of onze voordelige aluminium composietplaten. Naast het lage gewicht van de profielen heeft de geringe profieldikte nog andere voordelen. Enerzijds kunnen de profielen gemakkelijk met een handzaag worden ingekort of verstek gezaagd, anderzijds is de overgang van het plaatoppervlak naar het profiel met slechts één millimeter zeer klein, zodat dit visueel nauwelijks opvalt.

Technische gegevens van het 3mm aluminium H-profiel

 • Materiaal: Geanodiseerd aluminium
 • Legering: AlMgSi 0,5 volgens EN-573-3
 • Oppervlak: zilver geanodiseerd
 • Kleur: Aluminium zilver
 • Profiel vorm: H-profiel
 • Klembereik (max): 3,5mm
 • Profiel sterkte: 1,0mm
 • Zichtbaarheid: 17,0mm
 • Profiel breedte: 26,0mm
 • Montage oppervlak: 12,5mm
 • Uv-bestendig: Uitstekend
 • Weerbestendig: Uitstekend
 • Corrosie bestendig: Uitstekend

Toepassing en montage van de aluminium H-profielen in 3mm

Met een klembereik van 3 mm zijn de aluminium H-profielen perfect geschikt voor onze aluminium composietpanelen, die wij in vele kleuren en decors aanbieden. De H-profielen, die worden gebruikt voor de bekleding tussen twee panelen, kunnen dankzij hun uitstekende corrosiebestendigheid zonder meer buiten worden gebruikt. Het hoogwaardige, zilveren oppervlak is niet alleen ideaal voor zilverkleurige aluminium composietpanelen, maar vormt ook een aantrekkelijk contrast voor panelen in houtdecor of intensieve grijstinten en versterkt op eenvoudige maar doeltreffende wijze het aanzicht aan de stootranden van de panelen. Vooral buiten, of bij gebruik in vochtige ruimtes, heeft de randafdekking het voordeel dat het gebruik van de H-profielen voorkomt dat vocht via de voegen van de aangrenzende panelen in het metselwerk terechtkomt, waardoor de constructie beter beschermd is tegen vochtschade.

Ook al zijn de verbindingsprofielen in de eerste plaats ontworpen voor het afdekken van dilatatievoegen in grote oppervlakken van aluminiumcomposietpanelen, de toepassingsmogelijkheden zijn veel ruimer. De filigraanprofielen zijn ook ideaal voor het maken van transparante scheidingswanden in kantoren of winkels met acrylglas. Daarnaast zijn de profielen ook uitstekend geschikt als drempelprofielen voor vinyl vloerbedekkingen met een dikte tot 3,5 mm, die in tegenstelling tot klikvinyl rechtstreeks op de vloer worden verlijmd. Een ander voorbeeld is de constructie van een wandbekleding als doucheachterwand, die met ondoorzichtige acrylglaspanelen wordt opgetrokken.

OPMERKING: Naast de H-profielen bieden wij ook hoekprofielen en eindprofielen voor panelen met een dikte van 3 mm in lengtes van 1 meter en 2 meter tegen gunstige staffelprijzen.

Toepassingsvoorbeelden

 • De aluminium H-profielen zijn perfect geschikt voor bekleding met aluminium composiet panelen in 3mm dikte
 • H-profielen dekken noodzakelijke bevestigingsafstanden voor bekledingen met panelen met hoge thermische uitzetting
 • De corrosiebestendige verbindingsprofielen zijn onderhoudsvrij en bestand tegen de meest ongunstige weersomstandigheden
 • In de interieurbouw zijn de aluminium verbindingsprofielen ideaal, bijv. voor scheidingswanden uit onze aluminium composietpanelen
 • In de handel wordt acrylglas gebruikt als virusbescherming. Hier worden de profielen gebruikt om snijkanten af te dekken
 • H-profielen verhogen de stabiliteit van constructies, die meestal onvoldoende is met 3 mm panelen

Het klembereik van de aluminium H-profielen is max. 3,5 mm. De plustolerantie van een halve millimeter is nodig omdat de fabricagetoleranties van aluminium composietpanelen per fabrikant sterk kunnen verschillen. Dit betekent echter ook dat de H-profielen niet altijd de perfecte klemkracht hebben. Dit geldt vooral als de plaatdikte van de aluminium composiet panelen door de toleranties iets minder dan 3 mm bedraagt. Extra verlijming met een MS-polymeer is in dergelijke gevallen nuttig. Deze hybride lijm, die kan worden aangebracht met een conventioneel siliconenpistool, wordt gekenmerkt door een zeer hoge kleefkracht en tegelijkertijd blijvend elastische eigenschappen. Onze aluminium profielen zijn voorzien van een overlangse uitsparing die dient als geleiding bij het aanbrengen van de lijmmassa en tevens bijdraagt tot een verbeterde duurzaamheid van de gelijmde verbinding.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerAL-HP-030P0000
Standaardlengte2000 mm
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTINN/B
MateriaalAluminium geanodiseerd
Profiel typeH-Profiel
Profiel lengteNee
Klemgebied3mm
GewichtN/B
KleurMetallic
KleurnauwkeurigheidNee
RAL kleurcodeN/B
KleurnaamAluminiumzilver
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.