Filamenten voor de 3D-print - Made in Germany

Onze kunststof-filamenten voor de 3D-printer worden al bij het productieproces aan strenge kwaliteitscontroles onderworpen om de optimale kwaliteit van het filament te verzekeren. Daardoor zijn onze filamenten voor de hobby-3D-printer, als ook voor de industriële productie geschikt.

Uw voordelen met onze filamenten voor de 3D-printer
 1. Uitstekende kwaliteit van kunststof-filamenten voor de 3D-printer die aan de hoogste eisen voldoen- Made in Germany
 2. Onze filamenten hebben een buitengewoon hoge producttolerantie om precieze printresultaten te verkrijgen
 3. Al onze filamenten worden steeds getest om een hoge kwaliteit te verzekeren nu, en in de toekomst
 4. Onze filamenten zijn apart vacuüm verpakt en altijd uit nieuw materiaal

Hoogwaardige filamenten voor de 3D-print - Made in Germany.

Wat zijn filamenten?

De term draad verwijst heden ten dagen niet meer naar een specifiek materiaal. Dit kunnen zowel textieldraadjes als ook kunststofdraadjes zijn. Op het gebied van 3D-printen vormen de filamenten het belangrijkste deel van de grondstoffen, die voor het printen van driedimensionale objecten met een daarvoor geschikte 3D-printer nodig zijn. Hoewel er uiteraard 3D-print filamenten van metaal of hoogwaardige kunststoffen zoals carbon bestaan, wordt bij het begrip filament meestal een fijne draad uit kunststof bedoeld, die met normale, op de markt zijnde, 3D-printers verwerkt kan worden.

Deze filamenten bestaan in diverse uitvoeringen. Van diverse kunststoffen, zoals het milieuvriendelijke bio kunststof PLA of het buitengewoon schokbestendige ABS tot de transparante filamenten uit Acrylglas (PMMA) of PETG. Ook wat de kleurselectie betreft, zijn er aan de 3D-print filamenten amper grenzen gesteld, zodat de mogelijke kleuren bijna het gehele kleurenpalet omvatten. Zelfs felle neonkleuren, metaal kleuren, goud, zilver en brons zijn, wat de kunststof soort betreft, mogelijk. Ook fluorescerende filamenten zijn inmiddels voor een goede prijs verkrijgbar.

Fysische eigenschappen van filamenten voor de 3D-print

Door de verschillende kunststoffen, waaruit onze filamenten gemaakt worden, kunnen wij geen informatie over de fysische eigenschappen geven. Gedetailleerde eigenschappen, bijvoorbeeld over de specifieke dichtheid, de extrusietemperatuur of de hittebestendigheid, zoals voor en na de print, kunt u in de productbeschrijving van ieder filament vinden.

BELANGRIJK: Al onze filamenten bestaan uit een puur materiaal en zijn vrij van weekmakers.

Hoe worden filamenten verwerkt?

Filamenten voor de 3D-print worden met speciale 3D-printers in een smeltproces (Fused Deposition Modeling, kort FDM) op een basisplaat (ook printbed genoemd) in enkele dunne lagen over elkaar tot een driedimensionaal object gevormd. Afhankelijk van de kunststof, word het filament door een hittebuis op een bepaalde temperatuur gebracht, zodat het kunststof smelt. Het zogeheten extrusie temperatuurbereik, waarin een filament een druckbar smeltpunt bereikt, is bij ieder kunststof verschillend en word door de 3D-printer ingesteld. De basisplaat zou altijd vetvrij en schoon moeten zijn, zodat het gesmolten filament er goed aan blijft plakken. Voor beter contact tussen basisplaat en filament kan een voorbehandeling met oplosmiddelvrije lijm, of speciaal plakband van pas komen. Voor sommige kunststoffen (vooral de ABS filamenten) kan het nodig zijn, dat de basisplaat met een heatbed op een bepaalde temperatuur verwarmt word, om genoeg contact tussen printbed en filament te verzekeren. Dit proces wordt ook heatbed-temperatuur genoemd welke u ook bij de meeste 3D-printers kunt instellen. Hoe u deze temperaturen kunt instellen, vindt u in de handleiding van uw 3D-printer.

LET OP! Filamenten moeten droog en luchtdicht bewaard worden, omdat ze vocht uit hun omgeving zouden kunnen opnemen!

Onze leveringsopties voor 3D-print filamenten:

 1. PLA-filamenten in verschillende kleuren met 1,75mm sterkte als 0,75kg spoel

Op verzoek leveren wij ook:

 1. PLA-filamenten met 2,85mm sterkte, of verdere kleuren of als 2kg spoel
 2. ABS-filamenten in verschillende kleuren en in 1,75mm of 2,85mm sterkte
 3. ASA-filamenten in natuur of zwart als ook in 1,75mm of 2,85mm sterkte
 4. PMMA-filamenten (Acrylglas) in transparant of zwart als ook in 1,75mm of 2,85mm sterkte
 5. PETG-filamenten in transparant of in verschillende kleuren en in 1,75mm of 2,85mm sterkte
 6. HIPS-filamenten (Polystyreen) in de kleur natuur met 1,75mm sterkte als 0,75kg spoel
 7. 3D-print filamenten in de kleur die u wilt (minimumafname noodzakelijk)
 8. 3D-print filamenten per meter voor goedkope productafhankelijke prijzen verkrijgbaar
 9. En nog veel meer

Al onze filamenten voor de 3D-print worden in Duitsland onder de geldige EU-voorschriften, in buitengewone kwaliteit en uit uitstekende vooraf gedroogde grondstof geproduceerd. Om u de beste kwaliteit van het materiaal, de kleurconsistentie en het rond zijn te verzekeren, worden al onze producten tijdens en na de productie aan strenge kwaliteitscontroles onderworpen. Iedere geproduceerde rol wordt getest, een droogmiddel toegevoegd en apart vacuüm verpakt om u zo een goede opslag mogelijkheid voor het materiaal te garanderen.

Toepassingsgebieden van filamenten voor de 3D-print

De toepassingsgebieden voor de 3D-print van filamenten zijn buitengewoon veelvuldig, zodat ze industrieel gebruikt worden, als ook in kleinere winkels. Door de altijd groeiende aanbiedingen van 3D-printers voor toch wel goedkope prijzen, worden ook privé steeds meer objecten met de 3D-printer geproduceerd.

De industrie maakt meestal gebruik van 3D-printers om prototypes voor de massaproductie te maken, om de kosten van het maken van dure spuitgietvormen te omgaan, of omdat het maken van een object door zagen, frezen, boren en slepen te veel moeite kost of niet gerealiseerd kan worden. Vaak worden ook enkele exemplaren, bijvoorbeeld speciale machinebouw delen, kokers of op schaal gemaakte modellen met hulp van de 3D-printer geproduceerd. De industriesectoren die het meest gebruik maken van het printen met de 3D-printer zijn bijvoorbeeld de lucht- en ruimtevaart, de automobielindustrie, de machinebouw en de verpakkingsindustrie.

In kleine en gemiddelde bedrijven daarentegen, worden filamenten veel vaker voor het printen gebruikt. Zo is het bijvoorbeeld voor architecten veel makkelijker, hun designs, zonder veel moeite, driedimensionaal en op schaal van een model te presenteren. Ook in de geneeskunde en tandheelkunde worden steeds meer prothesen of dergelijken met een printer gemaakt.

De fabricage van reserveonderdelen, individuele kokers voor gebruiksvoorwerpen van iedere soort of in de modelbouw, laat zich met een 3D-print niet alleen maar snel verwerkelijken, maar wordt ook meer en meer van thuis uit gebruikt.

Er bestaat waarschijnlijk niks anders dat zo veelvuldig en flexibel is, als het printen van driedimensionale objecten. Zo verschillend als de gebruikers van 3D-printers zijn, zo verschillend zijn ook de toepassingen waarin de printresultaten worden gebruikt.

Typische voorbeelden voor het gebruik van 3D-print filamenten:

 1. In de industrie worden filamenten voor de 3D-print voor prototypes, enkele exemplaren en modellen gebruikt
 2. In de massaproductie als andere methodes te veel moeite kosten of niet mogelijk zijn
 3. Privé word 3D-print vaak voor kunst- en designobjecten, als ook voor eenvoudige gebruiksvoorwerpen toegepast
 4. En nog veel meer

3D-Druck filamenten in uw lievelingskleur:

Wilt u graag filamenten voor de 3D-print in bepaalde kleuren, bijvoorbeeld een kleur in het RAL-kleursysteem, kunt u ons uw wens via email sturen. Hierbij moet u er wel op letten, dat er minimum aankoophoeveelheden bestaan, welke bij iedere kunststof kunnen variëren. De filamenten in de door u gekozen kleur worden indien het mogelijk is speciaal in de zo genoemde “klanten opdracht” geproduceerd. Daarbij geldt de kleir voorde grondstof van het filament. De klur kan bij het drukken door temperatuur en druksnelheit eventueel veranderen en afwijken. Om deze reden is een garantie voor de kleurechtheid jammer genoeg niet mogelijk.

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om een prijsopgave inclusief verzendkosten, mede te delen.