VHM-HPL-Boor Ø 8mm

HPL boor van volhardmetaal (VHM) met een middelpunt met een diameter van 8,0mm voor perfecte gaten in gevelplaten, bijv. HPL-panelen of vezelcementplaten.

✓ Speciaal gehard staal
✓ Met centreerpunt
✓ Geen afglijden
✓ Geen uitbraken
✓ Ideaal voor HPL-platen

Met speciale boor-kopgeometrie voor zuivere boorgatranden zonder uitbreken - ook bij boren uit de vrije hand.

LEVERTIJD: Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 51,17 / stuk
€ 51,17 / stuk
0,0500 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 51,17 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0500 kilo
Incl. 19% Btw
Beschrijving

8mm HPL-boor van volhardmetaal (VHM)

Hoge levensduur ✓ Met centreerpunt ✓ Perfect voor HPL-platen ✓

Onze 8mm VHM-HPL boor is gemaakt van volhardmetaal met een extra geharde snijrand. Dit maakt de boren ideaal voor het boren van HPL-platen, waar conventionele boren door het zeer harde materiaal snel hun limiet bereiken en veel sneller slijten. De speciale boorkopgeometrie met zeer scherpe snijkanten maakt het mogelijk precieze gaten te boren zonder uitbreken, zelfs bij gevoelige materialen en oppervlakken. Dankzij het centreerpunt kan de exacte positionering van de boorgaten probleemloos worden uitgevoerd, zonder angst voor het slippen van de boor. Met een diameter van 8mm is de boor de ideale maat voor glijpunt-boringen, die uitermate belangrijk zijn bij het plaatsen van HPL-platen om een dwangvrije installatie te garanderen met voldoende ruimte voor uitzetting op de bevestigingspunten.

Om de boor tijdens het transport niet te beschadigen, wordt de boor geleverd in een robuuste beschermende verpakking met schachtklem. Dit betekent dat de snijrand van de boor wordt beschermd tegen schokken, b.v. Beschermd in contact met andere losse boren in de boorkoffer en verlengt daarmee effectief de levensduur van de HPL boor. Bovendien wordt het risico op letsel aanzienlijk verminderd door het scherpe, puntige centreerpunt. Het boorbeschermingshoes is eenvoudig te openen en maakt het mogelijk de boor zeer eenvoudig van de schachtklem in het deksel te pakken.

  Leveringsomvang:
 • 1 x HPL boor Ø 8,0mm
 • 1 x Boorbeschermhoesje met schachtklem

OPMERKING: Voor een maximale levensduur dient de HPL-boor na gebruik altijd in de meegeleverde beschermende verpakking te worden bewaard.

Eigenschappen van onze VHM-boor voor gevelplaten

Onze HPL boor van volhardmetaal met een diameter van 8,0mm en een totale lengte van 80mm, heeft een spiraalengte van 25mm en is daardoor ook geschikt voor gevelplaten met dikkere diktes. Door de brede groeven en de speciale geometrische opstelling van de spiraal, evenals de perfect gekozen spiraalhoek van de spiraal, kan de boorspaan effectief worden weggevoerd en wordt ook voorkomen dat de boor te veel warmte genereert. Dit maakt onze boor ideaal voor langdurig gebruik, zelfs als een groot aantal gaten direct na elkaar geboord moet worden zonder bang te hoeven zijn voor gloeien.

Voor perfecte boorgaten heeft onze HPL boor een speciale boorkopgeometrie die afbrokkelen aan de randen van het boorgat voorkomt, vooral op de harde oppervlakken van de HPL-platen. Dit betekent dat zelfs bij boren uit de vrije hand zonder vaste steunen, boren zonder afschilfering van de decoroppervlaktes aan de voor- en achterkant mogelijk is.

Het fijne, zeer scherpe centreerpunt van de boor voorkomt dat de boor wegglijdt op de harde oppervlakken, zoals die worden gebruikt voor gevelplaten bijvoorbeeld voor onze HPL-platen. Dit garandeert een zeer nauwkeurige positionering van de gaten zonder vooraf kleine gaatjes voor te boren of de gemarkeerde bevestigingspunten voor te boren of voor te stansen met een centerpons. Daarnaast breekt het centreerpunt het decoroppervlak open, waardoor de boorkop nog gemakkelijker het harde oppervlak kan penetreren wat weer effect heeft op de kwaliteit van de boorgatranden.

Technische data van onze HPL boor

 • Ø boring: 8,0mm
 • Typ: Spiraalboor
 • Spiraallengte: 25mm
 • Totaallengte: 80mm
 • Opname: Cilinderschacht
 • Draairichting: Rechtsom
 • Materiaal: volhardmetaal (VHM)
 • Centreerpunt: Ja
 • Corrosiebestendig: Ja

Boren van HPL platen met onze HPL-boor

Om gaten in de gevelplaten te boren, moeten deze vooraf worden gemarkeerd. Breng hiervoor de posities van de gewenste boorgaten met een geschikte pen over op de bekledingsplaat. Definieer, voordat u met boren begint, eventueel een bevestigingspunt als vast punt. Dit mag echter niet met de 8mm boor worden geboord, omdat de diameter te groot is om met onze HPL schroeven te bevestigen. Gebruik in plaats daarvan onze volhardmetalen HPL boor met een diameter van 6mm.

De overige bevestigingspunten kunnen als schuifpunten geboord worden met onze 8mm HPL boor. De grotere diameter zorgt ervoor dat de gaten in HPL-platen voldoende speling hebben bij eventuele thermische uitzetting, waardoor de platen niet uitpuilen. Om te boren plaatst u het centreerpunt precies op de gemarkeerde markering en boort u met matige snelheid zonder al te veel druk op de boor uit te oefenen. Zorg er ook voor dat u de boormachine recht houdt om precies uitgelijnde boorgaten te krijgen.

Voor het boren van gaten kunt u het beste een accuboormachine of een boormachine gebruiken. Merk echter op dat de bedrijfsmodus van een klopboormachine is ingesteld op boren zonder slag. Anders kan de HPL boor beschadigd raken, zodat deze in het ergste geval niet meer gebruikt kan worden.

Onze HPL boor van volhardmetaal (VHM) worden heel vaak HPL-boren genoemd omdat ze voornamelijk worden gebruikt voor het boren van de harde hogedruklaminaatplaten. Dit komt door het zeer harde oppervlak, dat bij conventionele boren voor metaal of hout snel de neiging heeft om grof te schilferen aan de randen van het boorgat of om uit te breken als de boor aan de achterkant tevoorschijn komt. De speciale boren kunnen ook zonder aarzelen worden gebruikt voor bijna alle kunststofplaten en vele andere te boren gevelplaten voor gaten met een diameter van 8mm. Vooral bij gebruikelijke kunststofplaten, b.v. gemaakt van ABS, polyethyleen of polypropyleen, u profiteert van precieze boringen met zeer nauwkeurige, scherpe boorgatranden, waarbij de boorspaan bijna niet smelt als het toerental laag genoeg wordt gekozen. De boor kan echter niet worden gebruikt voor het boren in steen, beton of metalen.

Onze HPL boor is uitermate geschikt voor het boren van gaten voor de montage van HPL-platen als gevelbekleding of balkonomheining. De passende Gevelschroeven voor een onderconstructie van hout bieden wij u zowel ongekleurd of met gekleurde kop in verschillende kleuren aan. Voor balkonomheiningen en metalen onderconstructies hebben wij in onze onlineshop Balkonschroeven in diversen kleuren en uitvoeringen tegen goedkope staffelprijzen.

  Aanbevolen boorgatmaten voor HPL-platen:
 • Voor glijpunten: HPL-boor met 8,0mm boorgat diameter
 • Voor vaste punten:   HPL-boor met 6,0mm boorgat diameter

ATTENTIE: Bij het boren mag geen overmatige druk op de boor worden uitgeoefend, anders kan bij het uitkomen van de boor ondanks de speciale boorkopgeometrie de achterkant van de gevelplaten splinteren.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerSP-VHM-88025
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4260604223526
MateriaalVolhardmetaal (VHM)
Boor maatØ 8,0 x 80mm
Ø Boring8,0 mm
Ø Shank8,0 mm
Opname SchachtCilindrische schacht
Totale lengte80 mm
Spiraallengte25 mm
Spiraal typeN/B
PunthoekN/B
Rotatie richtingRechtsdraaiend
Gewicht0.0500
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.