Spiraalboor HSS-G Ø 3,0mm

De spiraalboor DIN 338 HSS-G met 3,0 mm diameter in profielgeslepen kwaliteit is ideaal voor het boren van onze optische aluminium profielrails voor extra bevestiging met kleine schroeven en perfect voor het boren van onze kunststofplaten en metalen.

✓ Boorpunt kruisgeslepen
✓ Geslepen boorspiraal
✓ Duurzaam HSS staal
✓ Vervaardiging volgens DIN 338
✓ Zelf centrerend
✓ Punthoek 118°

De HSS-G boor is geschikt voor het boren van onze kunststofplaten, alu composietplaten en als profielgeslepen metaalboor ook voor een grote diversiteit aan metalen.

LEVERTIJD: Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 0,71/ stuk (Basisprijs € 0,71/ stuk)
 • from 50 Items € 0,60/ stuk (Basisprijs € 0,60/ stuk)
 • from 100 Items € 0,48/ stuk (Basisprijs € 0,48/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 0,83 / stuk
€ 0,83 / stuk
0,0100 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,83 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0100 kilo
Incl. 19% Btw
Beschrijving

HSS-boor Ø 3,0mm voor filigraanboringen

Vervaarding volgens DIN 338 ✓ Geslepen uitvoering ✓ Ideaal voor voorboren ✓

Onze HSS-boor met een diameter van 3,0mm gemaakt van hoogwaardig snelstaal is uiterst geschikt om door onze optische aluminium profielen te boren, die voornamelijk worden gebruikt om de snijranden van onze kunststofplaten te bedekken. De profielen van massief aluminium zijn niet voorgeboord en kunnen eenvoudig met de scherpe boor worden geboord om extra bevestiging door middel van schroeven mogelijk te maken. Daarnaast is de boor dankzij zijn kleine diameter perfect voor het voorboren van gaten die vervolgens vergroot moeten worden met een grotere boor. Als precisiegeslepen boor kenmerkt de kleine HSS-G boor zich ook door zijn zeer hoge precisie. Tijdens het fabricageproces worden zowel de spaangroef als de snijkanten van de boorspiraal uitgefreesd en geslepen voor een betere scherpte. Daarnaast heeft de punt van de 3mm boor een verhoogde scherpte, die dankzij het kruispunt in het midden van de boorpunt snijdt. Hierdoor heeft de kleine boor zelfcentrerende eigenschappen. Het is daarom niet meer absoluut noodzakelijk om de boorgatpositie in kunststof of metaal voor te ponsen.

De filigrane boor met een totale diameter van 3,0mm is vervaardigd volgens DIN 338 en is gemaakt van hoogwaardig HS-staal. De boorspiraal heeft een lengte van 35mm en heeft een normale spiraaldraaiing van het type N. De cilindrische as, die eveneens 3mm in diameter is, heeft een lengte van 27mm. Dit resulteert in een totale lengte van 62mm, wat meer dan voldoende is voor de meeste gaten in een kleine maat. Zoals bij al onze geslepen HSS-G-boren, heeft de kleine boor van 3mm een ​​kruispuntboorpunt met een punthoek van 118 graden.

Profielgeslepen boren worden, net als gewalste boren, uit één stuk metaal vervaardigd. Het grootste verschil zit echter in de fabricagemethode. Bij de meeste goedkopere gewalste boor wordt het materiaal sterk verhit, zodat tijdens het walsen de typische boorspiraal ontstaat. Bij een geslepen boor daarentegen worden de spiralen van de boorspiraal uit het materiaal gefreesd en geslepen. Het resultaat is dat een HSS-G boor niet alleen aanzienlijk scherper is dan een HSS-R boor, maar ook aanzienlijk nauwkeuriger wat de kwaliteit van het gat betreft. Dankzij zeer grote afnamehoeveelheden zijn wij ook in staat de preciezere HSS-G boren aan te bieden tegen een zeer gunstige prijs vanaf slechts één boor. Wij berekenen dit prijsvoordeel aan u door en geven ook royale kwantumkortingen voor grotere afnamehoeveelheden.

  Leveringsomvang:
 • 1 x HSS-G Spiraal-boor in Ø 3,0mm

OPMERKING: Voor de best mogelijke kwaliteit van de boorgaten mogen alleen intacte boren worden gebruikt, waarvan de boorkoppunt en de boorspiraal niet zijn beschadigd.

Technische data van onze 3mm HSS-G boor

 • Ø Boring: 3,0mm
 • Ø Schacht: 3,0mm
 • Boor: Spiraalboor
 • Norm: DIN 338
 • Spiraallengte: 35mm
 • Totaallengte: 62mm
 • Opname: Cilindrische schacht
 • Draairichting: Rechtsdraaiend
 • Materiaal: Snelstaal (HSS)
 • Punthoek: 118°
 • Snede: Gekruiste snede
 • Type: N (normale spiraalvormige draaiing)

Toepassingsvoorbeelden voor de HSS-boor in Ø 3,0mm

De kleine spiraalboor is ideaal voor het boren van onze profielrails van aluminium, die zonder problemen verlijmd kunnen worden met montagelijm, maar een extra schroefverbinding met kleine schroeven kan de stabiliteit en stijfheid van kunststofplaten met een dikte van 6mm of 8mm aanzienlijk verhogen. Deze aluminium profielen zijn echter niet voorgeboord, zodat de posities van de bevestigingen vrij te kiezen zijn. De scherpe HSS-G boor glijdt moeiteloos door het dunne materiaal. Zelfs de platen die met de visueel aantrekkelijke aluminium rails moeten worden omrand, kunnen met de boormachine worden geboord, want hij kan ook probleemloos worden gebruikt voor het boren van kunststoffen of onze alu-composietplaten. Zo kunnen in een handomdraai hoogwaardige en stabiele scheidingswanden worden geplaatst. De enige uitzondering hierop zijn onze HPL-platen, die door de zeer hoge oppervlaktehardheid kunnen leiden tot snelle slijtage van de anders zeer duurzame boor. Het is nog steeds mogelijk om HPL te boren, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de snelheid aanzienlijk wordt verlaagd terwijl de boor voldoende wordt gekoeld. Het is ook raadzaam om een ​​reserveboor bij de hand te hebben.

Ook al is het bij grondboren meestal niet nodig, toch kan het handig zijn om gaten met een diameter van 6mm, 8mm of groter voor te boren met een kleinere boor. Het voordeel van deze methode is dat de grotere boor veel beter door het materiaal glijdt en dus minder inspanning betekent en tegelijkertijd minder slijtage aan de boor. De boor van 3mm is ideaal voor voorboren en heeft de ideale maat om een ​​precies, nauwkeurig gat in een grotere diameter te boren. Boren heeft een positief effect, vooral bij massieve metalen met een hogere dikte, omdat er minder boorspaan uit het boorgat gepompt hoeft te worden, wat resulteert in minder warmteontwikkeling en dus het uitgloeien van een metaalboor aanzienlijk vermindert.

Als metaalboor is onze kleine HSS-spiraalboor met een diameter van 3mm ook geschikt voor vele andere metalen, zoals massief aluminium, ijzer, gietijzer, messing of staal. De kleine boor is zelfs heel goed te gebruiken voor edelmetalen zoals goud en zilver. Bijvoorbeeld voor het boren van oogjes in hangers of zettingen voor edelstenen. Door de kleine diameter mag er geen druk op de boor worden uitgeoefend. Anders kan de dunne boor breken. Bovendien moet het toerental altijd worden aangepast aan het te boren materiaal. Naarmate de hardheid van het metaal toeneemt, moet de snelheid worden verlaagd. Daarnaast kan een smeermiddel, snijolie of zeepoplossing een verkoelend effect hebben en voorkomen dat de boor oververhit raakt.

ATTENTIE: Deactiveer de boorhamerfunctie op boormachines en accuschroevendraaiers om schade aan de boormachine te voorkomen.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerSP-HSS-030
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4014691109306
MateriaalSnelstaal (HSS)
Gewicht0.0100
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.