Spiraalboor HSS-G Ø 6,0mm

De HSS-G DIN 338 6 mm boor in profielgeslepen kwaliteit is perfect voor boren van platen of onderconstructieprofielen die met onze gevelschroeven of balkonschroeven te monteren zijn.

✓ Hoogwaardige legering
✓ Langlevend HSS staal
✓ Geslepen uitvoering
✓ Snelstaal
✓ Spitzenwinkel 118°
✓ Made in Germany

De eigenschappen van de 6,0mm HSS-boor maken hem perfect voor het bewerken van aluminium, kunststof, gietstaal of staal.

LEVERTIJD: Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 2,08/ stuk (Basisprijs € 2,08/ stuk)
 • from 50 Items € 1,61/ stuk (Basisprijs € 1,61/ stuk)
 • from 100 Items € 1,13/ stuk (Basisprijs € 1,13/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 2,32 / stuk
€ 2,32 / stuk
0,0100 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 2,32 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0100 kilo
Incl. 19% Btw
Beschrijving

HSS-boor Ø 6,0mm - perfect voor boren op een vast punt

Zelfcentrerende boor ✓ Spiraalboor ✓ Voorboren niet nodig ✓

De 6mm HSS-G boor is profielgeslepen en gemaakt van snelstaal. De snijkant van de boor op de buitendiameter, de spaangroef en de boorpunt zijn met buitengewone precisie geslepen. Door de kruisgeslepen boor boort de boor van 6mm al in het midden van de boorkop. De eigenschappen van deze HSS-G boor bevorderen het zelfcentrerend boren van onze kunststofplaten en composietplaten, bijvoorbeeld om ze te gebruiken als bekledingsplaten of om ze aan de muur te monteren met onze RVS schroefdoppen.

De HSS-G boor is profielgeslepen, vervaardigd met een punthoek van 118 graden en een normale spiraalvormige draaiing (type N). In totaal is de spiraalboor 93mm lang en de bruikbare spiraallengte 57mm. De cilindrische schacht is 36mm lang en ook hier is de diameter 6mm.

In vergelijking met rolgewalste, goedkopere HSS-R boren, is onze 6mm boor van aanzienlijk hogere kwaliteit en langer bruikbaar. Door de uitgebreide profielslijping valt deze spiraalboor vooral op door zijn hoge, langdurige scherpte en garandeert hij precieze bewerking van harde materialen zoals aluminium of messing.

  Leveringsomvang:
 • 1 x HSS-G Spiraal-boor in Ø 6,0mm

OPMERKING: In geval van schade aan de punt of de boorspiraal van onze boor, dient het gebruik van het product te worden gestaakt. Als het verder zou worden gebruikt, zou de kwaliteit van het gat minder zijn.

Technische data van onze 6mm HSS-G boor

 • Ø Boring: 6,0mm
 • Ø Schacht: 6,0mm
 • Boor: Spiraalboor
 • Norm: DIN 338
 • Spiraallengte: 57mm
 • Totaallengte: 93mm
 • Opname: Cilindrische schacht
 • Draairichting: Rechtsdraaiend
 • Materiaal: Snelstaal (HSS)
 • Punthoek: 118°
 • Snede: Gekruiste snede
 • Type: N (normale spiraalvormige draaiing)

Toepassingsvoorbeelden voor de HSS-boor Ø 6,0mm

Bij de montage van gevelplaten kan bevestiging met vast punt en glijpuntboring noodzakelijk zijn. Deze procedure beschermt de gevelbekleding tegen vervorming door weersinvloeden als gevolg van thermische uitzetting. Onze 6mm boor is ideaal voor het boren van vaste punten in de plaat, evenals voor alle boringen in de onderconstructie, als deze moet worden bevestigd met balkonschroeven die bij de afmetingen passen. Het boren van HPL platen is goed mogelijk met onze 6mm boor, maar kan leiden tot voortijdige slijtage van het materiaal. Daarom moeten onze VHM boren bij voorkeur worden gebruikt voor HPL-platen, die ook aanzienlijk beter geschikt zijn voor HPL wat betreft de kwaliteit van de boorgatranden dankzij de speciale boorkopgeometrie.

Bij wandbekleding met kunststofplaten die zonder speling direct aan de wand moeten worden bevestigd, zijn schroefdoppen populair om de schroefkop na de montage af te dekken. De 6mm HSS-G boor is ideaal voor de 15mm RVS schroefdoppen die verkrijgbaar zijn in onze onlineshop. Met deze afdekking mag het gat in de plaat een maximale diameter hebben van 10mm, omdat het gat anders te groot zou zijn en het gat niet meer volledig bedekt zou zijn. De boor van 6mm is niet geschikt voor onze afstandshouders in verschillende maten, omdat ze minimaal een gat van 8mm nodig hebben. In onze online shop bieden wij de juiste HSS-G-boren in profielgeslepen kwaliteit aan.

Het bewerken van materialen zoals grafiet, staal, aluminium of brons is eenvoudig mogelijk met onze 6mm HSS-R boor. Met deze gangbare boorgatmaat kunnen de meeste platen, ongeacht het materiaal, eenvoudig door middel van schroeven met elkaar worden verbonden of bevestigd. Als alternatief kunnen scheidingswanden of spitmuren worden opgesteld en met schroeven worden bevestigd. Bij gebruik van de 6mm HSS-G boor moet er rekening mee worden gehouden dat de snelheid van de machine aangepast moet worden aan de hardheid van het materiaal. Als het materiaal erg hard is, moet de snelheid worden verlaagd om de warmteontwikkeling bij de boring te verminderen. Speciale koelvloeistoffen of snijolie kunnen ook helpen en de lange levensduur van de boor ondersteunen.

ATTENTIE: De hamerboorfunctie van uw boormachine moet altijd uitgeschakeld zijn wanneer u met een HSS-G boormachine werkt, omdat dit de enige manier is om de levensduur van de boormachine te behouden en schade te voorkomen.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerSP-HSS-060
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4014691109665
MateriaalSnelstaal (HSS)
Gewicht0.0100
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.