ABS kunststof plaat online op maat kopen

ABS kunststof platen

ABS kenmerkt zich door een hoge slagvastheid in verbinding met een hoge oppervlaktehardheid. In de chemische matrix bevinden zich kleine rubber kogeltjes die de slagenergie absorberen waardoor de rest van de matrix beschermd wordt.

Uw voordelen met onze ABS platen:

 1. ABS is een slagvaste en harde thermoplast
 2. ABS platen zijn bestendig tegen chemicaliën en niet-polaire oplosmiddelen (bijv. diesel of benzine)
 3. onze ASA/ABS platen zijn UV- en weersbestendig en daardoor ook voor buitentoepassingen geschikt

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren
 1. ABS Platen wit op maat in diktes vanaf 1mm tot 10mm

  ABS platen wit op maat

  ABS-platen in wit in een dikte van 1 tot en met 10mm in de snede naar gewenste grootte online bij de vak handelaar. Onze witte ABS-platen zijn aan een zijde voorzien van beschermfolie.

  Meer info
  vanaf € 11,01 / m2

  Inkl. 19% MwSt.

 2. ABS Platen zwart op maat in diktes vanaf 1mm tot 10mm

  ABS platen zwart op maat

  ABS-platen in zwart met een dikte van 1mm tot 10mm in de gewenste vorm online bij de winkelier. Onze zwarte ABS-platen zijn aan een zijde voorzien van een beschermfolie.

  Meer info
  vanaf € 11,01 / m2

  Inkl. 19% MwSt.

 3. ABS platen zwart recyclaat op maat

  ABS platen zwart recyclaat 8mm op maat

  ABS- regeneraat platen (gerecycled materiaal) in zwart in 8mm dikte met eenzijdige beschermfolie – Made in Germany – koop online op maat gemaakt tegen lage prijzen

  Meer info
  vanaf € 36,72 / m2

  Inkl. 19% MwSt.

 4. ABS platen in wit (soortgelijk RAL9016, verkeerswit) met glad oppervlak in diktes vanaf 1mm tot 10mm als standaard formaat platen 2,0 x 1,0 meter

  ABS platen wit 2x1meter

  Stootvaste ABS-platen in wit (vergelijkbaar met RAL 9016, verkeerswit) in een standaardformaat van 2,0 x 1,0 meter in diktes van 1mm tot 10mm van vakhandelaar S-Polytec. De platen zijn voorzien van een enkelzijdige folie – Kwaliteit Made in Germany

  Meer info
  vanaf € 17,16 / st

  Inkl. 19% MwSt.

 5. ABS platen in zwart (soortgelijk RAL9005, Gitzwart) met glad oppervlak in diktes vanaf 1mm tot 10mm als standaard formaat platen 2,0 x 1,0 meter

  ABS platen zwart 2x1meter

  Stootbestendige ABS platen in zwart (vergelijkbaar met RAL 9005, gitzwart) in een standaardformaat 2,0 x 1,0 meter in diktes van 1mm tot 10mm van vakhandelaar S-Polytec. De platen zijn eenzijdig voorzien van een beschermende folie – Kwaliteit Made in Germany

  Meer info
  vanaf € 17,16 / st

  Inkl. 19% MwSt.

 6. ASA/ABS platen zwart met en nerv op maat weer- en UV-bestendig

  ASA/ABS platen zwart met en nerv op maat

  ASA/ABS platen in zwart met een dikte van 2mm of 4mm zijn volledig geverfd, weerbestendig en Uv-bestendig en hierdoor dus geschikt voor het buitengebruik

  Meer info
  vanaf € 20,67 / m2

  Inkl. 19% MwSt.

 7. ASA/ABS zwart (soortgelijk RAL9005, Gitzwart) als standard format plaat 2000mm x 1000mm in 2mm en 4mm dikte

  ASA/ABS platen zwart met en nerv 2x1meter

  ASA/ABS platen in zwart (vergelijkbaar met RAL9005, gitzwart) in een standaardformaat van 2,0 x 1,0 meter in 2mm of 4mm dikte met Uv-bestendige ASA-toplaag van vakhandelaar S-Polytec. TÜV gecontroleerde kwaliteit Made in Germany.

  Meer info
  vanaf € 32,84 / st

  Inkl. 19% MwSt.

 8. ASA/ABS platen grijs met en nerv (RAL 7040) op maat uv-bestandig

  ASA/ABS platen grijs (RAL 7040) met en nerf op maat

  ASA/ABS-platen in grijs (RAL 7040, venster grijs) in een dikte van 2mm of 4mm zijn volledig geverfd, weer en Uv-bestendig en hierdoor geschikt voor het buitenshuis gebruik.

  Meer info
  vanaf € 21,19 / m2

  Inkl. 19% MwSt.

 9. ASA/ABS grijs (RAL7040, Venstergrijs) als standard format plaat 2000mm x 1000mm in 2mm en 4mm dikte

  ASA/ABS platen grijs met en nerv 2x1meter

  ASA/ABS platen in grijs (RAL7040, venstergrijs) in een formaat van 2,0 x 1,0 meter in 2mm of in 4mm dikte met Uv-bestendige ASA deklaag van vakhandelaar S-Polytec. TÜV gecontroleerde kwaliteit Made in Germany

  Meer info
  vanaf € 35,13 / st

  Inkl. 19% MwSt.

 10. S-Polybond ABSprofi 100ml - speciale kunststof lijm geschikt voor ABS, ASA, ASA/ABS, ABS/PMMA

  ABS-lijm - S-Polybond ABSprofi 100ml

  Exclusief en alleen bij ons - ons eigenmerk S-PolybondABSprofi

  Speciaal lijm in de praktische doseerfles voor het lijmen van ABS, ASA, Polyformage en Polyformage Plus in koud lasmethode. Verlijm ABS langdurig en veilig met vele andere kunststoffen. Uit eigen productie – Made in Germany

  Meer info
  € 9,90 / st

  Inkl. 19% MwSt.

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

ABS-kunststof platen in zwart of wit op maat gesneden.

In onze onlineshop bieden wij exclusieve ABS-kunststof platen aan een dikte van 1mm tot 10mm. Onze ABS-platen zijn eenzijdig voorzien van een beschermfolie om de oppervlakte te beschermen. Voor buitengebruik bieden we ook weerbestendige ASA/ABS-platen met eenzijdig middellang korrelig oppervlakte in zwart of grijs.

Wat is ABS?

ABS is een bijzonder kunststof, die wordt gekenmerkt door zijn hoge slagvastheid in combinatie met een hoge oppervlaktehardheid. In de matrix worden minuscule rubberen ballen van Butadiene opgeslagen, die de impactenergie absorberen en zo de rest van de matrix kan beschermen.

Om deze reden is slagvast ABS niet beschikbaar als transparant materiaal. Het invallende licht wordt gebroken (afgebogen) op het oppervlak van deze rubberen korrels, waardoor het materiaal melkachtig troebel lijkt in zijn natuurlijke vorm. Er zijn echter speciale, transparante ABS-typen waarbij de rubberen ballen kleiner zijn dan de lichtgolf en vanwege de kleine omvang kan de lichtgolf niet breken. Door de grootte van de Butandiene korrels te verminderen, neemt de slagvastheid enorm af.

ABS-platen zijn amorf (d.w.z. niet semi-kristallijne zones) en hebben de karakteristieken die kenmerkend zijn voor amorfe kunststoffen, zoals een relatief groot thermisch verwerkingsbereik, of worden gemakkelijk oplosbaar gemaakt met organische oplosmiddelen zoals aceton. ABS-platen laten zich makkelijk verlijmen of verven. De verdere verwerking van ABS-platen kan eenvoudig worden gedaan door frezen, CO²-lasers, boren of zagen.

Fysieke eigenschappen van ABS

ABS heeft een dichtheid van 1,06g/cm³ en kan worden gebruikt voor toepassingen met een vereiste temperatuur tot +90 °C. De impactsterkte os 13KJ/ m². Pure ABS is niet UV-en weerbestendig. ABS-platen met een eenzijdig ASA-oppervlak zijn echter verkrijgbaar via onze online winkel, waarvan het speciale oppervlak Uv-bestendig is en daarom ook geschikt voor buitentoepassingen.

Onze leveringsschema voor de ABS-platen:

 1. Standaardplaten in 2,00 x 1,00 meter met een dikte van 1mm tot 10mm
 2. ABS-platen in het zwart of in het wit
 3. ABS-platen als regeneraat in zwart
 4. UV- en weerbestendige ASA/ABS-platen in zwart gekorreld of in grijs gekorreld
 5. Op aanvraag leveren wij ook:

 6. ABS-platen in andere diktes, evenals half sterkte, b.v. 1,5mm
 7. Standaardplaten met een grote van maximaal 6,0 x 2,0 meter
 8. Gesneden en gefreesde onderdelen tot een grootte van 2,0 x 4,0 meter
 9. ABS-platen tot een dikte van 10mm in elke kleur van RAL vanaf een minimumhoeveelheid van 500kg
 10. Buizen met verschillende diameters gemaakt van ABS
 11. Massieve staven met verschillende diktes gemaakt van ABS

Gefreesde onderdelen van ABS-kunststof:

Op onze moderne CNC-freescentra kunnen ABS-platen exact volgens uw specificaties worden gefreesd. Door ABS-platen in ons eigen magazijn in voorraad te houden, kunnen we heel snel kleinere maar ook grotere hoeveelheden leveren. Voor de offerte hebben we informatie nodig over de hoeveelheid per levering en een tekening of ontwerpgegevens. We verwerken de volgende indelingen: DXF, DWG, STEP, of IGES. Bovendien kunnen we AL en EPS bestanden converteren.

We bieden u graag een gratis gemaakte aangepaste aanbieding inclusief verzendkosten voor uw gefreesde onderdelen van ABS-platen aan.