Alu sandwich panelen online op maat kopen

Alu sandwich panelen

Aluminium sandwich panelen zijn zeer stijf en stabiel. De panelen zijn samengesteld uit een kern van polyethyleen (PE) met aan beide zijden een aluminiumlaag van 0,25mm dik. De totale dikte van de panelen is 3 mm. De oppervlaktes zijn gelakt en aan beide zijden voorzien van een beschermfolie die gemakkelijk van de platen verwijderd kan worden.

Uw voordelen bij alu sandwich panelen:

 1. alu sandwich panelen bieden een hoge stijfheid bij een gering eigen gewicht
 2. alu sandwich panelen zijn bestendig tegen weersinvloeden en chemicaliën
 3. onze alu sandwich panelen voldoen aan de wettelijke RoHS-richtlijnen van de Europese Unie

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren
 1. Alu sandwich panelen 3mm (Alu-Dibond) in edelstaal optiek op maat kopen

  Alu sandwich panelen edelstaal optiek 3mm

  Alu composietplaten geborsteld met 3mm dikte in de gewenste maat gesneden online bij de vakhandelaar te koop. Een zeer edel oppervlak en een echt aansprekende uitstraling in een roestvrijstaal look. De platen hebben aan beide zijden een beschermende folie.

  OPMERKING: Houd er rekening mee dat de borstelrichting verwijst naar de lange zijde!

  Meer info
  vanaf € 27,02 / m2

  Inkl. 19% MwSt.

 2. Alu sandwich panelen 3mm (Alu-Dibond) in wit op maat kopen

  Alu sandwich panelen wit 3mm

  Alu composiet platen wit in 3mm dikte op maat met dubbelzijdig, mat wit oppervlak gemakkelijk in de gewenste maat online bij de vakhandelaar kopen, de witte alu composietplaten zijn UV-stabiel. Weerbestendig en van beide zijden voorzien van een beschermende folie.

  Meer info
  vanaf € 20,52 / m2

  Inkl. 19% MwSt.

 3. Alu sandwich panelen 3mm (Alu-Dibond) in zwart op maat kopen

  Alu sandwich panelen zwart 3mm

  Alu composiet plaat zwart in 3mm dikte op maat van de ene zijde mat en de andere zijde glanzend zwart oppervlak gemakkelijk online in de gewenste maat kopen. De zwarte alu composietplaten zijn UV-stabiel. Weerbestendig en aan beide zijdes voorzien van een beschermende folie.

  Meer info
  vanaf € 23,51 / m2

  Inkl. 19% MwSt.

 4. Alu sandwich panelen 3mm (Alu-Dibond) in blauw op maat kopen

  Alu sandwich panelen blauw 3mm

  Alu composietplaat in blauw (vergelijkbaar met RAL5002, ultramarineblauw) in 3mm dikte op maat met aan een zijde mat en de andere zijde glanzend blauw oppervlak gemakkelijk in de gewenste maat voordelig bij de vakhandelaar kopen. De blauwe alu composietplaten zijn UV-stabiel. Weerbestendig en dubbelzijdig met beschermende folie uitgerust.

  Meer info
  vanaf € 23,51 / m2

  Inkl. 19% MwSt.

 5. Alu sandwich panelen (Alu-Dibond) in groen op maat kopen - detail

  Alu sandwich panelen groen 3mm

  Alu composietplaten in groen (vergelijkbaar met RAL6024, verkeersgroen) in 3mm dikte op maat met een matte zijde en een glanzend groene oppervlak gemakkelijk in gewenste maat bij de vakhandelaar kopen. De groene alu composietplaten zijn UV-stabiel. Weerbestendig en dubbelzijdig voorzien van een beschermende folie.

  Meer info
  vanaf € 23,51 / m2

  Inkl. 19% MwSt.

 6. Alu sandwich panelen 3mm (Alu-Dibond) in geel op maat kopen

  Alu sandwich panelen geel 3mm

  Alu composietplaten in geel (vergelijkbaar met RAL1023, verkeersgeel) in 3mm dikte op maat met eenzijdig mat, eenzijdig glanzend geel oppervlak gemakkelijk en voordelig in de gewenste maat kopen bij de vakhandelaar. De gele alu composietplaten zijn UV-stabiel. Weerbestendig en dubbelzijdig voorzien van een beschermende folie.

  Meer info
  vanaf € 23,51 / m2

  Inkl. 19% MwSt.

 7. Alu sandwich panelen 3mm (Alu-Dibond) in rood op maat kopen

  Alu sandwich panelen rood 3mm

  Alu composietplaten in rood (vergelijkbaar met RAL3020, verkeersrood) in 3mm dikte op maat met eenzijdig mat, eenzijdig glanzend rood oppervalk gemakkelijk in de gewenste maat bij de vakhandelaar kopen. De roden alu composietplaten zijn UV-stabiel. Weerbestendig en dubbelzijdig voorzien van een beschermende folie.

  Meer info
  vanaf € 23,51 / m2

  Inkl. 19% MwSt.

 8. Alu sandwich panelen 3mm (Alu-Dibond) in zilver op maat kopen

  Alu sandwich panelen in zilver 3mm

  Alu composietplaten in zilver (vergelijkbaar met RAL 9006, witaluminium) met metallic-effect in 3mm dikte op maat in mat zilver oppervlak gemakkelijk in de gewenste grootte voordelig bij de vakhandelaar kopen. De zilveren alu composietplaten zijn UV-stabiel. Weerbestendig en dubbelzijdig voorzien van een beschermende folie.

  Meer info
  vanaf € 27,71 / m2

  Inkl. 19% MwSt.

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

Alu sandwich panelen op maat in verschillende kleuren eenvoudig en voordelig online kopen bij S-Polytec.

Wat zijn alu sandwich panelen?

Alu (aluminium) sandwich panelen bestaan uit een kunststof kern met een aluminium deklaag aan beide zijden. De productie hiervan gebeurt in een speciaal extrusieproces. Op deze wijze worden de aluminium lagen onscheidbaar met de polyethyleen kern verbonden. Alu sandwich panelen zijn ook bekend onder de merknaam AluDibond®.

Door de verbinding van aluminium en kunststof ontstaat een synergie tussen de beide individuele materiaaleigenschappen, die een hoge mate van stijfheid genereert.

Fysieke eigenschappen van alu sandwich panelen:

Onze alu sandwich panelen zijn samengesteld uit een zwarte kern van polyethyleen (PE) met aan beide zijden een aluminiumlaag van 0,2mm dik. De totale dikte van de panelen is 3mm. Een plaatmateriaal met een zeer hoge stijfheid maar met een gering eigen gewicht. Een paneel in het formaat 1000 x 1000 mm weegt slechts 3,9kg!

Alu sandwich panelen kennen een hoge buig- en breukvastheid, en bezitten bovendien een goede chemische bestendigheid. Daarnaast zijn onze aluminium sandwich platen UV- en weerbestendig, zodat ze prima voor buitentoepassingen ingezet kunnen worden.

De warmteuitzetting van alu sandwich panelen bedraagt slechts een tiende van normale kunststoffen! Hierdoor zijn deze platen bij uitstek geschikt voor het bekleden van gevels en facades met grote oppervlakken.

Hoe worden alu sandwich panelen bewerkt?

Onze aluminium sandwich panelen kunnen probleemloos worden gezaagd, geboord en gefreesd. Bovendien kunnen ze bedrukt, gelakt of met een folie gecacheerd worden. In onze onlineshop bieden wij zowel passende lijmen met een sterke hechting, als een assortiment hoogwaardige siliconenkit aan, in verschillende kleuren, voor het verlijmen en afdichten van alu sandwich panelen.

Ons standaard assortiment alu sandwich panelen:

 1. Alu sandwich paneel in aluminium geborsteld (edelstaal optiek) 3 mm dik, op maat gezaagd met een maximum formaat van 2x1 meter
 2. Alu sandwich paneel in zilver 3 mm dik, op maat gezaagd met een maximum formaat van 2x1 meter
 3. Alu sandwich paneel in zwart 3 mm dik, op maat gezaagd met een maximum formaat van 2x1 meter
 4. Alu sandwich paneel in wit 3 mm dik, op maat gezaagd met een maximum formaat van 2x1 meter
 5. Alu sandwich paneel in rood 3 mm dik, op maat gezaagd met een maximum formaat van 2x1 meter
 6. Alu sandwich paneel in geel 3 mm dik, op maat gezaagd met een maximum formaat van 2x1 meter
 7. Alu sandwich paneel in groen 3 mm dik, op maat gezaagd met een maximum formaat van 2x1 meter
 8. Alu sandwich paneel in blauw 3 mm dik, op maat gezaagd met een maximum formaat van 2x1 meter

Op aanvraag bovendien ook leverbaar:

 1. Alu sandwich panelen in de bovenstaande kleuren 3 mm dik, op maat gezaagd met een maximum formaat van 3x1,5 meter
 2. Alu sandwich panelen in de bovenstaande kleuren 3 mm dik, op maat en in vorm gefreesd met een maximum formaat van 3x1,5 meter
 3. Alu sandwich panelen in andere kleuren en diktes

Let op: onze alu sandwich platen zijn aan beide zijden voorzien van beschermfolie.

Toepassingen van alu sandwich panelen:

Alu sandwich panelen kenmerken zich door een zeer goede weer- en chemische bestendigheid, zodat deze platen voor de meest uiteenlopende toepassingen gebruikt kunnen worden. Vanwege de UV-bestendigheid kunnen alu sandwich panelen zowel binnen als buiten toegepast worden.

Voorbeelden van het gebruik van alu sandwich panelen

 1. Balkonbekleding, voor een wind- en inkijkvrij balkon
 2. gefreesde borden met de contour van een bedrijfslogo
 3. bedrukte reclameborden van witte alu sandwich panelen
 4. profielen voor ramen, boeiboorden voor daken en gevelbekleding

Neemt u even de tijd om de onderstaande video te bekijken, waarin vele toepassingen van onze sandwich panelen worden getoond:

Gefreesde delen uit alu sandwich panelen:

Wij kunnen alu sandwich panelen niet alleen op maat zagen, maar ook in vorm frezen volgens uw opgave. Met onze CNC freesmachines, met een maximum formaat van 4x2 meter, kunnen we aan vele wensen voldoen. Uitsparingen, boorgaten, verzonken frezingen en facetteringen kunnen zeer exact en kwalitatief hoogwaardig uitgevoerd worden. Freeswerk kunt u eenvoudig via e-mail bij ons aanvragen - stuurt u wel even een tekening met maten mee bij uw aanvraag. Met deze gegevens kunnen onze competente medewerkers snel een passende offerte voor u maken.

Voor het frezen hebben we een constructietekening nodig, die u als bestand kunt aanleveren via e-mail. De bestandsformaten die wij kunnen gebruiken zijn: DXF, DWG, STEP of IGES.