Polystyreen (PS) platen op maat online kopen

PS platen

PS (polystyreen) is een betaalbare en harde thermoplastische kunststof, die zich goed laat bewerken. De zwarte hoogglanzende uitvoering is eenzijdig van beschermfolie voorzien. Bij ons kunt u polystyreen platen op maat makkelijk online kopen. Met behulp van onze online zaagconfigurator kunt u platen met slechts enkele muisclicks bestellen.

Uw voordelen van onze polystyreen platen:

 1. polystyreen platen laten zich goed be- en verwerken, en kunnen bedrukt worden
 2. polystyreen platen kunnen bij relatief geringe temperaturen thermisch vervormd worden
 3. polystyreen platen zijn bij uitstek geschikt voor machine- en apparatenbouw, maar ook voor modelbouw

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren
 1. Polystreen-Platen (PS) in wit, mat in diktes vanaf 1mm tot 5mm op maat

  Polystyreen platen wit op maat

  Hoogwaardige polystyrene platen (PS platen) in diktes vanaf 1mm tot 5mm in wit, mat online op maat kopen.

  Meer info
  vanaf € 8,37 / m2

  Inkl. 19% MwSt.

 2. Polystyreen wit (soortgelijk RAL9003, Signaalwit) als standard format plaat 2000mm x 1000mm vanaf 1mm tot 5mm dikte

  Polystyreen platen wit 2x1meter

  Polystyreen platen in wit (vergelijkbaar met RAL 9003, signaalwit) in een standaardformaat van 2,0 x 1,0 meter in diktes van: 1mm, 1,5mm, 2mm 3mm, 4mm en 5mm uit high impact polystyreen (HIPS) van vakhandelaar S-Polytec. Kwaliteit Made in Germany

  Meer info
  vanaf € 12,70 / st

  Inkl. 19% MwSt.

 3. Polystreen-Platen in zwart, hoogglans in diktes van 2mm en 3mm op maat

  Polystyreen platen zwart hoogglans op maat

  Polystyreen platen zwart hoogglans 2mm of 3mm op maat kopen

  Meer info
  vanaf € 13,40 / m2

  Inkl. 19% MwSt.

 4. Polystyreen zwart (soortgelijk RAL9005, Gitzwart) als standard format plaat 2000mm x 1000mm in 2mm en 3mm dikte

  Polystyreen platen zwart hoogglans 2x1meter

  Polystyreen platen in zwart (vergelijkbaar met RAL9005, gitzwart) in een formaat van 2,0 x 1,0 meter in 2mm of 3mm dikte uit high impact polystyreen (HIPS) van vakhandelaar S-Polytec. Kwaliteit Made in Germany

  Meer info
  vanaf € 21,29 / st

  Inkl. 19% MwSt.

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

Technische toepassingen van polystyreen platen

Onze polystyreen (PS) platen kennen vanwege het optimale eigenschappenprofiel een grote verscheidenheid aan toepassingen. Verspanende bewerkingen van deze platen, zoals zagen, boren, frezen, vijlen of slijpen, kunnen met de juiste gereedschappen probleemloos uitgevoerd worden. Met een geschikte lijm, zoals Ruderer L530, kan PS prima gelijmd worden en ook lassen is bij deze kunststof mogelijk. Daarnaast kan PS ook met behulp van een CO2 laser in vorm gesneden worden, hoewel het resultaat mogelijk niet voor alle toepassingen geschikt is, wat individueel beoordeeld moet worden.

Als gevolg van een zeer lage vochtopname en een laag smeltpunt kunnen polystyreen platen prima zonder deze vooraf te drogen in vacuüm vormingsproces vervormd worden. Polystyreen is zoals de meeste kunststoffen een niet-geleider en kan ook als een isolator voor elektrische installaties dienen. De elektrische isolatiewaarden vindt u in het technische datablad, dat u in onze onlineshop kunt downloaden. Verder kan polystyreen nog gelakt, beplakt, bedrukt en gestansd worden.

Typische toepassingen van PS zijn bijvoorbeeld technische freesdelen, reclameborden en displays, ommantelingen van machines, thermogevormde delen en transportbescherming voor gevoelige oppervlakken.

Ons assortiment omvat ook platen die van hergebruikt granulaat gemaakt zijn, in plaats van nieuw granulaat. Onder bepaalde voorwaarden kunnen zulke platen al vanaf een hoeveelheid van 200 kg op maat geproduceerd worden. Hierdoor ontstaat geen afval en bent u verzekerd van de absoluut beste prijs. Stuur uw specifieke aanvraag per e-mail naar info@s-polytec.de.

Polystyreen kan ook gefreesd worden

Op verzoek kunnen wij polystyreen platen ook volgens uw specificaties frezen. Wij hebben niet alleen computergestuurde zagen maar ook freesmachines, die een plaatformaat tot 2x4 meter kunnen verwerken. Hiermee kunnen we accuraat uw PS platen frezen en kwaliteitsproducten leveren, van een enkel prototype tot aan serieproductie.