PE-HD plaat geel 19mm op maat (UV-gestabiliseerd)

UV- en weerbestendige PE (HD-PE) platen in geel (te vergelijken met RAL1004) met een dikte van 19mm en aan beide zijden een middel generfd oppervlak online verkrijgbaar voor voordelige prijzen.

LEVERTIJD: Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Snede
 • Vraag een monster aan
19mm

Vraag een gratis monster aan.

Afmetingen van de monsters ca. 200mm x 100mm

19mm
Code für Sicherheitsabfrage
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000 kilo
Beschrijving

Uv-bestendig dubbelzijdig generfde PE-HD platen in stralend geel

19mm dikte ✓ Generfd oppervlak ✓ Made in Germany

Onze weerbestendige polyethyleen platen in stralend geel te vergelijken met RAL1004 en hebben een oppervlaktetextuur met aan beide zijden een middel generfde oppervlakte, die u heel duidelijk kunt zien in op de detailfoto. De dikte van de gele polyethyleen platen is 19mm. De massieve platen uit massief kernmateriaal (PE-HD) hebben geen geschuimde kern van polyethyleen en zijn volledig geel gekleurd, zodat snijranden en oppervlakken dezelfde kleur hebben. Het generfde oppervlak, dat relatief ongevoelig is voor krassen in vergelijking met gewoon polyethyleen, is ook geschikt voor optische doeleinden en wordt zonder beschermende folie geleverd.

Eigenschappen van polyethylen platen in geel

Polyethyleen is een kunststof die over veel positieve eigenschappen beschikt, daarom wordt deze kunststof op verschillende manieren ingezet. De gele PE-platen zijn, wat typisch is voor P, uitstekend bestand tegen chemicaliën, daarom worden kunststofplaten vaak gebruikt in chemische fabrieken zoals bekleding, containers of afstandsplaten. Ze hebben goede glijeigenschappen en zijn extreem slagvast, zelfs bij zeer lage temperaturen. Een lange levensduur net zoals de goedkeuring in de voedings- en drinkwatersector zijn eigenschappen die dit kunststof bruikbaar maken in de installatiebouw en machinebouw, logistiek- en transporttechnologie, in de farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie.

Net zoals al onze PE-HD platen met een generfd oppervlak, beschikken ook de gele polyethyleen platen over waterbestendige eigenschappen, zodat u deze platen ook uitstekend kunt gebruiken voor buitentoepassingen. De PE platen zijn vorstbestendig, bestand tegen Uv-straling en weersomstandigheden. Zelfs in fel zonlicht wordt dit kunststof niet broos en verliest de felgele kleur in de loop van de tijd zijn helderheid niet. Onze gele polyethyleen platen met een dikte van 19mm dikte zijn uiterst slagvast en splijten ook niet. Om deze reden zijn de platen ook goedgekeurd voor het maken van speeltoestellen op openbare plaatsen. Polyethyleen wordt ook als fysiologisch onschadelijk beschouwd.

Goedkeuringen en normen van onze PE-HD platen in geel

 • DIN EN71 (veiligheid van speeltoestellen)
 • DIN 4102 B2 (normaal ontvlambaar)
 • REACH (EU Chemicaliën verordening)
 • RoHS (Verordening betreffende het verbod op gevaarlijke stoffen in de elektrische industrie)
 • BGA- en FDA-goedkeuring (fysiologisch onschadelijk)

We snijden en leveren uw gele polyethyleen platen exact volgens uw aangaven in een korte tijd

Dankzij onze hoog moderne platenzagen, evenals een constante voorraad van onze gele PE-HD platen in 19mm dikte, zijn uw bestelde platen die we precies volgens uw aangaven snijden altijd binnen een zeer korte tijd, zodat de levering meestal binnen 2-3 werkdagen kan worden gedaan. Met onze snijconfigurator kunt u uw kunststofplaten gemakkelijk online bestellen, voor een goede prijs, in de maat die u nodig hebt. Op verzoek kunnen we echter ook grotere formaten leveren of gefreesde onderdelen maken op basis van uw ontwerptekening. Welke gegevens we nodig hebben voor de productie van individuele gefreesde onderdelen, vindt u op onze Informatie pagina over onze freesservice.

Toepassingsvoorbeelden voor polyethyleen (PE-HD) in geel

 • Gele PE-HD platen zijn ideaal voor het maken van klimtorens, schommels, wippen en andere speeltoestellen
 • Gele polyethyleen platen kunnen worden gebruikt als wortelbescherming voor gaspijpleidingen in de weg- en civiele techniek
 • In de installatie en de machinebouw worden slagvaste en duurzame platen van geel PE-HD gebruikt voor de bekleding
 • Containers voor chemicaliën, vloeistoffen en voedingsmiddelen zijn gemaakt van PE-HD vanwege de verschillende goedkeuringen
 • En nog veel meer

Verwerking van polyethyleen (PE-HD) in geel

Onze kunststofplaten uit geel polyethyleen met een dikte van 19 mm kunnen met standaardgereedschap op verschillende manieren bewerkt worden zoals zagen, frezen, draaien of boren. Bovendien kunnen de platen worden gesneden met een CO2-laser of met een waterstraalsnijmachine.

Polyethyleen is een thermoplast en kan uitstekend worden verwerkt in bijna elke vorm door de werking van warmte. Om deze reden is warm vormen, of dieptrekken, voor de productie van PE-HD kunststofonderdelen in industriële productie gebruikelijk.

Polyethyleen laat zich niet verlijmen. Ieder geval niet met gebruikelijke lijmen. Daarom is het lassen van PE met een geschikte PE-lasdraad, zoals wij u in onze online winkel per meter aanbieden in verschillende diktes en kleuren, een veilige methode voor permanente verbinding van PE met elkaar. Het bedrukken, verven en lijmen met gebruikelijke kleeffolies is ook niet mogelijk dankzij de zeer goede chemische weerstand van polyethyleen.

OPMERKING: Polyethyleen laat zich niet met gebruikelijke lijmen verlijmen. Om deze reden hebben wij in onze online winkel een speciale 2-componenten-lijm S-Polybond PEprofi, die speciaal voor het verlijmen van polyehtylen zoals PE-HD ontworpen is.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer1881
Gewicht5.0000
Dikte19
Standaardlengte2440
Standaardbreedte1220
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
EAN/GTINN/B
KunststofPolyethyleen
MateriaalPE-HD
UV-bestendigheidUV-gestabiliseerd
KleurGeel
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeRAL1004
KleurnaamGoudgeel
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.