PLA-filament blauw 0,75kg spoel

Hoogwaardig filament in de kleur blauw (vergelijkbaar met RAL5005, Signaal blauw) uit PLA (Polyamiden, biologisch afbreekbaar) voor de 3D-printer in de sterkte 1,75mm al 0,75kg spoel – Made in Germany

LEVERTIJD: Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs 0,00 € / kg
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000 kilo
Beschrijving

PLA-filament in het blauw - Kwaliteit van Duitse productie

Onze PLA-filament voor de 3D-printer in de kleur blauw is in de totale materiaalsterkte consistent intensief gepigmenteerd. Daarom is het zeer geschikt voor consistent blauw gekleurde 3D-afdrukken op alle standaard 3D-printers. Geïnspireerd is onze PLA-filament Blauw door de kleurtoon “Signaalblauw” met de nummer RAL5005.PLA in lange vorm ook als polyamiden genoemd, het overtuigende is dat het milieuvriendelijk is, dit komt doordat dit product biologisch helemaal afbreekbaar is. Op basis van aardappelzetmeel of maiszetmeel, net zoals suikerriet, vindt de polymerisatie van de melkzuren in dit regeneratieve uitgangsmateriaal plaats. De blauwe PLA-filamenten overtuigen door een hoge maat nauwkeurigheid met het hoogst +/- 0,05 mm afwijking. Dit garandeert onze filamenten in combinatie met hun bijzondere gelijkmatige afronding van optimale afdruk resultaten die zelfs aan de hoogste eisen voldoen.

Ideaal voor beginners zijn onze blauwe PLA-filamenten, zoals al onze ander PLA-filamenten, omdat ze makkelijk te bewerken zijn.

Een verhit baar druk bed, bijv. een verhitbare grondplaat, zijn bij het gebruik van onze PLA-filamenten in het blauw niet nodig. De lage smelttemperatuur geeft de mogelijkheid om een makkelijke verwerking zonder enige moeite. Deze eigenschap heeft ook een nadeel, dat het PLA-filament minder hittebestendig is. Tot maximaal 60°C laten zich gemaakte objecten zich thermisch belasten. Voorbij dat zijn andere filamenten uit kunststof, zoals ABS-filament met hittebestendigheid tot 85°C beter geschikt. We raden daarom af om onze PLA-filamenten in blauw te gebruiken voor objecten die boven een temperatuur van 60°C moeten worden belast. Met toenemende temperatuur verliest het materiaal in kracht en kan in extreme situaties zelfs zijn plastische stabiliteit verliezen. Over de wind stand vaardigheid tegen temperatuur bovendien wijst het materiaal een vergelijkbare geringe slagvastheid op. Ook hier worden met objectieven uit ABS-kunststof hogere belastbare waardes bereikt.

Filamenten uit PLA laten hun sterkte zien in de milieuvriendelijkheid, net zoals de probleemloze verwerking. Het bekende Warp-Effect en daarmee het verdwijnen van het drukobject in verloop van het afkoelen is het PLA-filament in het blauw niks te vrezen, net zoals afwijkingen. PLA-filamenten worden door deze eigenschapen tot idealen werkmateriaal voor alle 3D-prints in het bereik van hoogste maat nauwkeurigheid, zoals de precieze uitbilding van maat en bijzondere gedetailleerde objecten.

Eigenschappen van PLA-filamenten in het blauw

 • PLA in het filament blauw bereikt op de wol schaal (van 1 tot 8) door zijn hoge vastheid de waarde 8.
 • Gepast bewaard is het PLA Filament in blauw omdat het niet gevoelig tegen water is en bijna geen vocht opneemt.
 • PLA-filament in het blauw laten zich niet van geur beïnvloeden tijdens het verwerken bij het drukproces.
 • Bij het afkoelen van het blauwe PLA-filament treedt geen warping op, zodat het object niet kromtrekt en u dus niks hoeft te vrezen.

Toepassingsvoorbeelden voor het PLA-filament in het blauw

 • Print objecten, die geen hoge eisen aan de temperatuurbestendigheid onderliggen.
 • Modellen in maatgerichte afbeeldingen, zoals filigraan vorm van 3D-objecten in blauw.
 • Objecten met hoge eisen door het zonlicht en andere UV-intensieven bronnen.
 • Prototypen ontwikkeling met weinig moeite voor de toekomstige serieproductie van 3D-objecten.
 • Objecten met begrensde gebruiksduur, die zonder resten biologisch afgebouwd kunnen worden.

Verwerking van het PLA-filament in het blauw

PLA-filamenten in blauw laat zich met alle gemeenschappelijke 3D-print modellen in Fused Deposition Modeling – Werkwijze (FDM) inzetten. De passende filamentsterkte resulteert uit de voorschriften van de ingezette 3D-printer. Onze blauwe filament uit PLA in de sterkte 1,75mm zijn voor de meeste FDM-printers geschikt. Gebruikelijk is ook de dikte 2,85mm (met andere worden 3,00mm). Verschillende 3D-printers hebben ook de mogelijkheid om beide filamentssterktes zonder technische veranderingen in te zetten. Wij raden aan voor het gebruik van onze filamenten in het blauw om in de gebruikshandleiding te kijken wat de passende sterkte is voor uw printer. De hoeveelheid beschikbare modellen van verschillende fabrikanten op de markt staan geen universele toe, zoals betrouwbare uitspraken over compatibiliteit.

 • Smeltpunt: 150°C – 160°C
 • Hittebestendig: tot 60°C
 • Temperatuurstabiliteit: 190°C - 230°C
 • Treksterkte: 10 – 60 MPa
 • Extruzie temperatuur: 190°C – 225°C
 • Verwarmingsbed temperatuur: 0°C - 60°C
 • Minimale laagdikte: afhankelijk van de jet doorsnee
 • Printsnelheid: afhankelijk van de dikte van de laag

OPMERKING: Afhankelijk van het gebruik van welke 3D-printer, bestaat er een variatie van het toepassen van de druk-temperatuur. Dit resulteert onder andere uit meetonnauwkeurigheid van de afzonderlijke printers bij de verwarmingssproeier, zo dat de druk bij onze PLA-filamenten in het blauw de instellingen van de printer beschouwd moet worden. Van daar raden wij aan om de eerste bedrukking met ons PLA-filament met ongeveer een temperatuur van 200°C. Afhankelijk van het bereikte resultaat kunnen latere aanpassingen van het temperatuurbereik nodig zijn. Afhankelijk van de gewenste resolutie van de printer, ook als de doorsnee van de verwarmingssproeier en de printsnelheid, kunnen verdere aanpassingen aan de print temperatuur nodig zijn.

Het bijwerken van het PLA-filament in het blauw

Onze PLA-filamenten in het blauw laten zich zonder enig probleem boren, zagen, frezen en andere vorm van bewerken. Als u de lagen en haken wilt verwijderen die door de 3D-printer zijn gemaakt, kunt u dit doen met fijn schuurpapier. Een ander alternatief is door het gebruiken van een oplosmiddel die voor polyamiden geschikt is. Door de verdamping van het oppervlak van het werkstuk laat het zich glad maken. Wij raden het oplosmiddel Tetrahydrofuraan (een goede ventilatie moet worden voorhanden zijn en veiligheid gerichte informatie van de fabrikant moet worden aangehouden!). Andere oplosmiddelen, zoals Aceton, reageren in tegendeel tot Tetrahydrofuraan ongecontroleerd met de oppervlakte van het werkstuk en kan dus aanzienlijke schade veroorzaken.

Voor het bijwerken van onze PLA-filamenten in het blauw gemaakte objecten raden wij aan om voorzichtig aanpak aan en gecontroleerd gebruik. De aanzienlijk lage slagvastheid van PLA vergeleken met ABS-kunststoffen leidt tot gevoeligheid voor beschadigingen en optische achteruitgang. Vooral bij filigreinige details breken snel af bij verwaarlozing. Bij het gebruiken van verf die voor het product gepast is laat het PLA zich zeer goed verven, waarbij de toepassing van een grondverf de verf er beter op zit. Het lijmen van meerdere objecten die gemaakt zijn van PLA is ook mogelijk zonder enkel probleem met de juiste lijm. Grote werkstukken die de capaciteit van de 3D-printer overschrijden, kunnen daarom eenvoudig worden gemaakt door meerdere afdrukken samen te voegen. Zelfs als een vervolgkleurontwerp en andere nabewerkingstappen goed worden in gedaan, kan de keuze van verschillende filamentkleuren of een ander filament materiaal een alternatief zijn dat het volgende werk overbodig maakt.

OPMERKING: Ons PLA-filament in het blauw is niet gevoelig voor vocht. Desnoods moet het droog en uit het daglicht opgeslagen worden.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer95070P
GewichtN/B
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTINN/B
KunststofPolylactide
MateriaalPLA
KleurBlauw
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeRAL5005
KleurnaamSignaalblauw
DiameterNee
Tolerantie+/- 0,05 mm
Gewicht filament0,750 kg
Leeggewicht spoel0,215 kg
Coilbreedte53
Diameter spoel200
Diameter spoelkern53
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.