PLA-filament geel 0,75kg spoel

Hoogwaardige filamenten in de kleur geel (vergelijkbaar met RAL1023, verkeersgeel) uit milieuvriendelijke PLA (Polyamide, biologisch afbreekbaar) voor de 3D-print in de sterkte 1,75mm als 0,75kg spoel – Made in Germany

LEVERTIJD: Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs 0,00 € / kg
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000 kilo
Beschrijving

PLA-filament in geel - Kwaliteit Made in Germany

Ons PLA-filament voor 3D-afrukken in de kleur geel verschijnt van wege de consistente en intense pigmentatie die uiterst geschikt is voor 3D-afdrukken in helder en levendig geel op alle standaard 3D-pinters. Onze PLA-filamenten in het geel is vergelijkbaar met RAL1023, verkeersgeel. Polyamide, afgekort PLA, is een zeer milieuvriendelijke kunststof die compleet biologisch afbreekbaar is. Het wordt geproduceerd tijdens de polymerisatie van melkzuren, die worden geëxtraheerd uit grondstoffen maiszetmeel, suikerriet of aardappelzetmeel. Met een maximale tolerantie van +/- 0,05mm zijn onze gele PLA-filamenten die erop zijn gemaakt om zeer vormstabiel te zijn en hebben zij ook een zeer hoge ronding. Dit maakt ze bijzonder geschikt voor afdrukken met de hoogste eisen en garandeert de beste afdrukresultaten.

Ons PLA-filament in het geel laat zich makkelijk bewerken, net zoals onze andere PLA-filamenten. Daarom laat zich ons aanbod van PLA-filamenten uit kunststof zeker geweten als instapproduct.

Door het lage smeltpunt is ons PLA-filament in het geel zeer geschikt voor bewerking zonder verwarmd druk bed of een verwarmde bodemplaat. Het nadeel van dit eigenschap is dat het PLA-filament niet erg temperatuurbestendig is. De hittebestendigheid is tot maximaal 60°C ligt ver onder de bovenste temperatuurgrens van bijvoorbeeld ABS-filamenten met een goede 85°C. we raden daarom af het PLA-filament te gebruiken voor alle afruk objecten bij later gebruik worden blootgesteld aan temperaturen boven de 60°C. Bij toenemende temperatuur moet u er van uitgaan voor een afname in sterkte tot verzacht. Verders licht de slagvastheid van objecten uit PLA- filamenten onder de vergelijkbare objecten zoals van ABS-kunststof.

Ons PLA-filament scoort het best in de milieuvriendelijkheid en door zijn bijzondere bewerkingsmogelijkheden. Een vertraging in het koelproces is niet te vrezen net zoals dat het niet krimpt. Het zogenaamde Warp-effect kan daarom worden verwaarloosd. Hierdoor is het ideaal voor 3D-afdrukken met hoogste normen van echt op schaal reproductie en de gedetailleerde vormgeving van filigraandetails.

Eigenschappen van PLA-filamenten in de kleur geel

 • PLA-filamenten in het geel zijn lichtecht met een waarde van 8 op de WOL-schaal (van 1 tot 8).
 • PLA-filamenten in het geel neemt geen vocht op als het op de juiste wijze wordt bewaard.
 • Geel PLA-filament kan gemakkelijk binnenshuis worden verwerkt omdat het geurloos is.
 • Bij het gebruik van het PLA-filament in het geel ontstaat geen zo genoemde warping tijdens het afkoelen van het geprinte object.

Toepassingsmogelijkheden van PLA-filamenten in de kleur geel

 • Objecten zonder bijzondere voorschriften aan die hittebestendigheid, bijv. speelgoed of huisdelen.
 • Schaal afbeeldingen van modellen, evenals zeer gedetailleerde elementen in geel.
 • Geprinte objecten met een hoog niveau van blootstelling aan zonlicht en ander Uv-licht.
 • Het maken van prototypen zonder enige moeite voor latere serieproductie van 3D-objecten.
 • Biologisch afbreekbare afdrukobjecten gemaakt met een beperkte gebruiksduur.

Verwerking van PLA-filament in het geel

PLA-filament in het geel laat zich in alle standaard 3D-printers verwerken. De enige vereiste is het afdrukken met behulp van de fused deposition modeling methode, afgekort FDM. De benodigde filamentsterkte voor het afdrukken is afkomstig van de gebruikte 3D-printer, terwijl onze gele filamenten van 1,75mm compatibel zijn met de meest voorkomende FDM-printers. Een andere veel voorkomende sterkt is filamenten met een diameter van 2,85mm (of 3,00mm). Veel 3D-printers kunnen tegenwoordig echter beide filamentdikten aan, zonder de apparatuur te storen. Vanwege de vele printerfabrikanten en modellen raden wij u aan voor het kopen van ons PLA-filamenten een vergelijking van de bruikbaarheid van een bepaalde sterkte met de specifieke printer die wordt gebruikt op basis van de informatie van de fabrikant.

 • Smeltpunt: 150°C – 160°C
 • Hittebestendig: tot 60°C
 • Temperatuurstabiliteit: 190°C - 230°C
 • Treksterkte: 10 – 60 MPa
 • Extruzie temperatuur: 190°C – 225°C
 • Verwarmingsbed temperatuur: 0°C - 60°C
 • Minimale laagdikte: afhankelijk van de jet doorsnee
 • Printsnelheid: afhankelijk van de dikte van de laag

OPMERKING: De daadwerkelijke temperaturen tijdens het afdrukken kunnen van printer tot printer verschillen. Reden is de onnauwkeurigheid van afzonderlijke apparaten bij de temperatuurmeting aan het verwarmingsmondstuk. Vandaar moet er bij het gebruik van ons PLA-filament in het geel perse de aanwijzingen van de fabrikant voor uw eigen specifieke printer aangehouden worden. Wij raden aan bij de eerste afdruk met ons filament de temperatuur 200°C te gebruiken. Afhankelijk van het resultaat kunnen er aanpassingen gedaan worden. Bovendien wordt de optimale druktemperatuur ook beïnvloed door de ingestelde afdruksnelheid, de gebruikte drukresolutie en de diameter van het gebuikte verwarming mondstuk.

Het bijwerken van het PLA-filament in het geel

Het bijwerken van objecten uit PLA-filament is na het printen mogelijk. Objecten uit PLA laten zich geboord, gezagen, of onderworpen aan andere mechanische bewerkingsstappen. De groeven en verbuigingen die kenmerkend zijn voor 3D-printen vanwege de gelaagde constructie, kunnen eenvoudig en effectief worden verwijderd met een fijn stukje schuurpapier. Verder is de verdamping van het oppervlak met een PLA comptabel oplosmiddel mogelijk, zodat het oppervlak glad wordt gemaakt door het oplossen van de bovenste materiaal laag. Wij raden u aan om het oplosmiddel Tetrahydrofuraan te gebruiken. Zorg ervoor tijdens het gebruik dat u voldoende ventilatie hebt, evenals andere instructies van het veiligheidsvoorschriften! Andere oplosmiddelen, zoals aceton, blijken niet geschikt omdat ze ongecontroleerd reageren met de gebruikte PLA kunststof en daardoor soms aanzienlijke schade aan het werkstuk veroorzaken.

Wij adviseren een zorgvuldige en niet al te intensieve bewerking van objecten uit ons PLA-filament in het geel. Vanwege de aanzienlijk lagere slagvastheid van het PLA-materiaal in vergelijking met ABS-objecten, anders kunnen bijzondere filigrane details worden doorbroken en kan het algemene uiterlijk van het materiaaloppervlak nadelig worden beïnvloed. Het vervolgens verven van objecten uit ons PLA-filament is zonder enkel probleem mogelijk met acrylverf. We adviseren echter om een primer te gebruiken om een duurzame hechting van de kleuren te garanderen. Het is ook mogelijk om meerdere PLA-componenten samen met een geschikte lijk te lijmen. Dit geeft de mogelijkheid om nog grotere objecten te combineren met kleine 3D-printers door verschillende afzonderlijke onderdelen samen te voegen. Een ander alternatief voor schilderen is om individuele elementen in verschillende kleuren af te drukken of zelfs om filamenten uit een ander materiaal te selecteren. Op deze manier kunnen verschillende nabewerkingsstappen zelfs volledig worden vermeden.

OPMERKING: Hoewel ons PLA filament in het geel vochtongevoelig is, raden wij een lichtbestendige en tegelijkertijd droge opslag aan.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer95050P
GewichtN/B
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTINN/B
KunststofPolylactide
MateriaalPLA
KleurGeel
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeRAL1023
KleurnaamVerkeersgeel
DiameterNee
Tolerantie+/- 0,05 mm
Gewicht filament0,750 kg
Leeggewicht spoel0,215 kg
Coilbreedte53
Diameter spoel200
Diameter spoelkern53
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.