PLA-filament lichtgroen 0,75kg spoel

Hoogwaardig filamenten in kleur lichtgroen (vergelijkbaar met RAL6018, geelgroen) uit PLA (polyamide biologisch afbreekbaar) voor de 3D-print in de sterkte 1,75mm als 0,75kg spoel – Made in Germany

LEVERTIJD: Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs 0,00 € / kg
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000 kilo
Beschrijving

PLA-filament in de kleur lichtgroen – voor rijke groene 3D-afdrukken

Onze PLA-filamenten voor de 3D afdrukken in de kleur lichtgroen bezit een hoge pigmentdichtheid en overtuigt door een gelijkmatige pigmentverdeling over de totale materiaal dwarsdoorsnede. Hierdoor is het ideaal voor 3D-afdrukken in continu, lichtgroen met alle algemene 3D-printers. Ons PLA-filament in lichtgroen is vergelijkbaar met RAL-tint geelgroen met het nummer RAL6018. De kunststof PLA, waarbij PLA voor polyamide staat, geldt als milieubewust en is compleet biologisch afbreekbaar. Op basis van de grondstoffen maiszetmeel, aardappelzetmeel of suikerriet, wordt PLA geproduceerd door de polymerisatie van de melkzuren in deze stoffen. Met een maximale afwijking van +/- 0,05 mm hebben onze PLA-filamenten in lichtgroen een bijzonder hoge dimensionele stabiliteit in termen van filamentdikte evenals een uitstekende ronding. Deze functies zorgen voor afdrukresultaten die aan de hoogste normen voldoen.

Ons PLA-filament in lichtgroen laat zich makkelijk bewerken en kan daarom beschouwd worden als instapniveau. Hetzelfde geldt voor onze andere filamenten gemaakt van PLA (polymelkzuren).

De lage smelttemperatuur van onze filamenten gemaakt uit PLA maakt verwerking mogelijk, zelfs zonder een verwarmde basisplaat of zonder een verwarmd druk bed. Aan de andere kant is het een nadeel omdat het een lage hittebestendigheid heeft. Met een weerstand tegen temperaturen van maximaal 60°C is de thermische weerstand aanzienlijk lager dan, bijvoorbeeld, filamenten gemaakt van ABS. ABS-filamenten zijn in staat tot een temperatuurbestendigheid tot 85°C. we raden daarom af het gebruik van onze PLA-filamenten in lichtgroen te gebruiken voor het maken van objecten die bestand moeten zijn tegen temperaturen boven 60°C. over dit temperatuurbereik neemt de sterkte van het PLA aanzienlijk af naarmate het materiaal zachter wordt. Naast de hoge temperatuurbestendigheid is de slagsterkte van de groene PLA-filamenten lager dan die van gelijkwaardige filamenten van andere kunststoffen zoals ABS-filamenten.

PLA-filamenten scoren goed als het gaat om Verwerkingseigenschappen en een hoge milieuvriendelijk vanwege hun biologische afbreekbaarheid. Het draagt dus behoorlijk bij aan het veilige gebruik van het afdrukobject en een probleemloos afdrukproces. Het zogenaamde Warp-effect, dat wil zeggen vervorming of krimp van het afgedrukte object in de loop van het koelproces, dat kan worden gezien in andere filamentmaterialen kan worden verwaarloosd. Daarom is ons PLA-filament optimaal geschikt als materiaal voor alle 3D-afdrukken die in hoge mate afhankelijk zijn van 3D-afdrukken van ware grootte, maar ook van de dimensionele stabiliteit van het object en de filigraanse details.

Eigenschappen van PLA-filament in het lichtgroen

 • PLA-filament in lichtgroen is lichtecht en valt op de WOL-schaal (van 1 tot 8) met een waarde van 8
 • PLA-filament in lichtgroen is bestand tegen vocht, het beste is om het PLA-filament op een droge en licht beschermde omgeving op te slaan
 • Bij het afdrukken van ons lichtgroene PLA-filament komen er geen storende geuren vrij zoals in ABS
 • Het koelen van objecten gemaakt van lichtgroen PLA-filament gebeurt zonder kromtrekken (geen krimping of vervorming)

Toepassingsvoorbeelden van PLA-filament in lichtgroen

 • Objecten zonder verhoogde eisen aan de temperatuurbestendigheid, zoals speelgoed of behuizingscomponenten
 • Op ware grootte 3D-modellen of gedrukte objecten met bijzonder veel of filigraante details in helder grasgroen
 • Voor artikelen die worden blootgesteld aan de zon en andere UV-bronnen, is PLA ideaal
 • Eenvoudige realisatie van prototypen voor latere productie van 3D-objecten met andere filamenten
 • Artikelen met een lage levensduur die biologisch afbreekbaar zijn na gebruik

Verwerking van PLA-filament in lichtgroen

PLA-filament in lichtgroen kan met alle standaard 3D-printers worden gebruikt met behulp van FDM (Fused Deposition Modelling). De benodigde filamentdikte vloeit voort uit de vereisten van de plaatselijke 3D-printer. Veel voorkomende 3D-printers zijn onze 1,75 mm groene PLA-filamenten. Ook wat veel gebruikt worde is de dikte 2,85 mm (3,00 mm). Verschillende printermodellen kunnen zelfs beide dikte punten gebruiken zonder technische veranderingen. Het grote aantal fabrikanten en de nauwelijks beheersbare hoeveelheid beschikbare printmodellen leiden echter tot onze aanbeveling om de compatibiliteit van een bepaalde dikte van ons lichtgroene PLA-filament aan te passen voor het eerste gebruik op basis van de handleiding.

 • Smeltpunt: 150°C – 160°C
 • Hittebestendig: tot 60°C
 • Temperatuurstabiliteit: 190°C - 230°C
 • Treksterkte: 10 – 60 MPa
 • Extruzie temperatuur: 190°C – 225°C
 • Verwarmingsbed temperatuur: 0°C - 60°C
 • Minimale laagdikte: afhankelijk van de jet doorsnee
 • Printsnelheid: afhankelijk van de dikte van de laag

OPMERKING: Afhankelijk van het type van uw 3D-printer kunnen de temperaturen aan het verwarmingsmondstuk aanzienlijk variëren als gevolg van meetonnauwkeurigheden en als gevolg daarvan temperatuurschommelingen van uw instrument. Daarom moet u goed kijken wat voor uw apparaat aanbevolen wordt. We raden een druk van ongeveer 200°C aan voor de eerste druktest. Deze temperatuur kunt u aanpassen indien nodig. Bovendien wordt de druktemperatuur beïnvloed door factoren zoals gewenste afdrukresolutie, de geselecteerde afdruksnelheid en de dimensionering van de bestaande verwarmingsspuitmond.

Nabewerking van PLA-filament in lichtgroen

Verdere nabewerking van ons PLA-filament in lichtgroen is goed mogelijk na het afkoelen van het gedrukte object door boren, zagen of frezen. Door de lagen van het object die de 3D-printer heeft geproduceerd kunnen er groeven of gradaties ontstaan. Dit laat zich met fijn schuurpapier weg halen. Een andere mogelijkheid is om met PLA verdraaglijke oplosmiddel. Hierbij wordt oppervlakte van het werkstuk met het oplosmiddel ingedampt en gladgemaakt door een het oplossen van de bovenste laag materiaal. Onze aanbeveling voor dit proces is het oplosmiddel tetrahydrofuraan, waarbij we expliciet wijzen op de veiligheidsinstructies van de fabrikant en voldoende ventilatie. Aan de andere kant moeten alternatieven zoals aceton niet gebruikt worden, omdat ze snel kunnen leiden tot ernstige schade aan het werkstuk als gevolg van een ongecontroleerde reactie met PLA.

Verder moet het bewerken van objecten uit onze PLA-filament in lichtgroen behoedzaam gebeuren. Aangezien de slagvastheid van PLA aanzienlijk lager is dan de sterkte van bijvoorbeeld ABS-kunststof, hebben objecten uit PLA de neiging optische schade te veroorzaken of fijne details af te breken als ze te zwaar worden bewerkt. Een coating van objecten gemaakt van PLA-filament is eenvoudig mogelijk met daarvoor geschikte kleuren. Het resultaat wordt verder geoptimaliseerd door het gebruik van primer de primer zorgt ervoor dat een betere hechting is. Het verlijmen van gemaakte objecten van PLA-filament is ook mogelijk met een geschikt lijm. Zo kunnen zeer grote modellen worden gebouwd door verschillende stuken te verlijmen. Dit is zelfs mogelijk met een kleiner printmodel. Et moet echter worden opgemerkt dat verschillende maatregelen voor nabewerking van de afgedrukte objecten kunnen worden verminderd door de keuze van alternatieve filamentmaterialen of het gebruik van verschillende filamentkleuren.

OPMERKING: Hoewel ons PLA-filament in het lichtgroen niet gevoelig is voor vocht raden wij wel aan om het filament op een droge en licht beschermde plaats te bewaren.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer95061P
GewichtN/B
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTINN/B
KunststofPolylactide
MateriaalPLA
KleurGroen
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeRAL6018
KleurnaamGeelgroen
DiameterNee
Tolerantie+/- 0,05 mm
Gewicht filament0,750 kg
Leeggewicht spoel0,215 kg
Coilbreedte53
Diameter spoel200
Diameter spoelkern53
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.