PLA-filament oranje 0,75kg spoel

Hoogwaardig filamenten in kleur oranje (vergelijkbaar met RAL2005, briljantoranje) uit milieuvriendelijk PLA (polyamide biologisch afbreekbaar) voor de 3D-print in de sterkte 1,75mm als 0,75kg spoel – Made in Germany

LEVERTIJD: Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs 0,00 € / kg
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000 kilo
Beschrijving

PLA-filament in oranje - Filamenten Made in Germany

Onze PLA-filamenten voor de 3D afdrukken in de kleur oranje bezit een hoge pigmentdichtheid en overtuigt door een gelijkmatige pigmentverdeling over de totale dwarsdoorsnede. Ons PLA-filament in oranje is vergelijkbaar met “briljantoranje’’ met het kleurnummer RAL2005. De kunststof PLA, waarbij PLA voor polyamide staat is milieuvriendelijk en 100% biologisch afbreekbaar. Dit wordt door grondstoffen gemaakt zoals maiszetmail, suikerriet of aardappelzetmeel dit komt omdat hier melkzuren inzitten. Met een tolerantie van maximaal +/- 0,05 mm zijn onze oranje PLA-filamenten Dimensionaal stabiel en erg goed met uitstekende rondingen. Dit zorgt ervoor dat de afdrukresultaten aan de hoogst norm voldoet.

Ons PLA-filament in oranje laat zicht makkelijk bewerken net zoals alle andere PLA-filamenten en kan daarom als instapniveau beschouwd worden.

Het werken zonder verwarmd drukbed (of verwarmde bodemplaat) is eenvoudig met onze PLA-filamenten vanwege hun lage smeltpunt. Aan de negatieve kant wordt deze lage smelttemperatuur weerspiegeld in de temperatuurbestendigheid. Met een weerstand tot maximaal 60°C is de weerstand van onze PLA-filamenten in oranje aanzienlijk lager dan bijvoorbeeld ABS-filamenten, die zijn bestand van temperaturen tot 85°C. voor objecten die boven 60 worden gebruikt, raden we het gebruik van ons PLA-filament in het geel af, omdat de sterkte van het materiaal afneemt bij toenemende temperatuur en in extreme gevallen zelfs de verzachting van het afgedrukte object te vrezen is. Naast de temperatuurbestendigheid, is de slagvastheid van PLA kunststof lager dan de objecten die van ABS-filamenten gemaakt zijn.

De sterke punten van onze oranje PLA-filamenten zijn hun eenvoudige verwerking en dat ze milieuvriendelijk zijn. Het kromtrekken of krimpen van het afgedrukte object is niet te vrezen tijdens het afkoelen, dus het zogenaamde Warp-effect kan worden verwaarloosd. Door deze stabiliteit maakt het PLA-filament bijzonder geschikt voor 3D-printen met de hoogste schaal en nauwkeurigheid normen voor het produceren van gecompliceerde details.

Eigenschappen van PLA-filament in het oranje

 • PLA-filament in oranje is lichtecht en valt op de WOL-schaal (van 1 tot 8) met een waarde van 8
 • PLA-filament in oranje is bestand tegen vocht, het beste is om het PLA-filament op een droge en licht beschermde omgeving op te slaan
 • Bij het afdrukken van ons oranje PLA-filament komen er geen storende geuren vrij zoals in ABS
 • Het koelen van objecten gemaakt van oranje PLA filament gebeurt zonder kromtrekken(geen krimping of vervorming)

Toepassingsvoorbeelden van PLA-filament in oranje

 • Objecten zonder verhoogde eisen aan de temperatuurbestendigheid, zoals speelgoed of behuizingscomponenten
 • Op ware grootte 3D-modellen of gedrukte objecten met bijzonder veel of filigraante details in oranje
 • Voorwerpen met bijzonder hoge eisen aan UV-bestendigheid en lichtechtheid
 • Eenvoudige realisatie van prototypen voor latere serieproductie van 3D-objecten
 • Artikelen met een beperkt verbruik die volledig biologisch afgebroken kunnen worden

Verwerking van PLA-filamenten in oranje

Onze PLA-filament in oranje laat zich in bijna alle standaard 3D-printers inzetten, doe word gebruikt met behulp van Fused Deposition Modeling (afgekort is het FDM). De benodigde filamentdikte van de geselecteerde printer met ons PLA-filament voor de meeste commerciële printers is een diameter van 1,75 mm. Maar even gebruikelijk is de filamentdikte van 2,85 mm (of 3,00 mm). Sommige printers kunnen zelfs beide diktes printen zonder het verwisselen van technische componenten. Vanwege de vele modellen die verkrijgbaar zijn bij veel fabrikanten van 3D-printers, raden we aan de compatibiliteit met de handleiding van uw 3D-printer te vergelijken voordat u onze oranje PLA-filamenten koopt.

 • Smeltpunt: 150°C – 160°C
 • Hittebestendig: tot 60°C
 • Temperatuurstabiliteit: 190°C - 230°C
 • Treksterkte: 10 – 60 MPa
 • Extruzie temperatuur: 190°C – 225°C
 • Verwarmingsbed temperatuur: 0°C - 60°C
 • Minimale laagdikte: afhankelijk van de jet doorsnee
 • Printsnelheid: afhankelijk van de dikte van de laag

OPMERKING: Afhankelijk van uw 3D-printer kunnen de temperaturen verschillen, dus wanneer u objecten van onze PLA-filamenten in oranje maakt moet u er rekening mee houden met de instellingen van uw printer. Achtergrond zijn de temperatuuronnauwkeurigheden als gevold van afwijkende metingen op individuele apparaat. We raden bij het drukken van het eerste object 200° C aan. U kunt dan aan de hand van het resultaat de temperatuur aanpassen indien nodig. Andere factoren die van invloed zijn op de ideale druktemperatuur zijn de diameter van het gebruikte verwarmingsmondstuk, de geselecteerde afdruksnelheid en de gewenste afdrukresolutie.

Nabewerking van PLA-filament in oranje

Het bijwerken van objecten uit onze PLA-filament gaat gemakkelijk door middel van boren, zagen of frezen. Vooral bij de 3D-print is het nodig omdat het object opgebouwd is in lagen daardoor ontstaan er groeven en gradaties die u met fijn schuurpapier weg kunt schuren. Als alternatief kunt u de oppervlakte met een oplosmiddel die geschikt is voor PLA bedampen, zodat het oplost en glad wordt. Wij raden aan om tetrahydrofuraan (goede ventilatie en de overige informatie op het informatie veilig handleiding beachten!) Te gebruiken. Andere oplosmiddelen, zoals aceton kunnen op een ongecontroleerde manier reageren met de PLA en optische schade aan vorm veroorzaken of zelfs schade veroorzaken.

Het bewerken van objecten uit onze oranje PLA-filamenten moet voorzichtig gebeuren, maar met gecontroleerde inspanning. De aanzienlijk lagere slagvastheid van PLA vergeleken met ABS-kunststof leidt tot een verhoogde gevoeligheid voor filigraandetails of het oppervlak in het algemeen, als dit werk niet zonder de nodige zorg wordt uitgevoerd. De nabewerking van de kleur door te schilderen met geschikte verven en coatings van objecten is eenvoudig mogelijk, in het bijzonder met een primer. Ook het vastlijmen van delen uit PLA is goed mogelijk, zodat er grotere objecten kunnen ontstaan zelfs met een kleinere printer. Als alternatief kunnen echter verschillende nabewerkingsstappen volledig worden vermeden door PLA-filament in andere kleuren te gebruiken of door andere kunststoffen voor 3D-afdrukken te gebruiken.

OPMERKING: Hoewel ons PLA-filament in het oranje niet gevoelig is voor vocht raden wij wel aan om het filament op een droge en licht beschermde plaats te bewaren.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer95080P
GewichtN/B
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTINN/B
KunststofPolylactide
MateriaalPLA
KleurOranje
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeRAL2005
KleurnaamBriljantoranje
DiameterNee
Tolerantie+/- 0,05 mm
Gewicht filament0,750 kg
Leeggewicht spoel0,215 kg
Coilbreedte53
Diameter spoel200
Diameter spoelkern53
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.