PLA-filament rood 0,75kg spoel

Hoogwaardige filamenten in de kleur rood (vergelijkbaar met RAL3028, zuiver rood) uit milieuvriendelijke PLA (Polyamide, biologisch afbreekbaar) voor de 3D-print in de sterkte 1,75mm als 0,75kg spoel – Made in Germany

LEVERTIJD: Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs 0,00 € / kg
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000 kilo
Beschrijving

PLA-filament in het rood – High Quality in rijk rood

Ons PLA-filament voor 3D-printen in rood heeft een hoge pigmentatie en een uniforme verdeling van deze pigmentatie en een uniforme verdeling van deze pigmenten over de gehele materiaaldoorsnede. Het maakt het mogelijk om 3D-afrukken in continu en krachtig rood te produceren en kan op bijna alle populaire 3D-printers tegelijkertijd worden gebruikt. De rode tint van ons PLA-filament is vergelijkbaar met de kleur ‘’Zuiver rood’’ van de RAL-kleurengrafiek met het kleurnummer RAL3028. Polyamide, afgekort PLA, is volledig biologisch afbreekbaar en daarom milieuvriendelijk. Op basis van de regeneratieve grondstoffen zoals maiszetmeel, aardappelzetmeel of suikerriet, wordt het kunststof PLA geproduceerd door de polymerisatie van het melkzuur in deze stoffen. Onze rode PLA-filamenten worden gekenmerkt door hoge rondingen en nauwkeurigheid qua dikte met afwijkingen van maximaal +/- 0,05 mm. Dit zorgt voor de beste afdrukresultaten en voldoet aan de hoogste eisen.

Ons PLA-filament in rood laat zich makkelijk verwerken net zoals onze andere filamenten uit PLA en behoort zonder twijfel tot instapniveau.

Vanwege de lage smelttemperatuur zijn de PLA-filamenten goed geschikt voor verwerking zonder een verwarmde bodemplaat of een verwarmd drukbed. Het nadeel is dat de temperatuurbestendigheid laag is. Dit is lager dan de temperatuurbestendigheid van bijvoorbeeld ABS-filamenten bij ongeveer 85°C waar het PLA-filament maar tot 60°C kan daarom raden af om de objecten met onze PLA-filamenten rood te gebruiken in combinatie temperaturen boven 60°C. de sterkte van PLA neemt af bij toenemende temperatuur en in extreme gevallen kan het afdrukobject zelf verzachten en zijn vorm verliezen. Ook met de slagvastheid kan ABS er beter tegen dan PLA-filamenten.

De PLA-filamenten laten hun sterktes zijn in milieuvriendelijkheid dit komt omdat het biologisch afbreekbaar is en makkelijk verwerkt kan worden. Het zogenaamde Warp-effect, dat wil zeggen het kromtrekken en krimpen van het werkstuk in het verloop van het koelproces is ook slechts in een verwaarloosbare mate te verwachten met onze PLA-filamenten. Zo voldoet het aan de hoogste eisen op het gebied van maatnauwkeurigheid en precisie in de echte op schaal reproductie van afdrukobjecten met een 3D-printer.

Eigenschappen van PLA-filament in het rood

 • PLA-filamenten in het rood komen lichtecht over en overtuigd op de WOL-schaal met een waarde van 8 (van1 tot 8)
 • Bij de juiste opslag plek neemt het PLA-filament geen vocht op
 • Bij het afdrukken van objecten komen geen geuren vrijdag
 • Het afkoelen van de afdrukobjecten van ons PLA-filament in rood gebeurd zonder Warping-effect

Toepasvoorbeelden van PLA-filament in rood

 • Objecten zonder eisen voor verhoogde temperatuurbestendigheid, bijvoorbeeld behuizingdelen
 • Filigraanelementen, evenals reproducties van ware groote als een 3D-print product in rood
 • Gedrukte objecten die worden blootgesteld aan langdurige of verhoogde zonnestraling of andere UV-bronnen
 • Het maken van prototypen zonder enkel probleem voor latere serieproductie van 3D-objecten
 • Objecten met een korte levensduur die volledig biologisch worden afgebouwd

Verwerking van PLA-filament in rood

Het gebruiken van ons PLA-filament in rood kunt u met bijna alle gebruikelijke 3D-printers, die gebruik maken van FDM-drukproces (FDM= Fused Deposition Modeling). De gebruikte filamentdikte is het resultaat van de keuze van het apparaat dat wordt gebruikt voor het afdrukken. Onze PLA-filamenten in rood met een dwarsdoorsnede van 1,75mm zijn voor de meest gebruikelijke FDM-printer geschikt, terwijl 2,85mm (3,00 mm) een verdere gebruikelijke dikte is. Veel printers hebben op de dag van vandaag de mogelijkheid om met beide diktes te werken zonder technische ingreep. Omdat de markt zo groot is met verschillende fabrikanten raden wij u aan om te kijken of ons PLA-filament geschikt is voor uw 3D-printer. De informatie om te kijken of het PLA-filament geschikt is voor uw 3D-printer kunt u in de handleiding van uw printer vinden.

 • Smeltpunt: 150°C – 160°C
 • Hittebestendig: tot 60°C
 • Temperatuurstabiliteit: 190°C - 230°C
 • Treksterkte: 10 – 60 MPa
 • Extruzie temperatuur: 190°C – 225°C
 • Verwarmingsbed temperatuur: 0°C - 60°C
 • Minimale laagdikte: afhankelijk van de jet doorsnee
 • Printsnelheid: afhankelijk van de dikte van de laag

OPMERKING: Wanneer u afdrukt met PLA-filamenten in rood raden wij aan om de apparaat instellingen van de gebruikte printer te controleren. Omdat afhankelijk van het apparaat kan afwijken als gevolg van afwijkende nauwkeurigheid in de temperatuurmeting, de daadwerkelijke resulterende druktemperaturen zodat er nog aanpassingen kunnen gedaan worden indien nodig. Om te beginnen met ons filament in rood raden wij aan dat uw temperatuur ongeveer 200°C is, afhankelijk van het resultaat kunt u de temperatuur aanpassen indien dat nodig is. Naast de 3D-printer zelf, maar ook de grootte van het gebruikte verwarmingsmondstuk, beïnvloeden de geselecteerde afdruksnelheid en de gewenste afdrukresolutie de optimale temperatuurinstelling.

Nabewerking van PLA-filament in rood

Objecten gemaakt van PLA kunnen heel goed na het afdrukken bewerkt worden door middel van boren, zagen of vrezen. Ook kunt u met een fijn schuurpapier de stappen en groeven gemaakt door de gelaagde 3D-afdrukken eenvoudig verwijderen. Een alternatief voor schuurpapier is het gebruiken van PLA geschikt oplosmiddel. De verdamping van het voorwerp met het oplosmiddel lost het oppervlak een beetje op en wordt daardoor glad. Omdat oplosmiddelen, zoals aceton, reageert niet ongecontroleerd met PLA-filament in rood. Daarom raden wij tetrahydrofaan om beschadigingen van het printobject te voorkomen. Ook raden wij aan om de veiligheidsinstructies in acht te nemen en voor voldoende ventilatie te zorgen!

Bij het bijwerken van geprinte objecten die uit ons PLA-filament rood geprint zijn moet u enige voorzichtigheid betrachten. Vanwege de lagere slagvastheid in vergelijking met ABS, veroorzaakt een te onzorgvuldig gebruik schade aan het oppervlak of filigraane afdrukdetails. Het lakken of verven is eenvoudig mogelijk met de geschikte verf en coatings voor ons PLA-filament. Het gebruik van een geschikte prime helpt om het resultaat van de verfhechting kwalitatief te verbeteren. Het gebruik van PLA-compatibele lijm om meerde objecten tot een groot object te maken is eenvoudig mogelijk. Dit maakt het gemakkelijk om grotere afdrukobjecten te maken die de printer zo niet zou kunnen maken. We willen er graag op wijzen dat de selectie van filamenten in verschillende kleuren of ook andere materialen de werkbelasting kan verminderen, omdat nabewerkingstappen weggelaten kunnen worden.

OPMERKING: Ons PLA-filament in het rood is niet gevoelig voor vocht. Desnoods moet het droog en uit het daglicht opgeslagen worden.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer95040P
GewichtN/B
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTINN/B
KunststofPolylactide
MateriaalPLA
KleurRood
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeRAL3028
KleurnaamZuiver rood
DiameterNee
Tolerantie+/- 0,05 mm
Gewicht filament0,750 kg
Leeggewicht spoel0,215 kg
Coilbreedte53
Diameter spoel200
Diameter spoelkern53
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.