PLA-filament wit 0,75kg spoel

Hoogwaardige filamenten in de kleur wit uit biologisch afbreekbaar PLA (Polyamide) voor de 3D-print in de dikte 1,75mm als 0,75kg spoel – Made in Germany

LEVERTIJD: Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs 0,00 € / kg
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000 kilo
Beschrijving

PLA-filament in wit – Producten uit Duitsland

Ons PLA-filament voor de 3D-afdrukken in de kleur wit (vergelijkbaar met RAL9003, signaalwit) heeft een consistente pigmentatie met een hoge pigmentatie aandeel en een gelijkmatige verdeling over de gehele materiaaldikte. Daarom is het bijzonder geschikt voor alle 3D-afdrukken op alle populaire modellen, waarbij het afhankelijk is van een consistent en helder wit. Polyamide ook wel PLA genoemd is volledig biologisch afbreekbaar en daarom milieuvriendelijk. Uit de grondstoffen aardappelzetmeel, maiszetmail en suikerriet wordt het plastic PLA gemaakt door de polymerisatie van de melkzuren in de uitgangsmaterialen. De witte PLA-filamenten overtuigen door de extreme lage tolerantie van maximaal +/- 0,05mm en voldoen hierdoor aan de hoogste druk kwaliteit. Wat ook bijdraagt aan de afdrukkwaliteit is een bijzonder gelijkmatige ronding van de filamenten in het productieproces.

Alle PLA-filamenten, evenals ons witte PLA-filament, zijn bijzonder geschikt als instap filament vanwege hun eenvoudige en ongecompliceerde verwerking.

Een verwarmd drukbed of een verwarmde plaat is niet nodig bij de verwerking van witte PLA-filamenten vanwege de lage smelttemperatuur van het materiaal PLA. Het PLA-filament heeft een lage hittebestendigheid tot maximaal 60°C. de temperatuurbestendigheid van PLA-filamenten is bijvoorbeeld lager dan die van ABS-filamenten met een temperatuurbestendigheid van ongeveer 85°C. Objecten die worden blootgesteld aan temperaturen boven de 60°C moeten vandaar niet uit ons PLA-filament in wit worden gemaakt. Naarmate de temperatuur stijgt verliest het materiaal zijn kracht en kan het in extreme gevallen zelfs zijn vorm verliezen. Behalve de zuivere temperatuurbestendigheid ligt de slagvastheid van het witte PLA-filament onder de waarden van filamenten gemaakt van ABS-kunststof, zodat in dit opzicht de objecten zouden moeten worden gemaakt van alternatieve kunststof-filamenten.

Allereerst scoren PLA-filamenten met hun eenvoudige verwerking en met de hoge milieuvriendelijkheid. Bovendien wordt de productie van 3D-geprinte objecten uit onze witte PLA-filamenten uitgevoerd zonder het Warp-effect wat vaak voorkomt bij kunststof-filamenten. Het afwijken of krimpen, met name in de hoeken van het afgewerkte object in samenhang met afkoelen is daarom niet te vrezen. Daarom biedt het gebruik van PLA-filamenten een bijzondere precieze en detailrijke 3D-print, zoals op schaal modellen op hoogste niveau gemaakt.

Eigenschappen van PLA-filament in wit

 • PLA-filamenten in edel-wit is licht echt en heeft een waarde van 8 op de WOL-schaal (van 1 tot 8).
 • PLA-filament in wit is in de juiste opslag niet aanvallig voor vocht in de omgeving.
 • Wit PLA-filament kan in het printproces zonder geur verwerkt worden.
 • Wit PLA-filament koelt na het printen zonder het Warp-effect en daarmee zonder afwijking zonder het uitgeprinte object.

Toepassing voorbeelden van PLA-filament in wit

 • Afdruk objecten zonder thermische vorderingen voor bijvoorbeeld speelgoed en huisdelen.
 • Maatgetrouwe omzetting van bijvoorbeeld 3D-modellen, evenals gedetailleerde 3D-modellen.
 • Hoge blootstelling aan zonlicht of lichtbronnen met ultravioletstraling.
 • Het produceren van prototypen zonder enige moeite voor latere serieproductie van 3D-objecten.
 • Objecten met beperkte levensduur die zonder resten helemaal biologisch afbreekbaar is.

Verwerking van PLA-filament in wit

Wit PLA-filament is geschikt voor het gebruik in bijna alle gangbare 3D-printers (FDM = Fused Deposition Modelling) als onderdeel van het FDM-afdrukproces. De vereiste filamentdikte is het resultaat van de specificaties van de gebruikte 3D-printer. Compatibel met de meeste populaire printermodellen in ons 1,75mm dikte of vaak met een dikte van 2,85mm (3,00mm). Veel moderne 3D-printers kunnen gebruik maken van beide filamentdoorsnede zonder technische verandering. Het grote aanbod op de markt van verschillende printers, maakt het echter redelijk om onze witte PLA-filament op comptabiliteit te controleren voordat deze voor de eerste keer wordt gebruikt.

 • Smeltpunt: 150°C – 160°C
 • Hittebestendig: tot 60°C
 • Temperatuurstabiliteit: 190°C - 230°C
 • Treksterkte: 10 – 60 MPa
 • Extruzie temperatuur: 190°C – 225°C
 • Verwarmingsbed temperatuur: 0°C - 60°C
 • Minimale laagdikte: afhankelijk van de jet doorsnee
 • Printsnelheid: afhankelijk van de dikte van de laag

OPMERKING: De temperaturen kunnen van printer tot printer afwijken, omdat individuele apparaten mogelijk verschillende nauwkeurigheidswaarden hebben bij het meten van de temperatuur. Daarom moet bij het afdrukken met ons witte PLA-filament rekening worden gehouden met de specifieke instellingen van elk printmodel. Bij het eerste gebruik van ons PLA-filament met een printer raden wij u aan om de begintemperatuur van 200° C te gebruiken. Afhankelijk van het resultaat kunt u de temperatuur aanpassen. Naast de onnauwkeurigheden in de apparatuur, beïnvloed de geselecteerde afdrukresolutie, de afmeting van het gebruikte verwarmingsmondstuk en de gewenste afdruksnelheid ook de temperaturen en daarom kunnen er aanpassingen nodig zijn.

Nabewerking van PLA-filament in wit

Of het nou zagen, boren of frezen, het bewerken van het geprinte object uit ons wit PLA-filament is makkelijk en zonder probleem mogelijk. Zelfs de gradaties en groeven als gevolg van de gelaagde opbouw van grotere objecten in het 3D-drukproces kunnen eenvoudig worden verwijderd. Hetzij een bijzonder fijn schuurpapier of een oplosmiddel aangepast aan de eigenschappen van de PLA-kunststof maakt her oppervlak van het werkstuk glad na het bedampen. Wij raden voor dit proces het oplosmiddel Tetrahydrofuraan, waarbij wij u er dringend op willen wijzen de adviseer veiligheidsinstructies en voldoende ventilatie in te houden! Andere oplosmiddelen, zoals aceton kunnen de oppervlakte van een PLA gemaakt object ongecontroleerd aanvallen en daarbij aanzienlijke schade aanrichten.

Wanneer u objecten bewerkt die zijn gemaakt met ons witter PLA-filament, moet u voorzichtig zijn. De relatief lage slagvastheid, die veel lager is dan die van ABS-filamenten, zorgt ervoor dat fijne details en filigraanformaties snel onder de effecten van nabewerking lijden of zelfs breken. Het lakken van PLA-kunststof kan eenvoudig worden gedaan met een geschikte verf, waarbij en primer de hechting van de verf verhoogt en een uniforme kleurachtergrond creëert. Als er werkstukken worden gemaakt die de afdrukcapaciteit van de bestaande printer overschrijden, kunnen verschillende aparte delen van onze witte PLA-filamenten apart worden geprint en aan elkaar worden gelijmd. Als alternatief voor nabewerkingopties bieden andere filamentkleuren of materialen ook de mogelijkheid om individuele verwerkingsstappen mogelijk vanaf het begin te vermijden.

OPMERKING: Hoewel PLA-filamenten ongevoelig zijn voor vocht, moeten ze altijd beschermd worden tegen vocht en daglicht.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer95010P
GewichtN/B
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTINN/B
KunststofPolylactide
MateriaalPLA
KleurWit
Kleurnauwkeurigheidgeen informatie mogelijk
RAL kleurcodeRAL9003
KleurnaamSignaalwit
DiameterNee
Tolerantie+/- 0,05 mm
Gewicht filament0,750 kg
Leeggewicht spoel0,215 kg
Coilbreedte53
Diameter spoel200
Diameter spoelkern53
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.