PLA-filament zwart 0,75kg spoel

Hoogwaardig filament in de kleur zwart (vergelijkbaar met RAL9005, gitzwart) uit milieuvriendelijk PLA (polyamide) voor de 3D-afdrukken in de dikte 1,75mm als 0,75kg spoel – Made in Germany

LEVERTIJD: Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

Prijs berekenen
Basisprijs 0,00 € / kg
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000 kilo
Beschrijving

PLA-filament in zwart – Kwaliteit Made in Germany

Ons PLA-filament voor 3D-afdrukken in de kleur zwart overtuigt door een hoge en gelijkmatige pigmentatie. Dit maakt het mogelijk om 3D-afdrukken in continu en krachtig gitzwart te produceren en kan op bijna alle populaire 3D-printers worden gebruikt. De kleurtoon zwart is vergelijkbaar met gitzwart met de nummer RAL9005 van de RAL-kleurkaart. Het kunststof polyamide, afgekort PLA, staat bekend om zijn milieuvriendelijkheid, omdat het materiaal volledig biologisch afbreekbaar is. Op basis van maiszetmeel, suikerriet of aardappelzetmeel als regeneratieve grondstof PLA wordt gevormd door de polymerisatie van de melkzuren. De hoge stabiliteit van de zwarte PAL-filamenten met een maximale tolerantie van +/- 0,05mm, in combinatie met een bijzonder hoge rondheid, garandeert de beste afdrukresultaten die zelfs aan de hoogste eisen voldoen.

Ons zwarte PLA-filament net zoals al onze andere PLA-filamenten, laten zich bijzonder makkelijk verwerken en zijn daarom zeer geschikt voor beginners.

De lage smelttemperatuur maakt het bewerken zelfs zonder verwarmd drukbed (of verwarmde bodemplaat) mogelijk. Aan de andere kant is het ook een nadeel omdat het PLA-filament een lage hittebestendigheid heeft. Met een weerstand tot maximaal 60°C dit is aanzienlijk minder bestand dan bijvoorbeeld ABS-filamenten die bestand zijn tegen temperaturen tot 85°C. Voor objecten die worden blootgesteld aan temperaturen boven 60, wordt het niet aanbevolen om onze zwarte PLA-filamenten te gebruiken, omdat het materiaal onder extreme thermische belasting zijn kracht verliest en het zelfs kan verzachten. Naast de temperatuurbestendigheid is de slagvastheid die bereikt kan worden met het zwarte PLA-filamenten zich ook onder de vergelijkbare objecten gemaakt van ABS-kunststof.

De duidelijke sterkte van ons filament uit PLA is dat het heel milieuvriendelijk is en makkelijk te verwerken is. Een afwijking is niet te vrezen, even als de inkrimping van het afgedrukte object, dit wordt het zogenaamde Warp-effect genoemd. Dit maakt het PLA-filament het ideale materiaal voor 3D-printen met de hoogste eisen aan maatnauwkeurigheid en precieze vormgeving van op schaal details.

Eigenschappen van PLA-filament in het zwart

 • PLA-filament in zwart is licht echt en bereikt op de WOL-schaal van 1 tot 8 het niveau 8.
 • PLA-filament in zwart neemt geen vocht op als het op de juiste manier wordt bewaard.
 • De druk van zwart PLA-filament is neutraal van geur en kan daarom zonder probleem binnenhuis gebruikt worden.
 • Het afkoelen van het object gebeurd zonder het Warp-effect.

Toepassing voorbeelden van PLA-filament in het zwart

 • Afdruk objecten zonder bijzondere eisen aan hoge temperatuurbestendigheid van over 60°C.
 • 3D-modellen op schaal gemaakt of bijzonder filigraan gedetailleerd elementen in het zwart.
 • 3D-objecten die erg worden blootgesteld aan zonlicht of andere UV-bronnen.
 • Eenvoudige productie van prototypen voor massaproductie van 3D-objecten in het 3D-drukproces.
 • 3D-objecten met een minderlange gebruiksduur met een hoge milieuvriendelijkheid dank aan biologisch afbreekbaarheid.

Verwerking van PLA-filament in zwart

Zwart PLA-filament kan in alle standaard 3D-printers worden gebruikt met behulp van FDM-afdruktechnieken (Fused Deposition Modeling). De afdruksterkte verschilt per printer. Ons PLA-filamenten met de sterkte 1,75mm is zeer geschikt voor de meeste DFM-printers. Een andere veel gebruikte sterkte voor 3D-printerfilamenten is 2,85mm (3,00mm), waarbij afzonderlijke printermodellen zelfs beide filamentsterktes kan verwerken zonder aanpassingen aan het apparaat. Vanwege het grote aanbod van 3D-printers van verschillende fabrikanten raden wij voor het kopen van ons zwart PLA-filament om in de handleiding te kijken of het filament geschikt is voor de 3D-printer.

 • Smeltpunt: 150°C – 160°C
 • Hittebestendig: tot 60°C
 • Temperatuurstabiliteit: 190°C - 230°C
 • Treksterkte: 10 – 60 MPa
 • Extruzie temperatuur: 190°C – 225°C
 • Verwarmingsbed temperatuur: 0°C - 60°C
 • Minimale laagdikte: afhankelijk van de jet doorsnee
 • Printsnelheid: afhankelijk van de dikte van de laag

OPMERKING: Afhankelijk van de gebruikte 3D-printer kunnen de temperaturen variëren als gevolg van verschillende temperatuurnauwkeurigheden in de temperatuurmeting, zodat bij het afdrukken van het zwarte PLA-filament de instellingen van de gebruikte printer in acht worden genomen. Voor het eerste gebruik met ons zwarte PLA-filament raden wij een afdruktemperatuur van ongeveer 200 aan, afhankelijk van het resultaat kunt u het aanpassen. Andere factoren die van invloed zijn op de druktemperatuur zijn de gewenste afdrukresolutie, de diameter van het gebruikte verwarming mondstuk en de geselecteerde afdruksnelheid.

Nabewerking van PLA-filament in zwart

Het bijwerken van het PLA-filament is na het afdrukken zonder probleem mogelijk door het te frezen, zagen of boren. Ook kan het 3D-printen vanwege de gelaagde structuur eigen groeven en stappen gemakkelijk weg worden gehaald doormiddel van zeer fijn schuurpapier. Als alternatief kan het object met een PLA geschikte oplosmiddel bedampt worden en zo worden glad gemaakt. Wij raden u aan om het oplosmiddel Tetrahydrofuraan te gebruiken. (Neem de veiligheidsinstructies in acht en zorg voor genoeg ventilatie!). Een alternatief zoals aceton, zorgen voor ongecontroleerde reacties met PLA en kunnen zo het object nadelig beïnvloeden.

Bij nabewerking van het object uit ons PLA-filament in zwart moet behoedzaam en met gecontroleerde kracht worden gedaan. Vanwege de lagere slagvastheid van het PLA in vergelijking tot ABS, hebben filigrainedetails de neiging om te veel kracht te beschadigen. De coating van het geprinte object gemaakt van PLA is mogelijk met geschikt kleuren, maar het is raadzaam om eerst een geschikte primer te gebruiken. Zelfs het lijmen van objecten uit PLA is mogelijk, zodat uit meerde objecten een groter object kan ontstaan die de capaciteit van de printer overschrijden. Mogelijke alternatieven voor de genoemde verwerkingstappen zijn de directe selectie van een andere, geschikte kleur, evenals de keuze van een ander uitgangsmateriaal, om de noodzakelijke nabewerking te kunnen uitvoeren.

OPMERKING: Ondanks de relatieve ongevoeligheid voor omgevingsvocht, moet de opslag van het filament droog zijn en tegen licht worden beschermd.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer95020P
GewichtN/B
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTINN/B
KunststofPolylactide
MateriaalPLA
KleurZwart
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeRAL9005
KleurnaamGitzwart
DiameterNee
Tolerantie+/- 0,05 mm
Gewicht filament0,750 kg
Leeggewicht spoel0,215 kg
Coilbreedte53
Diameter spoel200
Diameter spoelkern53
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product