SDS plus hamerboor Ø 10,0mm

De SDS plus hamerboor in 10mm x 100/160mm voor steen en beton met snijplaten uit VHM (TCT) en zelfcentrerende punt met zeer lange levensduur is zonder aarzeling geschikt voor continu boorwerk met hoge precisie.

✓ Voor SDS plus slagboor
✓ Met PGM keurmerk
✓ In Duitsland gemaakt
✓ Geoptimaliseerde boorspiraal
✓ Snijplaten gemaakt van HM TCT
✓ Met HM centreerpunt

De steen- en betonboor met zijn 10mm diameter is perfect voor montage met hoge trek- en draaglasten.

LEVERTIJD: Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 6,55/ stuk (Basisprijs € 6,55/ stuk)
 • from 50 Items € 5,06/ stuk (Basisprijs € 5,06/ stuk)
 • from 100 Items € 3,39/ stuk (Basisprijs € 3,39/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 7,74 / stuk
€ 7,74 / stuk
0,0700 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 7,74 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0700 kilo
Incl. 19% Btw
Beschrijving

SDS plus-hamerboor Ø 10,0mm – Voor bevestigingen met hoge draaglast

Met PGM-keurmerk ✓ Vakman-kwaliteit ✓ Made in Germany ✓

De SDS plus hamerboor in 10mm diameter met 160mm totale lengte en 100mm spiraallengte kunt u voordelig online kopen tegen lage staffelprijzen. De boor wordt in Duitsland gemaakt en voldoet dankzij de professionele kwaliteit ook aan de eisen van veeleisende ambachtslieden. Hij is geschikt voor het boren in baksteen, metselwerk, gevelklinkers, kalkzandsteen, natuursteen, kunststeen, beton en nog veel meer. De zelfcentrerende boorpunt en de tweezijdige snijplaat van hardmetaal boren moeiteloos door harde bouwmaterialen en zorgen bovendien voor een zeer lange levensduur van de hamerboor.

Een slagboormachine voor steen en beton met SDS plus klemsysteem heeft het grote voordeel dat de krachtoverbrenging van het draaimoment vrijwel zonder verlies op de boor kan worden overgebracht. Het door Bosch ontwikkelde systeem dankt dit aan de twee doorlopende aandrijfgroeven met een contactoppervlak van ca. 60mm2. Vooral bij boren in grotere diameters valt ook de speciale spiraalgeometrie met 4 groeven op, omdat deze het boorstof sneller afvoeren, met minder wrijving tot gevolg. De 4-voudige spiraal heeft twee grote voordelen. Enerzijds hoopt het boorstof zich niet op, zodat sneller en met minder inspanning kan worden geboord en anderzijds wordt aan de boor aanzienlijk minder warmte opgewekt, wat de slijtage van de boor aanzienlijk tegengaat.

  Leveringsomvang:
 • 1 x SDS plus hamerboor in Ø 10,0 x 160/100mm

OPMERKING: Hamerboor met SDS Plus opname kunnen niet worden geklemd en gebruikt in klopboormachines met SDS Max of SDS Quick System.

Technische gegevens van onze hamerboor in Ø 10,0mm

 • Ø Boring: 10,0mm
 • Ø Schacht: 10,0mm
 • Opname: SDS plus
 • Boor: Hamerboor
 • Spiraallengte: 100mm
 • Totaallengte: 160mm
 • Materiaal: Hardmetaal kop (HM-TCT)
 • Spiraal-type: 4-voudige spiraal
 • Snij-type: 2-voudige HM-snede
 • Punthoek: 130°
 • Draairichting: Rechtsdraaiend
 • Centreerpunt: Ja
 • PGM-keurmerk: Ja

Toepassingsvoorbeelden voor de steen- & betonboor in Ø 10,0mm

De hamerboor met een diameter van 10mm is perfect geschikt voor het boren van gaten voor de montage van onderconstructies voor zware gevelbekledingen. Vooral bij zware vezelcementplaten of HPL platen kan de gewichtsbelasting van de gehele bekleding vrij hoog zijn, zodat de bouwprofielen met dienovereenkomstig dragende muurankers aan de wand moeten worden vastgeschroefd. Muurankers met een diameter van 10mm en een M10 draadstang worden hier zeer vaak gebruikt en garanderen een duurzame en dragende montage. Afhankelijk van het draagvermogen van het metselwerk moet het aantal bevestigingen hoger zijn. Met onze hoogwaardige SDS plus hamerboor is het boren in muren geen probleem, zelfs niet bij een hoog aantal direct opeenvolgende gaten.

Dankzij de SDS plus boorhouder wordt de kracht perfect en bijna verliesvrij overgebracht op de boor. Als hamerboor van professionele kwaliteit zal deze zelfs de meest veeleisende vakman tevredenstellen, vooral voor langdurig boorwerk in steen, baksteen, harde klinkers of beton. De robuuste boorkop met volhardmetalen snijplaten kan ook worden gebruikt voor het boren in gewapend beton. Met een spiraallengte van 100 mm is de boor lang genoeg voor bijna alle pluggen en stalen ankers, zodat bijvoorbeeld de installatie van zware kabelplatforms, zonneschermen of zelfs onderconstructies van terrasoverkappingen op het metselwerk zonder problemen kan worden uitgevoerd. Bovendien wordt de boor gekenmerkt door een constante kwaliteit wat betreft de diameter van het boorgat en de rondheid van het boorgat. Dit wordt ook bevestigd door het PGM-keurmek op de boor. Dit is een certificatie die bevestigt dat de hamerboor vervaardigd is in overeenstemming met het gegevensblad van het Duitse Instituut voor Bouwtechniek. Het belangrijkste voordeel is dat een veilige montageverbinding is gegarandeerd met ankers die voldoen aan de EA- en CE-richtlijnen, waardoor de aansprakelijkheidsrisico's in geval van verkeerde montage tot een minimum kunnen worden beperkt.

OPMERKING: Een hamerboor met een diameter van 10mm slijt doorgaans minder snel dan een vergelijkbare boor met een diameter van 6mm. Afhankelijk van de frequentie en het gebruik van de boor, kan de diameter of de kwaliteit van de ronding echter afnemen, zodat de boor in dat geval door een nieuwe boor moet worden vervangen.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerSP-SDS-10160
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4014691206630
MateriaalHardmetaal kop (HM-TCT)
Gewicht0.0700
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product