SDS plus hamerboor Ø 6,0mm

De SDS plus hamerboor met een diameter van 6,0mm en een totale lengte van 160mm is geschikt voor boor- en hamerboren in baksteen, metselwerk, beton en nog veel meer en is in onze shop verkrijgbaar tegen goedkope staffelprijzen.

✓ SDS plus klemsysteem
✓ Snijplaten van hardmetaal
✓ 4-voudige spiraal
✓ PGM keurmerk
✓ Met centreerpunt
✓ Made in Germany

De steen- en betonboor is de allrounder en ideaal voor alle bevestigingen met 6mm metselpluggen

LEVERTIJD: Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 4,64/ stuk (Basisprijs € 4,64/ stuk)
 • from 50 Items € 3,45/ stuk (Basisprijs € 3,45/ stuk)
 • from 100 Items € 2,26/ stuk (Basisprijs € 2,26/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 5,36 / stuk
€ 5,36 / stuk
0,0510 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 5,36 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0510 kilo
Incl. 19% Btw
Beschrijving

SDS plus-hamerboor Ø 6,0mm – De allrounder voor steen & beton

Professionele ambachtskwaliteit ✓ PGM keurmerk ✓ Made in Germany ✓

De 6mm hamerboor met SDS plus houder is een van de meest gebruikte boren, omdat hij als steen- en betonboor perfect geschikt is voor het boren in baksteen, metselwerk, klinkers of beton en met zijn diameter van 6mm voldoende is voor de meeste bevestigingen die niet aan hoge belastingen onderhevig zijn. Van kabelklemmen en wandhaken voor foto's, tot onze hoogwaardige roestvrijstalen wandafstandhouders, tot het monteren van plafond- of wandlampen, de 6mm hamerboor is een van de absolute allrounders en zou in geen enkele boorset mogen ontbreken. Dankzij de zeer brede verspreiding van het SDS plus klemsysteem van Bosch is de hamerboor geschikt voor alle gangbare slaghamers met een SDS plus gereedschapshouder.

De schacht, die kenmerkend is voor SDS plus opspansystemen, heeft een diameter van 10,0mm en een lengte van 50mm en wordt gekenmerkt door de twee kenmerkende opspangroeven aan elke kant, evenals de twee gesloten gereedschapsgeleidingen. De boor zelf heeft een diameter van 6mm met een nuttige lengte van 100mm, zodat zelfs diepe gaten voor lange schroeven of slagpluggen kunnen worden geboord. De speciale 4-voudige spiraal transporteert het boorstof snel en efficiënt uit het boorgat, zodat de boringen sneller en met minder inspanning kunnen worden uitgevoerd. Een ander voordeel van de 4-spiraal geometrie is de lagere warmte-ontwikkeling, die bijdraagt tot een aanzienlijk langere levensduur van de boor, zelfs wanneer deze voor vele direct opeenvolgende boorgaten wordt gebruikt. Dit maakt onze 6mm hamerboor perfect voor vakmensen en doe-het-zelvers met een vraag naar de hoogste kwaliteit.

  Leveringsomvang:
 • 1 x SDS plus hamerboor in Ø 6,0 x 160/100mm

OPMERKING: Houd er rekening mee dat de boor niet compatibel is met klopboormachines met SDS-Quick of SDS-Max klemsystemen.

Technische data van onze hamerboor in Ø 6,0mm

 • Ø Boring: 6,0mm
 • Ø Schacht: 10,0mm
 • Opname: SDS plus
 • Boor: Hamerboor
 • Spiraallengte: 100mm
 • Totaallengte: 160mm
 • Materiaal: Hardmetaal kop (HM-TCT)
 • Spiraal-type: 4-voudige spiraal
 • Snij-type: 2-voudige HM-snede
 • Punthoek: 130°
 • Draairichting: Rechtsdraaiend
 • Centreerpunt: Ja
 • PGM-keurmerk: Ja

Toepassingsvoorbeelden voor steen- & betonboren in Ø 6,0mm

De SDS plus hamerboor met een diameter van 6mm is zeker de meest gebruikte boor in de handel en het huishouden, omdat een groot aantal bevestigingsoplossingen wordt uitgevoerd met pluggen en bijpassende schroeven van 6mm. Met een kleine plug en een conventionele schroef zijn wandklokken, fotolijsten of whiteboards in een mum van tijd gemonteerd. De 6mm steenboor is de perfecte keuze, vooral wanneer borden of reclameborden met onze muurafstandhouders moeten worden gemonteerd. Bij gebruik van gemetselde deuvels met een diameter van 6mm kunnen schroeven met een schroefdraad van minimaal 3,5mm tot maximaal 5,0mm worden gebruikt. Deze schroefmaat is geschikt voor al onze roestvrijstalen afstandhouders, met uitzondering van de grote afstandhouder van 25 x 25mm, waarvoor wij schroeven met 6mm schroefdraad en deuvels van 8mm aanbevelen. De scherpe boor in professionele ambachtelijke kwaliteit is perfect geschikt voor het boren in steen, baksteen, klinkers, metselwerk en beton. Zelfs voor het boren in gewapend beton kan de hamerboor met hardmetalen snijkant worden gebruikt, maar hier moet men voorzichtiger zijn om de boor niet te beschadigen bij contact met het betonstaal.

De steenboor met een diameter van 6mm is voldoende voor de meeste toepassingen, maar de grootte van het gat moet altijd worden gekozen in overeenstemming met de treksterkte of het draagvermogen. Terwijl bijvoorbeeld wand- en plafondlampen meestal niet zo zwaar zijn en dus nog met kleine schroeven en pluggen 6mm bevestigd kunnen worden, kan een wandplank, een keukenkastje of een aan het plafond gemonteerd kabelplatform veel te zwaar zijn, zodat hier steenboren in 8mm of zelfs 10mm een aan te bevelen alternatief is. Voor het boren dient in principe altijd de betreffende montagehandleiding te worden gelezen. Als de boor en deuvel worden meegeleverd, is de maat van de boor vaak te vinden op de deuvel.

PGM-keurmerk voor de productie van veilige deuvelverbindingen

Als boor voor professioneel gebruik is deze vervaardigd volgens de specificaties van de van het informatieblad van het Duitse Instituut voor Bouwtechniek (DIBt) en gemarkeerd met het PGM Safe-keurmerk op de boorschacht. Het gebruik van steenboren met dit PGM-keurmerk betekent dat het niet langer nodig is de diameter van het boorgat op de bouwplaats te controleren en bevestigt tevens dat de boortoleranties van het anker ETA worden nageleefd, waardoor de productie van veilige ankerverbindingen met ankers met EA- en CE-keurmerk wordt gewaarborgd. Vooral bij commercieel gebruik van hamerboren kan het gebruik van PGM-gecertificeerde boren bij juist gebruik hechtingsproblemen voorkomen.

OPMERKING: Ondanks de zeer lange levensduur is zelfs de hoogwaardige boor ooit aan het einde van zijn levensduur gekomen, waardoor het boorgat door slijtage aan de boor te klein en te onrond kan worden. Dergelijke boren mogen over het algemeen niet meer worden gebruikt en in plaats daarvan moet een nieuwe 6mm hamerboor worden gebruikt.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerSP-SDS-06160
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4014691206548
MateriaalHardmetaal kop (HM-TCT)
Gewicht0.0510
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product