SDS plus hamerboor Ø 8,0mm

De SDS plus-hamerboor in 8 mm x 100 / 160 mm voor steen en beton is geschikt voor het boren in alle soorten metselwerk. Als professionele hamerboor voor vakmensen heeft de boor een enorme levensduur en is PGM Safe gecertificeerd.

✓ SDS plus klem-System
✓ PGM keurmerk
✓ Gemaakt in Duitsland
✓ 4 spiraalvormige geometrie
✓ VHM (TCT) snijplaten
✓ Zelfcentrerend

De 8mm steen- en betonboor is ideaal voor alle montage met hogere trek- en draaglasten.

LEVERTIJD: Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 5,65/ stuk (Basisprijs € 5,65/ stuk)
 • from 50 Items € 4,22/ stuk (Basisprijs € 4,22/ stuk)
 • from 100 Items € 3,03/ stuk (Basisprijs € 3,03/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 6,55 / stuk
€ 6,55 / stuk
0,0610 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 6,55 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0610 kilo
Incl. 19% Btw
Beschrijving

SDS plus-hamerboor Ø 8,0mm - Profi-boor voor vakmensen

Voor steen & beton ✓ PGM keurmerk ✓ Gemaakt in Duitsland ✓

De SDS plus hamerboor in 8mm diameter en 160mm lengte is in onze onlineshop verkrijgbaar tegen bijzonder gunstige prijzen met aantrekkelijke kwantumkortingen. De professionele boor voor steen en beton wordt in Duitsland vervaardigd en is onderworpen aan voortdurende kwaliteitscontroles met betrekking tot de boorkwaliteit, dit wordt bevestigd door het PGM-keurmerk. Dit maakt de boormachine perfect voor de vakman en de doe-het-zelver die hoge eisen stellen aan de kwaliteit en duurzaamheid van een boormachine.

Boren met een SDS plus opspansysteem worden gekenmerkt door een bijna verliesvrije krachtoverbrenging en zijn ook bij goedkope klopboormachines zeer wijdverbreid. Het systeem, oorspronkelijk gepatenteerd door Bosch, wordt nu gebruikt door alle bekende fabrikanten, maar ook door eenvoudige apparaten uit de bouwmarkt, zodat de hamerboren met SDS plus schacht kunnen worden gebruikt met bijna elke in de handel verkrijgbare boormachine. De ovale groeven in de 50mm lange schacht, die kenmerkend zijn voor SDS-boren, worden gebruikt om het gereedschap vast te houden en te leiden. De twee doorlopende groeven daarentegen dienen voor de koppeltransmissie.

Terwijl de boorschacht van een SDS plus boor altijd dezelfde is, variëren de boorlengte en -diameter per boor. De 8mm steenboor is de diameter 8mm en wordt gekenmerkt door hoge precisie en rondheid. Dankzij de centerpunt is boren zelfs in harde bouwmaterialen zoals klinkers of beton zonder wegglijden geen probleem. Met een totale lengte van 160mm of een spiraallengte van 100mm is de boor ideaal, ook als langere metselpluggen of slagankers moeten worden gebruikt. De viervoudig geribbelde boorspiraal voert het zich ophopende boorstof snel af en vermindert zo de warmteontwikkeling tijdens het boren. Dit heeft niet alleen een enorm effect op de levensduur van de professionele boor, maar betekent ook dat het boren kan worden uitgevoerd met minder inspanning voor mens en machine.

  Leveringsomvang:
 • 1 x SDS plus hamerboor in Ø 8,0 x 160/100mm

OPMERKING: De boor is niet compatibel met klopboormachines met SDS-Quick of SDS-Max klemsystemen en kan niet worden gebruikt met deze gereedschapshouders.

Technische data van onze hamerboor in Ø 8,0mm

 • Ø Boring: 8,0mm
 • Ø Schacht: 10,0mm
 • Opname: SDS plus
 • Boor: Hamerboor
 • Spiraallengte: 100mm
 • Totaallengte: 160mm
 • Materiaal: Hardmetaal kop (HM-TCT)
 • Spiraal-type: 4-voudige spiraal
 • Snij-type: 2-voudige HM-snede
 • Punthoek: 130°
 • Draairichting: Rechtsdraaiend
 • Centreerpunt: Ja
 • PGM-keurmerk: Ja

Toepassingsvoorbeelden voor de steen- & betonboor in Ø 8,0mm

De hamerboor met een diameter van 8mm en een nuttige lengte van 100mm is ideaal voor het boren van gaten in gevels voor de bevestiging aan de muurzijde van onderconstructies voor gevelbekleding. Terwijl onderconstructies van hout meestal aan de muur worden geschroefd met universele pluggen of gemetselde pluggen en houtschroeven met een draaddikte van 4,0mm tot 6,0mm, worden aluminium onderconstructies meestal geïnstalleerd met stevige pluggen of muurankers. Voor gevelbekleding met een lager gewicht, bijvoorbeeld aluminium composietplaten met gevelgoedkeuring, zijn muurankers in de maat M8 met een diameter van 8mm gebruikelijk. Deze ankerbouten worden eenvoudig in het boorgat geslagen. Voor zware HPL platen worden echter meestal slagankers met een draaddiameter van 10mm of zelfs 12mm gebruikt om de maximale belasting voor de zware bekledingsplaten te benutten.

SDS plus boren voor steen en beton zijn niet alleen geschikt voor de montage van gevelbekleding of de onderconstructies ervan, maar worden altijd gebruikt wanneer een schroefverbinding met een 6mm plug met bijpassende schroef niet bestand zou zijn tegen de belasting. Bijna geen enkel beroep in de bouw kan zonder het gebruik van 8mm metselboren. Vooral in de interieurbouw is de lange boor van 8mm zeer populair voor de montage van voorwandelementen (reservoirs), wastafels, douchecabines of wandkasten in keukens. Een 8mm SDS plus boor is ook ideaal voor het plaatsen van ramen en deuren, omdat hij zonder aarzelen kan worden gebruikt voor het boren in kalkzandsteen, gasbeton, klinkers, beton en gewapend beton. Voor elektriciens wordt de 8mm boor vaak gebruikt om kleine kabelgoten of zekeringsdozen en meterkasten te monteren.

De best mogelijke veiligheid in ambacht dankzij het PGM-keurmerk

Het PGM keurmerk, dat aangeeft dat de hamerboor is vervaardigd en regelmatig wordt gecontroleerd overeenkomstig de DIBt-gedragscode (Duits Instituut voor Bouwtechniek), is zeer belangrijk, vooral voor gebruik in de commerciële sector door de ambacht. De markering op de boor bevestigt dat deze voldoet aan de strenge toleranties met betrekking tot de kwaliteit, rondheid en diameter van het boorgat, zodat een veilige deuvelverbinding met EA- en CE-gecertificeerde deuvels kan worden gegarandeerd. Dit betekent ook dat hechtingsproblemen kunnen worden vermeden indien de boor en het bijbehorende anker tijdens de montage correct worden gebruikt.

OPMERKING: De robuuste 8mm klopboor heeft een enorme levensduur. Toch heeft zelfs de beste boor, afhankelijk van de gebruiksintensiteit, op een gegeven moment de slijtagegrens bereikt, wat merkbaar is in kleinere boordiameters of niet-ronde boringen. In dit geval moet de boor worden vervangen door een nieuwe boor.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerSP-SDS-08160
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4014691206593
MateriaalHardmetaal kop (HM-TCT)
Gewicht0.0610
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product