Alkoxy-silicoon RAL7005 (muisgrijs)

Het absoluut weerbestendige alkoxy-silicoon SILIKONprofi in muisgrijs (RAL 7005) is een blijvend elastische lijm en kit van ons eigen merk S-Polybond. De professionele kwaliteit siliconen is 100% Meko-vrij en heeft een uitstekende hechting op bijna alle gangbare materialen.

✓ Absoluut MEKO-vrij
✓ Geurneutraal
✓ UV- & weerbestendig
✓ Optimaal afgestemde viscositeit
✓ Beste verwerkbaarheid

Koop onze premium siliconen in muisgrijs (RAL 7005) gemakkelijk online tegen lage staffelprijzen.

LEVERTIJD: Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 5 Items € 4,99/ stuk (Basisprijs € 16,08/ l)
 • from 10 Items € 4,51/ stuk (Basisprijs € 14,55/ l)
 • from 25 Items € 4,15/ stuk (Basisprijs € 13,40/ l)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 18,00 / l
€ 5,58 / stuk
0,4400 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 5,58 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,4400 kilo
Beschrijving

S-Polybond SILIKONprofi muisgrijs (RAL 7005)

100% MEKO-vrij ✓ Extreem verouderingsbestendig ✓ Absoluut weerbestendig ✓

He absoluut MEKO-vrije silicoon SILIKONprofi in muisgrijs (RAL 7005) is een neutraal verknopende lijm en kit van ons eigen merk S-Polybond. De verwerking en uitharding van onze alkoxysiliconen is grotendeels reukloos, wat betekent dat het zonder aarzelen ook in slecht geventileerde interieurs zonder sterke geurhinder kan worden gebruikt. Het blijvend elastische siliconen wordt gekenmerkt door een uitstekende UV- en weersbestendigheid en is met zijn zeer hoge weerstand tegen veroudering ideaal voor langdurig buitengebruik.

De muisgrijze premium siliconen worden geproduceerd in overeenstemming met het RAL-kleursysteem en worden tijdens en na de productie regelmatig op kwaliteit gecontroleerd, wat zorgt voor een uniforme pigmentatie en een constant hoge viscositeit. Dankzij de perfect op elkaar afgestemde pasteuze consistentie is onze hoogwaardige kit in muisgrijs gemakkelijk te verwerken en heeft een uitstekende hechting op bijna alle denkbare materialen die in de bouw worden gebruikt. Dankzij zijn uitstekende elasticiteit is ons silicoon zelfs voor afdichtingsmaterialen met verschillende thermische uitzettingscoëfficiënten uiterst geschikt.

Bespaar geld dankzij royale volumekortingen vanaf een hoeveelheid van 5 standaardpatronen.

  Leveringsomvang:
 • 1 x Premium-Silicoon SILIKONprofi RAL7005 (muisgrijs) 310ml standaardpatroon

OPMERKING: Een conventionele siliconenpistool voor standaard ééncomponentpatronen is vereist voor het aanbrengen van de kit.

Eigenschappen van het muisgrijze alkoxygebaseerde silicoon

Ons muisgrijze premium-silicoon SILIKONprofi in RAL 7005 is een hoogwaardige lijm en afdichtingskit op alkoxybasis en is verkrijgbaar in een 310ml standaard patroon. In tegenstelling tot azijn-hardende siliconen is de verwerking en uitharding van onze neutraal hardende kit grotendeels reukloos. Bij gebruik van conventionele siliconen op basis van oxime bestaat er een mogelijk gevaar voor de gezondheid door het vrijkomen van 2-butanon-oxime, aangezien de zogenaamde MEKO's ervan worden verdacht kanker te veroorzaken. Dankzij de absoluut MEKO-vrije formulering wordt ons alkoxy-silicoon als onschadelijk voor de gezondheid en milieuvriendelijk beschouwd. Daarom kan hij zonder aarzelen zowel binnen als buiten worden gebruikt.

De siliconenkit in muisgrijs (RAL 7005) wordt geproduceerd volgens het RAL-kleursysteem. Dit is een kleurencatalogus die wereldwijd wordt gebruikt met een palet van gestandaardiseerde kleuren waarin elke kleur een uniek nummer krijgt toegewezen. Dit RAL-kleurnummer maakt een perfecte kleurovereenkomst van de te gebruiken materialen mogelijk. Om een consistente en continue pigmentatie te garanderen, worden alle siliconen van ons eigen merk S-Polybond onderworpen aan regelmatige kwaliteitscontroles tijdens en na de productie.

Dankzij de uitstekende weerstand tegen UV-straling vervaagt of vergeelt de sterke muisgrijze kleur van onze hoogwaardige siliconen niet, zelfs niet na jarenlang gebruik buitenshuis. Dankzij het royale temperatuurbereik van -50°C tot +150°C is een betrouwbare afdichtingsbescherming gegarandeerd, zelfs bij sterke temperatuurschommelingen en de meest ongunstige weersomstandigheden. Zure regen, strenge vorst of sterk zonlicht hebben geen enkele invloed op de uitstekende blijvend elastische eigenschappen van onze afdichtingskit. Met onze uiterst verouderingsbestendige siliconen hoeft men zich geen zorgen te maken over het voortijdig vernieuwen van onderhoudsvoegen buitenshuis, wat gepaard gaat met veel werk en kosten.

Onze siliconenkit in RAL7005 heeft een uitzonderlijk goede hechting op bijna alle denkbare materialen. Deze omvatten aluminium, staal, glas, tegels, kalkzandsteen, PVC en nog veel meer. Dankzij de zeer hoge elasticiteit en een toelaatbare vervorming van 25% is dit zelfs het geval bij het afdichten van materialen met verschillende thermische uitzettingscoëfficiënten. Zo kunnen duurzaam elastische aansluitvoegen tussen keramische werkbladen en wandbekledingen van behandeld hout optimaal worden gerealiseerd met onze premium-kit.

Siliconen worden vaak gebruikt voor het afdichten en waterdicht maken van vochtige ruimten of sanitaire zones wegens hun uiterst waterbestendige eigenschappen. Onze premium afdichtingskit in RAL 7005 is ook voorzien van een schimmelwerend middel, dat de ontwikkeling van schimmel effectief voorkomt, zelfs bij sterke en langdurige blootstelling aan vocht. Het afdichten van gevoelige oppervlakken, zoals geëmailleerde badkuipen en wastafels, geglazuurde keramische tegels en douchewanden van glas of kunststof, kan zonder aarzelen worden gebruikt met onze oplosmiddel- en zuurvrije alkoxy-silicoon.

ATTENTIE: Onze siliconenkit in muisgrijs heeft een zeer goede hechting op natuursteen. Onbehandeld natuursteen kan echter de neiging vertonen aan de randen te verkleuren, zodat de verenigbaarheid vooraf moet worden gecontroleerd op een onopvallende plaats of een reststuk.

Technische data van SILIKONprofi in RAL7005

 • Type kit: Polysiloxaan
 • Kleurbenaming: Muisgrijs
 • RAL-kleurcode: RAL7005
 • Dichtheid: 1,20g/ml
 • Shore hardheid: 23 volgens ISO 868
 • Rek bij breuk: min. 300% volgens ISO 8339
 • Elastische veerkracht: min. 90% volgens ISO 7389
 • Toelaatbare vervorming: max. 25% volgens ISO 11600
 • Spanningswaarden: 0,36 N/mm2 volgens ISO 8339
 • Temperatuurbestendigheid: -50 °C - +150 °C
 • VOC-emissieklasse: A+
 • Verouderingsbestendigheid: zeer goed
 • UV- bestendig: zeer goed
 • Weerbestendigheid: zeer goed

Verwerking van silicoon SILIKONprofi in muisgrijs

De gebruiksklare dichtmiddel in muisgrijs is vrij gemakkelijk aan te brengen dankzij de perfect aangepaste viscositeit. Bij een optimale verwerkingstemperatuur van +5°C tot +30°C wordt het silicoon gelijkmatig en voldoende in de af te dichten voeg aangebracht. Dit wordt gevolgd door het gladmaken, waarbij overtollig materiaal wordt verwijderd met een spachtelmes. Een voeggladmakend middel kan het verwijderen van de voeg vergemakkelijken en bijdragen tot een beter resultaat met betrekking tot het uiterlijk van de voeg. De inwerktijd bedraagt ongeveer 10 minuten voordat de huid zich begint te vormen en varieert naar gelang van de specifieke heersende temperaturen tijdens het aanbrengen. Nadat de vernetting is voltooid, heeft ons silicoon een uitstekende temperatuurbestendigheid van -50°C tot +150°C, wat betekent dat ons grijze silicoon zonder problemen voor alle gangbare toepassingen kan worden gebruikt.

Voor het gebruiken van de kit SILIKONprofi in sterk grijs, moeten de af te dichten oppervlakken grondig worden ontdaan van stof, vuil en vet en ook grondig worden gedroogd. Om aantasting van de hechting te voorkomen, wordt het gebruik van reinigingsoliën of corrosieve siliconenverwijderaars niet aanbevolen. Een geschikt reinigingsmiddel is bijvoorbeeld onze S-Polybond PLASTICclean. Deze is verkrijgbaar in de praktische sprayflacon van 500ml in onze shop en maakt een optimale voorbereiding van de oppervlakken en bijgevolg een perfecte hechting van de siliconenvoegen mogelijk.

Naast afdichten is het muisgrijze silicone ook zeer geschikt voor het snel en gemakkelijk verlijmen van samengevoegde delen met een relatief laag eigen gewicht of een groot hechtoppervlak. Daartoe wordt het met een conventionele patroonpers op de te verlijmen oppervlakken aangebracht. Aangezien uitharding plaatsvindt door contact met vocht uit de lucht, moet het aanbrengen geschieden in de vorm van stippen, strepen of golven. De samen te voegen delen worden vervolgens in hun definitieve positie bevestigd en stevig tegen elkaar aangedrukt totdat de lijm en de kit in RAL 7005 volledig zijn uitgehard.

Verwerkingseigenschappen van SILIKONprofi in muisgrijs

 • Geurvorming: Neutraal, zwak
 • Verhardingssysteem: Verknoping door luchtvochtigheid
 • Uithardingssnelheid: 1 - 2mm na 24 uur
 • Huidvorming: ca. 10Min. bij 23°C
 • Reukvorming: Zwak, neutraal
 • Verwerkingstijd: ca. 10Min. bij 23°C
 • Verwerkingstemperatuur: +5°C - +30°C
 • Opslagtemperatuur: +5 °C - +25°C
 • Houdbaarheid: 15 maanden (ongeopend)

OPMERKING: De patroon van het silicoon in muisgrijs moet na opening altijd luchtdicht worden afgesloten. Voor een optimale houdbaarheid moet de kit worden opgeslagen op een droge en koele plaats, bij temperaturen tussen +5°C en +25°C.

Toepassingsvoorbeelden voor ons premium-silicoon in muisgrijs

In de buitenarchitectuur zijn pleister gevels van muisgrijs beton pleister zeer populair, omdat vervuiling door verwering minder opvalt dan bij witte buitengevels. Dankzij de extreem hoge weerstand tegen weersinvloeden en UV-straling is ons silicoon in RAL 7005 uiterst geschikt voor blijvend elastische verbindingsvoegen, bijvoorbeeld tussen aluminium raamkozijnen en betonpleistergevels. Door zijn uitstekende elasticiteit is onze uiterst verouderingsbestendige afdichtingskit de perfecte keuze voor het duurzaam afdichten van aansluitvoegen tussen de onderconstructie van een terrasoverkapping en een massieve stenen muur. De weerbestendige eigenschappen zorgen voor een duurzame afdichtingsbescherming, zelfs bij sterke temperatuurschommelingen of langdurige hevige regenval.

Door zijn schimmeldodende eigenschappen is onze kit een uitstekende keuze voor hygiënische aansluitvoegen in grote keukens. Tussen een modern keukeneiland van roestvrij staal en een onderhoudsvriendelijke PVC-vloerbedekking in trendy betonlook biedt de muisgrijze siliconen een uitstekende afdichtingsbescherming tegen het binnendringen van vocht en vuil. Naast vloerbedekking is muisgrijs een zeer populaire kleur voor wandinrichting in woonruimtes. Daarom is onze siliconen in RAL 7005 ideaal voor onopvallende uitzettingsvoegen tussen een muisgrijs vliesbehang en vloerafwerking van kunststof.

Aangezien onze hoogelastische siliconen in RAL 7005 uitstekend hechten op talloze materialen, zijn ze zeer geschikt voor verlijmingen. Eenvoudige verlijmingen, zoals het bevestigen van een wandspiegel aan een betegelde muur, is perfect mogelijk zonder vervelend boren of hardnekkige lijmresten. Bij het verlijmen van onderdelen met een hoog eigen gewicht of voorwerpen die onderhevig zijn aan een grote trekkracht, is het raadzaam een montagelijm te gebruiken. De bij ons verkrijgbare MS-Polymeer Parabond 600 in grijs heeft een eersteklas kleefkracht en is perfect geschikt voor dergelijke veeleisende verlijmingen.

 • Ons UV-bestendig silicoon in muisgrijs is ideaal voor blijvend elastische afdichtingen van gebouwen
 • Onze siliconen in muisgrijs wordt gebruikt voor weerbestendige aansluitvoegen in de bouw van terrassen
 • De muisgrijze siliconenkit is ideaal voor onopvallende uitzettingsvoegen in woonruimtes
 • In grote keukens wordt onze kit in muisgrijs gebruikt voor schimmelwerende afdichtingen
 • en veel meer

Veiligheidsaanwijzingen voor de verwerking van siliconenkit SILIKONprofi

Zorg ervoor dat tijdens de verwerking van het silicoon SILIKONprofi in muisgrijs (RAL7005) voor voldoende toevoer van verse lucht en let op de informatie over persoonlijke beschermingsmiddelen. Alvorens met het aanbrengen van de kit te beginnen, moet ook het veiligheidsblad en het technisch informatieblad van ons alkoxy-silicoon in acht worden genomen. Bovendien moeten kleefstoffen of siliconen altijd zo worden bewaard dat zij buiten het bereik van kinderen liggen.

  Gevarenwaarschuwingen volgens regelgeving (EG) Nr. 1272/2008

 1. EUH208 - Bevat N-(2-aminoethyl)-N'-[3- (trimethoxysilyl)propyl]ethyleendiamine, 3-aminopropyltriethoxysilaan,
  N-(3-(Trimethoxysilyl)propyl)ethyleendiamine. Kan allergische reacties veroorzaken.
 2. EUH210 - Veiligheidsinformatieblad op aanvraag verkrijgbaar.
 3. EUH211 - Voorzichtigheid! Bij het spuiten kunnen gevaarlijke inadembare druppeltjes ontstaan. Spuitbus of nevel niet inademen.

De volledige tekst van de gevarenaanduidingen en veiligheidsaanbevelingen voor de siliconenkit S-Polybond SILIKONprofi Alkoxy-F in muisgrijs (RAL7005) is opgenomen in artikel 16, lid 1, van het veiligheidsinformatieblad.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerSP-AF-7005
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
Kleefstof typeSilicoon
MateriaalPolysiloxaan
EAN/GTIN4260604222123
Gewicht0.4400
Vulhoeveelheid in ml310
KleurGrijs
KleurnaamMuisgrijs
KleurnauwkeurigheidProductie volgens RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeRAL7005
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.

U bent wellicht ook geinteresseerd in de volgende producten