Alu H-profiel 8mm

Onze alu H-profielen met 8mm klembereik van geanodiseerd aluminium hebben gladde oppervlakken en zijn uiterst geschikt als verbindingsprofielen voor gevelplaten met een dikte van 8mm voor binnen en buiten.

✓ Geanodiseerd aluminium
✓ Corrosiebestendig
✓ Voor binnen & buiten
✓ Hoge stabiliteit
✓ Gladde oppervlakken

De verbindingsprofielen met 8mm klemdikte zijn verkrijgbaar in lengtes van 1 meter en 2 meter tegen lage prijzen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 8,03/ stuk (Basisprijs € 8,03/ m)
 • from 25 Items € 7,44/ stuk (Basisprijs € 7,44/ m)
 • from 50 Items € 6,84/ stuk (Basisprijs € 6,84/ m)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Geanodiseerd Alu H-profielen voor 8mm platen

Corrosiebestendig ✓ Voor binnen & buiten geschikt ✓ Massief aluminium ✓

Onze alu H-profielen voor het verbinden van platen met een dikte van 8mm zijn optioneel verkrijgbaar in een lengte van 1000mm of 2000mm tegen lage staffelprijzen. De gladde profielen zijn gemaakt van massief, geanodiseerd aluminium en hebben de typische zilverkleur van aluminium. Het klembereik van het H-profiel is maximaal 8,5mm zodat platen met een dikte van 8,0mm zonder problemen gebruikt kunnen worden, zonder enige diktetolerantie waardoor het profiel niet eenvoudig te bevestigen is. De dikte van een gevelplaat kan variëren afhankelijk van het materiaal en de fabrikant. Ook bij de populaire HPL platen, die heel vaak als gevelbekleding worden gebruikt, varieert de dikte afhankelijk van de productie, of het nu gaat om onze hoogwaardige HPL platen in een moeilijk ontvlambare uitvoering of HPL platen van andere fabrikanten, zoals Trespa®, Fundermax, Kronoplan of anderen. De breedte van het profiel is 17mm aan de zichtbare voorzijde. Aan de andere kant is de profielbreedte van de achterkant 26mm om een ​​eventuele schroefverbinding op de achterkant mogelijk te maken zonder de schroeven te dicht bij de rand te plaatsen. Voor een hoge stijfheid van de profielen gebruiken we enkel massief aluminium dat met een dikte van slechts één millimeter een prettige overgang van het profiel naar het plaatoppervlak met een kleine rand mogelijk maakt.

Alu H-profielen worden gebruikt om twee aangrenzende platen onder een hoek van 180 graden met elkaar te verbinden en worden daarom ook vaak verbindingsprofielen genoemd. De optische profielen zijn gemaakt van geanodiseerd aluminium, dat zich kenmerkt door de best mogelijke corrosiebescherming en daardoor zonder aarzelen geschikt is voor permanent buitengebruik. Deze eigenschap is een essentieel voordeel, zeker bij toepassing als verbindingsprofiel voor gevelplaten op buitengevels, bijvoorbeeld om de snijranden van HPL platen te bedekken.

OPMERKING: De montage van onze alu H-profielen kan eenvoudig worden gedaan door ze op de plaatrand te pluggen, echter moet dit worden verlijmd met een montagelijm voor een permanente veilige bevestiging, of aan de achterkant worden geschroefd.

  Leveringsomvang:
 • 1 x H-Profiel van aluminium 8mm in 1000mmof 2000mm lengte

TIP: Onze H-profielen hebben een lengte van 1000mm of 2000mm, afhankelijk van de keuze kan er heel gemakkelijk met een handzaag ingekort worden. De beste resultaten, vooral bij verstekzagen, worden bereikt met een verstekzaag met een metalen zaagblad.

Eigenschappen van de 8mm alu verbindingsprofielen

Onze alu H-profielen zijn uitermate populair voor de visuele verbetering van gevelbekleding, waarbij grotere oppervlakken bekleed worden met meerdere gevelplaten. Aluminium roest niet en om de levensduur bij buitengebruik te maximaliseren, zijn onze H-profielen ook geanodiseerd. Dit wordt ook wel het anodisatieproces genoemd, waarbij de oppervlakken door anodische oxidatie een uiterst effectieve oxidische beschermlaag krijgen, die de best mogelijke bescherming biedt tegen corrosie. Hierdoor worden de aluminium profielen effectief beschermd tegen de meest ongunstige weersomstandigheden wat niet alleen een positief effect heeft op de levensduur, maar ook helpt om de kosten voor onderhoud, renovatie en gebouwonderhoud tot een minimum te beperken.

Hoewel de H-profielen slechts 1 mm dik zijn, hebben ze een hoge inherente stijfheid, omdat we voor onze profielen een hoogwaardige aluminiumlegering gebruiken in een solide constructie. Door de geringe dikte zijn de profielen zeer eenvoudig op maat te zagen en dragen ze bij aan een fraai uiterlijk door de kleine overgang naar het plaatoppervlak. Hoewel gevelplaten van HPL of vezelcement zeer buigvast zijn, hebben niet alle platen met een dikte van 8mm een ​​hoge inherente stijfheid. Met de aansprekende profielen kan dit echter aanzienlijk worden vergroot, zodat de bekleding binnen en buiten qua stabiliteit verbeterd kan worden door gebruik te maken van onze verbindingsprofielen. Bovendien worden aanliggende randen visueel verbeterd en worden snijranden, die afhankelijk van het materiaal en het snijproces erg ruw kunnen zijn, effectief bedekt. Indien H-profielen in de verticale en horizontale richting worden gebruikt om grotere vlakken met elkaar te verbinden, dienen deze in verstek gezaagd te worden. Voor het beste resultaat raden we aan om een ​​verstekzaag met een metalen zaagblad te gebruiken.

Technische data van de 8mm H-profielen van aluminium

 • Materiaal: Aluminium geanodiseerd
 • Legering: AlMgSi 0,5 volgens EN-573-3
 • Oppervlakte: Zilver geanodiseerd
 • Kleur: Aluminiumzilver
 • Profielvorm: H-profiel
 • Klembereik (max): 8,5mm
 • Profieldikte: 1,0mm
 • Zicht breedte: 17,0mm
 • Profielbreedte: 26,0mm
 • Montagevlak: 12,5mm
 • UV-bestendig: Zeer goed
 • Weerbestendigheid: Zeer goed
 • Corrosiebestendigheid: Zeer goed

Toepassing en montage van de Alu H-profielen in 8mm

De alu H-profielen hebben een klembereik van 8mm en worden daarom vaak gebruikt voor het visueel versterken van gevelbekleding met HPL platen met een dikte van 8mm. De decoratieve laminaatplaten, waarvan de kern is gemaakt van donker kraftpapier, moeten door thermische uitzetting op een bepaalde afstand van elkaar worden gelegd zodat de donkere kern zichtbaar is aan de snijranden. Deze kunnen heel gemakkelijk worden afgedekt met de aantrekkelijke alu-profielen in aluminiumzilver en beschermen tegelijkertijd effectief tegen het binnendringen van vocht. Vooral bij onderconstructies van hout kan vocht ertoe bijdragen dat het hout gaat beschimmelen of zelfs rotten, wat kan resulteren in een vernieuwing van de onderconstructie. Daarnaast vertegenwoordigt de montage van gevelplaten met optische profielen ook een optimalisatie van de energie-efficiëntie, want door de dilatatievoegen af ​​te dekken wordt de koude- of koudebrug gesloten.

HPL platen worden niet alleen gebruikt als gevelplaten, maar zijn ook erg populair bij interieurontwerpers om wandbekleding, scheidingswanden of roomdividers te bouwen. De robuuste decorplaten zijn ook populair voor het bekleden van grote gekoelde toonbanken en schappen in discountwinkels en supermarkten. Ook voor dergelijke toepassingsgebieden worden onze decorprofielen gebruikt, evenals in de keuken- en meubelbouw, om twee platen naast elkaar te verbinden. De profielen bedekken niet alleen lelijke of zelfs onreine snijranden, maar dragen ook bij aan een hoogwaardige uitstraling. Een ander aspect van de gladde aluminium oppervlakken is dat ze heel gemakkelijk te reinigen zijn. Als de H-profielen bijvoorbeeld aan de achterkant van de keuken worden bevestigd als een aansluiting achter de kachel, is dit een duidelijk voordeel.

OPMERKING: Passend bij onze H-profielen hebben we ook hoekprofielen en eindprofielen van aluminium in 8mm dikte in de shop. Voor platen met een dikte van 6mm zijn onze aluminium profielen allemaal verkrijgbaar in de juiste dikte tegen redelijke prijzen.

  Toepassingsvoorbeelden:
 • Aluminium H-profielen zijn populair voor de visuele verbetering van vlakke gevelbekleding
 • Verbindingsprofielen van aluminium verminderen kou- & warmte onderbrekingen bij de buitenkleding
 • De stijve profielen zijn ook geschikt voor interieurafwerking, bijvoorbeeld in openbare sanitaire ruimtes
 • De verbindingsprofielen zijn zeer geschikt voor het opstellen van privacybeveiligingsinrichtingen in de buitenruimte
 • De verbindingsprofielen zijn ideaal voor het bekleden van gekoelde toonbanken en schappen in de detailhandel

De optische profielen worden gebruikt om twee platen met een dikte van 8mm met elkaar te verbinden en worden verlijmd met een elastische montagelijm voor een blijvend veilige grip. De lijm wordt op de profielrail aangebracht en aan de plaatrand bevestigd. Omdat de meeste kunststof of houten platen uitzetten bij blootstelling aan hitte, moet de gebruikte lijm blijvend elastisch zijn. Met onze MS-polymeren, die wij in diverse kleuren tegen lage staffelprijzen aanbieden, is de nodige elasticiteit gegarandeerd. Deze speciale hybride lijm hecht buitengewoon goed en is te gebruiken op vrijwel alle materialen die als plaatmateriaal gebruikt worden.

Ook als onze aluminium profielen voornamelijk om visuele redenen worden gebruikt, waar lijmen voldoende is voor montage, kan extra schroeven vanaf de achterkant de stabiliteit helpen vergroten. Dit is vooral handig wanneer de gebruikte platen onderhevig zijn aan een bepaalde mechanische belasting, zoals het geval kan zijn bij meubels of scheidingswanden. De H-profielen zijn niet voorgeboord, maar kunnen eenvoudig met een accuboormachine worden doorgeboord. Gebruik hiervoor een metaalboor, bijvoorbeeld onze voordelige HSS-boor in professionele profielgeslepen kwaliteit. Selecteer de diameter van de boor die bij de gewenste schroef past. Let er bij het kiezen van de schroeven op dat ze niet te lang zijn om te voorkomen dat de schroef door de plaat steekt.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerAL-HP-080P0000
Standaardlengte1000 mm
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTINN/B
MateriaalAluminium geanodiseerd
Profiel typeH-Profiel
Profiel lengteNee
Klemgebied8mm
GewichtN/B
KleurMetallic
KleurnauwkeurigheidNee
RAL kleurcodeN/B
KleurnaamAluminiumzilver
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.