Polystyreen platen op maat online kopen

Polystyreen platen op maat (HIPS, high impact polystyreen) zijn verkrijgbar in verschillende kleuren en diktes. Polystyreen is een betaalbare en harde thermoplastische kunststof, die zich goed laat bewerken. De zwarte hoogglanzende uitvoering is eenzijdig van beschermfolie voorzien. Bij ons kunt u polystyreen platen op maat makkelijk online kopen. Met behulp van onze online zaagconfigurator kunt u platen met slechts enkele muisclicks bestellen.

Uw voordelen van onze polystyreen platen
 1. Polystyreen platen laten zich goed be- en verwerken, en kunnen bedrukt worden
 2. Polystyreen platen kunnen bij relatief geringe temperaturen thermisch vervormd worden
 3. Polystyreen platen zijn bij uitstek geschikt voor machine- en apparatenbouw, maar ook voor modelbouw

Hoogwaardige polystyreen platen – Made in Germany

Koop uw kunststof-platen uit polystyreen voordelig online op maat gesneden of als een standaardplaat rechtstreeks bij de vakhandelaar.

Was is polystyreen?

Polystyreen is een amorfe thermoplast die wordt verkregen door de polymerisatie van styreen. In zijn natuurlijke vorm is polystyreen kristalhelder en zeer bros. Om de hoge broosheid tegen te gaan, wordt polystyreen opgewaardeerd met butadieen. HI-PS (high-impact polystyreen) uitgerust met butadieen is aanzienlijk slagbestendiger en kan veel beter worden gevormd, bijvoorbeeld tijdens dieptrekken.

Fysieke eigenschappen van polystyreen

Polystyreen heeft een dichtheid van 1,06g/cm3 en absorbeert bijna geen water vanwege de niet-polariteit. Polystyreen kan worden gebruikt tot ongeveer + 65 ° C en kan daarom worden vervormd bij relatief lage temperaturen van ongeveer + 130 ° C.

Zoals de meeste kunststoffen is polystyreen een niet geleider en kan daardoor als isolator voor elektrische installaties dienen.

Hoe wordt polystyreen verwerkt?

De verdere verwerking van polystyreenplaten kan eenvoudig worden gedaan door machinale bewerkingen zoals zagen, boren, frezen, slijpen of vijlen. Verder kan PS worden gebruikt met geschikte kleefstoffen zoals Ruderer L530 zeer goed verlijmen en kan ook gelast worden.

Verdere verwerking tot onderdelen door middel van CO2-laser is ook mogelijk. De kwaliteit van de gelaserde rand moet echter van geval tot geval worden beoordeeld op geschiktheid in individuele gevallen.

Vanwege de zeer lage vochtopname en het lage smeltpunt kunnen de polystyreenplaten zeer goed worden verwerkt zonder eerst in vacuumvormproces te drogen.

Bovendien kan polystyreen zonder enkel probleem geverfd, gelijmd, bedrukt en geponst worden.

Ons leveringsprogramma voor polystyreen platen

 1. Polystyreen standaardplaten in mat wit in 2,0 x 1,0 meter in diktes van 1mm tot 5mm
 2. Polystyreen platen in mat wit in snede tot een grootte van 2,0 x 1,0 meter in diktes van 1mm tot 5mm
 3. Polystyreen standaardplaten in zwart hoogglans in 2,0 x 1,0 meter in diktes van 2mm tot 3mm
 4. Polystyreen platen in zwart hoogglans in snede tot een grootte van 2,0 x 1,0 meter in diktes van 2mm tot 3mm

Op verzoek leveren wij ook

 1. Polystyreen platen halve diktes bijv. 1,5mm of 2,5mm vanaf 500kg minimale hoeveelheid
 2. Polystyreen platen in verschillende kleuren volgens RAL of NCS vanaf 500kg minimale hoeveelheid
 3. Polystyreen platen in een maximaalformaat van 6,0 x 2,0 meter vanaf 500kg minimale hoeveelheid

Ons assortiment omvat ook polystyreen platen van regeneraten. Gerecyclede PS platen kunnen deels al vanaf 200kg op aanvraag worden vervaardigd bij onze partners. Op die manier is er geen verspilling en krijg je je platen tegen de beste prijs. Stuur ons uw specifieke verzoek per e-mail naar info@s-polytec.de of bezoek onze website www.polytec.regenerat.de (Duits) waar u uw Polystyreen platen uit gerecycled materiaal kan vrij worden geconfigureerd en we extruderen de gewenste configuratie op basis van uw specificaties rechtstreeks in de grootte die u nodig hebt.

Toepassingsgebieden van polystyreen platen

Onze polystyreenplaten dekken vanwege de optimale eigenschappen een zeer groot inzet gebied. Bijvoorbeeld bij het maken van technisch gefreesde onderdelen, reclameborden en reclamedisplays, als muur voor verschillende behuizingen, productie van diepgetrokken onderdelen, als transportbescherming voor gevoelige oppervlakken, en nog veel meer.

Polystyreen is net zoals de meeste kunststoffen een niet geleider en kan als isolator voor elektrische installaties dienen. De elektronische isolatiewaarden zijn te vinden in het gegevensbald.

Typische voorbeelden voor het inzetten van polystyreen

 1. Speelgoed zoals modelsets (bekende fabrikant) van kunststof
 2. Kantooruitrusting zoals opbergvakken, penkokers, prullenbakken, enz
 3. Behuizing van technische apparaten zoals afstandsbedieningen of telefoons
 4. en nog veel meer

Individuele freesdelen uit polystyreen

Dankzij onze moderne CNC-freescentra kunnen wij onze polystyreenplaten in contourfrezen precies volgens uw wensen aanbieden. Alles wat we nodig hebben is een ontwerptekening als een DXF- of DWG-bestand van u. U kunt ook de volgende bestandsindelingen gebruiken: STEP of IGES, AI (Adobe Illustrator) en EPS-bestanden.

Om u van tevoren een op maat gemaakte offerte inclusief verzendkosten, precies volgens uw specificaties en behoeften te maken, hebben we niet alleen een schets nodig, maar ook het gewenste aantal stuks per levering.