Acrylglas platen op maat kopen

Acrylglas platen

Onze transparante en weersbestendige acrylglas platen (ook bekend als PMMA) zijn geen meerwandige kanaalplaten, maar massieve gladde platen met beschermfolie aan beide zijden. We zagen acrylglas platen graag voor u op maat tegen schappelijke prijzen.

Uw voordelen van onze acrylglas platen:

  1. acrylglas is UV-, weers- en verouderingsbestendig, en tevens relatief ongevoelig voor krassen
  2. acrylglas is een transparante kunststof die licht beter geleidt dan glas
  3. acrylglas is o.a. geschikt voor beglazing en toepassingen in de display- en meubelbouw

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

Wat is eigenlijk acrylglas?

Acrylglas is een andere naam voor de amorf thermoplastische kunststof PMMA (polymethylmethacrylaat). Acrylglas wordt gesynthetiseerd uit methylmethacrylaat in een radicale polymerisatie. In zijn natuurlijke vorm is acrylglas transparant en dit materiaal is relatief hard en bros.

Fysieke eigenschappen

De belangrijkste eigenschappen van acrylglas zijn de zeer hoge transparantie, de zeer hoge weersbestendigheid en de hoge oppervlaktehardheid. De dichtheid (soortelijke massa) ligt bij 1,19g/cm³ en dit materiaal kan ingezet worden bij temperaturen tussen -40 tot 90 °C. De weerstand tegen organische oplosmiddelen zoals benzeen, aceton of alcohol kan als slecht worden aangemerkt. Acrylglas mag niet met alcohol worden gereinigd; door de werking van alcohol kunnen spanningsscheuren in de oppervlakte van de platen ontstaan.

Bewerkingsmogelijkheden

Veel gebruikelijke bewerkingsmethodes zoals thermovormen, lassen, zagen, boren en lijmen kunnen probleemloos op acrylglas toegepast worden. Ook laat zich dit materiaal prima polijsten. Vaak wordt acrylglas gesneden of gegraveerd met een CO² lasersnijder.

Producten en toepassingen:

  • halffabrikaten, zoals buizen, staven of platen
  • beglazingen
  • lenzen
  • aquariumwanden

Met acrylglas is veel mogelijk - door de hoge mate van weersbestendigheid kan deze kunststof zowel binnen als buiten toegepast worden. De mogelijkheden lopen uiteen van reclame displays, reclameborden, beglazing, tot transparante wanden voor bijvoorbeeld grote zeeaquaria, alles is denkbaar. Probeer ook zelf onze online zaagconfigurator en bestel eenvoudig vanuit uw luie stoel acrylplaten in de door u gewenste afmetingen en hoeveelheden. Wij zagen de platen op de millimeter nauwkeurig op onze moderne CNC-gestuurde platenzagen, verpakken ze stevig en zenden ze per DPD of transporteur naar het afleveradres van uw voorkeur. Vanwege de broosheid van acrylglas adviseren wij om de materiaaldikte moet niet te gering te kiezen voor uw toepassing!

Recycling

Door het gesorteerd inzamelen van zaagafval kunnen de resten probeemloos vermalen worden tot grondstof voor weer nieuwe acrylglas platen of andere halffabrikaten. Producten die hiermee gemaakt worden hebben een lagere kwaliteit dan nieuwe materialen en moeten als gerecycled gekenmerkt worden. Omdat gerecycled materiaal wat kleur betreft vaak verontreinigd is wordt zulk acrylglas meestal zwart ingekleurd.

Unbenanntes Dokument