Acrylglas platen (PMMA) op maat kopen

Onze transparante en weersbestendige acrylglas platen (ook bekend als PMMA) zijn geen meerwandige kanaalplaten, maar massieve gladde platen met beschermfolie aan beide zijden. We zagen acrylglas platen graag voor u op maat tegen schappelijke prijzen.

Uw voordelen van onze acrylglas platen
 1. Acrylglas platen zijn UV-, weers- en verouderingsbestendig, en tevens relatief ongevoelig voor krassen
 2. Acrylglas platen zijn een transparante kunststof die licht beter geleidt dan glas
 3. Acrylglas platen zijn o.a. geschikt voor beglazing en toepassingen in de display- en meubelbouw

Acrylglas voor de beste prijzen van de prof – Kwaliteit Made in Germany!

Koop uw Acrylglas platen van topkwaliteit op maat gesneden gemakkelijk online en zonder minimaal bestelwaarde bij uw vakhandelaar S-Polytec en profiteer van voordelige prijzen.

Wat is Acrylglas?

Acrylglas is een andere naam voor PolyMethylmethAcrylaat (PMMA afgekort) en is bij de meeste consumenten bekend onder de merknaam Plexiglas® (geregistreerd handelsmerk van Evonik Performance Materials GmbH) als producent van Acrylglas. Acrylglas is een amorfe thermoplastisch kunststof. Acrylglas wordt gesynthetiseerd uit methylmethaacrylaat in een radicaalpolymerisatie.

In zijn natuurlijke vorm is Acrylglas kleurloos, transparant en relatief hard en broos. Het oppervlak van Acrylglas heeft de hoogste oppervlakteglans en is bijzonder goed bestand tegen krassen.

Acrylglas is UV-gestabiliseerd en weerbestendig en kan vandaar zonder enkel probleem overal, waar transparante, weerbestendige kunststofplaten benodigd worden in gezet worden.

Fysieke eigenschappen van Acrylglas

De belangrijkste eigenschappen van Acrylglas zijn zeer hoge transparantie, de hoge bestendigheid tegen weersomstandigheden en directe Uv-straling. Bovendien hebben kunststofplaten van Acrylglas een hoge oppervlaktehardheid.

De fysieke dichtheid van Acrylglas is 1,19g/cm3, wat ongeveer 20% zwaarder is dan water. Dankzij mogelijke gebruikstemperaturen tussen -40 en 90°C kan Acrylglas ook zonder problemen worden gebruikt in bijzonder koude of warme gebieden, voor gebruik buitenshuis.

De bestendigheid tegen organische oplosmiddelen zoals benzeen, aceton of alcoholen wordt als slecht geclassificeerd. Acrylglas mag daarom niet met alcohol worden gereinigd. Bovendien kan Acrylglas worden blootgesteld aan spanningsscheuren op het oppervlak als gevolg van de werking van alcohol.

Hoe wordt Acrylglas verwerkt?

Acrylglas kan worden verwerkt met alle gangbare verwerkingsmethoden zoals spuitgieten, extrusie, thermovormen, lassen, zagen en boren en is ook heel gemakkelijk te polijsten. De meest gebruikelijke bewerking is echter het snijden of graveren met CO2 lasermachines.

Verder laat zich Acrylglas met een geschikte lijm zoals onze S-Polybond PMMAprofi lijmen in het koude lasproces.

De platen van Acrylglas hebben een hoge brosheid en kunnen breken als ze verkeerd worden gehanteerd of als gevolg van onvoorzichtigheid, dus de materiaaldikte mag niet te dun zijn! Als je daarentegen een hoge mate van slagbestendigheid nodig hebt, dan vragen wij u om naar de weerbestendige Polycarbonaat-platen te wisselen.

Hoe wordt Acrylglas gerecycled?

Als de overblijfselen verzameld en gesorteerd worden, kan deze eenvoudig worden gemalen en verwerkt tot nieuwe producten of halffabricaten. Deze hebben een lagere kwaliteit en moeten worden gerapporteerd als geregenereerd. In de meeste gevallen is het gerecycleerde Acrylglas zwart door onzuiverheden.

Ons leveringsprogramma voor Acrylglas platen

 1. Acrylglas standaardplaten kleurloos, transparant in 2,0 x 1,0 meter in diktes van 2mm tot 10mm
 2. Acrylglas platen kleurloos, transparant in snede tot een grootte van 2,0 x 1,0 meter in diktes van 2mm tot 10mm
 3. Acrylglas standaardplaten in opaal (melk troebel) in 2,0 x 1,0 meter in 5mm dikte
 4. Acrylglas platen in opaal (melk troebel) in snede tot een grootte van 2,0 x 1,0 meter in 5mm dikte

Op aanvraag leveren wij ook

 1. Geëxtrudeerde acrylplaten in het formaat 3,0 x 2,0 meter in een dikte van 2mm - 10mm diktes

Onze Acrylglas platen worden altijd met een dubbelzijdige beschermende folie geleverd, om de best mogelijke bescherming van het glanzende oppervlak te garanderen tijdens transport of tijdens verwerking. Onze acrylplaten zijn altijd massieve platen en geen holle platen of (dubbele) wandplaten.

Toepassingsgebieden van Acrylglas platen

Het gebruiksbereik van acrylglasplaten is bijzonder breed vanwege de hoge weersbestendigheid van dit kunststof. Beginnend met reclamedisplays, reclameborden, visueel aantrekkelijke beglazing, tot transparante poolwanden van aquaparken, blijft er nauwelijks een wens open.

Ook terrasoverdekkingen, serres (echter adviseren wij hier de Onbreekbaar polycarbonaat in de UV-gestabiliseerde versie ), of kassen kunnen uitstekend worden gemaakt van Acrylglas, omdat dit materiaal ook kan worden blootgesteld aan direct zonlicht dankzij de UV-bestendigheid.

Typische voorbeelden voor het inzetten van Acrylglas:

 1. Reclameborden, bedrijfsborden of tentoonstellingsdisplays
 2. Beglazing, balkonbekleding, industriële deurbeglazing
 3. Lenzen voor camera's, optische meetinstrumenten en brillenglazen
 4. Wanden voor aquariums en terrariums
 5. en nog veel meer

Individuele freesdelen en laserdelen uit Acrylglas

Op onze moderne CNC-freescentra kunnen we ook acrylplaten precies volgens uw eisen frezen in bijna elke denkbare vorm. Voor het maken van Acrylglas freesonderdelen hebben we alleen een ontwerptekening van u nodig in een DXF- of DWG-bestand. Ook de bestandsindelingen STEP of IGES, AI (Adobe Illustrator) en EPS-bestanden kunnen door ons worden verwerkt of geconverteerd. Ook hier worden de laser bestanden in een machine leesbaar formaat als een vectorbestand (EPS, DXF, Al) benodigd.

Om u van tevoren een op maat gemaakte offerte inclusief verzendkosten, precies volgens uw specificaties en behoeften te kunnen maken, hebben we niet alleen een schets nodig, maar ook het gewenste aantal stuks per levering.