HPL platen online op maat kopen

HPL platen

Onze massieve HPL platen zijn leverbaar in verschillende actuele kleuren en in de diktes 6mm en 8mm. HPL platen (High Pressure Laminate) worden speciaal geproduceerd voor buitentoepassingen; ze zijn vrijwel ongevoelig voor weersinvloeden zoals temperatuur, UV-straling en vochtigheid.

Uw voordelen bij onze HPL platen:

 1. HPL platen zijn ook tegen extreme weersomstandigheden bestendig (bijvoorbeeld strenge vorst of zure regen)
 2. HPL platen zijn bijzonder hard en stijf, hebben een hoge krasvastheid en slijtvastheid en zijn zeer slagvast

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

HPL-platen uit weerbestendig, krasbestendig hogedruklaminaat goedkoop op maat verkrijgbaar bij S-Polytec.

Wat zijn HPL-platen?

Onze hoogwaardige HPL-platen is opgebouwd door meerdere platen met een kern die bestaat uit meerdere lagen Kraft-papier, die in fenolhars worden gedrenkt en lagen decorpapier gedrenkt in melaminehars. Deze lagen worden onder hogedruk tot een homogene, compacte plaat, daarom worden deze platen ook wel hogedruklaminaat genoemd. HPL (High Pressure Laminate) bestaat voor ongeveer 65% uit milieuvriendelijk cellulosevezels en is vrij van zware metalen, fungiciden, pesticiden of organische halogeenverbindingen. Het productieproces van HPL-platen heeft geen negatief invloed op het milieu.

Fysieke eigenschappen van HPL

HPL-platen zijn bijzonder stabiele, stijf en compacte platen uit hoogdruklaminaat. Vergeleken met water heeft het een hoge dichtheid van ongeveer 1,35g cm³ en daarmee ongeveer een derde zwaarder als water. Platen uit HPL zijn krasbestendig, oplosmiddel bestendig en corrosie vrij en gelden als zeer weerbestendig. De operationele temperaturen van HPL-platen liggen tussen -30°C en 80°C en zijn daarom zowel extreem vorst en hittebestendig.

HPL is vrij van zware metalen, organische halogenen en asbest en bij brand is er weinig rook.

Hoe wordt HPL verwerkt?

In het algemeen kan men zeggen dat HPL-platen soortgelijk kunnen bewerkt als hardhout. Daarom kunnen alle gangbare snijmethoden voor het snijden van HPL-platen eenvoudig worden geïmplementeerd. HPL-platen kunnen zonder enkel probleem gezaagd, gefreesd of geboord worden. Ook het slijpen van de snijkanten van HPL-platen is met het daarvoor geschikte schuurpapier mogelijk.

Bij het boren van HPL-platen met een handelsgebruikelijke boormachine (of een accuboormachine) in combinatie met een HSS boor voor metaal, moet de plaat op een vlak oppervlak liggen om het breken van de deklaag te voorkomen. Als u in plaats daarvan bij het boren speciale voorplaatboormachines (VHM) gebruikt, zijn er geen uitbarstingen te verwachten.

HPL-platen zijn meestal vastgeniet op een metalen onderconstructie of vast geschroefd op hout.

Hoe wordt HPL-recyclet?

HPL-platen kunnen normaal zonder enkel probleem recyclet worden. Ophopend afval, evenals versnipperede of deformeerde platen, kunnen worden beschadigd als het vulmiddel beschadigd of tot nieuwe vormstukken is gemaakt in combinatie met zuivere harsen. Als he niet mogelijk is om de HPL-platen opnieuw te gebruiken, kunnen ze worden gebruikt in een thermisch proces door een gecontroleerde verbranding om energie te genereren in verbrandingsovens.

Onze leveringsprogramma voor HPL-platen:

 1. HPL-platen in het formaat tot 1850 x 1000mm met 6mm dikte in wit, zilvergrijs, middel grijs, antraciet, champagne en terracotta
 2. HPL-platen in het formaat tot 1850 x 1000mm met 8mm dikte in wit, zilvergrijs en terracotta
 3. HPL-platen op maat gesneden met een dikte van 6mm in wit, zilvergrijs, middel grijs, antraciet, champagne en terracotta
 4. HPL-platen op maat gesneden met een dikte van 8mm in wit, zilvergrijs en terracotta

Op aanvraag leveren wij ook:

 1. HPL-platen in standaardformaat 4200 x 1620mm met een dikte van 6mm in wit, zilvergrijs, middel grijs, antraciet, champagne en terracotta
 2. HPL-platen in standaardformaat 4200 x 1620mm met 8mm dikte in wit, zilvergrijs en terracotta
 3. HPL-platen in standaardformaat 2100 x 1860mm met een dikte van 6mm in wit, zilvergrijs, middel grijs, antraciet, champagne en terracotta
 4. HPL-platen in standaardformaat 2100 x 1860mm met 8mm dikte in wit, zilvergrijs en terracotta
 5. HPL-platen in standaardformaat 4200 x 1860mm met een dikte van 6mm in wit, zilvergrijs, middel grijs, antraciet, champagne en terracotta
 6. HPL-platen in standaardformaat 4200 x 1860mm met 8mm dikte in wit, zilvergrijs en terracotta

HPL-platen zijn enorm krasbestendig en worden vandaar zonder beschermfolie geleverd. Om het beschadigen van de lak te vermijden raden we u aan bij het bewerken en verwerken daarop te letten, dat de platen niet over elkaar worden geschoven of over een rand wordt getrokken.

Toepassingsvoorbeelden van HPL-platen

HPL-platen zijn ondoorzichtig, weerbestendig en uiterst duurzaam, zelfs in de meest ongunstige weeromstandigheden. HPL-platen worden vandaar vaak gebruikt voor het verkleden van buitengevels en worden gebruikt als privacy schermen van balkons..

HPL-platen worden ook vaak gebruikt in het interieur, omdat het antistatische oppervlak zeer gemakkelijk te reinigen is, milieuvriendelijk en fysiologisch onschadelijk is, wat een bijzonder positief effect heeft op meubels en keukenconstructies.

Typische voorbeelden voor het gebruik van HPL-platen

 1. Schermbekleding voor privacy van balkons of hekwerk
 2. Gevelbekleding en gedeeltelijke bekleding op binnen en buitenmuren
 3. Als plafondbekleding of als opgehangen plafondtegels
 4. En nog veel meer

Individuelle freesdelen uit HPL-platen:

op onze moderne CNC-freescentra kunnen we HPL-platen ook in bijna elke denkbare vorm exact volgens uw wens frezen. Voor het maken van freesdelen uit hoogdruk laminaat benodigd u alleen een constructietekening als DXF of DWG-bestand nodig. Ook de bestandformaat STEP of IGES, Al (Adobe Illustrator) en EPS-bestanden kunnen door ons verwerkt of dienovereenkomstig worden omgezet.

Om u in vooruit een opmaat gesneden aanbod incl. verzendkosten, exact naar uw aangaven en wensen te maken hebben wij naast een tekening een gewenste stukprijs per levering.