HPL platen online op maat kopen

Onze massieve HPL platen zijn op maat leverbaar in verschillende actuele kleuren en in de diktes 6mm en 8mm. HPL platen (High Pressure Laminate) worden speciaal geproduceerd voor buitentoepassingen en zijn vrijwel ongevoelig voor weersinvloeden zoals temperatuur, UV-straling en vochtigheid.

Uw voordelen bij onze HPL platen
 1. HPL platen zijn ook tegen extreme weersomstandigheden bestendig (bijvoorbeeld strenge vorst of zure regen)
 2. HPL platen zijn bijzonder hard en stijf, hebben een hoge krasvastheid en slijtvastheid en zijn zeer slagvast

Koop de weerbestendige HPL platen in snede voordelig online

Weerbestendige HPL platen van S-Polytec – Millimeter precies gesneden

HPL platen op maat kopen – Zo gaat het

Alle HPL-platen van S-Polytec kunnen gemakkelijk online worden besteld tot op de millimeter nauwkeurig. Selecteer eenvoudig de gewenste plaat door op de knop Prijs berekenen te klikken om naar de productbeschrijving van de HPL-plaat te gaan. Selecteer de gewenste dikte uit de beschikbare diktes en voer de vereiste afmetingen in millimeters in (geen centimeters). De prijsberekening vindt onmiddellijk plaats en houdt automatisch rekening met volumekortingen, afhankelijk van het totale gewicht van uw gegevens.

Het zagen gebeurt meestal de volgende werkdag op een van onze moderne platenzagen. Dankzij de modernste computerbesturing zijn zeer kleine toleranties van slechts +/- 1mm mogelijk voor de lengte en breedte van uw blanco. Door het gebruik van speciale zaagbladen met afschrijffunctie, zijn onberispelijke, perfecte snijkanten gegarandeerd zonder uitbraken of afbreken.

HPL snedes onovertroffen goedkoop

Als detailhandelaar bieden wij op maat gemaakte HPL platen op maat gemaakt tegen onverslaanbare prijzen zonder in te boeten aan kwaliteit. We kopen HPL kunststoffen in zeer grote hoeveelheden. Hierdoor kunnen wij aantrekkelijke inkoopvoorwaarden verkrijgen. Een ander voordeel is dat we altijd overeenkomstige grote hoeveelheden opslaan in onze twee productiefaciliteiten. Dit garandeert snelle levertijden voor uw spaties. Dankzij een geavanceerde snijoptimalisatie kan zelfs het kleinste snijafval nog steeds efficiënt worden gebruikt voor verkoop en hoeft het dus niet te worden verwijderd. Dit heeft ook invloed op de zeer lage prijs voor onze HPL platen.

Ons standaard leveringsprogramma voor HPL platen

 1. HPL platen gesneden in 6mm en 8mm dikte in antraciet, met ETB-valbescherming
 2. HPL platen gesneden in 6mm en 8mm dikte in zilvergrijs, met ETB-valbescherming
 3. HPL platen gesneden in 6mm en 8mm dikte in wit, met ETB-valbescherming

Ons uitgebreide leveringsprogramma op aanvraag

 1. Standaardformaat 4200 x 1620mm HPL platen met een dikte van 6mm in wit, zilvergrijs, medium grijs, antraciet, champagne en terracotta
 2. Standaardformaat 4200 x 1620mm HPL platen met een dikte van 8mm in wit, zilvergrijs en terracotta
 3. Standaard HPL platen 2100 x 1860mm met een dikte van 6mm in wit, zilvergrijs, medium grijs, antraciet, champagne en terracotta
 4. Standaard HPL platen 2100 x 1860mm met een dikte van 6mm in wit, zilvergrijs, medium grijs, antraciet, champagne in terracotta
 5. Standaard HPL platen 4200 x 1860mm met een dikte van 6mm in wit, zilvergrijs, medium grijs, antraciet, champagne en terracotta
 6. Standaard formaat 4200 x 1860mm HPL platen met een dikte van 8mm in wit, zilvergrijs en terracotta

Opmerking: Alle HPL-platen in standaardformaat kunnen op verzoek ook in de snede worden geleverd. Over levertijden en leveringsvoorwaarden informeert ons vriendelijke adviesteam u graag.

Individuele freesonderdelen uit HPL platen

Momenteel kunnen alleen HPL snedes in een rechthoekig formaat geconfigureerd en besteld worden in onze online shop. Met onze freesservice bieden we u echter veel meer opties, zodat zelfs individuele vormen kunnen worden gefreesd vanuit HPL. Dankzij moderne CNC-freesmachines met drie assen kunnen we ook uitsparingen, gravures of uitsparingen frezen. Gaten voor eenvoudige installatie van uw HPL platen kunnen ook eenvoudig worden geïmplementeerd met onze freesservice.

Voor specifieke vragen over gefreesde onderdelen van HPL-kunststof staan onze verkoopmedewerkers altijd tot uw beschikking. Stuur ons een e-mail met een tekening van uw gefreesde onderdelen en vermeld de gewenste hoeveelheid, dikte en decor van HPL platen. We sturen u zo snel mogelijk uw individuele aanbieding inclusief verzendkosten. Het aanbod is natuurlijk gratis.

Levering & verpakking van uw HPL platen

Afhankelijk van de grootte en het totale gewicht van uw bestelling, worden uw HPL platen geleverd als pakket met pakketdienst of op een pallet per vrachtvervoerder. De levering van uw bestelling duurt meestal 2-3 werkdagen na ontvangst van de bestelling. Levering met de geselecteerde verzendservice duurt meestal nog 1 - 2 werkdagen.

Voorde verzending worden alle losse stukken gecontroleerd op de kwaliteit van de zaagrand en de bestelde afmetingen en veilig verpakt. Voor de verpakking gebruiken we alleen volledig recyclebaar materiaal.

Opmerking: HPL-platen zijn extreem krasbestendig en worden daarom gedeeltelijk zonder beschermfolie geleverd. Zorg ervoor dat de platen niet over elkaar worden geschoven of over een rand worden getrokken om schade aan de deklaag te voorkomen. Of de platen zijn voorzien van een beschermfolie staat vermeld in de productbeschrijving.

HPL platen in gebruik

HPL kunststof platen zijn extreem veelzijdig vanwege hun weerbestendige eigenschappen. De gelaagde platen zijn waterdicht, UV- en weersbestendig en zijn uiterst eenvoudig te reinigen. Bovendien zijn de massieve platen krasbestendig en extreem stabiel.

In de bouw worden de platen van hogedruk-laminaat vooral gebruikt voor gevelbekleding van onroerend goed of als privacyschermen in balkonsystemen. In het interieurontwerp worden de stijve platen zeer vaak gebruikt als scheidingswanden en decoratieve bekleding van binnenmuren. Er is nauwelijks een openbaar gebouw zonder HPL-panelen. Besteed aandacht aan de toiletruimtes bij het volgende restaurantbezoek en u zult merken dat de toiletten en deuren in de meeste gevallen van HPL kunststof zijn gemaakt. In tuinieren en landschapsarchitectuur worden de weerbestendige platen gebruikt als privacyschermen. Maar ook als tuinhuis, gereedschapsschuur of als afdekking van opslagfaciliteiten voor afvalcontainers worden de platen vaak gebruikt.

Typische voorbeelden van het gebruik van HPL platen

 1. Als gevelplaat voor grootschalige gevelbekleding in buitenruimtes
 2. Als ondoorzichtige privacy voor de balkonrand of voor balkonscheidingswanden
 3. Als scheidingswand in kantoren, kleedkamers of wc-ruimtes in de gastronomie
 4. In de tuin als privacy hek of voor een weerbestendige tuinschuur
 5. en nog veel meer

Wat is HPL kunststof?

HPL kunststof is gemaakt van papier en houtvezels, evenals harsen die tot een massieve plaat zijn geperst en vanwege hun natuurlijke, hernieuwbare grondstoffen worden ze als bijzonder milieuvriendelijk beschouwd.

Bij de productie van verschillende lagen kraftpapier uit recyclebare grondstoffen worden gedrenkt in melaminehars. Deze vormen de basis van de massieve, harde plaat. Het aantal lagen bepaalt de uiteindelijke dikte van de platen. De deklagen bestaan uit een of meer lagen decorpapier in de overeenkomstige kleuren of decors, waarin de laminaatpanelen op de markt worden aangeboden. Deze worden ook gedrenkt in hars en vervolgens samengeperst onder zeer hoge druk en warmte om een massieve, massieve plaat te vormen. Vandaar de naam die staat voor High-Pressure-Laminates (hoogdruk-laminaat) staat.

Fysische eigenschappen van HPL kunststof

HPL platen worden vaak gebruikt als gevelplaten voor gevelbekleding. Dit is zonder aarzeling mogelijk omdat de platen inherent Uv-bestendig zijn en zelfs ongunstige omgevingsomstandigheden zoals zure regen permanent kunnen weerstaan. Ze absorberen bijna geen vocht uit de omgeving en worden daarom als waterdicht beschouwd. Dit is een van de redenen waarom de decoratieve platen heel vaak worden gebruikt in natte ruimtes zoals openbare toiletten.

De zeer hoge buigstijfheid van de platen, vooral in het geval van HPL platen met balkongoedkeuring volgens de ETB-richtlijn, zijn verdere positieve eigenschappen van de platen. Ze kunnen ook worden gebruikt als privacyschermen voor balkons of scheidingswanden voor binnen gebruik.

Afhankelijk van de toepassing kan het gebruik van moeilijk ontvlambare gevelplaten vereist zijn. Dit is met name het geval bij gebruik op of in openbaar toegankelijke gebouwen. Hoewel niet alle HPL platen aan deze eis voldoen, zijn er ook typen geclassificeerd als brandvertragend volgens DIN 13501 B-S2,d0 (verglijkbaar met DIN 4102 B1).

 1. Fysieke dichtheid: 1,35 g/cm³ (afhankelijk van de versie)
 2. Gebruiks-Temperaturen: -30 °C tot +80 °C
 3. Brandgedrag: DIN EN 13501 B-s2,d0 (moeilijk brandbaar)
 4. UV-bestendig: Ja
 5. Weerbestendig : Ja
 6. Waterbestendig: Ja
 7. Voldoet aan levensmiddelen: fysiologisch onschadelijk volgens BfR (afhankelijk van de versie)

Opmerking: Voor gedetailleerde informatie over de fysieke eigenschappen van onze HPL platen, verwijzen wij u naar de respectieve productbeschrijving en de bijbehorende gegevensbladen, omdat de specificaties van de platen kunnen verschillen, afhankelijk van de versie.

Verwerking van HPL platen

HPL snijden

HPL platen kunnen heel goed worden gesneden door op de gewenste maat te zagen of frezen. Vanwege hun hoge hardheid moeten HPL kunststoffen in principe worden verwerkt als hardhout. Voor het zagen adviseren wij het gebruik van een hardmetalen zaagblad met verwisselbare tanden. Afhankelijk van de sterkte moet de voeding worden geselecteerd met ongeveer 6 - 9 meter per minuut. We gebruiken zelfs twee zaagbladen tegelijkertijd bij het snijden van onze HPL platen. Een voor het scoren voor een perfecte zaagrand aan de onderkant en een met een hoge overhang voor een onberispelijke snijkant aan de bovenkant.

Om individuele vormen of uitsnijdingen te frezen, hebben hardmetalen frezen hun waarde bewezen (bijvoorbeeld hardmetalen spiraalvormige frezen voor het afschuinen van randen).

TIP: Koop uw HPL platen direct comfortabel online op maat gesneden tegen de beste prijzen in onze winkel.

HPL boren

Voor installatie als gevelbekleding met HPL-schroeven moeten vooraf boorgaten worden geboord. Dit kan worden gedaan met een conventionele handboor op gemiddelde snelheid (zonder percussiefunctie). HPL kunststoffen hebben echter een zeer hard oppervlak, daarom moet hier een hardmetalen boor (HSS-boor) worden gebruikt. Om te voorkomen dat de boor slipt, moeten de gaten eerst met een korrel worden geslagen. Bij het boren met een handboor moeten de platen over het hele oppervlak op een glad, vlak oppervlak liggen. Dit vermindert het risico van splijten en uitbarstingen op de rug als de boor tevoorschijn komt.

Gaten kunnen ook worden geboord zonder een solide basis met behulp van massieve hardmetalen gevelboren (volhardmetalen boren met centreerpunt). Vanwege het speciale ontwerp van de boor, die speciaal is ontwikkeld voor het boren van gevelpanelen met een hoge oppervlaktehardheid, zijn uitbraken tijdens het boren uit de vrije hand niet te verwachten.

TIP: Met onze freesservice kunnen we uw HPL platen op maat en geboord leveren - voordelig en snel.

HPL montage

HPL platen worden vaak gebruikt als een gevelplaat of als balkonscherm. In de regel wordt een onderconstructie van metaal of hout gebruikt om de platen te installeren, waarmee de platen worden geschroefd. Afhankelijk van het type onderbouw worden HPL-schroeven in de juiste kleur gebruikt. Deze zijn meestal verkrijgbaar met grove draden voor hout in verschillende diktes en lengtes, maar ook met metrische fijne draad voor metaal in verschillende uitvoeringen. HPL platen kunnen ook worden gemonteerd op een metalen onderbouw met aluminium of stalen klinknagels. Opgemerkt moet worden dat de HPL uitzet met warmte en dus een gat moet worden gekozen als een vast punt. De andere gaten moeten worden gezien als zwevende punten, dus ze moeten wat speling hebben in de bijlage bij de uitbreiding. Anders kunnen HPL platen kromtrekken als gevolg van hitte.

TIP: We hebben in onze blog (duits) een Do-it-Yourself-handleiding voor de montage van een balkonomranding voor u geschreven.

HPL lijmen

Om HPL te lijmen, is een lijm met een zeer hoge hechtsterkte en een even hoge initiële hechting vereist, omdat HPL platen erg zwaar zijn in vergelijking met andere kunststofplaten. Met een MS-polymeer zoals onze Parabond 600 kunnen de platen zeer goed worden verlijmd op bijna alle ondergronden (bijv. Beton, kalkzandsteen, metaal, hout, enz.). MS-polymeren hebben vocht nodig om uit te harden. Om een HPL-plaat te lijmen, brengt u de lijm golvend aan op een afstand van ongeveer 10 - 15 cm om ervoor te zorgen dat lucht tussen de plaat en het substraat kan komen. Breng vervolgens de plaat onder druk naar de gewenste positie. De zo gebonden plaat moet worden beveiligd tegen wegglijden of eraf vallen tot het MS-polymeer gedurende ongeveer 24 uur uithardt.

Milieuvriendelijkheid van HPL-kunststoffen

HPL platen worden als milieuvriendelijk beschouwd omdat ze volledig kunnen worden gerecycled en gemaakt van hernieuwbare bronnen. Afhankelijk van de fabrikant en het ontwerp, wordt gerecycled papier voor het kraftpapier ook gebruikt in het productieproces.

Recycling van HPL platen

Het gebruiken van HPL Kunststoffen

Omdat meerlagige bekledingsplaten volledig recyclebaar product zijn gemaakt van papier en houtvezels, worden ze vaak fijngemalen om te worden gebruikt als vulmiddel voor bijvoorbeeld thermische isolatie in de bouwsector. Gebruikte HPL platen kunnen worden gebruikt om energie op te wekken in een afvalverbrandingsoven. Zo kan een deel van de energie die moet worden verbruikt voor de productie van de meerlagige hogedrukplaten worden teruggewonnen. Dit vereist hoge temperaturen, dus we raden ten zeerste af om in de plaatselijke open haard te branden.

Het weggooien van HPL Kunststoffen

Snijd afval van HPL, evenals kleinere platen die niet langer worden gebruikt, kunnen veilig worden weggegooid met huishoudelijk afval. Grotere formaten en hoeveelheden kunnen eenvoudig via het recyclingcentrum worden weggegooid.