HPL platen verkeerswit (RAL9016)

Weerbestendige, krasbestendige HPL platen in snede voor binnen- en buitenbereik met dubbelzijdig oppervlaktedecor in verkeerswit (RAL 9016) in een dikte van 6mm of 8mm op maat goedkoop online kopen.

✓ UV- en weerbestendig
✓ Moeilijk ontvlambaar
✓ ETB-Balkongoedkeuring
✓ FSC-gecertificeerd
✓ Dubbelzijdig decoroppervlak

Opmerking: Grotere formaten beschikbaar op aanvraag vanwege verhoogde verzendkosten

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Snede
 • Vraag een monster aan

Vraag maximaal drie gratis monsters aan.

Afmetingen van de monsters ca. 200mm x 100mm

Code für Sicherheitsabfrage
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Witte HPL platen volgens RAL (RAL 9016, verkeerswit) in snede

Balkongoedkeuring ✓ weerbestendig ✓ waterbestendig ✓ moeilijk ontvlambaar ✓

Onze HPL platen met een wit oppervlak aan beide zijden zijn direct verkrijgbaar in de gewenste grootte in diktes van 6 mm en 8 mm tegen bijzonder goedkope prijzen. De decoratieve meerlaagplaten van hogedruk-laminaat zijn moeilijk ontvlambaar en voldoen aan de ETB-richtlijnen. De HPL kern bestaat uit verschillende lagen karton, dat is gedrenkt in hars. De oppervlakken aan beide zijden bestaan uit wit decorpapier gekleurd volgens het RAL-kleursysteem en gedrenkt in melaminehars, die onder zeer hoge druk worden geperst om een compact HPL plaat te vormen.

Onze witte gevelplaten zijn UV- en weerbestendig, zodat vergeling van de witte oppervlakken is uitgesloten, zelfs bij permanent gebruik buitenshuis. De niet poreuze oppervlakken zijn krasbestendig en laten zich gemakkelijk reinigen. Onze verkeerswitte HPL platen hebben eenzijdig en beschermende folie. Let bij het verwerken en monteren van de platen op dat ze niet over elkaar of over een rand worden geschoven om schade te voorkomen.

Eigenschappen vaan onze witte HPL platen

Decorplaten gemaakt van HPL zijn zeer weersbestendig en daarom bij uitstek geschikt voor gebruik buitenshuis als een privacyscherm of gevelbekleding. HPL platen zijn lichtecht, UV- en weersbestendig en trotseren als weersbestendige gevelplaten zelfs de meest ongunstige omgevingsinvloeden, zoals zure regen. De witte platen van hogedruklaminaat zijn niet corrosief en ongevoelig voor zowel hitte als vorst. Het witte HPL kan permanent worden gebruikt bij temperaturen van -30°C tot + 80°C.

HPL platen zijn extreem slagvast en hebben een krasbestendig oppervlak. Ze hebben een hoge mechanische sterkte en zijn stijf. Deze eigenschappen zijn ideaal als u de witte platen voor een balkonrand wilt gebruiken. Dankzij het voldoen aan de eisen volgens de ETB-richtlijn voor valbeveiliging is dit ook zonder problemen mogelijk. Niet alle HPL platen voldoen aan deze vereiste. Onze puur witte HPL platen met een dikte van 6 mm en 8 mm hebben echter ETB-goedkeuring.

In tegenstelling tot de conventionele HPL van vele andere fabrikanten, die worden geclassificeerd als normaal ontvlambaar, worden onze HPL platen in RAL9016 volgens DIN EN 13501-1 B - s1,d0 als moeilijk ontvlambaar beschouwd.

HPL platen in wit hebben, net als al onze HPL platen, een niet poreus oppervlak, waardoor ze zeer gemakkelijk te reinigen zijn. Voor lichte vervuiling volstaat reiniging met schoon water en schone, zachte doekjes. Maar in de meeste gevallen kan zelfs hardnekkig vuil zoals graffiti gemakkelijk worden verwijderd met organische oplosmiddelen (Acteon, alcohol, enz.).

ATTENTIE: We raden ten zeerste af om schuurmiddelen, schuursponsjes of polijstmiddelen te gebruiken om de oppervlakken schoon te maken om de decoratieve oppervlakken niet te beschadigen.

Toelating en normen van de HPL platen in verkeerswit (RAL 9016)

 • Moeilijk ontvlambaar volgens DIN EN 13501-1 B-s2,d0 (verglijkbaar met DIN 4102 B1)
 • Balkongoedkeuring volgens ETB-richtlijn "Componenten, die tegen vallen beschermd"
 • Onze HPL platen voldoen aan de VOS-emissie class A+
 • FSC-gecertificeerd (ecologisch duurzame en maatschappelijk verantwoorde bosbouw)

Onze witte HPL voldoet gemakkelijk aan de vereisten van de norm VOS-emissie class a+ en daarom worden de strikte tolerantiewaarden met betrekking tot chemische emissies strikt nageleefd. Dit betekent dat het zonder beperkingen kan worden gebruikt voor binnentoepassingen, bijvoorbeeld voor de constructie van meubels, scheidingswanden of complete binneninrichting. Bovendien worden onze FSC-gecertificeerde HPL platen als milieuvriendelijk beschouwd. Ze zijn vrij van zware metalen, asbest of organische halogenen (chloor, fluor, broom of zwavelverbindingen) en zijn fysiologisch onschadelijk.

Sneden van onze witte HPL platen – snel en eenvoudig online

Wij leveren uw witte HPL platen direct in de door u gewenste maat.

Bij ons kunt u de witte HPL platen direct in de door uw gewenste maat online bestellen tegen zeer goedkope prijzen. Het zagen vindt plaats op een van onze moderne platenzagen voor horizontaal zagen met een lage tolerantie van slechts +/- 1mm. Dit bespaart u niet alleen tijd voor het zagen, maar vereist ook geen speciale zaagbladen van hardmetaal, die worden aanbevolen voor het zagen van harde meerlagige platen. Kies eenvoudig uit de beschikbare diktes van 6mm of 8mm en voer de gewenste afmetingen in millimeters in de invoervelden in. Onze snijconfigurator bepaalt uw individuele, voordelige prijs afhankelijk van de verstrekte informatie en de gewenste hoeveelheid en houdt automatisch rekening met hoeveelheidskorting.

De snijconfigurator maakt HPL sneden mogelijk tot een formaat van 1500mm lang en 1000mm breed, optioneel met een dikte van 6mm of 8mm. Buiten deze afmetingen zijn niet langer haalbaar in standaardverzending op pallets, dit zorgt ervoor dat grotere sneden hogere verzendkosten met zich meebrengen. In principe zijn we echter in staat om HPL sneden tot een formaat van 3050mm x 1300mm te zagen van onze stockplaten in wit. Voor grotere formaten van onze dubbelzijdige witte HPL platen, stuur ons een e-mailverzoek met alle benodigde informatie (afmetingen, dikte, hoeveelheid) die we nodig hebben om een offerte op te stellen. We sturen u zo snel mogelijk uw persoonlijke, prijsvoordelige aanbieding inclusief verzendkosten en informatie over de levertijd.

Toepassingsvoorbeelden voor HPL platen in wit

 • HPL platen in witte uitvoering worden erg vaak gebruikt voor privacy schermen voor balkons
 • Witte HPL platen worden voor grootschalige gevelbekleding van onroerend goed gebruikt
 • Hekelementen gemaakt van witte HPL platen zorgen voor permanente privacybescherming van uw eigendom
 • Trapleuningbekleding met witte HPL platen is zowel binnen als buiten mogelijk
 • en nog veel meer

Verwerking van HPL platen in wit

Decoratieve meerlagige platen zoals HPL, onze witte platen aan beide zijden, kunnen op verschillende manieren worden gesneden of verwerkt. Kortom, de verwerking van HPL platen is gelijk aan de verwerking van hardhout. Dit betekent dat HPL platen met zaagbladen van hardmetaal of diamantzaagbladen zonder problemen op maat kunnen worden gesneden. Het frezen van HPL platen vereist ook speciaal gehard gereedschap van massief hardmetaal, omdat conventioneel freesgereedschap zeer snel verslijt vanwege de hoge materiaalhardheid.

Voor boringen raden wij het gebruiken van gevelplaat-boren met centreerpunten, aangezien hier geen uitbraken van boorgaten te verwachten zijn, zelfs als de HPL plaat niet op een vlakke ondergrond ligt. Als u niet zo een speciale boor hebt, kunt u in plaats daarvan een hardmetalen boor of een HSS-boor gebruiken. In dit geval moeten de platen echter plat op een solide oppervlak worden geplaatst om afbrokkelen te minimaliseren wanneer de boor naar buiten komt.

TIP: Met onze freesservice kunnen wij de platen toesnijden en het boren van gaten direct uitvoeren.

Voor de montage van de witte gevelplaten op een onderconstructie van hout, bieden wij roestvrije HPL-schroeven in wit tegen bijzonder goedkope staffelprijzen al vanaf een schroef. De schroeven zijn gemaakt van hoogwaardig A4 roestvrij staal en zijn voorzien van een krasbestendige, UV-bestendige toplaag.

Met de MS Polymeer Parabond 600 in wit is ook een montage door verlijming mogelijk. De sterke montagelijm heeft een zeer hoge aanvangshechting en hecht aan vrijwel alle niet poreuze ondergronden die in de bouwsector worden gebruikt. Dus zo is een verlijmen met bijv. Beton, kalkzandsteen, gips, gipsplaat of zelfs hout zijn mogelijk. De gevelplaten moeten echter voldoende worden gefixeerd en beveiligd tegen wegglijden of vallen totdat de lijm volledig is uitgehard.

Het verven van HPL platen is mogelijk, maar vereist bepaalde voorbereidingsstappen en speciale verf, evenals voorbehandeling met een geschikt primer. Vanwege het UV- en weerbestendige oppervlak van onze HPL platen is verf niet nodig en de verflaag hoeft niet regelmatig geverfd te worden.

OPMERKING: Onze HPL platen worden met en eenzijdig beschermende folie geleverd. Let bij het be- en verwerken op dat u de platen niet over elkaar schuift of over een rand trekt om krassen op de oppervlakken te voorkomen.

Technische data van onze HPL platen in Verkeerswit

 • Kleur: RAL9016 (Verkeerswit)
 • Dikte: 6mm en 8mm
 • Fysieke dichtheid: 1,35 g/cm³
 • Elasticiteitsmodule: min. 9000 MPa volgens EN ISO 178
 • Buigsterkte: min. 80 MPa volgens EN ISO 178
 • Massatoename: max. 5% volgens EN 438-2.15
 • Temperatuurbestendigheid: -30 °C - +80 °C
 • Lengteuitbreiding: max. 0,3 % volgens EN 438-2.17
 • Breedteuitbreiding: max. 0,6 % volgens EN 438-2.17
 • UV-bestendig: Zeer goed
 • Weerbestendigheid: Zeer goed
 • Chemischebestendigheid: Zeer goed

OPMERKING: De volledige technische data van onze HPL platen in verkeerswit vindt u in technisch datablad.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer40016C
Dikte6mm - 8mm
Standaardlengte3050
Standaardbreedte1300
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
KunststofHochdruck-Laminat
MateriaalHPL
UV-bestendigheidUV-bestendig
KleurWit
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeRAL9016
KleurnaamVerkeerswit
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.