Balkonschroeven met dopmoer zuiver wit (RAL 9010)

Balkonschroeven van roestvrij staal met geverfde kop in zuiverwit (RAL 9010) en M5 schroefdraad zijn geschikt voor de montage van witte HPL platen of Alucomposietplaten op een onderconstructie van metaal en zijn in verschillende grootte verkrijgbaar.

✓ Roestvrij staal
✓ Voor binnen en buiten
✓ Met M5 schroefdraad
✓ Krasbestendige gecoate schroefkop
✓ Zelf borgend schroefdraad
✓ Met Torx-aandrijving

De balkonschroeven in zuiverwit zijn in 20mm, 25mm of 30mm schroefdraadlengte verkrijgbaar.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 2,76/ stuk (Basisprijs € 2,76/ stuk)
 • from 20 Items € 2,38/ stuk (Basisprijs € 2,38/ stuk)
 • from 50 Items € 1,84/ stuk (Basisprijs € 1,84/ stuk)
 • from 100 Items € 1,46/ stuk (Basisprijs € 1,46/ stuk)
 • from 200 Items € 1,30/ stuk (Basisprijs € 1,30/ stuk)
 • from 300 Items € 1,11/ stuk (Basisprijs € 1,11/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Balkonschroeven RAL9010 (zuiverwit) van RVS

Geen minimaal afname ✓ Goedkope staffelprijzen ✓ Roestvrij staal ✓

Onze balkonschroeven in wit komen overeen met de kleur RAL9010 (zuiver wit) en worden van roestvast A2 staal gemaakt. Deze legering kenmerkt zich door een zeer goede corrosie- en UV-bestendigheid. De krasbestendige coating van de lensvormige schroefkop is bovendien UV-bestendig en weerbestendig. Hierdoor zijn de schroeven geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen. De diameter van de metrische schroefdraad is 5mm (M5), waarbij de schroefdraadlengte varieert afhankelijk van de keuze wat met name effect heeft op het minimale en maximale klembereik. De diameter van de wit gecoate schroefkop is altijd gelijk ongeacht de gekozen lengte en bedraagt 16mm.

Hoeveel schroeven u nodig heeft voor uw balkon kunnen wij niet weten, daarom willen we je geen specificaties geven over de bestelhoeveelheid. Wij maken geen gebruik van vervelende verpakkingseenheden en bieden u onze witte schroeven al vanaf één stuk aan. Daarnaast houdt onze onlineshop automatisch rekening met volumekortingen tot wel 30%.

  Leveringsomvang:
 • 1 x Balkonschroef M5 met geverfde kop in zuiverwit
 • 1 x Zelfklevende polyschijf (Ø ca. 15,5mm buiten, ca. 8,5mm binnen)
 • 1 x Sluitring van RVS (Ø ca. 14,7mm buiten, ca. 5,5mm binnen)
 • 1 x Veerring van RVS (Ø ca. 9mm buiten, ca. 5mm binnen)
 • 1 x Dopmoer van RVS M5 met buitenzeskant 8mm

OPMERKING: Een Torx-bit T20 en een 8mm-moersleutel zijn nodig om de witte balkonschroeven vast te draaien. De gereedschappen maken geen deel uit van de leveringsomvang.

Eigenschappen van onze balkonschroeven in zuiverwit

Afgezien van de zelfklevende polyschijf van weerbestendige kunststof, die op de onderconstructie tussen de HPL-plaat wordt gelijmd, zijn alle overige losse onderdelen van de balkonschroef gemaakt van een hoogwaardig A2 RVS legering. De opgegeven lengte van de schroeven heeft betrekking op de betreffende schroefdraadlengte zonder schroefkop. Voor de ronde lensvormige schroefkop met een diameter van 16mm, moet u 2mm schroefdraad er bij optellen om de totale lengte van de balkonschroef te bepalen. Om te voorkomen dat de dopmoer loskomt, bijvoorbeeld door trillingen in de balkonbekleding, is het schroefdraadgebied van de schroef waarin de dopmoer wordt geschroefd voorzien van een schroefborglak. Een veerring wordt tussen de roestvrijstalen ring en de dopmoer gestoken om te voorkomen dat de dopmoer vanzelf loskomt. De veerring evenals de dopmoer en ring maken deel uit van de leveringsomvang van onze balkonschroeven.

Onze balkonschroeven hebben een kopafwerking in zuiver wit. De coating van de schroefkop is krasvast, UV- en weerbestendig, zodat de helderwitte schroefkoppen niet vergeeld kunnen worden door zonlicht en de UV-straling. De kleur en glansgraad zijn speciaal gemengd op onze witte HPL platen in RAL9010 om een visueel aantrekkelijke en grotendeels onopvallende schroef van de balkonbekleding mogelijk te maken. De witte schroeven zijn in principe ook uitstekend te gebruiken voor onze witte alu composietplaten, ABS platen of opaal acrylglas platen.

Technische data van witte balkonschroeven

 • Kleur: RAL9010 (zuiverwit)
 • Schroefdraad diameter: M5
 • Draadlengte: 20mm, 25mm of 30mm
 • Kopdiameter: 16mm
 • Material: RVS A2
 • Kopvorm: Rond
 • Aandrijving: Torx 20 (T20, ISR20)
 • Aandraaimoment: 2 - 4Nm
 • UV-Bestendigheid: Zeer goed
 • Corrosiebestendigheid: Zeer goed
 • Roestbestendigheid: Zeer goed
 • Zuurbestendigheid: Zeer goed

Afhankelijk van de dikte van de balkonbekledingsplaten en de onderconstructie kunnen de benodigde klemgebieden van de balkonschroeven variëren, daarom bieden wij de schroeven aan in verschillende schroefdraadlengtes met verschillende klemgebieden.

  Klembereik:
 • Balkonschroef M5x20mm: min. 7mm - max. 11mm
 • Balkonschroef M5x25mm: min. 12mm - max. 16mm
 • Balkanschroef M5x30mm: min. 17mm - max. 21mm

Montage van HPL platen met onze witte balkonschroeven

De witte balkonschroeven in RAL9010 zijn uiterst geschikt voor het plaatsen van balkonbekleding met onze witte HPL platen. Voorwaarde voor de bruikbaarheid van de schroeven is echter dat de balkonomheining of de onderconstructie een metalen constructie is, bijvoorbeeld een aluminiumprofiel, stalen buizen of RVS. Afhankelijk van het type en de aard van de onderconstructie heeft u een ander aantal schroeven nodig om de balkonomheining af te dekken. Meestal staan de verzamelpunten al aangegeven zodat je ze als leidraad kunt gebruiken. Indien er geen bevestigingspunten voor gedefinieerd zijn, adviseren wij u de montage instructies van de gevelplaten en de onderconstructie te raadplegen.

Het schroeven van HPL platen met onze draadschroeven moet vrij zijn van beperkingen. Dit betekent dat het aanhaalmoment van de dopmoer tussen 2 Nm en 4 Nm moet liggen. Indien de HPL platen nog geen geboorde bevestigingsgaten hebben, adviseren wij dit met een speciale gevelplaatboor te doen van volhardmetaal met een diameter van 8mm. Hierdoor hebben de HPL platen ook bij thermische uitzetting na montage voldoende ruimte, waardoor uitpuilen van de plaat verhinderd. Bovendien moet, vooral bij HPL, ervoor worden gezorgd dat een van de bevestigingen als fixatie punt wordt gekozen. De andere bevestigingen moeten als schuifpunten worden gekozen om de plaat de nodige ruimte te geven voor uitzetting die vereist is bij blootstelling aan hoge temperaturen.

Onze witte HPL platen vormen de basis voor de topcoating, die qua kleur en glansgraad speciaal op de panelen is afgestemd, maar de balkonschroeven zijn ook te gebruiken voor alle witte platen in RAL9010 zonder dat de schroeven bijzonder opvallen. De witte schroeven zijn in principe te gebruiken voor alle platen, ongeacht kleur of materiaal. Zelfs platen van hout of massief metaal kunnen met deze schroeven worden vastgeschroefd, bijvoorbeeld om tafelbladen op een frame te schroeven. Er moet alleen voor worden gezorgd dat het klemgebied niet te groot of te klein wordt en dat de schroefverbinding van beide kanten toegankelijk is. Idealiter is de draagconstructie een metalen frame, maar ook hier kan een breed scala aan opties worden gerealiseerd.

OPMERKING: Voor balkonbekleding zijn platen met ETB-goedkeuring vereist. Onze witte HPL platen voldoen aan deze richtlijn en zijn daarom perfect geschikt voor onze witte balkonschroeven in RAL9010.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer426060-M5RAL9010
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MateriaalRoestvrij staal V2A
SchroefmaatNee
SchroevendraaierTorx T20
Vorm schroefkoprond
Ø Schroefkop16mm
SchroefdraadMetrische draad
Ø DraadM5
Lengte schroefdraadvarious
Klemgebiedvarious
KleurnauwkeurigheidProductie volgens RAL-kleursysteem
KleurWit
RAL kleurcodeRAL9010
KleurnaamZuiver wit
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.