PE platen (PE-LD, PE-HD, PE-HMW, PE-UHMW) online op maat kopen

PE platen

Onze PE platen (polyethyleen) zijn leverbaar in verschillende soorten (PE-HD, PE-500, PE-1000) en kleuren. Het betreft hier massieve platen, geen geschuimde, die door en door gekleurd zijn en voldoen aan de wettelijke RoHS-richtlijnen van de Europese Unie.

Uw voordelen van onze PE platen:

 1. PE platen hebben ook bij lage temperaturen een zeer hoge slagvastheid
 2. PE platen bezitten goede glijdeigenschappen en hebben een lange levensduur
 3. PE platen zijn electrisch isolerend en laten zich goed be- en verwerken

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. Volgende

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. Volgende

Bij S-Polytec kunt u hoogwaardige polyethyleen platen eenvoudig online bestellen, in standaard platen van 2x1 meter of op maat gezaagd. Wij bieden een breed assortiment aan in verschillende diktes in de kleuren naturel of zwart.

Toepassingen van PE-HD platen

PE-HD platen, ook wel PE 300 genoemd, zijn voor talloze doeleinden geschikt waarbij de volgende eisen aan het materiaal worden gesteld:

 • - hoge chemische bestendigheid tegen zuren, logen of oplosmiddelen
 • - hoge slagbestendigheid en geen last van brosse breuk
 • - laag gewicht: PE platen beschikken over een dichtheid van 0,96g/cm³ en zijn daarmee lichter dan water
 • - geschikt voor levensmiddelen: de naturel PE-platen kunnen met voedingsmiddelen in aanraking komen zonder gevaar voor de gezondheid

PE platen worden toegepast bij machinefabricatie, in de vijver- en tuinbouw, of in de chemische industrie als beschermplaten voor beton of voor de productie van tanks. Dankzij de hoge bestendigheid tegen chemicaliën kan het beton zich niet verbinden met de PE platen, waardoor een zeer glad en optisch aantrekkelijk betonoppervlak ontstaat. ook worden PE platen gebruikt als bekistingspanelen in gebouwen. PE platen bezitten een hoge krasgevoeligheid dus niet ideaal voor toepassingen waar hoge optische eisen aan gesteld worden. Vanwege de chemische samenstelling mogen PE platen niet worden gelijmd of gelakt; afzonderlijke componenten kunnen aan elkaar worden gelast. Onze PE-HD platen in zwart worden in Duitsland uit nieuw materiaal vervaardigd volgens de REACH regelgeving en conform de RoHS richtlijn.

Maak gebruik van de onderstaande handige online zaagconfigurator en bestel uw PE platen snel en makkelijk online, in de door u gewenste afmetingen. Wij zagen elk gewenst formaat tot op de millimeter nauwkeurig op moderne CNC-gestuurde zaagmachines. Bij de berekening wordt automatisch al van staffelkortingen uitgegaan.