PE-UHMW (PE-1000) platen groen 2x1meter recyclaat

PE-HD-UHMW (PE-1000) platen uit gerecycled materiaal in de kleur groen, als standaardplaat in een formaat van 2,0 x 1,0 meter, is in dikte van: 10mm, 15mm, 20mm, 25mm, 30mm, 40mm, 50mm, 60mm en 80mm verkrijgbaar. Ons voordelig PE-HD-UHMW regeneraat, met een zeer hoge molecuuldichtheid, bestaat uit hoogwaardig niet gemengd regeneraat (recyclingmateriaal) – Made in Germany.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 7 - 10 werkdagen

  • Standaard platen
2000mm
1000mm
Volumekortingen
  • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
  • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
  • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

PE-UHMW (PE-1000) regeneraat platen in groen

Recyclet materiaal ✓ Extreem slijtvast ✓ Made in Germany

Onze groene PE-HD-UHMW platen uit regeneraat, is in onze online winkel in diktes van 10mm tot 80mm in een standaardformaat van 2000mm lengte en 1000mm breedte verkrijgbaar. De massieve platen zijn volledig gemaakt van gerecycled materiaal, dat gesorteerd en gemalen is tot een nieuwe platen. De gerecyclede PE-UHMW platen zijn volledig groen geverfd om ervoor te zorgen dat zowel de snijranden als oppervlakken dezelfde kleur groen hebben. De PE-UHMW-regeneraten worden ook uitsluitend gemaakt van massieve kunststofplaten van massief kernmateriaal zonder geschuimde kern van polyethyleen, die in Duitsland worden vervaardigd. De oppervlakken van de groene PE-UHMW recycling platen zijn glad en worden zonder beschermfolie geleverd.

Opmerking: Polyethyleen, net als onze groene PE-UHMW platen is een technisch kunststof, dus we raden af voor optische doeleinden te gebruiken.

Eigenschappen van PE1000 regeneraat in groen

Groene PE-HD-UHMW platen uit geregenereerd materiaal zijn gemaakt van gerecycled PE-UHMW. Het polyethyleen met hoge dichtheid en zeer hoog molecuulgewicht (high density ultra-high molecular weight) heeft een zeel lange molecuulketting, met een gemiddeld molecuulgewicht van meer dan 9 miljoen g/mol. De kunststofplaten gemaakt van gerecycled groen PE-UHMW of PE-1000, zoals het vaak wordt genoemd en worden daarom gekenmerkt door een zeer lange levensduur en zijn zeer sterk met permanente spanning. De hogere oppervlakte hardheid in vergelijking met onbehandelde PE-UHMW platen draagt bij aan een hogere schok- en slagvastheid, wat ook de levensduur van PE-UHMW platen uit regeneraten beïnvloedt.

PE-UHMW uit gerecycled materiaal is een zeer goede en voordelig alternatief voor nieuw PE-UHMW, omdat de recyclingplaten ook geschikt zijn voor toepassingen waarbij de kunststoffen onderhevig zijn aan de hoogste dynamische belasting. De zeer hoge moleculaire dichtheid, het polyethyleen met ultrahoog moleculairgewicht in groen, resulteert in een extreem lage glijdende wrijvingscoëfficiënt. Dit is met name merkbaar in de zeer goede glijeigenschappen, door een verhoogde verslijt – slijtvastheid en de zeer lange levensduur van de groende PE-UHMW platen van regeneraat.

Kunststofplaten uit gerecycled PE-UHMW zijn ook geschikt voor het inzetten bij zeer koude temperaturen en hebben, net als nieuwe PE-UHMW, ook een goede slagvastheid bij lage temperaturen. Het temperatuurbereik is echter niet zo ver naar beneden, zodat de regeneraten bij temperaturen tussen -80°C en +80°C kunnen worden gebruikt.

De goede chemische bestendigheid maakt het ook bij PE-UHMW regeneraten een langdurig contact met de meeste zuren, basen of organische oplosmiddelen mogelijk. Bovendien worden de recyclingplaten ook als waterdicht beschouwd, omdat ze vrijwel geen vocht absorberen, wat met name wat betreft met water reagerende chemicaliën een belangrijk kernmerk is. Een ander voordeel van de zeer hoge chemische weerstand is de zeer eenvoudige reiniging van de oppervlakken. Dit wordt met name gebruikt in de voertuigbouw voor constructies en voeringen voor speciale voertuigen.

In tegenstelling tot de groene nieuwe PE-UHMW platen, zijn de regeneratieve PE-UHMW platen niet voedselveilig en worden volgens BfR niet als fysiologisch onschadelijk beschouwd. Recyclingplaten uit PE-1000 mogen ook niet in de levensmiddelverwerkingsindustrie in contact komen met levensmiddelen.

Verschillen tussen PE-UHMW en gerecycled PE-UHMW

De belangrijkste verschillen tussen de groene PE-UHMW recyclingplaten en de nieuwe onbehandelde platen zijn naast de aanzienlijke lagere prijs voor de gerecyclede platen ook voor hardere oppervlakken. Terwijl de regeneraten een oppervlakhardheid (Shore-hardheid) van 65 hebben, hebben de zuivere PE-UHMW (PE-1000) platen slechts de Shore-hardheid van 60, wat uiteindelijk ook de schok en slagvastheid van de kunststofplaten beïnvloedt. De PE-UHMW platen van gerendeerde materialen hebben echter een aanzienlijk verlaagd temperatuurbereik en dus is de laagste temperatuur van de recycling platen slechts -80, i.p.v. -260 op basis van de platen gemaakt uit nieuw materiaal. Bovendien zijn de kunststofplaten van PE-UHMW-regeneraten niet voedselveilig. Dit is te wijten aan mogelijke verontreiniging van het slijpstof. Hoewel de kunststoffen gesorteerd worden ingezameld en afzonderlijk gemalen, maar het is nooit uitgesloten dat het maalgoed geen vreemde kunststoffen bevat. Deze kunnen ook een klein effect hebben op jet uiterlijk van het oppervlak.

Verdere diktes of platenformaten van PE-UHMW (PE-1000) regeneratieve platen in groen zijn op aanvraag leverbaar

Onze standaard platen gemaakt van groene recyclede PE-UHMW in een formaat van 2000mm x 1000mm, zijn groot genoeg voor de meeste toepassingen en kunnen eenvoudig in kleinere formaten worden geknipt. Als u echter grotere platen nodig hebt voor uw toepassing, kunnen wij op verzoek de goedkope recyclingplaten van 3000mm x 1250mm leveren. Ook andere sterken punten, evenals het snijden in maten die u nodig hebt, zijn beschikbaar op aanvraag. Stuur ons een gedetailleerde e-mail met alle informatie die u nodig hebt over de diktes, afmetingen en hoeveelheden. Onze vriendelijke verkoopvertegenwoordigers zullen zo snel als mogelijk uw aanvraag in behandeling nemen.

Wij maken uw freesdelen uit onze groene regeneratief PE-UHMW van prototype tot massaproductie

Voor machinecomponenten volgens uw ontwerptekening, prototype of in serie, helpen wij u graag met onze freesservice, dankzij de modernste CNC-freescentra. Alle informatie voor onze Freesservice vindt u hier.

Toepassing voorbeelden voor gerecycled PE-UHMW (PE-1000) in groen

  • PE-1000 uit recyclet materiaal wordt vaak voor de voeringen en carrosserieën van gebruikte bedrijfsvoertuigen
  • In machine- en installatiebouw worden de harde PE-1000 regeneraten platen gebruikt voor deksels en behuizingen
  • Groene gerecyclede platen worden als slijtvaste machineonderdelen die worden gebruikt omdat er weinig slijtage is
  • Voordelige regeneratieve platen uit hard en slagvast PE-UHMW worden in hoge en betonnen constructies gebruikt
  • En nog veel meer

Verwerking van gerecycled PE-UHMW (PE-1000) in groen

Recyclingplaten gemaakt van groen PE-UHMW kan net zo goed worden verwerkt als PE-UHMW platen gemaakt uit nieuwmateriaal. Om onze standaardplaten met de afmetingen van 2000mm x 1000mm in de gewenste afmeting voor de toepassing te snijden, zijn de meest uitlopende verwerkingsmethoden zoals ponsen, zagen, frezen, CO2-lasers of het snijden met een watersnijmachine denkbaar. Bovendien kan PE-UHMW worden gedraaid of geboord. Het nieten of schroeven van PE-UHMW zijn eenvoudige methoden om kunststofplaten met zichzelf of andere materialen te verbinden.

net als onze kunststofplaten gemaakt van PE-UHMW (PE-1000) nieuw materiaal, is ook PE-UHMW gemaakt van recyclet materiaal niet geschikt voor het thermovormen en kan daarom niet thermogevormd of diepgetrokken worden. Allen koud vormen is een haalbare methode voor de productie van vormdelen uit het polyethyleen regeneraat met ultrahoog moleculair gewicht.

Polyethyleen is een van de polyolefinen, die allemaal zeer goed bestand zijn tegen chemicaliën en organische oplosmiddelen waar de meeste gebruikelijke kunststof lijmen uitbestaan. Om deze rede laat zich onze gerecycled PE-UHMW niet verlijmen. Met onze speciaal PE-lijm S-Polybond PEprofi, die voor het verlijmen van polyethyleen en polyethyleen regeneraat ontworpen is. Ook mogelijk bij het verlijmen van onze groene gerecyclede platen uit PE-UHMW. Het bedrukken, evenals het verven van PE is niet mogelijk vanwege de hoge chemicaliënbestendigheid, ook het digitaal bedrukken op folie of het etiketteren met zelfklevende folie is niet mogelijk.

PE-UHMW kan in principe gelast worden. Dat geldt ook voor de groene recyclede kunststofplaten uit PE-UHMW, echter vindt dit in de praktijk bijna nooit plaats, omdat het polyethyleen met ultrahoog molecuulgewicht eerder wordt gebruikt voor bewerkte onderdelen uit een stuk in termen van vastheid en lange levensduur.

OPMERKING: Onze recyclede PE-UHMW platen is als technisch kunststof alleen voorwaardelijk geschikt voor optische doeleinden en worden zonder beschermfolie geleverd.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer62960S
Standaardbreedte1000
Standaardlengte2000
DikteNee
LevertijdVerzending van uw order binnen 7 - 10 werkdagen
KunststofPolyethyleen
MateriaalPE-UHMW (PE-1000)
UV-bestendigheidniet UV-bestendig
KleurGroen
KleurnauwkeurigheidNee
KleurnaamVerkeersgroen
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.