PE-UHMW (PE-1000) platen naturel 2x1meter

PE-UHMW (PE-1000) platen in de keur naturel als standaardplaat in een formaat van 2,0 x 1,0 meter met diktes van: 8mm, 10mm, 12mm, 15mm, 20mm, 25mm, 30mm, 35mm, 40mm, 50mm, 60mm, 70mm, 80mm en 100mm gemakkelijk online te bestellen voor een voordelige prijs. Onze PE-HD-UHMW platen met een zeer lange moleculaire ketting bestaat uit 100% nieuwe ware – Made in Germany.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 7 - 10 werkdagen

 • Standaard platen
2000mm
1000mm
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

PE-UHMW (PE-1000) platen in naturel zijn enorm slijtage vast!

Tot -260°C ✓ Extreem slijtvast ✓ Made in Germany

Onze PE-HD-UHMW platen in de kleur naturel is als standaard in diktes van 8mm – 100mm verkrijgbaar. De grote van onze standaardplaat bedraagt 2000mm in de lengte en 1000 in de breedte wat voor in de meeste gevallen meer als genoeg is. De PE-UHMW platen hebben de typische melkachtige, troebele kleur van naturel polyethyleen. Dit geldt zowel voor de oppervlakken als voor de zaag en snijranden. Naturel gekleurd polyethyleen is ondoorzichtig maar nog steeds luchtdoorlatend in zeer dunne diktes. De beschikbare minimale dikte van 8mm van onze PE-UHMW platen laat echter nauwelijks licht door, dus dit aspect is te verwaarlozen. Onze polyethyleen platen met ultrahoog moleculairgewicht zijn geen kunststofplaten met een geschuimde kern van polyethyleen, maar massieve platen uit hoogwaardig nieuw materiaal die in Duitsland onder strikte kwaliteitscontroles worden vervaardigd. De oppervlakken van onze naturelle PE-UHMW platen zijn glad en worden zonder een beschermfolie geleverd.

Opmerking: Als technisch kunststof wordt polyethyleen net als onze PE-UHMW platen in de naturelle kleur niet aanbevolen voor gebruik voor optische doeleinden.

Eigenschappen van PE1000 platen in naturel

PE-UHMW of beter gezegd PE-HD-UHMW is de afkorting voor polyethyleen – high density – ultra high molecular weight. Dit betekent dat het gaat om deze uitvoering van polyethyleen met hoge dichtheid en een zeer hoog molecuulgewicht vanwege de zeer lange molecuulketens. Het gemiddelde molecuulgewicht van PE-UHMW is meer dan 9 miljoen g/ mol. De zeer hoge moleculaire dichtheid maakt PE-1000, zoals vaak wordt genoemd een hoogwaardig kunststof in vergelijking met conventionele PE-HD (polyethyleen met een hoge dichtheid) of PE-HMW (PE-500, polyethyleen met een hoge dichtheid) die in het bijzonder gekenmerkt wordt door zijn zeer goede slijtvastheid en een zeer lage afslijting. Deze eigenschappen in combinatie met de zeer goede schok- en slagvastheid (in de technische term gekerfde slagsterkte) leiden tot een zeer lange levensduur.

Een verder voordeel van de hoogmoleculaire dichtheid (men spreekt hier van een smallere molecuulgewichtsdichtheid) zijn de significant betere glijeigenschappen van PE-UHMW in vergelijking met PE-HD of PE-HMW. De lagere glijwrijvingscoëfficiënt is een indicator van lage slijtage en een lange levensduur. Dit maakt in het bijzonder gebruik van machinebouw voor de productie van machineonderdelen die aan de hoogste eisen worden ontworpen. Bijvoorbeeld voor het gebruik als glijlagers, kettinggeleiders of tandwielen.

PE-UHMW (PE-1000) wordt heel vaak gebruikt in transportbandtechnologie of in bulkmateriaaltechnologie (mijnbouw, bovengrondse mijnbouw koelingen, enz.). Dit is met name het geval wanner er eisen worden gesteld aan de kunststof in verband met sterke dynamische belastingen bij zeer lage temperaturen. Ten slotte kan PE-UHMW worden gebruikt bij temperaturen van extreem lage temperaturen van -260°C tot +80°C, terwijl PE-HMW alleen kan worden gebruikt van -100°C tot +80°C (PE-HD alleen van 50°C tot +80°C) kan worden gebruikt. Bij zware belasting veroorzaakt door beweging of stoten kunnen ertoe leiden dat een verkeerd geselecteerd materiaal defect raakt als de temperaturen te laag zijn, wat bijna onmogelijk is met PE-UHMW vanwege de zeer hoge schok- en slagvastheid en de zeer goede weerstand tegen spanningsscheuren.

PE-UHMW wordt beschouwd als een waterbestendige kunststof omdat het praktisch geen vocht absorbeert. De oppervlakken van onze PE-UHMW platen zijn waterafstotend. Dit komt mede door de uitstekende chemische weerstand. PE-UHMW (PE-1000) is dus zeer resistent tegen vele zuren (zelfs in geconcentreerde vorm), logen en organische oplosmiddelen. Dit geldt ook voor permanent contact met chemicaliën en onder sterke dynamische stress. Om deze reden zijn containerbakken in de chemische industrie of speciale voertuiguitvoeringen gemaakt van polyethyleen 1000 met een ultrahoog moleculairgewicht

Goedkeuringen voor PE-UHMW (PE-1000) in naturel

zoals typisch is voor polyethyleen is de naturel gekleurde PE-UHMW of PE-1000 voedselveilig en voldoet aan levensmiddelen conform EU 10/2011 en FD, waardoor dit kunststof in toenemende mate wordt gebruikt in de voedingsmiddelen industrie.

 • Fysiek niet schadelijk volgens BfR
 • Voedsel conformiteit voldoet aan EU 10/2011
 • Voedsel conformiteit voldoet FDA

Normen voor PE-UHMW (PE-1000) in naturel

 • REACH (EU Chemicaliën regelement)
 • RoHS (regelement over het verbod van gevaarlijke stoffen in de Elektrische industrie)
 • PAK (richting betreffende de naleving van grenswaarden voor polyaromatische koolwaterstoffen)

Verdere diktes of platenformaten van PE-UHMW (PE-1000) platen in naturel zijn op aanvraag mogelijk.

Op verzoek zijn onze PE-UHMW platen in de kleur naturel niet allen verkrijgbaar in een formaat van 2000mm x 1000mm, maar ook in een groter formaat van 3000mm lengte en 1250mm breedte. We kunnen op aanvraag ook andere dikte of een andere snede leveren in de maten die u nodig hebt. Stuur ons een gedetailleerde e-mail met alle nodige informatie over de diktes, afmetingen en kwantiteit, Onze verkoopmedewerkers zullen onmiddellijk uw verzoek behandelen en u uw individuele aanbieding per e-mail sturen.

Wij produceren uw gefreesde onderdelen in serieproductie voor machinebouw en andere gefreesde onderdelen van PE-UHMW.

PE-UHMW wordt heel vaak gebruikt in de machinebouw voor machineonderdelen met de hoogste eisen aan de levensduur en aan de belastbaarheid. Dankzij onze ultramoderne freesmachines met computerbesturing kunnen we gefreesde onderdelen produceren uit onze naturel gekleurde PE-UHMW platen. En dat van prototype tot massaproductie in grote aantallen. Alle informatie over onze Freesservice vindt u hier.

Toepassing voorbeelden voor polyethyleen (PE-HD) in naturel

 • Machineonderdelen met een hoge dynamische belasting zijn gemaakt van PE-UHMW in naturelle kleur
 • In de havenbouw worden de slagvaste PE-UHMW platen vaak gebruikt vanwege hun waterdichte eigenschappen
 • De voertuigindustrie maakt gebruikt van PE-UHMW platen voor de bekleding dit komt omdat ze een goede chemische weerstand hebben
 • Bulk trechters zijn vaak gemaakt van PE-UHMW vanwege hun hoge slagvastheid en temperatuurbestendigheid
 • En nog veel meer

Verwerken van PE-UHMW (PE-1000) in naturel

Polyethyleen is een zeer makkelijk te verwerkende kunststof en zo kunnen de kunststof platen uit PE-UHMW (PE-1000) op verschillende manieren op de door u gewenste maat gesneden worden. Platen kunnen worden gesneden doormiddel van eenvoudig handgereedschap voor houtbewerking. Men kan PE-UHMW platen bewerken door ze te zagen of te frezen, maar ook door een watersnijmachine en CO2-lazer. Het stansen van vormdelen of draaien en boren is ook gemakkelijk mogelijk met onze PE-UHMW platen.

Koud vormen wordt gebruikt voor het produceren van kunststof afgewerkte onderdelen van PE-1000 met ultrahoog molecuulgewicht. Hoewel PE-1000 een thermoplast is, is thermovormen met dit soort kunststof net zo onmogelijk als het dieptrekken. Daarom wordt bijna altijd PE-HD gebruikt voor thermovormen.

De anti klevende eigenschappen van polyethyleen, evenals de naturel gekleurde PE-UHMW platen zorgen ervoor dat ze niet kunnen worden geverfd, bedrukt of gelamineerd (met een folie beplakt). Ook om polyethyleen te verlijmen is een speciale lijm zoals S-Polybond PEprofi op 2-componenten-Basis nodig, omdat het verlijmen met gebruikelijke lijmen op basis van oplosmiddelen niet leidt tot een positief lijm resultaat.

In principe kunnen de naturel gekleurde PE-UHMW platen worden gelast, maar deze methode komt nauwelijks in de praktijk voor, omdat PE-UHMW voornamelijk wordt gebruikt vanwege de zeer hoge slijtvastheid en zeer lange levensduur

OPMERKING: Onze PE-UHMW platen is als technisch kunststof voorwaardelijk geschikt voor optische doeleinden en worden zonder beschermfolie geleverd.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer62005S
Standaardbreedte1000
Standaardlengte2000
DikteNee
LevertijdVerzending van uw order binnen 7 - 10 werkdagen
KunststofPolyethyleen
MateriaalPE-UHMW (PE-1000)
UV-bestendigheidniet UV-bestendig
KleurNaturel
KleurnauwkeurigheidNee
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.