Siliconen online kopen

Koop uw siliconenkit bij de vakhandel en profiteer van geselecteerde kwaliteitsproducten. Onze siliconenkit is voor professioneel gebruik en wordt toegepast in de bouw en industrie. S-Polytec biedt hoogwaardige siliconen in diverse actuele kleuren tegen betaalbare prijzen. Kies de gewenste kleur en hoeveelheid en laat uw siliconenkit makkelijk thuis bezorgen.

Uw voordelen van onze siliconen

 1. Al onze siliconen zijn UV- en weersbestendig en voor buitentoepassingen geschikt
 2. Alle siliconenkitten in onze onlineshop worden tijdens het hele productieproces op constante kwaliteit gecontroleerd
 3. Profiteer van onze voordelige staffelprijzen bij onze lijmen en kitten
 1. 1
 2. 2
 1. 1
 2. 2

Professionele siliconen voor de beste prijzen

Verwerking van siloconen

U wilt de voeg zelf afdichten, maar het resultaat moet er zo professioneel als mogelijk uit zien. Hieronder leggen we uit hoe u een siliconenvoegen op de juiste manier voegt.

Gebruikelijk kunt u siliconen patronen van 310ml kopen. De applicatie wordt uitgevoerd me teen gebruikelijke siliconenpistool. Het kunststof mondstuk / hulpstuk moet zodanig worden afgesneden dat de uitlaatopening groter is dan de beklengte van de voeg. Dit komt door het feit dat zeepwater wordt aangebracht voordat de verbinding wordt verwijderd. Als het zeepwater tussen de siliconen en het te verzegelen oppervlak wordt verstoord, is de hechting verstoord. Het resultaat is een niet-klevende voegrand waar vuil zich ophoopt en schimmelvorming de voorkeur geniet.

Direct na het aanbrengen dient u de voeg niet met zeepwater te bespuiten. De voegvormgeving wordt gedaan met een speciale aftrekspatel of een afvlakkingsmiddel gemaakt van rubber, dat meestal in elke bouwmarkt tot 10, - € gekocht kan worden. Om een soepele voeg te krijgen, wordt zeepwater op het gewricht gesproeid na afpellen met een aftrekspatel en vervolgens licht nagetrokken met een vinger. Hier is een afvlakvloeistof zoals zeepwater absoluut noodzakelijk. Op deze manier wordt er na het aftrekken van oneffen gebieden in de siliconenvoeg, zoals bijvoorbeeld bij tegelovergangen geglad.

De volgende video dient niet te reclame voor de gladmakers zijn, maar in de video wordt uitgelegd hoe u een siliconenvoeg op de juiste manier maakt.

Eigenschappen van siliconen

Silicone is een dichtingsmiddel of een montagelijm en wordt grotendeels voor sanitaire toepassingen gebruikt. De voegen zijn blijvend elastisch en schimmelwerend. De visuele aantrekkingskracht wordt geboden door de siliconen met verschillende kleuren. Siliconen hebben een uitstekende hechting op tegels in het sanitaire gedeelte.

Was is siliconen?

Siliconen is een generieke term voor een groep polymeren gevormd uit silicium en zuurstof. Siliconen vertegenwoordigen een speciaal veld van polymeerchemie, omdat ze niet zijn opgebouwd zoals de overblijvende polymeren van koolstofverbindingen.

Er zijn verschillende uithardingsmechanismen of vulcanisatietypes, siliconen genoemd. De meest gebruikte zijn de RTV-1-systemen. RTV-1 staat voor het op kamertemperatuur vulkaniseren van het 1-K-systeem. Deze systemen harden neutraal of met eliminatie van azijnzuur door reactie met luchtvochtigheid. Daarom zijn de meeste siliconen niet geschikt voor het verlijmen van grotere oppervlakken, waar geen luchtvochtigheid toegang heeft. Azijn hardende siliconen worden alleen in zeldzame gevallen aangeboden, omdat ze door zuurvorming sommige oppervlakken kunnen aantasten. Het grootste aandeel siliconen in de winkel zijn neutrale, uithardende siliconen.

Fysieke eigenschappen

Siliconen hebben een goede thermische eigenschappen. De bestendigheid in het bovenste bereik is 150°C, maar de hoge flexibiliteit blijft tot -40°C. Siliconen hebben een zeer goede weersbestendigheid en uitstekende chemische weerstand. Verdere voordelen zijn dat het tijdens het uitharden nauwelijks krimpt.

Siliconen bezitten een zeer goede hechting met de volgende oppervlakken:

 1. Glas
 2. Keramiek
 3. Beton
 4. PVC
 5. Aluminium
 6. Tegels

Recycling van siliconen

Momenteel is er jammer genoeg geen industriële werkwijze voor het recyclen van siliconen. Het is omdat de silicone een netwerk vormt, dat niet gemakkelijk kan worden opgeheven.

Prijzen van silicone

Hier is het bereik relatief groot. Je kunt vaak vrij dure producten vinden waar de prijzen 10-15 € / per patroon (310ml) zijn. Maar er zijn ook producten onder de 2, - € in de winkels te krijgen. Waar komen deze verschillen vandaan en wat kan een kwalitatief hoogwaardig product kosten?

In de prijscategorieën zijn 5-15 € gewoon hoge marges van handelaren of alleen de kosten voor het merk inbegrepen. Maar dit zijn ook meestal goede producten. Pas op voor siliconen onder de 2, - € / patroon. Om hier wat geld te verdienen, moet de kwaliteit aanzienlijk worden verminderd. Aldus worden dergelijke siliconen soms gevuld tot 50% met vulmiddelen zoals calciumcarbonaat. Dat deze vulstoffen geen kleverigheid en zeer verschillende eigenschappen hebben, zal waarschijnlijk voor iedereen duidelijk zijn.

Sanitaire siliconen schimmelwerend kopen bij s-polytec, in professionele kwaliteit. Snelle levering bij TOP-voorwaarden