Montagemateriaal voor alle toepassingsgebieden - Vanaf 1 stuk

Moet je iets monteren? We hebben de juiste bevestiging! In onze onlineshop bieden wij niet alleen bevestigingsmaterialen voor gevelbekleding aan, maar ook schroeven, pluggen, klinknagels en nog veel meer voor elke denkbare toepassing. Zoals gewoonlijk bij ons uit één stuk - tegen goedkope prijzen.

Uw voordelen bij aankoop van montagemateriaal van S-Polytec
 1. Wij bieden voor elk doel het juiste montagemateriaal - niet alleen voor onze kunststofplaten
 2. Wij hebben uitsluitend hoogwaardige bevestigingsoplossingen van gerenommeerde merkfabrikanten in TOP-kwaliteit
 3. Wij zien af van vaste verpakkingseenheden en verkopen schroeven en pluggen al vanaf 1 stuk

De perfecte bevestigingsoplossing voor elke montage

Van gevelklinknagels tot afdichtingspluggen - wij leveren het

Naast speciale schroeven en klinknagels voor de montage van gevelbekleding en balkomheiningen, hebben wij een uitgebreid assortiment bevestigingsmaterialen voor vrijwel elke toepassing. Onze houtschroeven zijn de juiste keuze voor het vastschroeven van kunststofplaten aan elkaar of aan hout. Of het nu een verzonken schroef of een lenskop is, is in de meeste gevallen niet van belang, zolang de schroef maar niet gelijk komt te liggen met het oppervlak. Houtschroeven zijn echter niet alleen geschikt om rechtstreeks in kunststof of hout te schroeven, maar ook om voorwerpen met pluggen in muren van steen, beton of klinkers te bevestigen. Wij bieden ook de bijpassende pluggen in vele verschillende uitvoeringen aan. Van de meest voorkomende diameters, tot verschillende lengtes, tot het type constructie voor de verschillende bouwmaterialen. Zelfs duurzaam geproduceerde universele pluggen, die voor minstens 50% uit hernieuwbare grondstoffen bestaan, maken deel uit van ons standaardgamma.

Naast de schroeven, pluggen en klinknagels, die we in verschillende maten en uitvoeringen uit één stuk aanbieden tegen goedkope staffelprijzen, hebben we ook praktische FixTrainer van Fischer, die verschillende pluggen, schroeven of beide bevatten, afhankelijk van het ontwerp. Met deze assortimentsdozen is voor de meeste samenstellingen altijd het juiste montagemateriaal bij de hand in een goed gesorteerde, overzichtelijke transportdoos en indien nodig eenvoudig bij te vullen.

Ons montagemateriaal omvat echter niet alleen schroeven en pluggen, maar ook onze aluminium profielen voor de montage van gevelbekleding. Om deze onderbouwprofielen op het metselwerk te kunnen monteren, zijn de passende muuranker van staal verkrijgbaar in onze online shop. Afhankelijk van de afstand tussen de constructie en de muur, of het totale gewicht nadat de gevelplaten zijn geplaatst, hebben we de stalen ankers in verschillende lengtes en diameters op voorraad.

Onze bevestigingsoplossingen voor alle soorten montage

 • Gevelschroeven, naar keuze met gelakte kop, voor muurpluggen of houten constructies
 • Gevelklinknagels optioneel met kopcoating met verschillende klembereiken
 • Balkonschroeven optioneel met kopcoating met verschillende klembereiken
 • Onderconstructieprofielen van aluminium voor montage van gevelbekleding
 • Stalen ankers in diverse uitvoeringen voor de bevestiging van onderconstructieprofielen
 • Verzonken schroeven in diverse afmetingen, met volledige of gedeeltelijke schroefdraad
 • Lenskopschroeven in diverse afmetingen met volledige of gedeeltelijke schroefdraad
 • Pluggen in diverse maten en uitvoeringen voor een breed scala aan materialen
 • Massieve roestvrijstalen afstandhouders en afdekkappen in verschillende maten
 • en veel meer

Gevelschroeven van roestrvij staal

Voor de montage van gevelbekleding met onze HPL platen bieden wij hoogwaardige gevelschroeven van roestvrij staal. Deze zijn naar keuze met of zonder krasvaste kopcoating verkrijgbaar tegen zeer gunstige staffelprijzen, vanaf slechts één schroef. De gelakte schroeven zijn precies afgestemd op onze HPL platen in RAL, zodat de kleur en glans overeenkomen met het corresponderende gevelplaten. De weerbestendige schroeven zijn even geschikt voor gebruik binnen als buiten en kunnen ook in vochtige ruimtes worden gebruikt.

De schroeven met een grove draad van 5,5 x 35mm zijn geschikt voor een onderconstructie van hout, maar kunnen ook worden gebruikt voor het vastschroeven van gevelplaten rechtstreeks op de muur - mits een geschikt anker wordt gebruikt. De houtschroeven kunnen echter niet worden gebruikt voor een frame van stalen buizen of een metalen constructie. Voor dit doel bieden wij in de categorie balkonschroeven de passende schroeven met metrische draad en zelf borgende dopmoer in kleur of blank aan.

Gevelklinknagels in grote verscheidenheid

Blindklinknagels is een uitstekende methode om te verbinden delen duurzaam en veilig met elkaar te verbinden en hebben als voordeel dat, in tegenstelling tot verlijmen, de voeg zonder veel moeite weer kan worden verwijderd. De verbinding door middel van klinken is een van de niet-zelflossende koude verbindingsmethoden. Dit betekent dat een klinknagel, in tegenstelling tot schroeven, niet vanzelf loskomt en alleen weer losgemaakt kan worden door te boren maar te beitelen. Klinknagels zijn er in talloze uitvoeringen en materialen met verschillende diameters en klembereiken, maar hebben als nadeel dat ze doorgaans meer geschikt zijn voor dunne platen, zoals onze HPL of alu composietplaten of RVS platen.

Onze gevelklinknagels hebben het doorslaggevende voordeel dat de verbinding zeer snel kan worden gemaakt, zonder uitharding van een lijm. De verbinding wordt van één kant gemaakt. De andere kant kan verborgen of ontoegankelijk zijn. Dit is waar blindklinknagels hun naam aan te danken hebben. Blinde - d.w.z. onzichtbaar - verbinden van één kant.

In onze onlineshop bieden wij u niet alleen blindklinknagels in de meest gangbare maten tegen zeer gunstige prijzen, maar ook de bijbehorende boren en gereedschappen.

Balkonschroeven met metrische schroefdraad

Balkonschroeven worden voornamelijk gebruikt voor de montage van balkonbekleding met HPL platen. Enerzijds danken de schroeven hun aanduiding aan deze toepassing en anderzijds is dit ook de reden waarom onze kop geverfde schroeven qua kleur en glansgraad exact waren afgestemd op onze HPL plaat in RAL.

De term balkonschroeven kan echter een beetje misleidend zijn, omdat de schroeven op verschillende manieren kunnen worden gebruikt, zodat het gebruik ervan niet beperkt is tot de installatie van privacyschermen voor balkons. Net als bij de gevelschroeven is de bruikbaarheid van de balkonschroeven afhankelijk van het type onderbouw. Gevelschroeven zijn zeer geschikt voor een houten constructie, maar niet voor metalen onderconstructies, zodat onze balkonschroeven met metrische schroefdraad hier de betere keuze zijn. We voeren deze niet alleen in verschillende kleuren, maar ook met verschillende klembereiken, die bestaat uit de sterkte van het bekledingsplaat en de sterkte van de draagconstructie.

Houtschroeven in de hoogste variëteit

Houtschroeven suggereren dat ze geschikt zijn voor bevestiging door ze in planken en balken van alle soorten hout te schroeven. Dat klopt, maar houtschroeven zijn veel veelzijdiger dan de naam doet vermoeden, want of het nu gaat om verzonken schroeven of schroeven met platte kop, houtschroeven zijn de perfecte keuze voor bevestigingen met pluggen in muren van beton, massieve baksteen of holle baksteen en kan ook worden gebruikt voor het aan elkaar schroeven van kunststofplaten.

In onze onlineshop bieden wij houtschroeven in verschillende lengtes en diktes aan. Naar keuze met volledige schroefdraad of gedeeltelijke schroefdraad. Bovendien bieden wij schroeven met verzonken kop aan voor een vlakke schroefverbinding van het bevestigingsdeel. Schroeven met verzonken kop zijn bijvoorbeeld perfect geschikt voor de montage van onderconstructies van hout, die later aan de buitenkant met gevelplaten of aan de binnenkant met gipsplaten moeten worden bekleed. Ons assortiment omvat ook schroeven met een lenskop, die zeer geschikt zijn voor de bevestiging van aluminium profielen, op voorwaarde dat een vlakke schroefverbinding niet absoluut noodzakelijk is. Lenskopschroeven zijn bijzonder geschikt voor de bevestiging van wand- en plafondlampen, rekken, kasten en worden altijd aanbevolen indien een sluitring moet worden gebruikt tussen het bevestigingsdeel en de schroefkop.

Voor elke muur de juiste plug

Niet alle muren zijn hetzelfde en daarom zijn niet alle pluggen hetzelfde. Afhankelijk van het bouwmateriaal waarvan de muur is gemaakt, is het raadzaam de juiste plug te gebruiken om maximale veiligheid te bereiken met betrekking tot het draagvermogen van de bevestiging. Daarom hebben wij in onze onlineshop een hele reeks verschillende soorten pluggen, van universele pluggen, dat bijzonder geschikt is als het bouwmateriaal van de muur onbekend is, tot het conventionele expansiepluggen, dat zorgt voor de best mogelijke houvast in beton en massieve steen. Daarnaast bieden wij ook pluggen aan die speciaal geschikt zijn voor vochtige ruimtes en een afdichtende werking hebben zonder extra afdichtingsmiddelen. Zelfs wat duurzaamheid betreft, hebben wij pluggen in ons assortiment die voor minstens 50% uit hernieuwbare grondstoffen zijn vervaardigd.

Net als onze schroeven bieden wij pluggen aan in de meest gangbare diameters en verschillende lengtes tegen gunstige prijzen, afhankelijk van het type.

Stalen anker voor zware lasten

Voor montage op beton die aan bijzonder hoge belastingen worden blootgesteld, zijn stalen ankers, vaak ook slagbouten of muurankers genoemd, de perfecte keuze. Zij zorgen voor een permanente, stevige bevestiging en zijn bijzonder geschikt voor de vloerbevestiging van hoge rekken, de montage van metalen kabelplatforms of onze onderconstructieprofielen voor zware gevelplaten. Afhankelijk van de totale belasting, de vereiste indringdiepte of de vereiste schroefdraadlengte, bieden wij stalen ankers aan in diameters van 8mm tot 12mm, alsook in verschillende lengtes.

Onderconstructieprofielen uit geanodiseerd aluminium

Voor het snel en eenvoudig monteren van gevelbekledingen worden onderbouwprofielen gebruikt, die met klinknagelverbindingen worden gerealiseerd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen Z-profielen voor de montage van een plaat, of omega-profielen voor de montage van twee aangrenzende platen. De profielen zijn gemaakt van hoogwaardig, massief aluminium en geanodiseerd voor de best mogelijke bescherming tegen corrosie.

Voor een maximale flexibiliteit bij de montage zijn onze aluminium profielen niet voorgeboord. Dit betekent dat zowel de bevestigingspunten van de profielen op het metselwerk als de bevestigingen voor de bevestiging van de platen vrij kunnen worden bepaald. Dit betekent echter ook dat de gaten in de profielen voor dit doel moeten worden geboord. Wij hebben geschikte HSS boren, zowel voor staalankers als voor de bevestiging van gevelplaten met gevelklinknagels, in de categorie Boren en bits.

Hoge kwaliteit muurbeugels voor borden

Afstandhouders voor het monteren van afbeeldingen, borden, informatieborden en bedrijfsborden zijn een visueel aantrekkelijk alternatief voor het bevestigen van onze kunststof plaatsnede aan de muur met conventionele schroeven. In onze categorie afstandhouders & klembeugels vindt u een selectie van hoogwaardige wandconsoles van roestvrij staal met een zeer fijn geborsteld oppervlak en gefacetteerde afdekkap in verschillende uitvoeringen. Wij bieden u de degelijk vervaardigde muurbeugels aan in verschillende diameters en met verschillende muurafstanden. Daarnaast bieden we ook de meest voorkomende maten met een plattere afdekkap en borgschroef, waardoor het lastig is om de houders en borden te stelen.

Alle afstandhouders in onze onlineshop zijn al vanaf één stuk te bestellen en dankzij de uitgebreide opslag op korte termijn als standaard assortiment leverbaar. Heeft u afstandhouders nodig in andere uitvoeringen, bijvoorbeeld met een grotere afstand tot de muur, dan kunnen wij deze binnen enkele dagen bij de fabrikant oproepen. Hetzelfde geldt voor afstandhouders met een gepolijste of gesatineerde afwerking, of wandafstandhouders van andere materialen zoals messing of aluminium.

Andere bevestigingssystemen zoals klemhouders voor borden, kabelbevestigingen voor het ophangen van borden en wegwijzers kunnen ook op korte termijn bij de fabrikant worden aangevraagd.

De toepassing bepaalt het montagemateriaal

Hoe bepaal je de juiste bevestigingsoplossing?

De geschikte bevestigingsoplossing hangt af van wat er moet worden bevestigd en op welk materiaal de montage plaatsvindt. Niet elke plug is even geschikt voor elk bouwmateriaal en de keuze van de schroef hangt ook af van een aantal factoren, zoals het montagegewicht en het aantal bevestigingen. Bovendien zijn niet alle schroeven geschikt voor alle pluggen, omdat te kleine schroeven ertoe kunnen leiden dat de plug niet voldoende uitzet en dus weinig of geen houvast in het boorgat heeft.

Terwijl kleine pluggen met een diameter van 5mm of 6mm in combinatie met korte schroeven voldoende zijn voor het bevestigen van wand- en plafondlampen, evenals fotolijsten, wandklokken of whiteboards gemaakt van onze witte kunststofplaten, is het draagvermogen voor wandkasten in de woonkamer of keuken is niet meer voldoende, zodat hier meestal pluggen met 8mm of 10mm gebruikt moeten worden. Ook het materiaal waaruit de wand of het plafond is gemaakt is van groot belang, want voor elk materiaal bestaan deuvels die speciaal op de eigenschappen zijn afgestemd om een zo goed mogelijke grip te garanderen. Voor gipskartonplaten zijn speciale pluggen met zeer grove schroefdraad verkrijgbaar, die in de gipskartonplaat worden geschroefd. Voor kalkzandsteen of holle bakstenen zijn universele pluggen die samentrekken meer geschikt dan conventionele expansiepluggen, die daarentegen een zeer goede hechting hebben in vaste bouwmaterialen zoals beton of klinker.

Factoren voor het kiezen van het juiste montagemateriaal

 • Het totale gewicht (eventueel plus gewicht bij maximale belasting) van het te monteren object
 • Trekbelastingen (bijv. uittrekelementen, laden, kastdeuren) die de bevestigingen beïnvloeden
 • De materiaaldikte en -maat (effectieve draagvlak) van het montageoppervlak
 • Het materiaal (b.v. hout, beton, gipsplaat, enz.) waarop de montage moet worden uitgevoerd.
 • De toestand en het draagvermogen van het oppervlak waarop de montage zal worden uitgevoerd.
 • Specificaties van de fabrikant betreffende het aantal en de plaats van de bevestigingen
 • Eisen aan de corrosie-, weer- en vochtbestendigheid van het montagemateriaal
 • Eisen aan het visuele effect (kleur, verdekte montage met verzonken schroeven, enz.)
 • Wettelijke regelingen, verordeningen en normen (bv. ETA-goedkeuringen, materiaalspecificaties)

OPMERKING: De montage instructies van de fabrikant bevatten gewoonlijk voldoende informatie over de keuze van geschikt montagemateriaal. Deze informatie moet altijd in acht worden genomen en nooit worden ondermijnd. In individuele gevallen kan het echter raadzaam zijn een andere bevestigingsoplossing te kiezen, bijvoorbeeld als bij het opzetstuk conventionele expansiepluggen worden geleverd, die gewoonlijk niet voldoende houvast garanderen bij montage in kalkzandsteen, holle baksteen of gipsplaten.

Hoe bepaalt men het draagvermogen van het montagemateriaal?

Voordat u kunt beginnen met het plaatsen van gevelbekleding, een kabelgoot of het ophangen van wandkasten, zijn er een aantal factoren die van invloed zijn op het draagvermogen van het montagemateriaal waarmee rekening moet worden gehouden om de juiste bevestigingsoplossing te bepalen.

De textuur en het materiaal van de muur en het plafond zijn van groot belang

Eerst en vooral is het draagvermogen van de muur of het plafond van het grootste belang en moet het de belasting kunnen weerstaan, ongeacht het montagemateriaal. In het algemeen geldt: hoe poreuzer of onstabieler het bouwmateriaal, hoe lager het maximale draagvermogen. Het is dus zinvol het materiaal van de muur van tevoren te bepalen. Beton, massieve baksteen of massieve kalkzandsteen hebben het hoogste draagvermogen. Geperforeerde kalkzandstenen of gipsvezelplaten zijn ook zeer goede voorwaarden voor een hoog draagvermogen, op voorwaarde dat geschikt montagemateriaal wordt gebruikt. Holle bakstenen, cellenbeton, gasbeton of gipsplaten daarentegen zijn niet goed bestand tegen grote trekkrachten, zodat bijzondere aandacht moet worden besteed aan de juiste keuze en het juiste aantal bevestigingsmiddelen. De situatie is vergelijkbaar bij montage op hout. Hier is massief hardhout bestand tegen hogere belastingen dan zachtere houtsoorten of OBS platen.

Het juiste montagemateriaal is doorslaggevend voor het duurzame succes van een bevestiging

In principe geldt: hoe groter en langer een schroef, hoe hoger het draagvermogen van een individuele bevestiging. Deze bewering moet echter met de nodige voorzichtigheid worden behandeld, omdat het materiaal van de schroef ook bijdraagt tot de weerstand tegen trek- en dwarskrachten. Verder is het ook van doorslaggevend belang of de schroef rechtstreeks in het materiaal wordt geschroefd, bijvoorbeeld in een houten plank, een balk of een gipsplaat, dan wel of de schroef in een deuvel wordt geschroefd. Bovendien heeft de dikte van het materiaal waarin de schroef wordt gedraaid soms een aanzienlijk effect op het draagvermogen. Een houten plaat met een nominale dikte van 8mm is dus aanzienlijk minder veerkrachtig dan een bekleding van massief houten planken van 19mm dik. Vooral bij kleinere materiaaldikten zijn houtschroeven met een volle schroefdraad de betere keuze.

Indien gebruik wordt gemaakt van pluggen kan het van groot belang zijn dat de plug is aangepast aan het materiaal en de aard van de wand. Randloze spreidpluggen hebben bijvoorbeeld een zeer goed draagvermogen bij toepassing in beton of massieve steen. Deze plug is echter eerder ongeschikt voor holle bakstenen, zodat een universele plug of een spreidplug met meervoudige spreid- en rand meestal de betere keuze is. Voor gasbeton, gasbeton of gipskarton daarentegen zijn aparte plugvarianten beschikbaar, die met grove schroefdraad speciaal op de betreffende materialen zijn afgestemd. Daarnaast zijn er talloze andere plugvarianten voor speciale toepassingsgebieden, zoals spouwpluggen van metaal, pluggen voor draadschroeven, veer-knevelpluggen met draadstangen of haken, isolatiepluggen en nog veel meer.

Bij het monteren met pluggen en schroeven is het, naast het kiezen van de juiste deuvel voor het materiaal en de grootte van de deuvel, belangrijk om de juiste schroeven te gebruiken. Schroeven die te kort zijn of een te kleine diameter hebben, zorgen ervoor dat de plug niet voldoende uitzet en dat het draagvermogen dus aanzienlijk vermindert. Te grote schroeven daarentegen kunnen de plug of het boorgat zodanig beschadigen dat het draagvermogen niet meer voldoende kan worden gegarandeerd. De bosformule is dat de schroefdiameter één tot twee millimeter kleiner moet zijn dan de diameter van de plug. De lengte van de schroef daarentegen moet langer zijn dan de plug. In vereenvoudigde bewoordingen moet de schroeflengte zo worden gekozen dat deze de lengte van de plug plus de diameter van de schroef moet zijn. De montageafstand van het te monteren object, evenals de insteekdiepte van de plug, moeten echter nog worden opgeteld bij de schroeflengte.

Meerdere bevestigingspunten verdelen de last en verhogen zo het totale draagvermogen

De belasting die op een bevestigingsmiddel werkt, is verdeeld in drie verschillende hoofdtypen. De trekkracht, de schuifkracht en dwarskracht. In het geval van trekkracht werkt de kracht in de tegenovergestelde richting van die waarin de plug of schroef wordt ingebracht. Een heel goed voorbeeld van de trekkracht is de plafondmontage van een lamp, die met het gewicht van de lamp op de bevestiging inwerkt. De afschuifkracht is de belasting die haaks op de bevestigingsrichting werkt. Bij het monteren van een zeer vlakke wandlamp werkt het gewicht van de lamp als een dwarskracht op het opzetstuk, om bij het voorbeeld van een lampinstallatie te blijven. De dwarskracht daarentegen is een mengvorm van de twee genoemde belastingen, die altijd aanwezig is wanneer het gewicht de bevestiging in beide richtingen beïnvloedt. Een heel goed voorbeeld is een wandplank. Door het eigen gewicht van de stelling is er altijd een dwarskracht. Hoe verder de wandplank van de wand af steekt, hoe groter de trekkracht die op het opzetstuk inwerkt, die doorgaans hoger is dan de schuifkracht in het geval van een eenvoudige schappen plank. Als de plank met voorwerpen wordt beladen, neemt het totale gewicht en daarmee de zijdelingse kracht en de trekkracht toe. Hoe verder deze voorwerpen op de plank van de muur worden geplaatst, hoe duidelijker deze dwarskracht op de bevestiging inwerkt, hoewel het totale gewicht van de lading niet is veranderd. Deze belasting werkt echter niet puur als trekkracht of als dwarskracht, maar onder een bepaalde hoek op het verzamelpunt.

Als u een plug met een diameter van 8mm en een lengte van 40mm in combinatie met een houtschroef van 6x60mm gebruikt om een schap in een betonnen muur te monteren, zou een bevestigingspunt een maximaal draagvermogen hebben van ongeveer 60 kg, wat voortvloeit uit de heersende trekkracht, zijdelingse kracht of schuine kracht resultaten. Deze waarde kan worden verhoogd door de plank op twee, drie of meer punten aan de muur te schroeven om te voorkomen dat deze door overmatige belasting valt. Belangrijk is dat niet alleen het gewicht of de belasting van het schap zelf belangrijk is, maar dat ook de items op het schap en waar ze worden geplaatst, moeten bijdragen aan de belasting.

Factoren die het draagvermogen van het bevestigingsmateriaal beïnvloeden

 • De aard van het materiaal waarop de assemblage zal worden uitgevoerd
 • Het draagvermogen van een bepaald type plug op het materiaal
 • De lengte en diameter van het gebruikte plugtype
 • De lengte en diameter van de gebruikte schroef
 • De verwachte trekkracht, afschuifkracht en dwarskracht
 • Het totale aantal en de verdeling van de bevestigingen van de montage
 • De precisie waarmee de nodige boringen worden uitgevoerd
 • Rekening houden met de extra gewichtsbelasting als gevolg van de belading

OPMERKING: Het maximale draagvermogen varieert soms aanzienlijk, afhankelijk van de schroef-plug combinatie. Voor meer informatie over de mogelijke draagvermogens van een bepaalde plug, zie de respectieve productbeschrijving.

Hoe recycle je montagemateriaal?

Montagemateriaal is er in talloze uitvoeringen en deze zijn gemaakt van net zo veel materialen. Schroeven zijn meestal gemaakt van metaal en pluggen zijn meestal gemaakt van kunststof. Maar niet alle schroeven zijn hetzelfde en dus verschillen de legeringen hier soms behoorlijk. De meeste schroeven zijn gemaakt van staal of roestvrij staal, dat als grondstof kan worden gebruikt door ze om te smelten om nieuwe schroeven, ringen of zelfs gereedschap te maken. Maar er zijn ook aluminium schroeven. Deze zijn, net als onze gevelklinknagels, ook zeer geschikt voor het recyclen van grondstoffen. Het is volkomen logisch om aluminium en staal van elkaar te scheiden en maximale zuiverheid te behouden bij het recyclen van de metalen. In passende hoeveelheden ingezameld, veel metaalbewerkingsbedrijven zijn geïnteresseerd in het recyclingmateriaal en betalen soms een paar euro, afhankelijk van het gewicht.

Bij kunststof pluggen ligt dat veel gecompliceerder, omdat niet alle pluggen van dezelfde kunststof zijn gemaakt en sommige pluggen zelfs uit verschillende componenten bestaan, zodat recycling meestal oneconomisch is vanwege de gemengde kunststoffen. Pluggen moeten niettemin in de recyclagebak worden gedeponeerd, tenzij zij extreem verontreinigd zijn (b.v. muurverf, behangresten, gipspleisteraanhechtingen, enz.), omdat het hier ingezamelde kunststofafval in recyclagefabrieken door speciale processen wordt gescheiden om ervoor te zorgen dat het zo zuiver mogelijk is. Voor alle kunststoffen waarvoor geen specifieke classificatie mogelijk is, wordt thermische recycling toegepast, zoals ook het geval zou zijn als de pluggen via de restafvalbak zouden worden afgevoerd.