ABS platen online op maat kopen

Onze ABS platen zijn op maat in wit, grijs en zwart in diktes vanaf 1mm t/m 10mm verkrijgbar. ABS kenmerkt zich door een hoge slagvastheid in verbinding met een hoge oppervlaktehardheid. In de chemische matrix bevinden zich kleine rubber kogeltjes die de slagenergie absorberen waardoor de rest van de matrix beschermd wordt.

Uw voordelen met onze ABS en ASA/ABS platen
 1. ABS is een slagvaste en harde thermoplast en uiterst geschikt voor het dieptrekken
 2. ABS platen zijn bestendig tegen chemicaliën en niet-polaire oplosmiddelen (bijv. diesel of benzine)
 3. Onze ASA/ABS platen zijn UV- en weersbestendig en daardoor ook voor buitentoepassingen geschikt

ABS-kunststof platen in zwart of wit op maat gesneden.

In onze onlineshop bieden wij exclusieve ABS-kunststof platen aan een dikte van 1mm tot 10mm. Onze ABS-platen zijn eenzijdig voorzien van een beschermfolie om de oppervlakte te beschermen. Voor buitengebruik bieden we ook weerbestendige ASA/ABS-platen met eenzijdig middellang korrelig oppervlakte in zwart of grijs.

Wat is ABS?

ABS is een bijzonder kunststof, die wordt gekenmerkt door zijn hoge slagvastheid in combinatie met een hoge oppervlaktehardheid. In de matrix worden minuscule rubberen ballen van Butadiene opgeslagen, die de impactenergie absorberen en zo de rest van de matrix kan beschermen.

Om deze reden is slagvast ABS niet beschikbaar als transparant materiaal. Het invallende licht wordt gebroken (afgebogen) op het oppervlak van deze rubberen korrels, waardoor het materiaal melkachtig troebel lijkt in zijn natuurlijke vorm. Er zijn echter speciale, transparante ABS-typen waarbij de rubberen ballen kleiner zijn dan de lichtgolf en vanwege de kleine omvang kan de lichtgolf niet breken. Door de grootte van de Butandiene korrels te verminderen, neemt de slagvastheid enorm af.

ABS-platen zijn amorf (d.w.z. niet semi-kristallijne zones) en hebben de karakteristieken die kenmerkend zijn voor amorfe kunststoffen, zoals een relatief groot thermisch verwerkingsbereik, of worden gemakkelijk oplosbaar gemaakt met organische oplosmiddelen zoals aceton. ABS-platen laten zich makkelijk verlijmen of verven. De verdere verwerking van ABS-platen kan eenvoudig worden gedaan door frezen, CO²-lasers, boren of zagen.

Fysieke eigenschappen van ABS

ABS heeft een dichtheid van 1,06g/cm³ en kan worden gebruikt voor toepassingen met een vereiste temperatuur tot +90 °C. De impactsterkte os 13KJ/ m². Pure ABS is niet UV-en weerbestendig. ABS-platen met een eenzijdig ASA-oppervlak zijn echter verkrijgbaar via onze online winkel, waarvan het speciale oppervlak Uv-bestendig is en daarom ook geschikt voor buitentoepassingen.

Onze leveringsschema voor de ABS-platen:

 1. Standaardplaten in 2,00 x 1,00 meter met een dikte van 1mm tot 10mm
 2. ABS-platen in het zwart of in het wit
 3. ABS-platen als regeneraat in zwart
 4. UV- en weerbestendige ASA/ABS-platen in zwart gekorreld of in grijs gekorreld
 5. Op aanvraag leveren wij ook:

 6. ABS-platen in andere diktes, evenals half sterkte, b.v. 1,5mm
 7. Standaardplaten met een grote van maximaal 6,0 x 2,0 meter
 8. Gesneden en gefreesde onderdelen tot een grootte van 2,0 x 4,0 meter
 9. ABS-platen tot een dikte van 10mm in elke kleur van RAL vanaf een minimumhoeveelheid van 500kg
 10. Buizen met verschillende diameters gemaakt van ABS
 11. Massieve staven met verschillende diktes gemaakt van ABS

Gefreesde onderdelen van ABS-kunststof:

Op onze moderne CNC-freescentra kunnen ABS-platen exact volgens uw specificaties worden gefreesd. Door ABS-platen in ons eigen magazijn in voorraad te houden, kunnen we heel snel kleinere maar ook grotere hoeveelheden leveren. Voor de offerte hebben we informatie nodig over de hoeveelheid per levering en een tekening of ontwerpgegevens. We verwerken de volgende indelingen: DXF, DWG, STEP, of IGES. Bovendien kunnen we AL en EPS bestanden converteren.

We bieden u graag een gratis gemaakte aangepaste aanbieding inclusief verzendkosten voor uw gefreesde onderdelen van ABS-platen aan.