ABS kunststof plaat online op maat kopen

ABS kunststof platen

ABS kunststof platen in zwart of wit op maat bij S-Polytec kopen. Uit voorraad leverbaar zijn diktes van 1 tot 10mm. Onze ABS platen zijn voorzien van een eenzijdige beschermfolie. Voor weerbestendige toepassingen bieden wij UV-bestendige ASA/ABS platen met een nerf aan.

ABS is een bijzondere kunststof die zich kenmerkt door zijn hoge slagvastheid/slagbestendigheid in verbinding met een hoge oppervlaktehardheid. In de chemische matrix bevinden zich kleine rubber kogeltjes die de slagenergie absorberen waardoor de rest van de matrix beschermd wordt. Hierdoor bestaat slagvast ABS niet als helder transparante kunststof. Het invallende licht wordt aan de oppervlakte van de rubber kogeltjes gebroken en het materiaal ziet er van nature melkachtig troebel uit. ABS is weliswaar als helder transparante kunststof leverbaar, echter zijn de rubber kogeltjes dan veel kleiner dan de lichtgolven waardoor deze niet meer gebroken kunnen worden. Maar bij dit materiaal is de slagvastheid sterk verminderd.

ABS platen zijn amorf opgebouwd (ze bevatten geen deels kristallijne zones) en bezitten daarom ook de typische kenmerken van amorfe kunststoffen, zoals een relatief groot thermisch verwerkingsgebied. Ze laten zich ook goed met organische oplosmiddelen zoals aceton oplossen.

ABS platen kunnen eenvoudig gelijmd of gelakt worden. En ook andere bewerkingen zoals frezen, zagen, boren of CO2 laseren kunnen probleemloos uitgevoerd worden.

Ons assortiment:

Op aanvraag kunnen wij u de kunststoffen ABS en ASA/ABS in verschillende diktes, kleuren en afmetingen leveren. Om deze aan te maken zijn minimaal hoeveelheden van 500-1000 kg te bestellen.

Diktes 1-60 mm. Formaten tot 2x4 meter bij diktes tot 10 mm. Andere diktes of formaten op aanvraag.

Kleuren: in diktes tot 10 mm kunnen RAL-kleuren geproduceerd worden vanaf de bovengenoemde minimale bestelhoeveelheid.

buizen

staven

Gefreesde delen van kunststof:

Op onze grote freesmachines kunnen we ook ABS frezen volgens uw ontwerp. Wij hebben doorgaand een ruime sortering aan ABS kunststof op voorraad zodat we zowel kleinere als grotere opdrachten meestal probleemloos kunnen bewerken en snel kunnen leveren. Om een kostenloze en vrijblijvende offerte te maken hebben wij van u gegevens nodig zoals aantal, formaat, dikte en kleur en daarnaast een tekening van de te frezen vorm. Voor de order hebben we dan een bestand nodig van de te frezen vorm; dit kan een DXF-, DWG-, STEP- of IGES-bestand zijn.