ABS recyclaat zwart genervt 2x1meter

ABS platen (regeneraat) in de kleur zwarte met aan een zijde een generfd oppervlak als standaardplaat voordelig online kopen. De platen in een formaat van 2x1 meter zijn in diktes van 1mm, 2mm, 3mm, 4mm, 5mm, 8mm of 10mm verkrijgbaar en is aan een zijde middelgroot generfd, en hij heeft ook een glad oppervlak. 100% recycledmateriaal ✓ 100% kwaliteit Made in Germany ✓

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

  • Standaard platen
  • Vraag een monster aan
1000mm
2000mm

Vraag maximaal drie gratis monsters aan.

Afmetingen van de monsters ca. 200mm x 100mm

Code für Sicherheitsabfrage
Volumekortingen
  • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
  • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
  • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Zwarte ABS platen aan een zijde generfd in een standaardformaat - 100% Recyclingmateriaal ✓

Onze zwarte ABS regeneraten bestaan uit gerecycled materiaal, zijn verkrijgbaar als standaardplaat in het formaat 2x1 meter in diktes van 1mm - 10mm. Het oppervlak van de massieve kunststofplaten is aan één zijde glad en aan één zijde voorzien van een medium korrel. De oppervlaktestructuur van de korrelige kant doet sterk denken aan de structuur van fijn leer, zoals vrij goed te zien is in de detailfoto. Om een consistente kleurconsistentie van de snijranden en oppervlakken te garanderen, zijn de ABS-platen volledig gekleurd. De zwarte kleur is vergelijkbaar met de kleur RAL 9005 (gitzwart). De ABS-recyclingplaten worden zonder beschermfolie geleverd.

ABS regeneraat generfd als gehele plaat om zelf te snijden

Naast de ABS-platen gemaakt van regeneraten in de snede, zijn onze standaardplaten in de dikten 1mm, 2mm, 3mm, 4mm, 5mm, 8mm of 10mm ook beschikbaar. Selecteer eenvoudig de gewenste plaatdikte en het gewenste aantal. De prijsberekening vindt plaats in realtime, afhankelijk van het gewicht van uw configuratie en houdt rekening met volumekortingen die volledig geautomatiseerd is.

Dankzij de constante opslag in ons hoofdmagazijn voor alle sterke punten van onze ABS Regenereren, zijn snelle levertijden voor onze standaardplaten gegarandeerd en worden deze meestal de volgende werkdag aan de verzending overgedragen. De levering vindt plaats afhankelijk van de sterkte en het totale gewicht van de bestelling, als een rol bij onze pakketdienst of op pallet bij onze partner expeditiebedrijf.

Eigenschappen van ABS regeneraat in zwart met generfd oppervlak

ABS regeneraten zijn ABS platen van 100% recycledmateriaal

Recyclingplaten van ABS regeneraat zijn gesorteerde recyclingmaterialen van ABS en hebben daarom vergelijkbare eigenschappen. De typische slagvastheid voor ABS blijft behouden, zelfs met gerecyclede kunststofplaten. Ook vergelijkbaar is de goede chemische bestendigheid tegen zuren, logen, evenals brandstoffen, oliën en vetten. Net als ABS is ABS regeneraat niet bestand tegen oplosmiddelen en ook niet UV- en weersbestendig, dus de platen zijn niet geschikt voor buitengebruik. Daarom adviseren wij voor buitentoepassingen onze generfde ASA/ABS platen in zwart, de ASA-oppervlakken zijn Uv-bestendig. Deze bestaan echter niet uit gerecycled materiaal. Voor gebruik binnenshuis of in gebieden waar de platen niet worden blootgesteld aan Uv-straling, kunnen onze gerecycledeplaten van ABS-regeneraten gemakkelijk worden gebruikt.

Niet alleen goedkoper, maar ook beter voor het milieu

Vaak hoeft het geen kunststofplaat van nieuw materiaal te zijn. Kunststofplaten van hetzelfde gerecyclede kunststof kunnen voor de meeste doeleinden zonder problemen worden gebruikt. Dit is niet alleen goed voor het milieu, omdat kunststofafval en afval van gesorteerd materiaal worden gerecycled voor de productie van recyclingplaten en dus geen afvalverbrandingsinstallaties bereiken, maar ook aanzienlijk goedkoper zijn, omdat de dure winning van grondstoffen achterwege kan blijven.

Dankzij millimeter precieze snede minder werk en minder plasticafval

Afhankelijk van het beoogde gebruik, moeten onze standaardformaatplaten nog steeds op de gewenste grootte worden gesneden. Hoewel het heel eenvoudig is om de hele plaat te snijden met afmetingen van 2000mm lengte en 1000mm breedte, bieden we u deze platen ook in een millimeter-nauwkeurige snede kostenvoordelig, zodat u het werk kunt besparen om te snijden. Uw voordelen in aanvulling op de tijdsbesparing voor het snijden van de ABS Regenereren zijn vooral goedkopere prijzen, omdat geaccumuleerd afval niet wordt berekend en gebruikt voor verdere bezuinigingen of correct wordt gerecycled. Bovendien hoeft u geen afvalresten te verwijderen en zo het milieu opnieuw te beschermen.

Voorbeelden van standaardplaten van ABS regeneraat

De toepassingen van onze zwarte ABS Regeneraten met korrelig oppervlak verschillen niet fundamenteel van de toepassingen van vergelijkbare platen gemaakt van nieuw materiaal. De enige noemenswaardige uitzonderingen zijn thermovormen, evenals toepassingen waarbij zeer hoge eisen worden gesteld aan het uiterlijk van het oppervlak. Ondanks het gesorteerde recyclagemateriaal kan nooit volledig worden uitgesloten dat kleine hoeveelheden vreemde kunststoffen aanwezig zijn.

In werkplaatsen zijn de platen ideaal als basis of voor de productie van verzamelcontainers voor vetten, brandstoffen of afgewerkte olie vanwege hun zeer goede chemische bestendigheid. Deze schokbestendige platen gemaakt van ABS gerecycled materiaal kunnen ook worden gebruikt als slagvaste werktafelonderlagen of wandbekleding en vormen een aanzienlijk goedkoper alternatief voor vergelijkbare ABS-platen gemaakt van nieuw materiaal.

In de fabrieksbouw zijn onze generfde oppervlak-ABS-platen ideaal voor gebruik in visueel aantrekkelijke en gemakkelijk te reinigen afdekkingen en machinebekledingen die een hoge doorslagvastheid moeten hebben en niet breken wanneer ze worden aangetast.

Maar ABS is ook een perfecte rail voor muren en voertuigen, bijvoorbeeld in magazijnen met heftruckverkeer of laadperrons voor vrachtwagens. Ook voor binnenbekledingen van bestelwagens en bouwvoertuigen zijn de goedkope kunststofplaten zeer goed, omdat ze gemakkelijk in de gewenste vorm kunnen worden gesneden en afhankelijk van de sterkte enige flexibiliteit hebben in de flexibiliteit van de platen.

  • ABS regeneraat als hele plaat is geschikt voor robuuste, vlakke bekleding van industriële installaties
  • De standaardplaten in vormsnede vaak gebruikt als goedkope werkstukdragers en onderconstructies
  • Voor slagvaste wandbekledingen met een aantrekkelijk uiterlijk zijn de generfde platen zeer geschikt
  • Voor containers of lekbakken kunnen de standaardplaten op maat worden gesneden en gelijmd of gelast
  • en nog veel meer

Verwerking van standaardplaten uit generfd ABS regeneraat in zwart

ABS regeneraat snijden

In de meest zeldzame gevallen worden onze standaardplaten van ABS regeneraat zonder verdere bewerking gebruikt, zodat ze eerst moeten worden gesneden. Platen van 2,0 x 1,0 meter kunnen echter eenvoudig op maat worden gezaagd met eenvoudig gereedschap. Zagen en frezen kan met conventioneel houtbewerkingsgereedschap. Voor rechte snedes adviseren wij een cirkelzaag met stop of een tafelzaag en om de rechtheid van de sneden te waarborgen. Voor radii, vormen en kleinere uitsparingen is een decoupeerzaag het meest geschikt. De zaagbladen moeten een middellange ruwe vertanding hebben. Houten zaagbladen kunnen te grof zijn, afhankelijk van de dikte van de plaat, maar metalen zaagbladen kunnen te fijn zijn getand. Let er bij het afstellen van de zaag op dat de snelheid niet te hoog is ingesteld om te voorkomen dat het zaagblad samensmelt met de snijkant.

Met een CO2-lasersysteem, zoals we in ons bedrijf gebruiken voor onze lasersnedes, zijn ook zeer nauwkeurige snedes in individuele vormen mogelijk. De snijsnelheid is afhankelijk van verschillende parameters. De belangrijkste factoren bij het lasersnijden van onze ABS-recyclingplaten zijn de prestaties van de lasereenheid en de dikte van de plaat.

Opmerking: In plaats van zelf te snijden, kunt u onze generfde zwarte ABS regeneraten direct in de snede bestellen.

ABS regeneraten boren

Voor het monteren van de platen in het standaardformaat met een totale oppervlakte van twee vierkante meter, kan het nodig zijn om ze op de grond, de muur of een frameconstructie te schroeven. Normaal vereist dit ook het boren van gaten. Dit kan probleemloos met een accuboormachine en een boor voor metaal worden gedaan. Omdat de recyclingplaten ABS-recyclingmateriaal van één kwaliteit zijn met dezelfde eigenschappen als ABS van nieuw materiaal, zijn de platen extreem schokbestendig, wat ook het splintergedrag beïnvloedt. Uitbraken of afbrokkelen tijdens het boren zijn daarom ook niet te verwachten, zelfs bij boren uit de vrije hand zonder een stevige basis.

ABS regeneraat lijmen

Onze zwarte gerecyclede ABS-standaardplaten kunnen worden gebruikt als wandbekleding met een montagelijm. Bijzonder geschikt voor dit doel is ons MS-polymeer Parabond 600. Dit wordt gekenmerkt door zijn enorme kleefkracht met een zeer hoge aanvangskleefkracht op bijna alle ondergronden zoals beton, steen, keramiek, glas of hout. Voor het verlijmen van de regeneraten van ABS met elkaar, evenals met vele andere kunststoffen, daarvoor het meest geschikt is waarschijnlijk onze ABS-lijm ABSprofi ons eigenmerk S-Polybond die de platen doormiddel van de koudlasmethode lijmt. Deze kleefstof heeft nog een voordeel, omdat deze de recycleerbaarheid van de platen niet beïnvloedt en tijdens het uitharden volledig vervluchtigt. Ten slotte moet worden vermeld dat ABS perfect op een geschikte lasdraad kan worden gelast. Zowel de ABS regeneraten onderling als regeneraat met ABS nieuw.

ABS regeneraat dieptrekken

Dieptrekken is niet mogelijk met de generfde platen van zwart ABS regeneraat. De platen zijn bestaat gerecyclede materialen, die, ondanks zorgvuldige scheiding en strenge kwaliteitscontroles, mogelijk minimale insluitsels van vreemde kunststoffen bevatten die, met name bij een hoge trekverhouding, door het oppervlak kunnen worden geduwd. In plaats daarvan adviseren wij voor het dieptrekken onze zwarte ABS standaardplaten. Als alternatief voor diepgetrokken delen met een generfd oppervlak, kunnen onze ASA/ABS platen eenzijdig generfd in de kleur zwart worden gebruikt.

Opmerking: Voor de kwaliteit van diepgetrokken onderdelen gemaakt van onze zwarte ABS-platen van regeneraat, nemen wij geen garantie.

ABS regeneraat correct verwijderen afvoeren

Als u de standaardplaten ABS regeneraat zelf op maat maakt, kunt u de randsecties gemakkelijk in de gele bak of de gele zak gooien. In het geval dat u regelmatig ABS verwerkt en grote hoeveelheden erop en eraan kunt verzamelen, kunnen deze worden verkocht aan geïnteresseerde extruders of recyclingbedrijven, op voorwaarde dat ze op type worden gesorteerd. Het geheel is alleen de moeite waard bij een vrij groot volume, maar heeft het voordeel dat het afval wordt schoongemaakt, versnipperd (verpletterd), gemalen en ontstoft, zodat het weer van gerecycled ABS kan worden gemaakt. Dit proces kan bijna willekeurig vaak worden herhaald met ABS (en veel andere kunststoffen).

OPMERKING: De standaardplaten gemaakt van ABS regeneraat in zwart hebben geen beschermende folie. Om deze reden is voorzichtigheid geboden bij de verwerking, zelfs als kleine krassen niet bijzonder merkbaar zijn dankzij de oppervlaktestructuur.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer20820S
Standaardbreedte2000
Standaardlengte1000
DikteNee
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
KunststofAcrylnitril-Butadien-Styrol
MateriaalABS Regeneraat (gerecycled materiaal)
UV-bestendigheidniet UV-bestendig
KleurZwart
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeRAL9005
KleurnaamGitzwart
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.