ABS-lijm - S-Polybond ABSprofi 100ml

Exclusief en alleen bij ons - ons eigenmerk S-Polybond ABSprofi

Speciaal lijm in de praktische doseerfles voor het lijmen van ABS, ASA, Polyformage en Polyformage Plus in koud lasmethode. Verlijm ABS langdurig en veilig met vele andere kunststoffen. Uit eigen productie – Made in Germany

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 80,00 / l
€ 8,00 / stuk
0,1100 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs in plaats van € 9,90 € 8,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,1100 kilo
Beschrijving

ABSprofi – Onze glashelder, vloeibaar speciaal lijm

S-Polybond ABSprofi in de 100ml dossierfles, is een speciaal lijm uit eigen productie, die speciaal voor het verlijmen van kunststoffen zoals ABS en ASA/ABS ontworpen is. De onderdelen gelijmd met de glasheldere, uithardende ABS-lijm worden permanent en veilig met elkaar gebonden in een soort koud lasproces. De koudlaslijm verbindt niet alleen ABS met ABS of ASA/ABS, maar ook ABS met verscheidenheid aan andere kunststoffen zoals PVC, Polystyrol, PMMA (Acrylglas of Plexiglas), SAN, en veel meer.

Oorspronkelijk ontwikkeld voor industriële toepassingen, willen wij onze lijm ook zelfs de kleine gebruiker uit handel en industrie wordt niet achtergehouden.

Bij ABSprofi handelt het zich om zeer vloeibare lijm, die dankzij de fijne dossiernaald gemaakt uit metaal uiterst nauwkeurige dosering mogelijk maakt en precies op de verlijmen oppervlakken kan worden aangebracht. De fixatietijd van de speciale lijm is ongeveer 30 minuten. Een volledige uitharding van de binding vindt plaats na ongeveer 24uur. Na volledige uitharding kunnen de verbindingsdelen meestal niet meer van elkaar worden gescheiden op de verbinding, zodat er een breuk – als het al überhaupt mogelijk is – in het materiaal zelf, maar niet wordt verwacht in de lijm.

De glasheldere kunststoflijm ABSprofi in een handige dossierfles van 100ml met applicatienaald kan zonder verdere hulpmiddelen worden gebruikt en direct worden aangebracht. De zeer hoge viscositeit, die sterk overeenkomt met de stromingseigenschappen van water, zorgt voor een uitstekende capillaire werking, zodat de koudlaslijm zelfs de fijnste verbindingsopeningen en scheuren doordringt om ze permanent en veilig te verlijmen.

De verwerkingstijd van ongeveer 3 minuten maakt het mogelijk om langere of grotere lijmoppervlakken aan te brengen zonder angst voor een snelle uitharding van de lijm. Na het aanbrengen ABSprofi kunnen de verbindingsdelen in positie worden gepositioneerd en indien nodig worden gecorrigeerd.

Eigenschappen van koudlas-lijm S-Polybond ABSprofi

 1. S-Polybond ABSprofi is een glashelder uithardende speciaal lijm voor ABS
 2. S-Polybond ABSprofi is zeer vloeibaar (waterachtig) met zeer hoge capillaire werking
 3. S-Polybond ABSprofi veroorzaakt permanent een permanente las van ABS-kunststoffen (koud lassen)
 4. S-Polybond ABSprofi is een speciaal lijm op oplosmiddelbasis (vrij van tolueen)

Toepassingsvoorbeelden van koudlaslijm S-Polybond ABSprofi

 1. S-Polybond ABSprofi is erg geschikt voor het repareren van breuken en scheuren in bumpers
 2. S-Polybond ABSprofi is erg geschikt voor het repareren van monitoren of laptopbehuizingen van ABS
 3. S-Polybond ABSprofi is erg geschikt voor het verlijmen van ABS kunststof met andere werkstoffen
 4. S-Polybond ABSprofi is erg geschikt voor het maken van eigen kunststofbehuizingen uit ABS

Verwerking van koudlas-lijm S-Polybond ABSprofi

Voor het lijmen moet ervoor worden gezorgd dat de te verlijmen oppervlakken droog, schoon en vetvrij zijn. De kunststoflijm moet voorzichtig worden aangebracht op de oppervlakken van de substraten met de doseernaald. Grotere tweedimensionale bindingen kunnen worden bereikt door individueel aangebrachte banen dunne lijm, die zich zeer snel verspreiden vanwege de waterachtige vloei-eigenschappen zodra de te verlijmen delen met elkaar zijn verbonden. Bij zeer kleine onderdelen is eenzijdige lijmtoepassing voldoende. Voor grotere oppervlakken wordt het aanbrengen van koud las lijm aan beide zijden aanbevolen om een betrouwbare verbinding van beide zijden te garanderen.

In tegenstelling tot secondelijm of onze kunststoflijm Ruderer L530 met een zeer korte verwekingstijd, bedraagt de verwerkingstijd van S-Polybond ABSprofi ongeveer 3 minuten en maakt daardoor een hechting van grotere behuizingsdelen of lange scheuren en breuken. De verwerkingstijd kan echter variëren afhankelijk van de lijmtoepassing. Een dunnere, meer economische lijmtoepassing resulteert in minder verwerkingstijd.

De kwaliteit van de verbinding hangt onder andere af van de juiste voorbereiding van de te verbinden onderdelen, evenals van de kunststoffen die aan het ABS moeten worden gehecht. Dit beïnvloedt onder andere de fixatietijd van de verlijming.

De benodigde fixeertijd is afhankelijk van het type en ontwerp van de te verbinden onderdelen. Als de onderdelen geen spanning hebben, is een fixatietijd van ongeveer 30 minuten meestal voldoende. Voor onderdelen onder spanning moet de fixatie worden gehandhaafd totdat deze ongeveer 24 uur volledig is uitgehard.

 • Verwerkingstijd ongeveer 3 minuten
 • Fixeertijd ongeveer 30 minuten
 • Uithardtijd: ongeveer 24 uur
ABS kleben mit S-Polybond ABSprofi

Voor de modelbouw is de speciaal lijm ABSprofi van ons eigenmerk S-Polybond vanwege de zeer hoge viscositeit is deze slechts gedeeltelijk geschikt, daarom raden wij onze kunststof lijm Ruderer L530 aan voor het verlijmen van modelonderdelen.

OPMERKING: Onze speciale koud las-lijm ABSprofiis niet voor is niet geschikt voor semi-kristallijne kunststoffen zoals PE, PP, PTFE, PET, POM, EPDM geschikt.

Neem de veiligheids- en toepassingsinstructies in acht voordat u de ABS-lijm gebruikt. Zorg voor voldoende ventilatie of geschikt afvoerlucht. Voor langer werken met de speciaal lijm, raden wij butyrubber handschoenen aan om uitdroging van de huid te voorkomen.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer4260604220013
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
Kleefstof typeNee
EAN/GTIN4260604220013
Gewicht0.1100
Vulhoeveelheid in ml100
KleurKleurloos
KleurnaamTransparant
KleurnauwkeurigheidNee
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.