Poylpropylen platen (PP-H) online op maat kopen

Onze Polypropyleen platen op maat (PP-H) bezitten een hoge slagvastheid en een hoge oppervlaktehardheid. Het betreft hier massieve platen, die door en door gekleurd zijn en voldoen aan de wettelijke RoHS-richtlijnen van de Europese Unie.

Uw voordelen van onze polypropyleen platen
 1. PP platen kunnen constant hoge temperaturen tot +110°C weerstaan, kortstondig zelfs tot +140°C
 2. PP platen zijn zeer goed bestendig tegen chemicaliën
 3. PP platen zijn toegelaten voor het gebruik met levensmiddelen en drinkwater

Kunststofplaten uit polypropyleen voordelig online op maat te koop.

Onze PP-H platen worden uit nieuw materiaal in Duitsland geproduceerd en voldoen aan de REACH- en de RoHS eisen. Vanzelfsprekend leveren wij ook onze op maat gesneden PP platen exact volgens uw aangaven. Uw afmetingen kunt u gemakkelijk in onze onlinewinkel berekenen en eenvoudig bestellen.

Wat is polypropyleen?

Polypropyleen wordt als PP afgekort. Hierbij handelt zicht het om een thermoplastisch, semi-kristallijn kunststof dat alleen uit koolwaterstof bestaat. De bereiding wordt uitgevoerd door een gekatalyseerde polymerisatie.

In zijn natuurlijke vorm is dit kunststof vanwege zijn kristalachtige wit tot melkachtig, er zijn echter ook speciale genucleëerde typen in transparant. Transparant polypropyleen is tot nu toe echter nog niet algemeen bekend.

Er zijn meerdere vormen van polypropyleen-kunststoffen op de markt beschikbaar

 1. PP-H (Homopolymeer)
 2. PP-C (Copolymeer meestal met PE)
 3. genucleëerde typen in transparant

Fysieke eigenschappen van polypropyleen

De belangrijkste eigenschappen van PP zijn relatief bestendig hoge temperaturen en een uitstekende chemische bestendigheid. Polypropyleen kan bij temperaturen van 110°C onder constante belasting, op korte termijn zelfs tot 140°C, gebruikt worden.

Bovendien wordt polypropyleen gekenmerkt door zijn lange levensduur, goede slagbestendigheid en hoge oppervlaktehardheid. Polypropyleen is ook nog elektrisch isolerend.

Hoe wordt polypropyleen verwerkt?

In de meeste gevallen moeten halffabricaten uit PP verder bewerkt worden. Het bewerken doormiddel van verschillende bewerkingsmethoden zoals zagen, boren, draaien of frezen is geen grote uitdaging. Men moet er alleen op letten dat de voedingen hoog zijn en dat rotatiefrequenties laag zijn om materiaalverbranding te voorkomen.

Thermovorming van polypropyleen

Het thermovormen van polypropyleen is niet heel eenvoudig. Omdat PP een semi-kristallijn kunststof is, is het thermische verwerkingsvenster van het materiaal erg laag. Vandaar moet er aandacht besteed worden aan de temperatuurregeling en vooral aan de zeer goede koeling.

PP kristalliseert voor een deel na 30 dagen na de thermovorming uit en kan daarom nog steeds aanzienlijk krimpen. Naarmate het krimpen vordert, worden de onderdelen gemaakt van PP ernstig vervormd. Het wordt aanbevolen om getemperd gereedschap te gebruiken voor de vorming van PP.

Polypropyleen lassen

Polypropyleen kan zeer goed gelast worden, er moet echter aandacht worden besteed aan de temperatuur en met name de verwarmingstijd, omdat PP tijdens het lassen zeer snel kan verbranden. De reeds afgebroken laag kan het resultaat nadelig beïnvloeden.

Polypropyleen lijmen

Op dit punt moet worden vermeld dat polypropyleen niet gemakkelijk te lijmen is. Normale, uit de handel bekende lijmen slagen er niet in om PP te verlijmen – en dat geldt voor alle.

Onlangs zijn er echter nieuwe soorten lijm op de markt gekomen die de verlijming polypropyleen mogelijk maken. In onze winkel bieden wij u exclusief de speciaal PP lijm PPprofi van ons eigenmerk S-Polybond aan.

Ons leverprogramma voor PP platen

 1. PP Standaardplaten in 2,0 x 1,0 meter in diktes van 1mm tot 50mm
 2. Snijden tot een grootte van 2,0 x 1,0 meter in diktes van 1mm tot 50mm
 3. PP platen in grijs, wit of naturel als standaardplaten in 2,0 x 1,0 meter
 4. PP platen in grijs elektrisch geleidend
 5. Lasdraden in verschillende diameters uit PP in de kleur grijs of naturel

Op aanvraag leveren wij ook

 1. PP standaardplaten in 3,0 x 1,5 meter in diktes van 1mm tot 50mm
 2. PP standaardplaten in 4,0 x 2,0 meter in diktes van 1mm tot 50mm
 3. Snijden tot een grootte van 4,0 x 2,0 meter in diktes van 1mm tot 50mm
 4. PP platen in lichtblauw of blauw, generfd of glad in diktes 5, 6 en 8mm in een formaat van 6,0 x 1,5 meter (zwembad-blauw)
 5. PP holle platen
 6. Massieve staven in verschillende diktes gemaakt van PP in grijs of naturel
 7. Buizen in verschillende diameters van PP in grijs of in naturel

Inzetgebieden van PP platen

Polypropyleen zin geschikt voor een vele toepassingen zoals bijvoorbeeld het cremeren van onderdelen of installaties voor apparatuur en machine- of containerbouw voor de chemische industrie.

Freesdelen uit PP-kunststof

Naast onze PP-platen in millimeter precisie gesneden tot de gewenste grootte, bieden wij u ook freesdelen aan volgens uw ontwerptekening, ongeacht of het een eenmalig, een prototype of een serieproductie betreft.

Op onze moderne CNC-freescentra’s kunnen wij kunststofplaten uit polypropyleen tot een grote van 4,0 x 2,0 meter exact volgens uw specificaties frezen. We richten ons op betrouwbaarheid, nauwkeurigheid en de hoogste kwaliteit.

Om u een offerte op maat te geven voor de productie van gefreesde onderdelen, hebben we alleen informatie nodig over de hoeveelheid per levering, evenals een tekening of ontwerpgegevens. We kunnen de volgende formaten verwerken: DXF, DWG, STEP of IGES. Bovendien kunnen we Al en EPS-bestanden converteren.