PP-S platen grijs 2x1meter (moeilijk ontvlambaar)

PP-S platen in grijs zijn moeilijk ontvlambaar volgens DIN4102 B1 en als standaardplaten in een formaat van 2,0 x 1,0 meter in diktes van: 3mm, 4mm, 5mm, 6mm, 8mm, 10mm, 12mm, 15mm en 20mm verkrijgbaar - Made in Germany.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 7 - 10 werkdagen

 • Standaard platen
2000mm
1000mm
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

PP-S platen in grijs – moeilijk ontvlambaar volgens DIN4102 B1!

Onze PP-S platen uit grijs polypropyleen zijn in diktes van 3mm tot 20mm in een standaardformaat met een lengte van 2000mm en een breedte van 1000mm verkrijgbaar. De moeilijk ontvlambare PP-S platen bestaan uit massieve platen en hebben geen geschuimde kern uit polypropyleen. De oppervlakken en snijranden van de grijze PP-S platen hebben dezelfde kleur als gevolg van de volledige kleuring van de kunststofplaten. De PP-S kunststof platen zijn gemaakt in Duitsland van 100% nieuw materiaal. Onze moeilijk ontvlambare polypropyleen platen worden zonder beschermende folie geleverd.

Opmerking: Polypropyleen is een technisch kunststof, vandaar raden we bij onze PP-S platen het gebruik voor optische doeleinden af.

Eigenschappen van moeilijk ontvlambare polypropyleen platen in grijs

Polypropyleen wordt over het algemeen als normaal ontvlambaar beschouwd. Onze PP-S platen in grijs daarentegen voldoen aan de strenge eisen van DIN4102 B1, in diktes van 2mm tot 20mm en zijn vandaar overal bruikbaar, waar op de brandveiligheid geacht moet worden. De uitstekende chemicaliënbestendigheid is een ander aspect dat niet mag worden vergeten bij polypropyleen en daarom is polypropyleen bestendig tegen vele zuren, logen en oplosmiddelen, en daarom de ideale kunststof in de containerbouw voor de chemische industrie, vooral in contact met vuurgevaarlijke stoffen.

Polypropyleen is een permanent warmtebestendig kunststof met een continue gebruikstemperatuur tot 100°C en kan daarom langdurig worden gebruikt bij hoge temperaturen. Bovendien heeft PP-S een hoge oppervlaktehardheid die typisch is voor polypropyleen met een Shore-hardheid van 72. Als gevolg hiervan hebben de kunststofplaten van moeilijk ontvlambaar polypropyleen een hoge slagvastheid, wat een effect heeft op de lange levensduur. Vooral in de bouwsector, bij de constructies van brandbeveiligingsinrichting, worden deze eigenschappen benut.

Normen voor PP-S platen in grijs

De moeilijk ontvlambare polypropyleen platen zijn niet goedgekeurd voor het contact met voedingsmiddelen, omdat ze niet voldoen aan de FDA richtlijnen voor voedselveiligheid of EU 10/2011 richtlijnen.

 • REACH (EU chemicaliën verordening)
 • RoHS (Verordening betreffende het verbod op gevaarlijke stoffen in de elektrische industrie)
 • PAK (Richtlijn betreffende de naleving van grenswaarden voor polyaromatische koolwaterstoffen)
 • DIN 4102 B1 (moeilijk ontvlambaar) van 2mm tot 20mm

Verdere diktes of afmetingen van de platen uit zwaar ontvlambaar PP-S kunnen wij op aanvraag leveren.

In onze online winkel bieden wij u onze PP-S platen in grijs aan met een standaardformaat van 2000mm x 1000mm in de gebruikelijke diktes. Las u echter grotere bordformaten nodig hebt, kunnen we u de moeilijk ontvlambare polypropyleen platen leveren in de formaten 3000mm x 1500mm of zelfs 4000mm x 2000mm. Daarnaast is het ook mogelijk om de PP-S platen in het wit aan te bieden. Stuur ons uw verzoek per e-mail met alle vereiste informatie en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Toepassingsvoorbeelden voor PP-S platen in grijs

 • Moeilijk ontvlambaar PP-S in grijs wordt vooral in de airconditioning- en ventilatietechnologie ingezet
 • PP-S wordt gebruikt voor behuizingsafdekkingen en verkleding van installaties in brandgevaarlijke gebieden
 • Voor containers met ontvlambare chemicaliën is de moeilijk ontvlambare PP-S uitstekend
 • PP-S wordt in de bouw gebruikt voor het bekleden en voeringen van brandbeveiliging systemen
 • en nog veel meer

Verwerking van PP-S platen in grijs

Polypropyleen is een zeer gemakkelijk te bewerken en kan met alle bewerkingsmethoden worden bewerkt zonder de noodzaal van speciale machines of gereedschappen. PP-S kan worden gezaagd, gefreesd of geponst om de gewenste grootte te krijgen. Ook het CO2 laseren of het waterstraalsnijden is een erg geschikte methode om het moeilijk ontvlambaar polypropyleen te snijden. Polypropyleen kan ook gemakkelijk worden geboord of geroteerd. Het is ook mogelijk om onze grijze PP-S platen te schroeven of te nieten om eenvoudige verbindingen met andere materialen te maken.

Moeilijk ontvlambaar polypropyleen heeft zeer goede eigenschappen in betrekking tot de thermische vervormbaarheid. PP-S kan daarom zowel koud als warm heel goed worden gevormd, en het thermovormen is ook een zeer gebruikelijke methode, die met name wordt gebruikt bij de industriële productie van niet brandbare kunststofonderdelen.

Polypropyleen beschikt over een zeer goede bestendigheid tegen chemicaliën en oplosmiddelen. Om deze rede kunnen grijze PP-S platen niet geverfd of bedrukt worden. Ook het beplakken met een digital afdruk of een folie is niet mogelijk, omdat het zelfklevende folies niet aan het oppervlak hechten. Net zoals het verlijmen van moeilijk ontvlambare polypropyleen platen, omdat deze kunststof niet kan worden gebonden aan conventionele kunststof lijmen vanwege de oplosmiddelbestendigheid. Met onze speciaal PP-lijm S-Polybond PPprofi, bieden wij u in onze online winkel een lijm aan, die speciaal voor moeilijk te lijmen kunststoffen zoals polypropyleen ontwikkeld is. De lijm voldoet niet aan de DIN norm 4102 B1 en wordt daarom als normaal ontvlambaar beschouw.

De beste verbindingsmethode voor langdurig en een veilige verbinding van PP-S met PP-S is het lassen met een daarvoor geschikt lasdraad. De passende PP-S-lasdraad in eveneens moeilijk ontvlambare variant, wij kunnen u op aanvraag in een dikte van 4mm voordelig in meters leveren.

OPMERKING: Onze moeilijk ontvlambare PP-S platen is als technisch kunststof alleen beperkt voor optische doeleinden geschikt en wordt zonder beschermende folie geleverd.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer68030S
Standaardbreedte1000
Standaardlengte2000
DikteNee
LevertijdVerzending van uw order binnen 7 - 10 werkdagen
KunststofPolypropyleen
MateriaalPP-S
UV-bestendigheidniet UV-bestendig
KleurGrijs
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeRAL7037
KleurnaamStofgrijs
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.