Universele plug fischer UX Green R (met rand)

De fischer UX Green universele plug van hoogwaardig nylon wordt vervaardigd van minstens 50% kunststoffen op biologische basis. Als plug voor alle doeleinden biedt hij een stevige houvast en zet hij uit in massieve bouwmaterialen of knopen in holle bouwmaterialen en platen.

✓ Gemaakt van hernieuwbare grondstoffen
✓ Verspreid en geknoopt
✓ Uitvoering met rand
✓ Geïntegreerde verdraaibeveiliging
✓ Uitbreiding drukloze plughals
✓ Geschikt voor voorsteekmontage
✓ Geschikt voor doorsteekmontage

Wij verkopen de duurzame universele pluggen in de standaardmaten van 6mm tot 10mm in de door u gewenste hoeveelheid.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 0,17/ stuk (Basisprijs € 0,17/ stuk)
 • from 20 Items € 0,15/ stuk (Basisprijs € 0,15/ stuk)
 • from 40 Items € 0,13/ stuk (Basisprijs € 0,13/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

fischer UX Green – De GROENE universele plug

Gemaakt van hernieuwbare grondstoffen ✓ min. 50% aandeel regeneratief materiaal ✓

Met de fischer UX Green R universele plug bieden wij een duurzaam alternatief voor de populaire fischer UX plug, omdat deze voor minstens de helft is gemaakt van kunststoffen op biologische basis. De eigenschappen van de plug voor alle doeleinden worden hierdoor op geen enkele wijze aangetast, zodat de groene plug ook geschikt is voor bijna alle bouwmaterialen. De UX Green R combineert de functionaliteiten van het knopen, dat wordt toegepast in holle bouwmaterialen en plaatmaterialen, en het uitzetten in massieve bouwmaterialen, zoals massieve klinkers, massieve kalkzandstenen, cellenbeton of gewapend beton. Als universele plug is het ook geschikt voor onbekende bouwmaterialen. Bijvoorbeeld bij het aanbrengen in pleisterwerk-afdekkende bouwmaterialen die niet nader kunnen worden omschreven. Dankzij een gegoten rand op de plughals, glijdt de plug niet in het boorgat. Deze kleine allrounder is dus zowel geschikt voor voorsteek- als voor doorsteekmontage. Opvallende banen van de plughals tot de rand voorkomen dat de plug draait, zelfs als het boorgat niet precies is geboord. Zoals alle kunststof stekkers van fischer, heeft ook de UX Green R universele plug een expansiedrukvrij gebied bij de stekkerhals. Dit vermindert aanzienlijk het risico van schade aan het oppervlak van het boorgat, bijvoorbeeld scheuren en afbrokkeling op tegels of in pleisterwerk als gevolg van het verspreiden van de plug.

De fischer universele plug UX Green met geprononceerde plugrand is bij ons verkrijgbaar in 6,0mm, 8,0mm en 10,0mm diameter. In de categorie kunststofplug we hebben vele andere soorten pluggen, van eenvoudige spreidpluggen tot DuoPower pluggen voor alle bouwmaterialen, tot DuoSeal pluggen die het boorgat effectief afdichten. Op aanvraag zijn ook andere plugvarianten uit deels hernieuwbare grondstoffen, bijvoorbeeld voor gipskarton of gasbeton, evenals spreidankers met viervoudige spreiding, op korte termijn leverbaar.

De duurzame nylon pluggen met minimaal 50% materiaalgehalte uit hernieuwbare grondstoffen zijn bij ons in elke gewenste hoeveelheid verkrijgbaar!

Leveringsomvang:

 • 1 x fischer universele plug UX Green R in geselecteerde maat

OPMERKING: Voor het boren in steen en beton hebben wij verschillende SDS-hamerboren met PGM-keurmerk. Voor het boren in metaal en gipskarton bieden wij HSS-G-boren in profielgeslepen kwaliteit aan die passen bij de plugdiameter.

Technische data van de fischer universele plug UX Groen R

 • Plugsoort: Kunststofplug
 • Materiaal: Polyamide (nylon), min. 50% regeneratief materiaalaandeel
 • Pluggrootte: zie aanvullende informatie
 • Ø Plug: 6mm, 8mm of 10mm
 • Pluglengte: zie aanvullende informatie
 • Werkingsprincipe: Spreiden, verkopen
 • Uitvoering: met rand
 • Ø Boring: zie aanvullende informatie
 • Boorgatdiepte: zie aanvullende informatie
 • Ø Schroef: zie aanvullende informatie
 • Schroeflengte: zie aanvullende informatie
 • Inschroefdiepte: zie aanvullende informatie
 • Montage typ(en): Voorgepositioneerde montage, doorsteekmontage
 • Bouwmaterialen: Beton, massieve baksteen, geperforeerde baksteen, gasbeton, natuursteen, spaanplaat, holle blokbeton, holle baksteen en nog veel meer

OPMERKING: De technische gegevens variëren afhankelijk van de gekozen plugmaat. Gedetailleerde informatie over de plug, evenals informatie over het boorgat of compatibele schroefmaten, vindt u op het tabblad aanvullende informatie.

Montagehandleiding voor de universele plug gemaakt van kunststof op biologische basis

De universele plug UX Green R is net als de conventionele fischer UX plug geschikt voor bijna alle bouwmaterialen. Dit betekent dat de universele plug zowel in massieve bouwmaterialen als in geperforeerde baksteen- en plaatbouwmaterialen kan worden gebruikt. Dit wordt mogelijk gemaakt door de combinatie van de functies spreiden of knopen, die worden gebruikt afhankelijk van de aard van het bouwmateriaal waarin de plug wordt gebruikt. Dit maakt de plug een perfecte keuze voor bijna alle montages die uitgevoerd moeten worden met pluggen en schroeven. In tegenstelling tot onze randloze fischer UX universele pluggen bieden wij de groene versie aan als een versie met een uitgesproken plugrand, daarom is deze niet beperkt tot voorgepositioneerde montage, maar kan deze ook door het werkstuk worden gebruikt voor doorsteekmontage.

Kies voor het boren altijd een boor die geschikt is voor het bouwmateriaal en waarvan de nominale diameter overeenkomt met de diameter van de plug. Hoe diep je moet boren hangt af van de lengte van de plug en moet altijd met zorg gebeuren. De minimale diepte van het boorgat is erg belangrijk, want als het boorgat niet diep genoeg is, kan de plug niet diep genoeg in het boorgat worden gestoken. Een te ondiep boorgat kan er ook toe bijdragen dat de minimale inschroefdiepte niet wordt bereikt, waardoor de functionaliteit van de plug niet voldoende kan worden ontwikkeld. Bij voorgepositioneerde installatie, waarbij de plug door het montagedeel in het boorgat wordt gestoken, kan de minimale diepte van het boorgat worden verminderd door de dikte van de bevestiging. Informatie over hoe diep het gat moet worden geboord, is opgeslagen in de aanvullende informatie voor elke beschikbare plugmaat. Mocht u nog boren nodig hebben voor steen, beton of metaal, dan vind u die in de Categorie boren en bits tegen goedkope.

Na het boren kan de plug erin worden gestoken en kan de montage met geschikte schroeven worden voltooid. Bij samenstellingen waarbij de schroefkop gelijk met het werkstuk moet komen te liggen, moet de plug vooraf worden ingebracht in combinatie met verzonken schroeven. Voor doorlopende montage zijn onze bolkopschroeven de betere keuze. De lengte van de schroef hangt ook af van het type installatie, omdat bij voorgepositioneerde installatie de schroeflengte moet worden vergroot met de dikte van de bevestiging. Anders is de vuistregel dat de minimale lengte van de schroef overeenkomt met de ankerlengte plus de eenvoudige schroefdiameter. De diameter van de schroefdraad is daarentegen afhankelijk van de plugdiameter en is terug te vinden in de aanvullende informatie. Met onze fischer PowerFast II spaanplaatschroeven bieden wij de juiste schroef voor elke plug en elk type installatie.

ATTENTIE: Om een plug voldoende te laten uitzetten of knopen, is de keuze van de juiste schroef erg belangrijk. Als deze te kort of met een te kleine diameter wordt gekozen, kan het onder bepaalde omstandigheden niet goed werken. Als daarentegen een te grote schroefdiameter wordt gebruikt, kan dit de plug beschadigen, wat ook een negatief effect heeft op de duurzaamheid van de plugbevestiging.

Voordelen van de fischer universele plug UX Green R

 • Vervaardigd uit minimaal 50% hernieuwbare grondstoffen
 • Perfecte grip in massieve bouwmaterialen dankzij veilige uitzetting
 • Betrouwbare grip door verknoping in holle en platenbouwmaterialen
 • De universele plug is ook geschikt voor onbekende montageoppervlakken
 • De draaibeveiliging voorkomt dat de plug in het boorgat draait
 • Geen spanningsschade aan de rand van het boorgat dankzij de expansiedrukvrije plughals
 • De plugrand voorkomt dat de plug door het boorgat glijdt
 • Geschikt voor zowel doorsteek - als insteekmontage

Toepassingsvoorbeelden voor fischer universele plug UX

Pluggen van 6mm behoren tot de meest gebruikte pluggen in huis. In de meeste gevallen is dit formaat ruim voldoende om foto's, spiegels, sleutelhangers of lampen aan te bevestigen. De ambachten gebruiken de kleine pluggen ook in grote aantallen, bijvoorbeeld om elektrische installaties op te bouwen, lege kabelbuizen te bevestigen of verwarmingsbuizen met klemmen in de stookruimte te leggen. De fischer UX Green zorgt voor een net zo goede grip als conventionele universele pluggen, maar biedt het beslissende voordeel dat de helft van de plug uit hernieuwbare grondstoffen bestaat, wat een positief effect heeft op de klimaatbalans tijdens de productie. Een lager aandeel conventioneel kunststof betekent minder ruwe olie, die nodig is voor de productie van de meeste kunststoffen, waaronder polyamide.

In gevallen waar een kleine plug van 6mm niet voldoende is, zijn pluggen van 8mm vaak een zeer goed alternatief. Er kunnen veel redenen zijn om grotere pluggen te gebruiken. Beginnend met het hogere gewicht van de montagedelen, via het lagere draagvermogen van de ondergrond, tot het gespecificeerde schroefmateriaal. Grote, zware wandspiegels in de kleedkamer, kleine wandplanken of het hangende rechte kleed bij de ingang zijn typische voorbeelden waarvoor een plug met een diameter van 8mm veel geschikter is dan een plug met een kleinere maat.

Pluggen met een diameter van 10mm of meer zijn geschikt voor bevestigingen met een groter totaalgewicht. Hiertoe behoren bijvoorbeeld wandkasten en -planken in keukens, garages of werkplaatsen, die, afhankelijk van de belasting, soms vrij hoge belastingen op het bevestigingsmateriaal uitoefenen. Met een universele plug kunnen dergelijke belastingen meestal zonder problemen worden uitgevoerd, ongeacht het bouwmateriaal. Door de belasting over twee of meer bevestigingspunten te verdelen, wordt ook het totale draagvermogen aanzienlijk verhoogd. Grote radiatoren, onderbouwprofielen van gipsplaat, of de installatie van ramen en deuren, waarbij de schroeven door het kozijn worden geschroefd, zijn verdere voorbeelden voor het gebruik van grotere pluggen, ook al speelt het gewicht alleen hier geen grote rol. Het feit dat ook hier sterke bewegingsbelastingen kunnen heersen, is eveneens doorslaggevend bij de keuze van het juiste bevestigingsmateriaal.

OPMERKING: Het draagvermogen van een bevestiging is niet alleen afhankelijk van de plug, maar ook van de gekozen schroef en de ondergrond waarin de plug wordt gestoken. Welke belastingen de universele plug UX Green R aan kan in welke bouwmaterialen vindt u in de belastingtabel op het tabblad Downloads.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerF-UXG-00000-R
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MateriaalNylon
Plug maatNee
Uitvoeringmet rand
Lengte schroefdraadvarieert
Ø Draadvarieert
Inschroefdieptevarieert
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.