fischer spaanplaatschroeven Ø 6,0mm (verzonken kop, deeldraad, TX30)

De spaanplaatschroeven fischer PowerFast II met verzonken kop en deeldraad met 6mm schroefdraaddiameter zijn perfect voor spleetvrije schroefverbindingen van houtmaterialen of voor montage met geteste belastingen met fischer pluggen met 6mm of 8mm diameter.

✓ Incl. ETA-goedkeuring
✓ Korte verwerkingstijd
✓ Nauwkeurig bijtgedrag
✓ Verminderd splijtgedrag
✓ Ideaal voor 8mm en 10mm plug
✓ Ook afzonderlijk verkrijgbaar

De verzonken schroeven met Ø 6,0mm zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes met gedeeltelijke schroefdraad vanaf een enkele schroef.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 20 Items € 0,13/ stuk (Basisprijs € 0,13/ stuk)
 • from 50 Items € 0,12/ stuk (Basisprijs € 0,12/ stuk)
 • from 100 Items € 0,11/ stuk (Basisprijs € 0,11/ stuk)
 • from 200 Items € 0,10/ stuk (Basisprijs € 0,10/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

fischer PowerFast II Ø 6,0mm - Verzonken schroef met deeldraad

Met ETA-goedkeuring ✓ Spleetvrije schroefverbinding ✓ Vanaf 1 schroef ✓

Onze fischer PowerFast II FPF II CTP-spaanplaatschroeven met een schroefdraaddiameter van 6 mm zijn in verschillende lengtes als gedeeltelijk schroefdraadversie verkrijgbaar. De verzonken kop met een diameter van 12mm heeft een Torx-aandrijving in de maat TX30 (of ISR30), wat een eenvoudige verwerking met hoge aandraaimomenten mogelijk maakt. Voor energiebesparend schroeven zijn de schroeven uitgerust met speciale schachtfreesribben, die de schroefweerstand merkbaar verminderen en het bijtgedrag verbeteren bij het schroeven in houtmaterialen. Dit heeft ook een effect op de inschroeftijd, die opnieuw aanzienlijk wordt verminderd door een grotere schroefdraadspoed.

Vergeleken met schroeven met gedeeltelijke schroefdraad (CTF) bieden de schroeven van verzinkt staal met volledige schroefdraad (CTP) het voordeel dat de schacht zonder schroefdraad spleetvrije schroefverbindingen mogelijk maakt waarbij de materialen strak tegen elkaar worden getrokken. Bovendien zijn de schroeven in combinatie met een fischer plug ideaal als plugschroef voor de veilige montage van opzetstukken die stevig op het montageoppervlak moeten worden bevestigd.

Bespaar geld en koop schroeven in de hoeveelheid die u wilt - zelfs als u er maar één nodig heeft.

Leveringsomvang:

 • 1 x fischer PowerFast II FPF II CTP verzonken schroeven Ø 6,0mm in gekozen lengte

Eigenschappen van de fischer PowerFast II verzonken schroeven met gedeeltelijke schroefdraad

De fischer PowerFast II FPF II CTP is een elektrolytisch verzinkte, blauw gepassiveerde spaanplaatschroef met verzonken kop en deeldraad. Deze zijn ideaal voor schroefverbindingen waarbij de schroefkop gelijk moet liggen met het materiaaloppervlak. De gedeeltelijke schroefdraad maakt het mogelijk om de houten materialen zonder spleet samen te trekken en zorgt zo voor een krachtige verbinding in alle houtsoorten.

De voor fischer PowerFast II-schroeven typische schroefgeometrie, die door een grotere schroefdraadspoed en een innovatieve kernsnijgeometrie wordt opgemerkt, draagt bij aan een snelle en eenvoudige hantering bij het verwerken van de schroeven. Dit wordt weerspiegeld in een zeer goed bijtgedrag met aanzienlijk kortere schroeftijden. Dit bespaart batterijcapaciteit, zodat er met één batterijlading aanzienlijk meer schroeven kunnen worden ingedraaid. Door de lagere schroefweerstand kost het schroeven met een conventionele schroevendraaier minder moeite.

Het verzinken van de schroeven biedt een goede bescherming tegen corrosie, waardoor de spaanplaatschroeven vrijwel onbeperkt inzetbaar zijn voor interieurtoepassingen. Een extra blauwe passivering verhoogt de corrosiebescherming nog meer, zodat schroefverbindingen ook buiten mogelijk zijn. In toepassingsgebieden waar permanent contact met vocht of langdurig zwaar weer niet kan worden uitgesloten, mogen de schroeven echter niet worden gebruikt en moeten in plaats daarvan schroeven van een roestvrijstalen legering worden gebruikt.

Goedkeuring voor de fischer PowerFast II schroeven

 • ETA-19/0175 - Europese technische beoordeling voor schroeven voor gebruik in houtconstructies
 • DoP 0118 - Prestatieverklaring voor het gebruik van schroeven in dragende houtenconstructies
 • DoP W0009 - Prestatieverklaring voor zelfborende schroeven voor gebruik in houtenconstructies
 • DIN EN 13501 – Niet brandbaar - Voldoet aan de vereisten van klasse A1 (geen bijdrage aan brand)

Technische gegevens van de fischer PowerFast II deeldraadschroeven

 • Afmetingen: zie aanvullende informatie
 • Benaming: PowerFast II FPF II CTP
 • Draadtype: Grove draad, deeldraad
 • Draadlengte: zie aanvullende informatie
 • Ø Schroefdraad: 6,0mm
 • Ø Kern: ca. 4,0mm
 • Ø Schroefkop: 12,0mm
 • Kopvorm: Verzonken kop, rond
 • Opname: Torx 30 (TX30, ISR30)
 • Materiaal: staal, gegalvaniseerd verzinkt
 • Corrosiebescherming: Verzinkt, blauw gepassiveerd
 • V-bestendigheid: Zeer goed
 • Roestbestendigheid: Goed
 • Zuurbestendigheid: Matig

Verwerking van verzonken schroeven met gedeeltelijke schroefdraad

Spaanplaatschroeven met een gedeeltelijke schroefdraad worden voornamelijk gebruikt voor het spleetvrij schroeven van materialen op houtbasis of als plugschroeven. Bij gebruik in hout kunnen de schroeven meestal zonder voorboren worden ingedraaid. Voorboren met een kleine boor wordt alleen aanbevolen voor harde materialen, waaronder ook hardhout. Voor de 6mm schroeven, die een kern hebben van ca. 4mm, is een boor met een nominale diameter van drie tot vier millimeter ideaal. Om ervoor te zorgen dat de schroefkop gelijk ligt met het oppervlak, moet ook een verzinkboor worden gebruikt om de gaten in hardhout, metaal of kunststof te verzinken.

Voor het verwerken van de schroeven is een bitopzetstuk of schroevendraaier nodig die geschikt is voor Torx-schroeven in de maat TX30. Deze moderne aandrijving maakt niet alleen hogere aanhaalmomenten mogelijk in vergelijking met kruiskopschroeven, maar vermindert ook het risico op beschadiging van de schroefkop. Met een Torx-aandrijving is het bijna onmogelijk dat het bit wegglijdt of ronddraait, zoals vaak het geval is bij een kruiskop.

Voordelen van PowerFast II FPF II CTP spaanplaatschroeven

 • Kortere schroeftijd dankzij grotere schroefdraadspoed bespaart merkbaar accucapaciteit
 • Met een fischer plug is de schroef geschikt voor installatie met geteste belastingen
 • Moderne zeshoekige aandrijving (TX30, ISR30) voor maximaal draaimoment zonder slippen
 • Door de gedeeltelijke schroefdraad van de schroef kunnen materialen op houtbasis zonder spleet aan elkaar worden geschroefd
 • De schroeven zijn milieuvriendelijk en vrij van schadelijke chroom (VI) componenten

Toepassingsvoorbeelden voor fischer verzonken schroeven met gedeeltelijke schroefdraad

Schroeven met gedeeltelijke schroefdraad met verzonken kop worden altijd gebruikt voor het aan elkaar schroeven van houten materialen als ze zonder opening aan elkaar moeten worden geschroefd. Een zeer goed toepassingsvoorbeeld voor schroeven met een diameter van 6 mm en gedeeltelijke schroefdraad is het vastschroeven van de daklatten aan de spanten. Dankzij de draadloze schacht kunnen de daklatten aan de spanten worden vastgedraaid. Hetzelfde geldt voor de constructie van luifels met houten balken. De verzonken kop kan gelijk met het oppervlak van de lamellen worden verzonken. Dit betekent dat dakpannen of de kunststofplaten voor terrasoverkappingen direct op de onderconstructie kunnen worden bevestigd zonder dat een uitstekende schroefkop de montage hindert.

Verzonken schroeven met gedeeltelijk schroefdraad zijn ideaal voor het bevestigen van componenten met pluggen die worden gebruikt in voorgepositioneerde montage. De fischer PowerFast II FPF II CTP met een schroefdraaddiameter van 6mm zijn schroeven met geteste belasting in de fischer deuvel (bijv. Fischer DuoPower of Fischer UX), zodat deze pluggen met een diameter van 8mm tot maximaal 10mm uiterst geschikt zijn voor het ophangen van kastjes of het aanbrengen van schappen aan de muur. Hoe lang de schroef moet zijn hangt af van de gekozen plug en de bevestiging. De gedeeltelijke schroefdraad zorgt ervoor dat de bevestiging stevig op het montageoppervlak wordt vastgedraaid zonder een opening ertussen te creëren. Hierbij moet worden opgemerkt dat het gebied zonder schroefdraad van de schroef minimaal moet overeenkomen met de dikte van de bevestiging.

Schroeven met gedeeltelijk schroefdraad zijn een uitstekende keuze voor het monteren van kunststofplaten als eenvoudige wandbekleding, zoals bumpers, whiteboards of grote reclameborden. Daarnaast zijn de schroeven ook geschikt om kunststof onderdelen aan elkaar te schroeven. Met een draaddiameter van 6mm en een kopdiameter van 12mm zijn de schroeven meer geschikt voor dikkere platen. Voorboren met een boor van 3mm of 4mm is bij kunststoffen net zo aan te raden als het maken van een verzinkboor met een verzinkboor zodat de verzonken schroeven gelijkliggen met het kunststof oppervlak. Zo kunnen bijvoorbeeld robuuste machinedeksels of isolerende behuizingen worden gecreëerd die eenvoudig in elkaar worden geschroefd.

OPMERKING: Bij buitentoepassingen moeten de gedeeltelijk schroefdraadschroeven zorgvuldig worden verwerkt om de corrosiebescherming, die bestaat uit verzinken, niet te beschadigen.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerF-PF2-60x00-TG
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MateriaalStaal, gegalvaniseerd, blauw gepassiveerd
SchroefmaatNee
SchroevendraaierTorx T30
Vorm schroefkopVerzonken kop
Ø Schroefkop12,0 mm
SchroefdraadGrove draad
Ø Draad6,0 mm
Lengte schroefdraadvarious
Kleurnauwkeurigheidgeen informatie mogelijk
KleurNee
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.