STEINEL Profi-Rondmondstuk Ø 5mm

Het ronde mondstuk van STEINEL® met een diameter van 5mm in schroefbare uitvoering maakt een precieze, punctuele verwarming mogelijk en is geschikt voor alle heteluchtapparaten met een houder voor schroefbare Profi-mondstukken.

✓ Schroefbare uitvoering
✓ Hoekige ontwerp
✓ Punctuele verwarming
✓ Massief ontwerp

Het ronde mondstuk van STEINEL® dient tevens als houder voor Profi-snellasschoen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

  • Prijs berekenen
Basisprijs € 35,00 / stuk
€ 35,00 / stuk
0,0500 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 35,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0500 kilo
Beschrijving

Schroefbaar rondmondstuk Ø 5mm voor hetelucht-apparaten

Massieve uitvoering ✓ Profi-kwaliteit ✓ Voor nauwkeurige verwarming ✓

Het Profi-mondstuk van STEINEL® voor hetelucht-lasapparaten concentreert de warmte op het punt en maakt zo een nauwkeurige, gerichte verwarming mogelijk. Als Profi-mondstuk met schroefbare uitvoering is het ronde mondstuk geschikt voor onze heteluchtapparaten van het type HG 2620 E en HG 2420 E en wordt aan de uitlaatpijp van het apparaat bevestigd en met een schroef vastgezet. De solide constructie van het mondstuk zorgt ervoor dat het ook bij zeer hoge temperaturen maatvast blijft en niet vervormt door het thermische effect.

Het ronde mondstuk van 5mm dient tevens als adapter voor snellasschoenen met aparte lasdraad-aanvoer in de maten 3mm, 4mm en 5mm.

    Lieferumfang:
  • 1 x STEINEL® Rondmondstuk Ø 5mm

OPMERKING: Voor het bevestigen is een kruis-schroevendraaier vereist. Dit is niet bij de levering inbegrepen.

Toepassingsvoorbeelden voor de 5mm rond Profi-mondstuk

Een rond mondstuk wordt altijd gebruikt als puntverwarming nodig is, wat met een heteluchtblazer zonder opzetstuk niet precies genoeg kan worden uitgevoerd. Typische voorbeelden voor het gebruik van een mondstuk met een aanzienlijk kleinere diameter zijn het desolderen van componenten op printplaten of het lossen van vastzittende schroeven, zoals vaak het geval is bij voertuigen op de bodemplaat. Een rond mondstuk reduceert de hete luchtstroom tot een zeer klein oppervlak, zodat omliggende componenten minder worden verwarmd en de warmte beperkt blijft tot het kleine oppervlak van de mondstukdiameter. Afhankelijk van de gekozen temperatuur is het ook mogelijk om gesoldeerde koperen buisverbindingen los te maken of een koperen buis te verwarmen om beschadigde, lekkende soldeerpunten te repareren met zacht soldeer.

Door de kleine diameter van het ronde mondstuk van 5mm is het ook ideaal voor het aanpassen van brilmonturen of kleine kunststof vormdelen die door verhitting in de gewenste vorm moeten worden gebracht. Een dergelijk mondstuk kan ook worden gebruikt voor het gericht drogen van vers aangebrachte lijmen. In het bijzondere zijn de kleine voegen moeilijk te bereiken zonder rond mondstuk.

Dankzij het licht gebogen uitblaasmondstuk is een comfortabele, natuurlijke positie van de handen mogelijk bij gebruik van de staafblazer. Dit heeft niet alleen een positief effect op de selectieve verhitting, maar blijkt ook bij het lassen van kunststof een groot voordeel te zijn als het ronde mondstuk wordt aangevuld met een optioneel verkrijgbare snellaschoen. Hierdoor wordt bij het lassen met een kunststof lasdraad een perfecte hoek bereikt, waardoor ook bij zeer lange lasnaden comfortabel kan worden gewerkt.

  • Het ronde mondstuk van 5mm maakt een uiterst precieze, punctuele verwarming mogelijk, precies op de gewenste positie
  • Met de kleine diameter van slechts 5mm kan het desolderen van soldeerpunten op printplaten met hoge precisie worden uitgevoerd
  • In combinatie met een snellasschoen is het veilig plaatsen van lasnaden zeer eenvoudig
  • Het verwijderen van vastzittende schroeven door verwarming kan gemakkelijker worden gemaakt met een rond mondstuk
  • Met een rond mondstuk kunnen koperen leidingen precies worden verwarmd om ze te solderen
  • En veel meer

De schroefbare mondstukken van STEINEL® zijn geschikt voor alle heteluchtapparaten waarvan de uitblaasbuizen geschikt zijn voor bevestiging van Profi-mondstukken met een diameter van ca. 30mm. Bij het gebruik van het ronde mondstuk bent u niet beperkt tot het gebruikt van STEINEL® heteluchtapparaten, maar kunt u dit mondstuk ook gebruiken met een bestaand heteluchtapparaat (bijv. Leister TRIAC).

ATTENTIE: De schroefbare ronde mondstukken zijn niet voor de pistoolblazers van STEINEL® HG 2120 E geschikt.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerST-PDSRD-05
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4007841092214
Gewicht0.0500
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.