STEINEL Profi-Snellasschoen Ø 5mm

Der STEINEL® snel-lasschoen in 5mm met afzonderlijke lasdraadtoevoer vereenvoudigd het lassen van kunststof en is geschikt voor bevestiging aan alle Profi-ronde mondstukken met een diameter van 5mm.

✓ Met brede luchtgleuf
✓ Afzonderlijke lasdraadtoevoer
✓ Geoptimaliseerde hoek
✓ Voor perfecte lasnaden

De STEINEL® Snel-lasschoen is geschikt voor het kunststoflassen met lasdraden tot ca. Ø 4,5mm.

Het artikel is in voorraad

Wird innerhalb von 2 - 3 Werktagen versendet

  • Prijs berekenen
Basisprijs € 35,00 / stuk
€ 35,00 / stuk
0,0500 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 35,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0500 kilo
Beschrijving

5mm snellasschoen voor Profi-rondmondstuk Ø 5mm

Geoptimaliseerde hoek ✓ Brede luchtsleuf ✓ Afzonderlijke lasdraadtoevoer ✓

De STEINEL® snel-lasschoen is de perfecte aanvulling op kunststoflassen met onze hetelucht-lasapparaten en maakt een nauwkeurige verwarming van de lasdraad en de oppervlakken van de te verbinden onderdelen mogelijk. Door de aparte lasdraadaanvoer wordt de lasdraad precies op de lasnaad tot de ingestelde temperatuur verwarmd en automatisch aangepast. De selectieve verwarming vereenvoudigt het lassen van kunststoffen aanzienlijk en draagt bij aan een verbeterd resultaat van de lasnaad. Om de snel-lasschoen te kunnen gebruiken, moet een professioneel rondmondstuk met een diameter van 5 mm op de uitlaatpijp van de hetelucht-blazer worden geschroefd. Deze dient als adapter voor de lasschoen, die eenvoudig op het ronde mondstuk wordt bevestigd.

De profi-lasschoen heeft een lasdraadaanvoer met een binnendiameter van 5 mm en is geschikt voor alle kunststof lasdraden en lasstaven tot een maximale doorsnede van ca. 4,5 mm, ongeacht het soort kunststof en de kleur van de lasdraden. Zo kunnen de lasdraden van polyethyleen of polypropyleen uit onze online shop uitstekend worden gebruikt voor het lassen aan de lasschoen.

    Leveringsomvang:
  • 1 x STEINEL® snellasschoen 5mm

OPMERKING: Als adapter voor de snel-lasschoen is een profi-rondmondstuk met een diameter van 5mm nodig. Dit is niet bij de levering inbegrepen, maar kan afzonderlijk worden gekocht.

Toepassingsvoorbeelden voor de 5mm snel-lasschoen

Een snel-lasschoen wordt altijd gebruikt wanneer kunststoffen permanent en veilig aan elkaar moeten worden gelast met een geschikte kunststof lasdraad. Een lasschoen verhoogt niet alleen de efficiëntie aanzienlijk door de lasdraad automatisch langs de lasnaad te volgen, maar draagt ook bij aan een aanzienlijk beter lasresultaat. Doordat de lasdraad en de te lassen onderdelen op specifieke punten zeer nauwkeurig tot de vooraf ingestelde temperatuur worden verhit, wordt de kans op verbrandingen aan het oppervlak sterk verminderd. Dit heeft een uitermate positief effect op de kwaliteit van de lasnaad. De lasdraadvolger volgt de lasdraad nauwkeurig volgens de afgelegde lengte, zodat de dikte van de lasnaad altijd identiek is wat niet in de laatste plaats invloed heeft op het uiterlijk van de lasnaad.

Het lassen van kunststoffen wordt op veel verschillende gebieden toegepast. Snel-lasschoenen worden door vloerleggers gebruikt om de randen van grote vloerbedekkingen van linoleum, vinyl of PVC te lassen. Dankzij de optimale hoek van de snel-lasschoen kan het kunststoflasapparaat aangenaam en comfortabel worden vastgehouden en zo kan de lasnaad nauwkeurig worden gepositioneerd. Het lassen van plinten voor vloerbedekkingen van kunststof wordt meestal uitgevoerd met een hetelucht-lasapparaat. Door de slanke vormgeving van de lasschoen zijn ook lasnaden van hoekverbindingen tot aan de rand zeer eenvoudig te maken.

Kunststoflassen wordt heel vaak gebruikt, vooral bij kunststoffen die moeilijk te verlijmen zijn. Met name bij polyethyleen of polypropyleen, die als voedselveilige kunststoffen vanwege hun uitstekende chemische bestendigheid alleen met speciale lijmen op 2-componentenbasis verlijmd kunnen worden, is lassen de enige veilige verbindingsmethode die geen negatieve invloed heeft op de toelating voor de voedingssector en correct is uitgevoerde lasnaad garandeert ook honderd procent dichtheid. Om deze reden worden containers voor de voedingsmiddelenindustrie, zoetwatertanks, aanvoerleidingen in pijpleidingbouw of machineonderdelen vaak gelast in plaats van gelijmd.

Naast de grote takken van de industrie en in specifieke ambachtelijke bedrijven wordt kunststoflassen ook toegepast in veel gebieden waar de activiteit zich beperkt tot reparatie- en reparatiewerkzaamheden. Met een snel-lasschoen kunnen zelfs minder ervaren gebruikers naden lassen, bijvoorbeeld bij het lassen van kunststoftanks, bumpers of draagconstructies van kunststof voor fittingen. Ook het repareren van scheuren van vuilnisbakken, kunststofboten of sport- en speeltoestellen is doormiddel van lassen mogelijk en kan eenvoudig met een lasschoen gerealiseerd worden.

  • De snellasschoen is geschikt voor de productie van containers met behulp van het kunststof-lasproces
  • Met de snellasschoen kunnen vloerbedekkingen van kunststof snel en eenvoudig worden gelast
  • In apparatenbouw en buisleidingbouw worden buisverbindingen veilig gelast met kunststoflasdraden
  • Dankzij de aparte lasdraadtoevoer is de snellasschoen ook geschikt voor lange lasnaden
  • Kunststoflassen wordt ook gebruikt in de auto-industrie, b.v. voor het repareren van bumpers
  • En veel meer

De Profi-snellasschoen STEINEL® kan worden bevestigd aan alle ronde mondstukken met een diameter van 5mm, ongeacht de fabrikant van de ronde mondstukken of het hetelucht-lasapparaat. Het ontwerp van de hetelucht-blazer is ook niet relevant, zolang de blazer een houder heeft voor schroefbare Profi-mondstukken.

ATTENTIE: De snellasschoen kan niet met de heteluchtpistool STEINEL® HG 2120 E gebruikt worden.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerST-PDSSS-05
LevertijdWird innerhalb von 2 - 3 Werktagen versendet
EAN/GTIN4007841010287
Gewicht0.0500
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.