Recyclingplaten uit kunststof - voordelig en goed voor het milieu

Omwille van ons milieu- Onze Recyclingplaten uit kunststof bestaan uit hoogwaardig, ongemengd recycledmateriaal en zijn een milieuvriendelijk alternatief voor vergelijkbare platen gemaakt van nieuw materiaal. Uitstekende kwaliteit - Made in Germany!

Uw voordelen von onze recyclingplaten
 1. Wij bieden alleen hoogwaardige kunststofplaten van ongemengde regeneraten
 2. Recyclingplaten zijn aanzienlijk goedkoper en dragen dankzij recycling bij aan minder plastic afval
 3. Onze recyclingplaten zijn vrij van giftige weekmakers (bijv. ftalaten)

Recyclingplaten – voordelig en goed voor het milieu

Recyclingplaten van kunststof in uitstekende kwaliteit - Made in Germany

Waarom zou men op recyclingplaten nemen?

Recycling is een zeer belangrijke thema en juist op dit moment, wanneer de oceanen zijn vervuild met plastic afval, wilt u misschien nadenken of het echt nodig is om een nieuwe kunststofplaat te hebben terwijl er uitstekende, groenere alternatieven zijn gemaakt van volledig gerecycled kunststof.

De voordelen in een overzicht

 1. Elke kilo gerecycled-kunststof bestaat uit één kilo gesorteerd plasticafval
  1 Kilo plasticafval minder, die niet in afvalverbrandingsovens of oceanen terecht komt
 2. Recyclingplaten zijn goedkoper al vergelijkbare producten uit nieuwe ware
  Recycling van materiaal is voldoende, zodat er geen nieuwe grondstoffen gewonnen moeten worden
 3. Soortgelijke kunststofresten laten zich bijna een willekeurig aantal keren recyclen
  Ook snijdresten van recycledeplaten kunnen tot 100% gerecycled worden
 4. Door het recyclen veranderd de kunststof niet
  Recyclingplaten hebben vergelijkbare eigenschappen met die van kunststofplaten als nieuwe ware

Wanneer zijn recyclingplaten uit kunststof zinvol?

Afgezien van de goedkopere prijs, zijn recyclingplaten zinvol, vooral vanuit het oogpunt van milieubescherming, omdat de platen zijn gemaakt van 100% gerecycled kunststofafval, bijvoorbeeld snijresten, zoals bij onze gesneden kunststofplaten. Dit zogenaamde plastic afval wordt daarom niet verwijderd en komt dus niet op stortplaatsen terecht, wordt verbrand of naar het buitenland verzonden voor verwijdering. Bovendien kan worden afgezien van de noodzaak voor de productie van nieuwe grondstoffen voor kunststofplaten, met name ruwe olie, omdat alles waaruit een kunststofplaat gemaakt van gerecycled materiaal in de kunststof zelf zit.

Ongeacht de genoemde redenen, is het vaak niet eens nodig om gebruik te maken van kunststofplaten gemaakt van nieuw materiaal. Niet zelden worden kunststoffen gebruikt als ondersteunende structuren of verborgen behuizingsdelen, die gemakkelijk uit gerecycled materiaal kunnen bestaan, zonder dat dit een effect heeft op de mechanische eigenschappen. Stootranden in garages en magazijnen, platen voor betonconstructie, als wortelbescherming of huisvesting voor industriële installaties, kunnen bijvoorbeeld gemakkelijk worden geïmplementeerd met polyethyleenregeneraten.

Wanneer zou je van recyclingplaten moeten afzien?

Afhankelijk van het beoogde gebruik, is het goed mogelijk dat het gebruik van gerecyclede platen niet mogelijk is omdat de gewenste kunststof niet gemakkelijk kan worden gemaakt van gerecycled materiaal. Hoewel recycling voor de meeste kunststoffen gemakkelijk is te implementeren, is het nog niet op alle materialen van toepassing.

Een andere reden wanneer het gebruik van gerecyclede kunststofplaten uitgesloten is, als de kunststofplaten voor optische doeleinden moeten worden gebruikt. Bij het inzamelen van kunststofafval (in de volksmond en media gewoonlijk aangeduid als plastic afval), gaat het uiterst zorgvuldig te werk bij het scheiden van de afzonderlijke kunststoffen. Onze productiemedewerkers zijn op dit gebied opgeleid en worden regelmatig gesensibiliseerd voor het belang van de ongemengde scheiding van de kunststoffen die we verwerken. Helaas is dit niet zo strikt gereguleerd in elk kunststofverwerkingsbedrijf, zodat in zeldzame gevallen kleine onzuiverheden van het recyclingmateriaal kunnen optreden, die in het slechtste geval ook de toestand van het oppervlak van de kunststofplaat kunnen beïnvloeden. In het geval van gecoëxtrudeerde platen, die bestaan uit een toplaag van geregenereerd materiaal en een deklaag van nieuw materiaal, staat optisch gebruik, bijvoorbeeld als decoratieve plaat of visuele bekleding, niet in de weg.

Waarom zijn de recyclingplaten van kunststof bijna altijd zwart?

Kunststofplaten van nieuw materiaal zijn verkrijgbaar in alle denkbare kleuren. Bij recycling echter meestal alleen gescheiden door kunststoffen en niet naast kleuren, zodat bij het versnipperen en slijpen van het gerecyclede materiaal alle kleuren worden gecombineerd. Deze worden tijdens het extrusieproces samengesmolten om er nieuwe kunststofplaten van te kunnen maken. Afhankelijk van de mengverhouding van de afzonderlijke kleuren, meestal alle variaties van bruine of grijze tinten, zonder de garantie van een consistentie in het kleurenschema. Om dit tegen te gaan, wordt roet in een bepaalde hoeveelheid gemengd met de slijpstof verkregen uit plastic afval om een rijk, sterk zwart te verkrijgen dat op elk moment kan worden gereproduceerd.

Er zijn echter ook regeneraten in andere kleuren zelfs witte recyclingplaten. Dit wordt gerealiseerd door het gebruik van ras- en kleurzuivere maalgoed in combinatie met kleurpigmenten in de gewenste kleur. Dit is echter niet de regel, zodat co-extrudaten een alternatief vormen voor de meestal zwarte recyclingplaten. Hier bestaat de kunststofplaat uit twee lagen, die tijdens extrusie onlosmakelijk met een homogene plaat zijn verbonden. De dragerlaag is meestal gemaakt van zwart gerecycled materiaal en beslaat ongeveer 80% van de totale dikte, terwijl de toplaag met ongeveer 20% aandeel zetmeel, gemaakt van nieuw materiaal dat naar wens kan worden gekleurd.

Leverprogramma voor milieuvriendelijke regeneraten van S-Polytec

Ons standaard-leveringsprogramma voor gerecyclede kunststofplaten

 1. Zwarte gerecyclede ABS-gerecyclede platen op maat gemaakt in 8 mm dikte met een glad oppervlak aan beide zijden
 2. Zwarte recyclingplaten uit ABS-regeneraten op maat in 1mm – 10mm dikte met een eenzijdig generfd oppervlak
 3. Zwarte recyclingplaten van PE-HD (PE-300) op maat gemaakt in 1 mm - 10 mm dikte met eenzijdig generfd oppervlak
 4. Zwarte recyclingplaten van PE-UHMW (PE-1000) als standaardplaten in 10mm - 80mm dikte met aan beide zijde een glad oppervlak
 5. Groen recyclingplaten van PE-UHMW (PE-1000) als standaardplaten in 10mm - 80mm dikte met aan beide zijde een glad oppervlak

Op aanvraag leveren wij ook gerecycledeplaten in de volgende formaten

 1. ABS recyclingplaten in zwart op maat extrudeerd, optioneel met eenzijdige nerf – al vanaf 500kg
 2. Polystyreen recyclingplaten in zwart op maat extrudeerd, Optioneel met eenzijdige nerf – al vanaf 500kg
 3. Acrylglas uit gerecycled-materiaal (Green Cast) als standaardplaten in 3050mm x 2030mm – al vanaf 1 plaat
 4. Co-geëxtrudeerd ABS met eenzijdig oppervlak in de gewenste kleur op maat gemaakt - vanaf3.000kg
 5. Co- geëxtrudeerd Polystyreen met eenzijdig oppervlak in de gewenste kleur uit nieuwe ware op maat gemaakt - vanaf 3.000kg
 6. en veel meer

Toepassingsgebieden van gerecyclede kunststofplaten

De toepassingsgebieden van kunststofplaten van gerecycled materiaal verschillen in principe niet van het mogelijke gebruik van kunststofplaten van nieuw materiaal. Hoewel de kleinste onzuiverheden in technische kunststoffen in de recyclingplaten kunnen worden opgenomen, maar voor de meeste toepassingen wordt dit bijna volledig genegeerd. In het geval van gerecycled acrylglas is het visuele effect zelfs identiek aan nieuwe platen vanwege de filtratie van het gerecyclede materiaal, zodat er geen verschillen zijn ten opzichte van acrylglasplaten gemaakt van nieuw materiaal.

OPMERKING: Bij regeneraten veranderen de eigenschappen niet. ABS blijft ABS en daarom heeft ABS-regeneraat dezelfde positieve eigenschappen als ABS.

Typische voorbeelden van toepassingen van recyclingplaten

 1. Wortelbeschermingsplaten in tuinier- en landschapssector gemaakt van polyethyleen regenereren
 2. Muur en stootbescherming in magazijnen, op bouwvoertuigen of vrachtwagens van gerecycled polyethyleen
 3. Milieuvriendelijke werkstukdragers en trays van polystyreen of ABS regeneraten
 4. Productpresentator van hoge kwaliteit, b.v. voor cosmetica gemaakt van gerecycled Acrylglas
 5. Kunststofbehuizingen en deksels gemaakt van slagvast ABS-gerecycledkunststof
 6. Kunststof kantoorbenodigdheden op basis van gerecycled PS of gerecycled ABS