Gevelklinknagels aluminium (ongeverfd)

Onze aluminium gevelklinknagels in een ongeverfde uitvoering zijn goedgekeurd voor gevelbekleding met HPL platen of alu composietplaten en zijn bij uitstek geschikt voor montage op onderconstructies van aluminium-profielen.

✓ Corrosiebestendig
✓ Ongeverfde uitvoering
✓ Verschillende grootte
✓ Met gevelgoedkeuring
✓ Made in Germany

De blindklinknagels met een kopdiameter van 16mm zijn verkrijgbaar in lengtes van 5x14mm, 5x16mm en 5x18mm.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 20 Items € 0,75/ stuk (Basisprijs € 0,75/ stuk)
 • from 50 Items € 0,69/ stuk (Basisprijs € 0,69/ stuk)
 • from 100 Items € 0,57/ stuk (Basisprijs € 0,57/ stuk)
 • from 250 Items € 0,46/ stuk (Basisprijs € 0,46/ stuk)
 • from 500 Items € 0,35/ stuk (Basisprijs € 0,35/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Ongelakte aluminium gevelklinknagels

Hoogwaardige AlMg3 legering ✓ Met gevelgoedkeuring ✓ Made in Germany ✓

Onze gevelklinknagels van ongeverfd aluminium zijn verkrijgbaar met een kopdiameter van 16mm in de hulsmaten 5x14mm en 5x16mm en 5x18mm. Afhankelijk van het gekozen ontwerp hebben de grootkop blindklinknagels een gevelgoedkeuring voor HPL platen of alu composietplaten van verschillende fabrikanten en zijn daarom uiterst geschikt voor het plaatsen van gevelbekleding en balkonranden op een aluminium onderconstructie.

Net als al onze gevelklinknagels worden ook de blanke klinknagels in Duitsland gemaakt en worden ze gekenmerkt door hun precieze fabricage en hoge kwaliteit. Omdat onderconstructies voor gevelbekleding normaal gesproken worden opgebouwd uit aluminium profielen, worden de klinknagels ook gemaakt van een corrosiebestendige aluminiumlegering. Alleen de blindklinknageldoorn is gemaakt van roestvrij staal en draagt dankzij een hoger aanhaalmoment bij aan een veilige klinknagelverbinding, zelfs bij zware HPL platen. De klinknageldoorn breekt op het vooraf bepaalde breekpunt wanneer het aanhaalmoment is bereikt, zodat alleen de aluminium klinknagelverbinding overblijft.

Wij bieden onze gevelklinknagels aan tegen aantrekkelijke staffelprijzen. Maar dat betekent niet dat u zich beperkt tot het inkopen van grote hoeveelheden. Bij ons kunt u de ongeverfde klinknagels kopen in precies de hoeveelheid die u wilt. En dat al vanaf een stuk. Zonder enige minimumhoeveelheid of vaste verpakkingseenheden.

  Leveringsomvang:
 • 1 x Gevelklinknagels aluminium (ongeverfd)

OPMERKING: Voor onze gevelklinknagels heeft u gereedschap nodig dat geschikt is voor het klinken van blindklinknagels, b.v. een op accu aangedreven blindklinknagelpistool.

Eigenschappen van de ongeverfde gevelklinknagels

In tegenstelling tot onze klinknagels met kopbekleding zijn de gevelklinknagels blanco, zodat de typische kleur van het aluminium zichtbaar blijft. Daarom kunnen de klinknagels worden gebruikt voor bijna alle gevelplaten. Een onopvallende montage, zoals bij onze kleurgetrouwe klinknagels, is dus niet mogelijk, maar vooral de alu composietplaten in geborsteld roestvrij staal-look, evenals onze zilverkleurige alu composietplaten, passen zeer goed bij de ongeverfde gevelklinknagels. Afhankelijk van de smaak is ook een contrastrijke optische bevestiging van witte, zwarte, grijze of gekleurde kunststofplaten mogelijk, want zoals al onze gevelklinknagels hebben ook de kale aluminiumklinknagels een geveltoelating, die varieert afhankelijk van het gebruikte plaatmateriaal en de fabrikant.

Aluminium is een weerbestendige en corrosiebestendige legering, zodat de klinknagels zowel binnen als buiten kunnen worden gebruikt.

ATTENTIE: Aluminium klinknagels zijn alleen geschikt als de onderconstructie van de gevelbekleding ook van aluminium is. Voor constructies van staal of roestvrij staal moeten in plaats daarvan gevelklinknagels van roestvrij staal worden gebruikt om het risico op contactcorrosie te verminderen.

Technische dat van de gevelklinknagels van aluminium

 • Kleur: Aluminium (ongeverfd)
 • Holle klinknageldiameter: 5,0mm
 • Holle klinknagellengte: 14mm, 16mm of 18mm
 • Kopdiameter: 16mm
 • Materiaal kop: Aluminium
 • Materiaal klinknageldoorn: RVS
 • Materiaal huls: Aluminiumlegering AlMg3
 • Kopvorm: Groothoofd, rond, vlak
 • UV-bestendig: Zeer Goed
 • Weerbestendigheid: Zeer Goed
 • Corrosiebestendigheid: Zeer Goed

Gevelklinknagels hebben een bepaald klembereik, afhankelijk van de gekozen maat. Het is belangrijk ervoor te zorgen dat de totale dikte, die ontstaat door de dikte van de kunststofplaat en de dikte van de onderconstructie, binnen het klembereik valt. Als de waarde wordt overschreden of niet wordt bereikt, kan de klinknagel niet stevig worden vastgehouden.

  Klembereik:
 • Gevelklinknagels aluminium 5x14mm: min. 5,5mm - max. 9,0mm
 • Gevelklinknagels aluminium 5x16mm: min. 7,0mm - max. 10,5mm
 • Gevelklinknagels aluminium 5x18mm: min. 9,0mm - max. 12,5mm

Gevelplaten met gevelklinknagels van aluminium monteren

Gevelklinknagels zijn een efficiënte en duurzame bevestigingsmethode wanneer schroeven niet mogelijk is, bijvoorbeeld wanneer alleen eenzijdige montage vanaf de voorzijde of zichtzijde mogelijk is. De klinknagel, met de klinknagelhuls eerst, wordt door de gaten in de plaat en onderconstructie geduwd totdat de klinkkop plat op het plaatoppervlak ligt. Voor het klinken wordt de roestvrijstalen doorn in het mondstuk van het klinkgereedschap gestoken en wordt het gereedschap bediend totdat de doorn het koppel heeft bereikt en scheurt. Als een geklonken verbinding correct wordt gemaakt, kan deze direct worden belast en gaat niet meer vanzelf los, zoals zeker kan gebeuren bij schroefverbindingen.

Bij het aanbrengen van gevelbekleding en balkomheiningen gaat het niet alleen om een professionele montage, die normaalgesproken beperkingsvrij moet zijn, maar ook om de maat van de klinknagel. De blindklinknagels met grote kop met een diameter van 16mm zijn afhankelijk van hun grootte goedgekeurd door de bouwautoriteit. Voor de klinknagels in de maat 5x14mm is er een goedkeuring voor alu composietplaten van de fabrikanten Alpolic en Alucobond. Voor de grotere klinknagels is de gevelgoedkeuring voor HPL platen van de fabrikanten Trespa® en Fundermax echter gegarandeerd, mits correct geïnstalleerd. Voor een spanningsvrije bevestiging, zelfs in het geval van thermische uitzetting, zijn glijpunten gedefinieerd waar klinknagels worden geklonken met speciale mondstukken. Deze zorgen voor de gespecificeerde spleetafstand tussen de plaat en de klinkkop en worden in het gebruikte klinkgereedschap geschroefd. Bij de mondstukken is het belangrijk ervoor te zorgen dat ze zijn afgestemd op de contouren van de grote kopklinknagels en dat het mondstuk geschikt is voor het materiaal van de plaat, omdat de spleetafstand varieert, afhankelijk van het feit of HPL platen, vezelcementplaten of alu composietplaten met klinknagels moeten worden bevestigd.

  Passende mondstukken:
 • Speciaal-mondstuk type ALU-16: Voor alu composietplaten (en Aludibond, Alucobond, Alpolic, Alucom en veel meer.)
 • Speciaal-mondstuk type HPL-16: Voor HPL platen (en Trespa®, Kronoplan, Fundermax, Resopal en veel meer.)
 • Speciaal-mondstuk type HPL-16: Voor vezelcementplaten (en Eternit, Promat, Fermacell en veel meer.)

Wij raden onze geslepen HSS-boor met 5,1mm aan voor de boorgaten in de onderconstructie, evenals de vaste punten in de plaat voor vrije montage. Dit zou echter te snel slijten met HPL, daarom raden wij onze 6mm diameter volhardmetalen boor aan voor de vaste punten van de harde HPL platen. Bij schuifpunten worden de gaten alleen groter in de plaat geboord. Diameters van 8mm - 10mm worden hier aanbevolen om voor voldoende speling te zorgen wanneer de platen uitzetten onder invloed van warmte. De bijpassende HSS-boren voor kunststof en aluminium, evenals HPL-boren van volhardmetaal, zijn ook tegen lage prijzen in onze onlineshop verkrijgbaar.

De vermelde merknamen Trespa®, Kronoplan, Fundermax, Resopal, Aludibond, Alucobond, Alpolic, Alucom, Eternit, Promat en Fermacell zijn geregistreerde handelsmerken en dienen slechts als voorbeelden van de bruikbaarheid van onze gevelklinknagels. Of een gevelgoedkeuring gegarandeerd is voor een plaat van de betreffende fabrikant, moet in elk afzonderlijk geval worden gecontroleerd.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerAFN-16XX-0000
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MateriaalAluminium (AlMg3)
KlinknagelmaatNee
Vorm klinknagelkopGroothoofd, rond, vlak
Diameter klinknagel16mm
Klemgebiedvarious
Kleurnauwkeurigheidgeen informatie mogelijk
KleurKleurloos
KleurnaamAluminium ongeverfd
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.