HPL platen antraciet (RAL7016)

Weerbestendige, krasbestendige HPL platen in snede voor binnen en buitenbereik met dubbelzijdig oppervlaktedecor in antraciet (RAL 7016) in een dikte van 6mm en 8mm op maat goedkoop online kopen

✓ UV- en weerbestendig
✓ Moeilijk ontvlambaar
✓ ETB-Balkongoedkeuring
✓ FSC-gecertificeerd
✓ eenzijdige beschermfolie

Opmerking: Grotere formaten beschikbaar op aanvraag vanwege verhoogde verzendkosten

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Snede
 • Vraag een monster aan

Vraag maximaal drie gratis monsters aan.

Afmetingen van de monsters ca. 200mm x 100mm

Code für Sicherheitsabfrage
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

HPL platen in antraciet (RAL 7016) op maat tegen bestprijzen

ETB-goedkeuring ✓ weerbestendig ✓ waterbestendig ✓ moeilijk ontvlambaar ✓

Onze HPL platen in antraciet zijn verkrijgbaar in 8mm dikte. De decorplaten hebben een krasbestendig, porievrij oppervlak in antraciet aan beide zijden, zodat onze platen ook ideaal zijn als balkonscherm of scheidingswand en voldoen aan de ETB-richtlijn "Componenten die beschermen tegen vallen". Onze HPL-platen, die wij op uw gewenste grootte leveren tot een formaat van 1840mm x 1000mm, gesneden tot op de millimeter, worden onder zeer hoge druk gemaakt van verschillende lagen karton gedrenkt in hars in de kern en decorpapier gedrenkt in melaminehars voor de oppervlakken, tot een compact, homogene plaat geperst.

Onze weerbestendige HPL platen zijn UV-bestendig en ongevoelig voor weersinvloeden. De harde oppervlakken kunnen gemakkelijk worden gereinigd. Om de donkergrijze decoroppervlakken te beschermen tegen krassen en schade die kunnen optreden tijdens de verwerking, zijn onze HPL platen op en zijd voorzien van een gemakkelijk verwijderbare beschermfolie.

Eigenschappen van onze HPL platen in antraciet

Platen uit zogenaamde hoogdruk-laminaat (High Pressure Laminate), waaraan de HPL platen hun naam te danken hebben, zijn geschikt voor permanent buitengebruik.

HPL platen zijn zeer weersbestendig en trotseren daarom alle weersomstandigheden. De platen zijn bestand tegen ongunstige omgevingsinvloeden (bijv. Zure regen) en ongevoelig voor vorst en hitte. Het temperatuurbereik van de donkergrijze verkledingplaten varieert van -30°C tot + 80°C. De oppervlakken van onze HPL platen in antraciet zijn lichtecht en UV-bestendig en vervagen daarom niet, zelfs niet wanneer ze buitenshuis worden gebruikt, zelfs niet in fel zonlicht.

Balkonranden gemaakt van gekleurde HPL platen in antraciet zijn erg populair. Niet in de laatste plaats vanwege het dubbelzijdige decoroppervlak van onze platen. Er moet echter worden opgemerkt dat balkonbekleding goedkeuring vereist in overeenstemming met de ETB-richtlijnen. Zodat onze HPL platen zonder aarzeling kunnen worden gebruikt als balkonbekleding of privacyscherm, hebben ze de nodige ETB-goedkeuring in diktes van 8mm.

In tegenstelling tot conventionele HPL compacte panelen is onze HPL in antraciet vlamvertragend in overeenstemming met de Europese norm DIN EN 13501 B-s2,d0. Zo kunnen de platen ook worden gebruikt in publiek toegankelijke bouwprojecten als gevelbekleding, balkonbekleding of voor interieurinrichting.

Onze antracietgrijze HPL platen worden gekenmerkt door een hoge mechanische sterkte en zijn uiterst robuust, stijf en slagvast. De oppervlakken van onze HPL platen zijn bestand tegen oplosmiddelen en krassen en kunnen dankzij de niet poreuze oppervlakken zeer eenvoudig worden gereinigd. Voor eenvoudige vervuiling volstaat het om de oppervlakken met schoon water en schone, zachte doekjes te reinigen. In de meeste gevallen kan zwaarder, hardnekkig vuil (bijv. Graffiti) moeiteloos worden verwijderd met organische oplosmiddelen (aceton, spiritus, benzine of isopropylalcohol).

ATTENTIE: Gebruik geen schuurmiddelen, schuursponsjes of polijstmiddelen om de oppervlakken schoon te maken, omdat deze anders kunnen worden beschadigd.

Goedkeuringen en normen van de HPL platen in antracietgrijs (RAL 7016)

 • Moeilijk ontvlambaar volgens DIN EN 13501-1 B-s2,d0 (verglijkbaar met DIN 4102 B1)
 • Balkongoedkeuring volgens ETB-richtlijn "Componenten, die tegen vallen beschermd"
 • Onze HPL platen voldoen aan de norm VOS-emissie class A+
 • FSC-gecertificeerd (ecologisch duurzame en maatschappelijk verantwoorde bosbouw)

Onze HPL platen in donker antraciet zijn, net als al onze HPL platen, milieuvriendelijk. De hogedruklaminaatplaten zijn vrij van zware metalen, organische halogenen (fluor, broom, chloor, enz.) en asbest. Ze worden beschouwd als fysiologisch onschadelijk en voldoen aan de eisen van de norm VOS-emissie class A+. Dit betekent dat onze laminaat-platen nooit de maximale niveaus van chemische uitstoot overschrijden. Gebruik binnenshuis, bijvoorbeeld voor de productie van hoogwaardig kantoormeubilair en interieurinrichting of als scheidingswanden, is daarom zonder aarzeling mogelijk.

Het snijden van onze HPL platen in antraciet - snel en zeer goedkoop

Bespaar tijd en geld en bestel uw HPL platen in antraciet direct in de gewenste maat.

Het zagen van HPL platen kost niet alleen tijd, maar ook speciale zaagbladen van hard metaal of met een diamantcoating. Met onze snijconfigurator bieden wij u de mogelijkheid om uw HPL platen in antraciet rechtstreeks in de door u gewenste maten te bestellen. Dit bespaart u tijd, want wij zorgen voor het zagen van een van onze platenzagen met CNC-besturing, tot op de millimeter nauwkeurig voor u. HPL sneden zijn ook aanzienlijk goedkoper dan hele platen.

Toepassingsvoorbeelden voor HPL platen in antraciet

 • Grootschalige gevelbekleding in donker antraciet wordt vaak gerealiseerd met HPL platen
 • Onze HPL platen in antraciet zijn geschikt voor ondoorzichtige scheidingswanden dankzij het decoroppervlak aan beide zijden
 • Balkonbekledingen gemaakt van HPL platen in antraciet zijn visueel aantrekkelijk, gemakkelijk te onderhouden en absoluut weerbestendig
 • Onze slagvaste, stijve HPL platen zijn ideaal voor de constructie van speeltoestellen
 • en nog veel meer

Verwerking van HPL platen in antraciet

Onze antracietgrijze HPL platen aan beide zijden kunnen zonder problemen worden gezaagd of gefreesd. Er moet echter worden opgemerkt dat hogedruklaminaat net zo hard is als hardhout, daarom moet het op dezelfde manier worden behandeld en verwerkt als hardhout. Dit betekent onder andere dat zaagbladen van hardmetaal of diamantzaagbladen moeten worden gebruikt voor het zagen van HPL platen. Bovendien moet de snelheid vrij laag worden gekozen om een hoge gereedschapsvergrendeling tegen te gaan.

Boren uit hardmetaal of HSS-boren moeten ook worden gebruikt voor het boren van gaten. Het is echter raadzaam om de HPL platen op een vlak oppervlak te plaatsen om uitbreken te voorkomen wanneer de boor eruit komt. Met speciale gevelplaatboren met centreerpunt voor HPL platen zijn uitbarstingen niet te verwachten, zodat u gaten kunt boren zonder pad of uit de vrije hand.

Met onze roestvrije HPL-schroeven in antraciet Gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal, bieden wij de juiste oplossing voor het monteren van de HPL platen op een houten structuur. De schroeven zijn precies afgestemd op onze antraciet gevelplaten met een krasbestendige, UV-bestendige toplaag in kleur en glansniveau.

Onze MS Polymeer Parabond 600 in Grijs is een alternatief voor montage door de HPL platen vast te schroeven. Parabond hecht aan bijna alle oppervlakken die veel voorkomen in de bouw. De platen moeten echter voldoende worden bevestigd en totdat de montagelijm volledig is uitgehard, zodat uitglijden of vallen wordt voorkomen.

Schilderen is niet nodig vanwege het zeer weersbestendige oppervlak van onze HPL platen, maar het is in principe mogelijk. Er moeten echter bepaalde punten in acht worden genomen voor het schilderen, zoals geschikte voorbehandeling van het oppervlak en het gebruik van speciale primers en verven.

OPMERKING: Onze HPL platen in antraciet worden aan een zijd met beschermfolie geleverd. Na verwijdering vóór montage of tijdens bewerking en bewerking, zorg ervoor dat u de panelen niet over elkaar schuift of over een rand trekt om krassen op de oppervlakken te voorkomen.

Technische data van onze HPL platen in antraciet

 • Kleur: RAL7016 (antraciet)
 • Dikte: 6mm en 8mm
 • Fysieke dichtheid: 1,35 g/cm³
 • Elasticiteitsmodule: min. 9000 MPa volgens EN ISO 178
 • Buigsterkte: min. 80 MPa volgens EN ISO 178
 • Massatoename: max. 5% volgens EN 438-2.15
 • Temperatuurbestendigheid: -30 °C - +80 °C
 • Lengteuitbreiding: max. 0,3 % volgens EN 438-2.17
 • Breedteuitbreiding: max. 0,6 % volgens EN 438-2.17
 • UV-bestendig: Zeer goed
 • Weerbestendigheid: Zeer goed
 • Chemischebestendigheid: Zeer goed

OPMERKING: De volledige informatie over de technische data van onze HPL platen in antraciet vindt u in de technisch datablad.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer40038C
Dikte8mm
Standaardlengte3050
Standaardbreedte1300
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
KunststofHochdruck-Laminat
MateriaalHPL
UV-bestendigheidUV-bestendig
KleurGrijs
KleurnauwkeurigheidProductie volgens RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeRAL7016
KleurnaamAntraciet
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.