STEINEL Profi-Hoek-vlakmondstuk 40x2mm

Het hoekmondstuk van STEINEL® met 40 mm breed is ideaal voor oppervlakteverwarming met hoge precisie en perfect voor overlappend lassen van dekzeilen, folies of dakbedekkingsmembranen.

✓ Schuin uitvoering
✓ Schroefbaar Profi-mondstuk
✓ Voor oppervlakteverwarming
✓ Optimale luchtstroomverdeling

Het hoekmondstuk van STEINEL® kan worden gebruikt voor alle heteluchtapparaten met een houder voor schroefbare Profi-mondstukken.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

  • Prijs berekenen
Basisprijs € 35,00 / stuk
€ 35,00 / stuk
0,0900 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 35,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0900 kilo
Beschrijving

Schroefbaar hoekmondstuk 40x2mm voor hetelucht-blazer

Profi-kwaliteit ✓ Schuin ontwerp ✓ voor vlakke verwarming ✓

Vlakmondstukken, zoals de hoek-vlakmondstuk van STEINEL®, zijn geschikt voor verschillende toepassingen. Dankzij de brede uitstroomopening van 40 mm x 2 mm wordt de luchtstroom gelijkmatig over de gehele breedte verdeeld. Dit maakt gerichte, tweedimensionale verwarming mogelijk. De hoek van het vlakke mondstuk is perfect aangepast aan het gebruik met stangblazers, zodat het apparaat uitstekend kan worden gebruikt voor werkzaamheden dicht bij de grond zonder dat het ontwerp van de blazer een beperking vormt.

Als Profi-mondstuk in schroefbare uitvoering overtuigt het vlakke mondstuk door zijn uitstekende kwaliteit, die staat voor een extreem lange levensduur. Dit betekent dat de vlakke hoekmondstuk ook in veeleisende gebieden of bij zeer hoge temperaturen zonder aarzeling permanent kan worden gebruikt en is daarom vooral gericht op de industrie en de handel met hoge eisen aan de materiaalbestendigheid en betrouwbaarheid van een gereedschap.

    Leveringsomvang:
  • 1 x STEINEL® Hoekig vlakmondstuk 40 x 2mm

OPMERKING: Een kruiskopschroevendraaier is nodig om het platte mondstuk te bevestigen. Deze wordt echter niet meegeleverd.

Toepassingsvoorbeeld voor hoekig vlakmondstuk met een breedte van 40mm

Vlakke mondstukken zijn ideaal voor het lassen van kunststofdekzeilen en folies. De schuine vorm van het STEINEL® platte mondstuk maakt ergonomisch werken mogelijk, dat bijzonder praktisch blijkt te zijn, vooral bij het lassen dicht bij de vloer met een staafblazer. De opening van het vlakke mondstuk is 40x2mm en is daardoor qua breedte en hoogte perfect voor het overlaplassen van dakbanen om platte daken of garages veilig af te dichten. Zelfs het lassen van robuuste vijverfolies kan het beste worden uitgevoerd met een vlak mondstuk, omdat ook hier de waterdichtheid de belangrijkste factor is. Door de brede, gelijkmatige luchtstroom kan de folie zeer goed worden verwarmd zonder de folie te ver op te tillen, dankzij de lage hoogte van een plat mondstuk. Dit maakt het veel gemakkelijker om de overlappende folies met een drukrol aan te drukken, omdat er geen helpende hand nodig is om de bovenste folie omhoog te houden. Het voorkomt ook dat de folies te veel afkoelen voordat ze stevig vastzitten aan de drukrol. Ook het lassen van robuuste PVC-zeilen wordt vaak met een vlak mondstuk uitgevoerd. Of het nu gaat om het maken van grote dekzeilen voor vrachtwagencarrosserieën en aanhangwagens, grote evenementententen of zelfs vaste kampeertenten voor caravans en stacaravans.

Het verwijderen van oude lak of verf is vaak een zeer arbeidsintensief en een langdurige procedure. Met een heteluchtapparaat kunnen bijna alle olieachtige of oplosmiddelhoudende verven en vernissen in een mum van tijd van oppervlakken worden verwijderd. Afhankelijk van de ondergrond zijn hiervoor zeer hoge temperaturen van ca. 500°C - 630°C nodig. Dit werk kan veel gemakkelijker worden gemaakt met een schuin aflopend, plat mondstuk, omdat het een uitstekende controle biedt over het te verwarmen oppervlak en met 40 mm, de perfecte breedte is om de losgemaakte verfresten volledig te verwijderen met een spatel. In plaats van het verwijderen van verf kan het drogen van vers aangebrachte verf en lak aanzienlijk worden versneld door gebruik te maken van hete lucht. Ook erg populair in de schildersbranche is het drogen van pas gevulde gipsplaat in de bouw om nog een fijnere plamuur laag aan te brengen of om de shildersvlies op de gladde oppervlakken aan te kunnen brengen. Hierdoor zijn bijvoorbeeld reparatiewerkzaamheden of kleine renovaties mogelijk zonder lange droogtijden.

Door de brede luchtstroom kunnen kunststofplaten ook zeer goed vervormd worden door inwerking van warmte. Zo kunnen bijvoorbeeld plinten of bekledingen van kunststof worden geproduceerd rond radii en hoekbochten of krommingen. Het buigen van kunststofplaten is ook mogelijk door verwarming. De situatie is vergelijkbaar met de vervorming van kunststof buizen of massieve staven, die gemakkelijk vervormbaar zijn bij de juiste verwarmingstemperatuur en duur. Thermovormen houdt in dat thermoplasten na afkoeling permanent hun vorm behouden. Het aanbrengen van randstrips op keukenwerkbladen of in meubelbouw om de snijranden visueel te verbeteren, is ook veel gemakkelijker te implementeren met een breed mondstuk.

  • Het platte mondstuk van STEINEL® is dankzij het schuine ontwerp perfect voor laplassen
  • Het hoekig vlakmondstuk heeft de ideale breedte voor het verwijderen van verf en lak met een spatel
  • Het lassen van dekzeilen voor vrachtwagenopleggers en aanhangers is zeer eenvoudig uit te voeren met een gekanteld vlak mondstuk
  • Een plat mondstuk wordt vaak gebruikt bij het lassen van dakbedekkingsmembranen voor het afdichten van daken en funderingen
  • Platte mondstukken maken het gemakkelijker om vijverfolie en zeildoeken te lassen dankzij hun platte ontwerp
  • En veel meer

Het hoekig platmondstuk van STEINEL® in schroefbare uitvoering, geschikt voor de meest uiteenlopende heteluchtapparaten met houder voor schroefbare Profi-mondstukken en niet beperkt tot gebruik met STEINEL® heteluchtblazers.

ATTENTIE: Het vlak hoekmondstuk STEINEL® is niet compatibel met het heteluchtblazer HG 2120 E, aangezien het niet geschikt is voor niet schroefbare Profi-mondstukken.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerST-PDWFD-40
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4007841092016
Gewicht0.0900
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.