Afstandhouder & klemhouder van roestvrij staal online kopen

Naar optisch aantrekkelijke muurmontage van afbeeldingen en aanwijzingen, bieden wij hoogwaardige muurhouders en klemhouders van roestvrij staal in massieve constructie in verschillende uitvoeringen.

Uw voordelen bij afstandhouders van S-Polytec
 1. Alle afstandhouders zijn gemaakt in een massieve constructie van hoogwaardig V2A roestvrij staal
 2. Wij bieden afstandhouders in verschillende lengtes, diameters en uitvoeringen
 3. De afstandhouders zijn roestvrij en kunnen daardoor zonder problemen buiten worden gebruikt
 4. Koop alleen het aantal dat u nodig heeft en profiteer van aantrekkelijke staffelprijzen

Afstandhouder van RVS – massief ✓ roestvrij ✓ prijswaardig ✓

Afstandhouder voor de bevestiging van borden, afbeeldingen of muurbekleding

In onze onlineshop hebben wij een talrijk verschillende afstandhouders tegen zeer goedkope prijzen voor bijna elke toepassing. U profiteert op verschillende manieren van ons, omdat we op onnodige minimale bestelhoeveelheden of vaste verpakkingseenheden van 4 stuk of meer afzien, maar ook al onze afstandhouders bieden wij aan tegen zeer aantrekkelijke staffelprijzen.

Afstandhouder in verschillende grootte en uitvoeringen

Muurhouder voor het monteren van reclameborden, afbeeldingen of deurborden zijn verkrijgbaar in talloze maten en uitvoeringen. We hebben bewust gekozen voor een assortiment dat voor elk denkbaar doel de juiste afstandhouder biedt. In onze shop vindt u afstandhouders met verschillende diameters, die vooral een overwegend optisch effect bereiken. Voor kleinere borden bijv. deurborden of deurbelborden, u zult zeker de voorkeur geven aan afstandhouders met een kleinere hoofdmaat. Met grote reclameborden kunt u een aangenamere look creëren met onze robuuste muurhouders met een diameter van 25mm. Daarnaast bieden we ook afstandhouders aan met een gereduceerde kopdikte, waar de dikte slechts 1,7mm is. Dit heeft ook een positief effect op de uitstraling, vooral bij kleinere borden. Bovendien worden de afstandhouders met een plattere kop vastgezet met een stelschroef, waardoor onbedoelde gebruik (diefstal) veel moeilijker wordt.

Ook de randafstand en het klembereik kunnen voor u een relevante factor zijn. Misschien is je muur niet erg egaal, dus het bord dat je wilt heeft wat meer afstand van de muur nodig. Ook hier bieden we u verschillende producten om uit te kiezen. Ook voor montage zonder afstand tot de muur bieden wij hoogwaardige schroefdoppen van RVS aan, zodat ze niet zonder het aansprekende uiterlijk hoeven te doen. Met de schroefdoppen is het klemgebied volledig te verwaarlozen, omdat de plaat direct op het oppervlak wordt gemonteerd. Bij onze afstandhouders moet u er daarentegen altijd voor zorgen dat het klemgebied de gewenste plaatdikte bedekt. Het klemgebied bepaalt de minimale dikte van een plaat zodat deze stevig kan worden vastgehouden en de maximale dikte van deze plaat, zodat de afdekkap nog kan worden ingeschroefd of bevestigd. Als u meerdere platen op elkaar of met afstandhouders wilt monteren, voeg dan alle individuele diktes toe om de totale dikte te bepalen. Deze mag het klembereik niet overschrijden.

Onze afstandhouders zijn allemaal gemaakt van massief RVS. Dit zijn geen dunne RVS hulzen met ingeperste schroefdraad van ijzer, messing of aluminium. Dit heeft niet alleen invloed op de weersbestendigheid, maar vooral ook op het zeer hoge draagvermogen van onze muurhouders.

Voor details over de muurafstand, de diameter, het klembereik of het draagvermogen verwijzen wij u naar de technische gegevens op de desbetreffende productpagina. Op dit gebied hebben we vele andere belangrijke kengetallen voor u samengevat.

Op verzoek kunnen wij ook andere maten leveren. Andere materialen zoals messing of aluminium, optioneel satijn of gepolijst, zijn ook verkrijgbaar. Schrijf ons een korte e-mail met uw specifieke eisen, met vermelding van de vereiste hoeveelheid en wij zullen uw verzoek zo snel mogelijk behandelen.

Toepassingsvoorbeelden voor afstandhouders

In eerst instantie zijn onze muurafstandhouders bedoeld om platen aan de muur te bevestigen, of het nu gaat om borden of gevelbekleding. Het materiaal van de platen doet er ook niet toe. Met onze muurhouders kunnen zowel glasplaten als transparante kunststof platen op afstand van de muur gemonteerd worden. Alle andere kunststoffen die wij aanbieden in onze onlineshop zijn ook probleemloos te gebruiken. Zelfs borden van metaal (bijv. RVS, aluminium of messing) of van hout kunnen veilig en vooral visueel aantrekkelijk worden geïnstalleerd met onze afstandhouders.

Ook als onze afstandhouders in de meeste gevallen in uw primaire toepassingsgebied worden gebruikt, zijn er geen grenzen aan de creativiteit bij het gebruik van onze stevige afstandhouders. Er kunnen bijvoorbeeld kleine houten tafelbladen in combinatie met afstandshulzen worden gemaakt om de monitor omhoog te brengen en de werkplek ergonomischer te maken. Kleine planken kunnen ook onder het tafelblad worden gemonteerd om te allen tijde een opgeruimde werkplek te garanderen. Wat dacht je van een krijtbord tussen de bedpalen zodat de nakomelingen hun creativiteit kunnen uitleven. De lijst met voorbeelden van hoe onze afstandhouder kunnen worden gebruikt, kan maar doorgaan.

 • Bevestiging van deurbordjes en deurbelborden binnen en buiten
 • Montage van aanwijzingsborden en wegwijzers voor openbare gebouwen of bedrijven
 • Bevestigingen van muurafbeeldingen, borden of whiteboards thuis of op kantoor
 • Instellen van bekleding met ventilatie aan de achterzijde bijv. met HPL-gevelplaten
 • Bevestiging van reclameborden en bedrijfsborden aan muren of palen
 • Veilige montage van glasplaten als tafelblad op een tafelframe
 • Bevestiging van muurspiegel – ook in vochtige ruimtes zoals badkamer of WC
 • Montage van keuken achterwand van glazen boven de kookplaat
 • En veel meer

Hoe worden de afstandhouders gemonteerd?

De montage van onze afstandhouders is zeer eenvoudig en vereist geen speciale kennis of speciaal gereedschap. Afhankelijk van het ontwerp, het oppervlak en de gebruikte schroeven heeft u alleen een boormachine nodig met een geschikte boor, een schroevendraaier en een inbussleutel (voor afstandhouders met stelschroef). De montage van de afstandshulzen, die de afstand tot de muur bepalen, wordt voor al onze afstandhouders op dezelfde manier uitgevoerd. Alleen de bevestiging van de roestvrijstalen kap moet worden onderscheiden. Bij schroefbare afstandhouders worden de kappen vastgezet door ze in de afstandhouder te schroeven. Bij afstandhouders met stiftvergrendeling moet de stifttap eerst worden losgedraaid zodat de dop erin kan worden gestoken. Ten slotte wordt de stelschroef vastgedraaid met een geschikte inbussleutel.

 • Plaats voorzichtig uw bord of object dat u wilt bevestigen met de afstandhouders
 • Breng de posities van de gaten over op de muur of op de onderbouw door ze met een pen te markeren
 • Boor indien nodig gaten met een boor om de pluggen te plaatsen, rekening houdend met de grootte van de schroeven
 • Verwijder de kop uit de afstandshuls van de muurbeugel en steek de schroef van voren door de huls
 • Bevestigt de afstandhulzen met de schroef, zodat deze vast zit en geen speelruimte meer heeft
  Zorg er bij afstandshulzen met stelschroeven voor dat de stelschroeven later bereikt kunnen worden
 • Plaats uw bord of object met de geboorde gaten precies over de afstandhouders
 • Schroef of steek de koppen van de afstandhouders in de afstandstukken zodat de plaat stevig vastzit
 • Opmerking: Bij afstandhouders met stel zekering moeten de stelschroeven worden vastgedraaid
 • Controleer of de plaat goed vastzit door voorzichtig te trekken of te bewegen en pas deze indien nodig aan
 • Om het bord te demonteren, ga in omgekeerde volgorde te werk

Houd er rekening mee dat schroeven en pluggen niet bij de levering zijn inbegrepen. Wij maken u hiervan op de hoogte, want afhankelijk van de aard van het oppervlak heeft u verschillende schroeven of pluggen nodig. In de meeste huishoudens zijn echter schroeven en pluggen verkrijgbaar, dus we willen hier onnodig afval vermijden. Om dezelfde reden leveren we de inbussleutel niet met de afstandhouders met stelschroeven, omdat dit ook in de meeste gereedschapskoffers zit.

Hoeveel afstandhouders zijn er nodig?

Het aantal benodigde afstandhouders is afhankelijk van verschillende factoren, zodat de vraag niet over de hele linie kan worden beantwoord. In de volgende punten kunt u achterhalen met welke factoren rekening moet worden gehouden.

Optiek na montage

Bovenal telt natuurlijk de optiek na montage. Normaal bereiken de borden of muurafbeeldingen nauwelijks de maximale belasting van een enkele afstandhouder, en toch worden ze meestal bevestigd met 4 afstandhouders - een in elke hoek. In het geval van kleine informatieborden - bijvoorbeeld gemaakt van gegraveerd acrylglas voor het markeren van individuele kantoren of parkeerplaatsen - is het niet ongebruikelijk dat twee houders worden gebruikt.

Voorgedefinieerde gaten in het bord

Als u al een bord heeft met gaten voor muurhouders, wordt het benodigde aantal bepaald door het aantal gaten.

Grootte van het muurbord

Een ander aspect om het aantal te bepalen is de grootte van het bord. Naarmate de grootte van een bord groter wordt, neemt niet alleen het gewicht toe. De inherente stijfheid neemt ook af, zodat bij muurbekleding en grote borden wellicht meerdere houders aan elke zijde nodig zijn.

Dikte van het platenmateriaal

De dikte van het bord geeft ook aan hoeveel muurbeugels er nodig zijn. Bij toenemende dikte neemt de eigenstabiliteit van het bord toe. Met onze 3mm dikke alu composietplaten als bekleding of als een groter reclamebord, heb je meer afstandhouders nodig dan wanneer je een bord gebruikt met dezelfde afmetingen van een 10mm dik acrylglasplaat. Hoe stabiel een plaat is, hangt altijd af van het gebruikte materiaal. Massief aluminium of staal zijn aanzienlijk stabieler, zelfs in zeer kleine hoeveelheden, dan een sterkere kunststofplaat gemaakt van b.v. Polystyreen. HPL-panelen en aluminium composietpanelen behoren tot de stevige, stabiele kunststofpanelen die kunnen worden gebruikt als bekledingspanelen of voor borden.

Draagvermogen van de ondergrond

Zelfs als het gewicht in feite een ondergeschikte rol speelt, kan het zijn dat het draagvermogen van de afstandhouders met een hoger aantal moet worden verbeterd. Met name bij montage op minder stevige ondergronden zoals gipsplaat, zacht hout of gasbeton kan de puntbelasting te hoog zijn waardoor het gewicht over meerdere afstandhouders verdeeld kan worden.

OPMERKING: Kies de afstanden tussen de afstandhouders zodat ze niet groter zijn dan een halve meter. In de meeste gevallen is dit voldoende gezien de genoemde factoren.

Reiniging en onderhoud van de afstandhouders

Onze afstandhouders zijn gemaakt van roestvrij staal en vereisen over het algemeen weinig onderhoud, zodat de elegante uitstraling behouden blijft. Afhankelijk van de plaats van gebruik kan regelmatig schoonmaken van de muurhouder nuttig zijn. Gebruik echter alleen een zachte doek om krassen op het fijn geborstelde oppervlak te voorkomen. Verwijder indien mogelijk de afdekkappen en verwijder het bord van de muur. Dit voorkomt dat het label van achteren vuil wordt en de afstandshulzen kunnen veel gemakkelijker worden schoongemaakt. Voor het reinigen van roestvrijstalen oppervlakken kunt u het beste een speciale reinigingsspray gebruiken. Als alternatief is een beetje water met conventioneel wasmiddel voldoende. Vervolgens kunt u de oppervlakken behandelen met een olie zodat ze beschermd zijn tegen verdere vervuiling en omgevingsinvloeden.

Hoe worden afstandhouders verwijderd?

Onze afstandhouders zijn gemaakt van hoogwaardig RVS, dat uitstekend kan worden gerecycled als verder gebruik niet meer gewenst is. Het is daarom raadzaam om ze in het recyclingcentrum te deponeren om geen waardevolle grondstoffen te verspillen. Maar bijna elk metaalverwerkingsbedrijf heeft ook metaalschrootbakken voor latere verkoop aan een recycler en geeft u graag de afstandhouders voor u af.