Afstandhouder staal 15x15mm schroefbaar

Massieve wandafstandhouder van roestvrij staal met schroefbare kop voor de wandmontage van borden en platen, zelfs op moeilijk bereikbare plekken.

✓ Roestvrij staal
✓ Voor binnen een buiten
✓ Eenvoudige montage
✓ 15mm muurafstand
✓ Ronde, massieve uitvoering
✓ Met schroefkop

De afstandhouders zijn geschikt voor het monteren van middelgrote wandborden en afbeeldingen met een totale dikte van 3 mm tot 10 mm.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 4 Items € 3,02/ stuk (Basisprijs € 3,02/ stuk)
 • from 12 Items € 2,82/ stuk (Basisprijs € 2,82/ stuk)
 • from 24 Items € 2,56/ stuk (Basisprijs € 2,56/ stuk)
 • from 48 Items € 2,28/ stuk (Basisprijs € 2,28/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 3,37 / stuk
€ 3,37 / stuk
0,0270 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 3,37 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0270 kilo
Beschrijving

Afstandhouder 15x15mm van RVS met schroefkop

Al vanaf 1 stuk ✓ Eenvoudige montage ✓ Roestvrij staal ✓

De robuuste afstandhouder met een afmeting van 15mm x 15mm van roestvrij staal is een van de meest gebruikte muurbeugels en is perfect voor kleine of middelgrote borden of muurafbeeldingen. Door het hoge draagvermogen van ca. 15kg kunnen ook grotere formaten of materialen met een hoog gewicht eenvoudig worden geïnstalleerd. De kleine muurbeugel dankt dit draagvermogen aan de productie van massief V2A RVS. En dat met een gewicht van slechts 27 gram per houder. RVS heeft ook het doorslaggevende voordeel dat het zonder aarzelen in natte ruimtes of buitenshuis kan worden gebruikt.

Om u maximale flexibiliteit te bieden, schaffen we onnodige verpakkingseenheden af, zodat u altijd het aantal kunt kopen dat u nodig heeft om uw borden te installeren. De schop houdt automatisch rekening met volumekorting.

  Leveringsomvang:
 • 1 x Afstandshuls RVS 15mm x 15mm rond geborsteld
 • 1 x Schroefkop RVS 15mm rond gefacetteerd

Eigenschappen van onze afstandhouder 15x15mm

Afstandhouders met een diameter van 15mm en een muurafstand van 15mm behoren tot de meest populaire maten en zijn even geschikt voor het bevestigen van kleine borden, bijvoorbeeld voor het markeren van kantoorruimte, vluchtroutes of brandblussers, maar ook voor grotere bedrijfsborden op buitengevels. De kleine, optisch subtiele muurhouder dankt dit aan het toch hoge draagvermogen van ca. 15kg. De schroefbare kop wordt direct in de afstandshuls van de muurhouder geschroefd en is daarom ideaal voor bevestigingen op moeilijk bereikbare plaatsen. In het geval dat u liever een afstandhouder gebruikt die moeilijk te stelen is, voeren wij in de onlineshop onze ook Afstandhouder met borgschroeven met 13mm of 15mm diameter.

Al onze afstandhouders in de shop zijn gemaakt van V2A RVS, waarbij zowel de schroefkop als de afstandhouder uit een stuk zijn gemaakt. Het is dus geen afstandhouder met ingeperste messing of aluminium kern. Dit resulteert in een aanzienlijk hoger draagvermogen en heeft ook invloed op een betere bruikbaarheid buitenshuis.

OPMERKING: Voor het vastschroeven van de afdekkappen is geen extra gereedschap nodig, omdat deze eenvoudig in de afstandshuls worden geschroefd.

Technische data van de schroefbare afstandhouder 15x15mm

 • Kleur: RVS
 • Diameter: 15mm
 • Muurafstand: 15mm
 • Kopvorm: Rond
 • Kop dikte: 5mm
 • Totaallengte: ca. 21,0mm
 • Ø Schroefkop: min. 7,0mm - max. 8,0mm
 • Schroefdraad: max. 6,0mm
 • Geperforeerde plaat: min. 10,0mm - max. 12,0mm
 • Klembereik: 3mm - 10mm
 • Draaglast: ca. 15kg
 • Fixatie: Schroefkop
 • Materiaal: RVS V2A
 • Toepassingsgebied: Binnen en buiten
 • UV-bestendig: Zeer goed
 • Corrosiebestendig: Zeer goed
 • Roestbestendig: Zeer goed
 • Zuurbestendig: Zeer goed

Het benodigde klemoppervlak van de afstandhouder bestaat uit de totale dikte van de platen incl. optionele afstandsringen of afdichtringen en mag niet groter zijn dan 10mm.

Montage van de robuuste RVS-afstandhouder

Met onze afstandhouders in de afmeting 15mm x 15mm is het mogelijk om platen en borden in diktes van 3mm tot 10mm te monteren. De maximale belasting van de schroefbare afstandhouder is ongeveer 15kg en is daarom ideaal voor kleine tot middelgrote borden en informatieborden. Afhankelijk van het draagvermogen en de sterkte van het oppervlak of de inherente stabiliteit van het te monteren plaat, is het soms raadzaam om meerdere afstandhouders te gebruiken voor bevestiging dan het daadwerkelijke gewicht vereist.

TIP: De diameter van de afstandhouder is 15mm. Voor een aantrekkelijk uiterlijk raden we een randafstand van 15 - 25mm aan. Dit heeft ook het voordeel dat afbrokkelen bij de boorgaten richting de rand van het bord, wat zou kunnen optreden bij onzorgvuldig aanbrengen, wordt vermeden.

De afstandhouders worden in drie stappen gemonteerd. In de eerste stap worden de gaten in de plaat overgebracht op de muur. Vervolgens worden de afstandstukken van de afstandhouders op de muur geschroefd, zodat ze stevig en veilig worden vastgehouden. In de laatste stap worden de schroefkoppen door de afscherming in de afstandhouders geschroefd. Voor de montage moeten de borden echter eerst met gaten worden geboord. We raden een gatmaat aan met een diameter van 10mm tot maximaal 12mm. Dit zorgt ervoor dat het gat altijd volledig wordt afgedekt door de schroefkop. Zorg er bij het boren van de plaat voor dat deze op een stevig oppervlak staat en volg altijd de montage-instructies voor het gebruikte materiaal met betrekking tot thermische uitzetting of aanbevelingen met betrekking tot de afstanden tussen de bevestigingspunten, die kunnen variëren afhankelijk van de dikte en het gewicht van de plaat.

OPMERKING: Voor het schroeven van de afstandhouders kunnen schroeven met een kopdiameter van maximaal 8,0mm en een schroefdraaddiameter van maximaal 6,0mm worden gebruikt. Voor kleine bordjes met een laag gewicht adviseren wij verzonken schroeven in de maat 5,0 x 60mm. Voor platen met een hoger gewicht adviseren wij het gebruik van schroeven in de afmeting 6.0 x 80mm of langer.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer4260604223441
Gewicht0.0270
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4260604223441
MateriaalRoestvrij staal V2A
Muur afstand15,0mm
Totale lengte21,0mm
Diameter15,0mm
Diameter plaat borenmin. 10,0mm - max. 12mm
Klemgebied3mm - 10mm
KleurnaamRoestvrij staal (geborsteld)
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.