EPDM tape 70mm – 25m rol (zelfklevend)

Onze EPDM afdichttape in 70mm x 0,8mm met zelfklevende achterkant is geschikt voor het afdichten van gebouwen of als vochtbarrière voor houten onderconstructies voor gevelbekleding.

✓ Zelfklevende achterkant
✓ Stof- & waterdicht
✓ Zeer hoge rek
✓ Slag- & scheurbestendig
✓ UV- & weerbestendig

De zelfklevende afdichtingstape wordt op rol geleverd in een lengte van 25m en is eenvoudig op maat te knippen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 2,38 / m
€ 47,60 / stuk
1,7000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs in plaats van € 59,50 € 47,60 Incl. 19% BTW Gewicht: 1,7000 kilo
Beschrijving

EPDM afdichtingstape 70mmx0,8mm als 25m rol

Zelfklevend ✓ Stof- & waterdicht ✓ OZON- & UV-bestendig ✓

Het EPDM afdichttape in de maat 70mm x 0,8mm op rol heeft een rollengte van 25m en is in onze onlineshop tegen lage prijzen verkrijgbaar. Voor een zeer gemakkelijke verwerking van de EPDM afdichtingstape is deze aan de achterzijde voorzien van een zelfklevend oppervlak, dat een zeer goede hechting heeft op nagenoeg alle stofvrije, droge ondergronden. Hierdoor is het gemakkelijk te verlijmen op kunststof (bijv. PVC, ABS, PMMA, PC, etc.), beton, hout, keramiek, tegels en metalen zonder dat hiervoor een lijm of primer nodig is. Om deze reden wordt onze EPDM afdichtingstape enorm populair in de bouwsector om een ​​betrouwbare structurele afdichting te bereiken. De blijvend elastische voegafdichtingstape van milieuvriendelijk EPDM rubber wordt met name gebruikt voor dilatatievoegen, muuraansluitingen, ramen en deuren. Daarnaast wordt de afdichtingsband met een breedte van 70mm zeer vaak gebruikt als vocht barrière tussen gevelplaten en houten onderconstructies om rotvorming door vocht tegen te gaan.

Ons zelfklevend EPDM tape is geschikt voor bescherming en als afdichtingstape onder alle soorten HPL platen en vezelcementplaten. De afdichtingstape is open voor dampdiffusie, waardoor schimmelvorming door opgehoopt vocht wordt tegengegaan.

  Leveringsomvang:
 • 1 x EPDM voegen-afdichtingstape 70mm x 0,8mm zelfklevend 25m rol

OPMERKING: Het afdichtingstape van EPDM rubber kan heel gemakkelijk met een schaar of een stanleymes worden gesneden.

Eigenschappen van zelfklevend EPDM afdichtingstape in 70x0,8mm

Het EPDM afdichtingstape beschermt betrouwbaar tegen vocht, stof en weersinvloeden en wordt gebruikt voor duurzame gebouwafdichting. EPDM rubber kenmerkt zich door zijn zeer goede bestendigheid tegen mechanische, chemische of biologische belastingen. Ons EPDM afdichttape is slagvast en met een rek van meer dan 300% is de afdichtingstape extreem rekbaar en scheurvast. Zelfs bij langdurige blootstelling aan omgevingsinvloeden zoals sterke UV-straling of hoge OZON-blootstelling, blijft de afdichtingstape elastisch en vertoont deze geen scheuren. Zelfs na vele jaren buitengebruik wordt EPDM rubber niet broos. De enorme levensduur van meer dan 50 jaar draagt ​​bij aan aanzienlijk lagere kosten voor gebouwonderhoud door renovatie, omdat zeer lange onderhoudsintervallen mogelijk zijn met onze EPDM afdichtband.

De verwerking van ons EPDM afdichtingstape slaagt zelfs als u niet over grote handvaardigheden beschikt. Dankzij de zelfklevende achterkant is de afdichtingstape in een mum van tijd bevestigd zonder dat er een lijm nodig is. Een gebruikelijke schaar of een snijmes kan worden gebruikt om de afdichtingstape in te korten tot de gewenste lengte. Op dezelfde manier kan de afdichtingstape ook worden doorgesneden om het gemakkelijker te maken voorwerpen met vele vormen af ​​te dichten. Hoewel verwerking niet onder +5°C mag plaatsvinden, kan de afdichtingstape na het aanbrengen permanent worden gebruikt bij temperaturen tussen -40°C en +120°C. De elasticiteit van de afdichting blijft behouden, zelfs bij permanente minus graden of hoge temperaturen, zonder dat dit de levensduur van de afdichtband aantast. Dankzij zijn vorstbestendigheid kan hij worden gebruikt om luchtdichtheid te bereiken in koelhuisinstallaties of koeltransporteurs. Dit kan de energie efficiëntie aanzienlijk verbeteren, omdat vermogensverlies door het ontsnappen van koude lucht of het binnendringen van warme lucht wordt vermeden.

Technische data van het EPDM afdichtingstape met 70mm breedte

 • Materiaal: EPDM rubber
 • Kleur: Zwart
 • Rol-lengte: 25m
 • Rol-breedte: 70mm
 • Materiaal dikte: 0,8mm
 • Rekking: min. 300% volgens EN 12311-2
 • Reksterkte: min. 250 N/50mm volgens EN 12311-2
 • Waterdichtheid: W1 (waterdicht)
 • Temperatuurbestendigheid: -40 °C - +120 °C
 • UV-bestendigheid: Zeer goed
 • OZON-bestendigheid: Zeer goed
 • Weerbestendigheid: Zeer goed
 • Chemische bestendigheid: Zeer goed

OPMERKING: De verwerkingstemperatuur mag niet lager zijn dan +5°C om een ​​optimale hechting van de zelfklevende EPDM voegband te garanderen.

Toepassingen van 70mm EPDM-afdichtingstape

EPDM afdichtingstapes worden in de ambacht gebruikt om gebouwen af ​​te dichten, omdat EPDM waterdicht, stofdicht en luchtdicht is. Bovendien is EPDM-afdichtingstape vrij van verontreinigende stoffen en open voor dampdiffusie, wat de doorlaatbaarheid van de dampspanning garandeert. Dit voorkomt schimmelvorming bij het waterdicht maken. Structurele waterdichting wordt meestal aan de buitenkant bevestigd om te voorkomen dat vocht door weersinvloeden binnendringt. Met onze UV- en zeer weerbestendige afdichtingstape van EPDM rubber kan deze zonder aarzelen buiten worden gebruikt. Zo kunnen bijvoorbeeld ook vochtschermen op houten ondergronden worden gebouwd om te voorkomen dat de gevelconstructie of het schuttingstelsel gaat rotten. Houd er echter rekening mee dat de EPDM afdichttape het beste wordt aangebracht met een uitsteeklengte van ongeveer 5mm om alle contactoppervlakken van het houtoppervlak te beschermen tegen vocht en direct contact met water.

Het EPDM afdichttape in 70mm x 0,8mm is ideaal voor het lucht- en waterdicht afdichten van raamprofielen van PVC, aluminium, hout etc. voor wandaansluiting. Daarnaast is het ook uiterst geschikt voor het afdichten van dilatatievoegen, bouwaansluitvoegen, tochtstrippen of dakafdichting. Het EPDM afdichtingstape wordt gebruikt voor waterdichte verbindingen van kunststofplaten als terrasoverkapping of in wintertuinen, die meestal later worden afgedekt met een optisch profiel. De muuraansluiting van een overkapping of carport kan ook worden afgedicht met EPDM afdichttingstape om te voorkomen dat er regenwater tussen het dak en het metselwerk komt. De breedte van 70mm is ook geschikt voor het afdekken van bredere voegen, mits aan beide zijden voldoende hechting van de zelfklevende afdichtingstape gegarandeerd is. De breedte van het af te dichten gebied kan worden vergroot door overlapping. Als alternatief bieden we ook EPDM voegafdichtingstape met een breedte van 110mm tegen betaalbare prijzen in onze online winkel.

  Toepassingsvoorbeelden:
 • Onze 70mm EPDM afdichtingstape kan worden gebruikt als vocht barrière op alle houten onderconstructies
 • EPDM afdichtingstape is zeer geschikt voor muuraansluit afdichtingen van raamprofielen en deuren
 • Voor het lucht- en waterdicht maken van dilatatievoegen wordt een blijvend elastische afdichtingstape gebruikt
 • EPDM afdichtingstape is ideaal voor het afdichten van wintertuinen, terrasoverkappingen en balkons
 • en veel meer

Om de EPDM afdichtingstape aan te brengen, moeten de oppervlakken vooraf gereinigd worden vrijgemaakt worden van stof, vuil en vet. Bovendien moeten de oppervlakken droog zijn en geen hoog restvochtgehalte hebben om een ​​blijvende en veilige grip van de afdichting te garanderen.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerSP-EPDM-070S
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4260604223847
Gewicht1.7000
Standaardlengte25000 mm
Standaardbreedte70 mm
Dikte0,8 mm
KunststofEPDM
UV-bestendigheidUV-bestendig
KleurZwart
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.