Gevelschroef lime green (A37.0.8) zijdeglans

HPL-schroeven 5,5x35mm in A4 roestvrij staal met duurzame koplak in Lime Green, die precies past bij de Trespa® Meteon® panelen in Lime Green (A37.0.8) met gesatineerde afwerking.

✓ Roestvrij staal
✓ Geschikt voor houten latten
✓ Conform DIN EN 14592
✓ Zijdeglans lakafwerking
✓ UV & weerbestendig
✓ 12mm hoofddiameter

De gevelschroeven zijn geschikt voor de bevestiging van panelen op houten onderconstructies.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 5 Items € 0,89/ stuk (Basisprijs € 0,89/ stuk)
 • from 10 Items € 0,77/ stuk (Basisprijs € 0,77/ stuk)
 • from 20 Items € 0,60/ stuk (Basisprijs € 0,60/ stuk)
 • from 50 Items € 0,48/ stuk (Basisprijs € 0,48/ stuk)
 • from 100 Items € 0,42/ stuk (Basisprijs € 0,42/ stuk)
 • from 250 Items € 0,36/ stuk (Basisprijs € 0,36/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 1,19 / stuk
€ 1,19 / stuk
0,0040 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 1,19 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0040 kilo
Beschrijving

Gevelschroef voor Trespa® Meteon® Lime Green (A37.0.8)

Ook afzonderlijk verkrijgbaar ✓ Afgewerkt met zijdeglanslak ✓ A4-staal (roestvrij staal)✓

Onze lichtgroene gevelschroeven in de maat 5,5x35mm met een kopdiameter van 12mm zijn gemaakt van A4 roestvrij staal, dat zich kenmerkt door een uitstekende corrosiebestendigheid. De platte schroefkop is in kleur en glans speciaal afgestemd op de eenkleurige Trespa® Meteon® gevelplaten in Lime Green (A37.0.8) met een gesatineerd oppervlak. Voor maximale kleurechtheid is de krasbestendige toplaag UV- en weerbestendig.

Wij verkopen de lichtgroene gevelschroeven in elke hoeveelheid - Vrij van hinderlijke verpakkingseenheden.

Trespa® Meteon® FR-platen van hogedruklaminaat zijn goedgekeurd volgens de algemene bouwgoedkeuring voor de montage van verticale gevelbekleding op houten steunlatten. Voorwaarde is dat de gebruikte schroeven zijn vervaardigd volgens DIN EN 14592. Met onze gevelschroeven in Lime Green wordt aan deze voorwaarden voldaan.

OPMERKING: Voor de verwerking van de schroeven is een schroevendraaier of inbusbout maat ISR20 (Torx TX20) nodig.

Eigenschappen van onze HPL-schroeven in lichtgroen

Onze HPL-schroeven voor gevelpanelen zijn gemaakt van roestvrij staal A4, dat een uitstekende corrosiebestendigheid heeft. De ronde, platte schroefkop met een diameter van 12 mm is niet alleen verplicht voor gevelsystemen, maar zorgt er ook voor dat de gaten voor schuifpuntbevestigingen altijd volledig worden afgedekt. Deze moeten bij gevelsystemen op houten onderconstructies een diameter van 8 mm hebben. De moderne inbusaandrijving, die meestal TORX-aandrijving wordt genoemd, vergemakkelijkt het schroeven zonder dat de bit uit de schroef glijdt of ronddraait. De deeldraad met een draaddiameter van 5,5 mm en een totale lengte van 35 mm heeft een schroefdraadvrije zone van 10 mm op de schroefdraadschacht, zodat panelen tot een dikte van 8 mm kunnen worden vastgeschroefd.

Al onze gevelschroeven hebben een krasvaste kopcoating met een zeer goede UV- en weersbestendigheid. Dit zijn belangrijke eigenschappen omdat gevelbekleding immers in de meeste gevallen aan de buitenmuur wordt bevestigd. Het lichtgroen van de gelakte schroefkoppen, komt exact overeen met de oppervlakken in Lime Green met de fabrikantcode A37.0.8 van de Trespa® Meteon® UNI COLOURS panelen met gesatineerd oppervlak. Dit zorgt voor een visueel onopvallende bevestiging van de panelen.

Technische gegevens van de gevelschroef voor HPL-panelen

 • Kleur: Lichtgroen (Lime Green, A37.0.8)
 • Glansniveau: Zijdeglans (satijnen afwerking)
 • Diameters: 5,5x35mm
 • Diameter van de kop: 12mm
 • Materiaal: Roestvrij staal A4
 • Vorm van het hoofd: Rond, plat
 • Aandrijving: Torx 20 (T20, ISR20)
 • UV-bestendigheid: Uitstekend
 • Corrosiebestendigheid: Uitstekend
 • Zuurbestendigheid: Uitstekend
 • Roestbestendigheid: Uitstekend

Montage van HPL-panelen met onze gevelschroeven

De gevelschroeven met koplak in lichtgroen zijn goedgekeurd als bevestigingen van verticale gevelsystemen in combinatie met de Trespa® Meteon® platen in Lime Green. Voorwaarde is dat de onderconstructie bestaat uit houten steunlatten met een minimale dikte van 30 mm. Ook de houtsoort en de kwaliteit van het hout moeten voldoen aan de voorschriften van de algemene typegoedkeuring voor de panelen. Daarin wordt ook geregeld hoe de montage moet worden uitgevoerd. In het geval van gevelbekleding in de buitenlucht moet bijvoorbeeld een spanningsvrije montage met vaste punten en schuifpunten in acht worden genomen om uitzetting van de panelen door warmte tegen te gaan. Dit betreft ook de specificaties voor de diameter van de boorgaten, die voor schuifpunten met een boor van 8 mm moeten worden gemaakt. Voor het vaste punt is een boor van 6 mm of het gebruik van een vastpuntmof vereist. In de houten onderconstructie mag niet worden geboord. Let er bovendien bij het indraaien van de schroeven op dat deze niet te strak worden aangedraaid. De schroefverbinding is voldoende zodra de platte schroefkop op het paneel rust.

Hoeveel schroeven nodig zijn voor het bouwproject hangt af van verschillende factoren. In principe mag bij Trespa® Meteon® platen van 8 mm dikte een afstand van 700 mm tussen de afzonderlijke schroefverbindingen niet worden overschreden. Als de plaatdikte wordt teruggebracht tot 6 mm, wordt de maximale afstand ook kleiner. In dit geval is het 600mm. Als bovendien rekening moet worden gehouden met trekbelasting, bijvoorbeeld bij gevelpanelen die door wind worden belast, moeten de afstanden worden verkleind. Hetzelfde geldt voor de plafondinstallatie van HPL panelen. De randafstand van de bevestigingen mag niet kleiner zijn dan 20 mm. De maximale afstand tussen de schroeven en de rand van het paneel is afhankelijk van het gebruikte paneel. Hierbij geldt een maximale waarde van tienmaal de paneeldikte. Voor een 8 mm dik HPL paneel betekent dit dat de randbevestiging maximaal 80 mm van de buitenrand van het paneel mag zitten.

De kleur intensieve HPL-platen Trespa® Meteon® in Lime Green hebben een vrolijk en fris effect. Dit maakt de platen ideaal voor winkelinrichting, bijvoorbeeld voor het bekleden van vershoudvitrines en wandachtergronden in de levensmiddelendetailhandel. Het lichtgroen zorgt ook voor een aantrekkelijk kleuraccent in huis en kan worden gebruikt als tafelblad in de woonkamer, keuken of op het terras.

De gevelschroeven zijn geen merkproduct van Trespa en zijn alleen afgestemd op het paneeldecor. Trespa® is een geregistreerd handelsmerk van Trespa International.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer4260604226169
Gewicht0.0040
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4260604226169
MateriaalRoestvrij staal A4
Schroefmaat5,5 x 35mm
SchroevendraaierTorx T20
Vorm schroefkoprond
Ø Schroefkop12mm
SchroefdraadGrove draad
Ø Draad5,5mm
Lengte schroefdraad35mm
Kleurnauwkeurigheidgeen informatie mogelijk
KleurGroen
RAL kleurcodeNiet gespecificeerd
KleurnaamLime Green (A37.0.8)
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.

U bent wellicht ook geinteresseerd in de volgende producten