VHM HPL-Boor

Gevelpanelenboor van volhardmetaal (volhardmetaal) met centreerpunt en speciale boorkopgeometrie voor zuivere boorranden zonder chippen - Ook voor het boren uit de vrije hand van gevelpanelen bijv. HPL-panelen of vezelcementplaten.

✓ Speciaal gestold staal
✓ Met centreerpunt
✓ Geen geschuif
✓ Geen uitbarstingen
✓ Ideaal for HPL-Panelen

De volhardmetalen HPL boren zijn verkrijgbaar in de verschillende diameters Ø 5,1mm, Ø 6,0mm, Ø 8,0mm of Ø 10,0mm.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

HPL boren van volhardmetaal - Diverse diameters

Speciale boorkopgeometrie ✓ Met centreerpunt ✓ Enorme levensduur ✓

Onze volhardmetalen gevelplaatboren zijn gemaakt van volhardmetaal met een extra geharde snijkant. Dit maakt de boren ideaal voor het boren van HPL-panelen, waar conventionele boren door het zeer harde materiaal snel hun grenzen bereiken en aanzienlijk sneller slijten. De speciale boorkopgeometrie met zeer scherpe snijkanten maakt nauwkeurig boren zonder chippen mogelijk, zelfs bij gevoelige materialen en oppervlakken. Dankzij de centreerpunt kan de exacte positionering van de boorgaten probleemloos worden uitgevoerd, zonder vrees voor wegglijden van de boor.

Wij bieden de boren voor HPL panelen aan in verschillende diameters tegen onklopbare prijzen.

De volhardmetalen gevelpaneelboor in Ø 5,1mm is ideaal voor het boren van vaste punten voor geklonken verbindingen. De boor met een nominale diameter van Ø 6,0mm is daarentegen perfect voor vaste puntschroefverbindingen met gevelschroeven of balkonschroeven. De dikkere boren zijn geschikt voor schuifpuntbevestigingen. Voor gevelsystemen die op houten steunlatten worden geschroefd, is een boor Ø 8,0mm nodig. Voor schuifpunten op gevelklinknagels moet een Ø 10,0mm worden gebruikt om door de panelen heen te boren.

Om de boor tijdens het transport niet te beschadigen, wordt de boor geleverd in een robuuste beschermende verpakking met schachtklem. Hierdoor blijft de snijkant van de boor beschermd tegen stoten, bijvoorbeeld bij contact met andere losse boren in de boorkoffer, waardoor de levensduur van de gevelplaatboor effectief wordt verlengd. Bovendien wordt het verwondingsrisico aanzienlijk verminderd door de scherpe, spitse middenpunt. De boorbeschermkap is eenvoudig te openen en maakt een zeer eenvoudige verwijdering van de boor uit de schachtklem in de kap mogelijk.

Omvang van de levering:

 • 1 x S-Polytec volhardmetalen boorplaat in de gekozen maat
 • 1 x Boorbeschermkap met asklem

OPMERKING: De boor moet voor en na gebruik in de transportkoffer worden bewaard, zodat hij tijdens het vervoer niet wordt beschadigd.

Eigenschappen van de VHM-Boor voor gevelpanelen

Onze gevelplaatboren van volhardmetaal met een totale lengte van 80 mm hebben een spiraallengte van 25 mm en zijn daarom ook geschikt voor gevelplaten in hogere diktes. Door de brede groeven en de speciale geometrische opstelling van de spiraal, alsmede de perfect gekozen draaihoek van de spiraal, kunnen de boorspanen effectief worden afgevoerd en wordt tevens overmatige warmteontwikkeling van de boor voorkomen. Dit maakt onze boren ideaal voor langdurig gebruik, zelfs als een groot aantal gaten onmiddellijk na elkaar moet worden geboord zonder vrees voor gloeien.

Voor het perfect boren van gaten hebben de gevelplaatboren een speciale boorkopgeometrie die is aangepast aan de desbetreffende diameter en die voorkomt dat de randen van het boorgat afbrokkelen, vooral op de harde oppervlakken van HPL-panelen. Dit betekent dat zelfs bij het boren uit de vrije hand zonder vaste ondergrond, gaten kunnen worden geboord zonder de decoratieve oppervlakken aan de voor- en achterzijde te beschadigen.

De fijne, zeer scherpe centerpunt van de boor voorkomt dat de boor uitglijdt op de harde oppervlakken die typisch zijn voor gevelpanelen, bijvoorbeeld onze HPL-panelen. Dit garandeert een zeer exacte positionering van de boorgaten, zonder dat vooraf kleine gaatjes moeten worden geboord of de gemarkeerde bevestigingspunten met een centerpons moeten worden ingeslagen of voorgestanst. Bovendien breekt de centerpunt het decoratieve oppervlak, zodat de boorkop nog gemakkelijker door het harde oppervlak kan steken, wat weer van invloed is op de kwaliteit van de boorranden.

Technische gegevens van onze gevelplaatboren

 • Ø Boorgat: overeenkomstig met de selectie
 • Type: Spiraalboor
 • Spiraal lengte: 25mm
 • Totale lengte: 80mm
 • As: Cilindrische as
 • Draairichting: Rechtsom
 • Materiaal: Volhardmetaal (VHM)
 • Centrerende tip: ja
 • Corrosiebestendig: ja

Boren van HPL panelen met onze HPL boor

Om gaten in de bekledingspanelen te boren, moeten deze vooraf worden gemarkeerd. Breng daartoe met een geschikt potlood de posities van de gewenste boorgaten over op de gevelplaat. Voordat u begint te boren, legt u eventueel een bevestigingspunt vast. De overige gaten worden groter geboord en dienen als schuifpuntbevestiging voor een spanningsvrije montage van gevelsystemen. De grotere diameter zorgt ervoor dat de boorgaten in HPL-panelen voldoende speling hebben bij eventuele thermische uitzetting, waardoor buiging van de panelen wordt voorkomen.

To drill, place the centre point exactly on the marked line and drill at a moderate speed without exerting too much pressure on the drill. Also make sure that you hold the screwdriver straight in order to achieve precisely aligned drill holes. It is recommended that you place the boards on a wooden or plastic base so that the drill bit does not come up empty when drilling through them. A cordless screwdriver or drill is suitable for drilling. However, make sure that the operating mode of an impact drill is set to drilling without impact. Otherwise, the facade panel drill can be damaged and, in the worst case, can no longer be used.

Aanbevolen boorafmetingen voor HPL panelen:

 • VHM HPL-Boor Ø 5,1mm Voor gevelklinknagels (vast punt van het paneel, onderconstructie)
 • VHM HPL-Boor Ø 6,0mm voor gevelschroeven (vast punt van het paneel)
 • VHM HPL-Boor Ø 8,0mm Voor gevelschroeven (schuifpunten van het paneel)
 • VHM HPL-Boor Ø 10,0mm Voor gevel klinknagels & schroeven (schuifpunten van het paneel)

Onze gevelplaatboren van volhardmetaal (VHM) worden heel vaak ook HPL-boren genoemd, omdat ze vooral worden gebruikt voor het boren van de harde panelen van hogedruklaminaat. Dit komt door het zeer harde oppervlak, dat met conventionele boren voor metaal of hout snel tot grove schilfers aan de randen van het boorgat of tot afschilfering bij het naar achteren komen van de boor leidt. De speciale boren kunnen echter ook zonder meer worden gebruikt voor bijna alle kunststofplaten en vele andere gevelpanelen. Vooral bij conventionele kunststofplaten, bijv. van ABS, polyethyleen of polypropyleen, profiteert u van exacte boorgaten met zeer precieze, scherpe boorranden waarbij het smelten van de boorspaan vrijwel onmogelijk is als het toerental laag genoeg wordt gekozen. De boor kan echter niet worden gebruikt voor het boren in steen, beton of metalen.

Onze gevelplaatboormachine is perfect geschikt voor het boren van gaten voor de montage van HPL-panelen als gevelbekleding of balkonrand. De bijpassende Gevelschroeven voor onderconstructies van hout bieden wij u ongelakt of met koplak in verschillende kleuren aan. Voor balkonhekken en metalen onderconstructies bieden wij in onze online-shop het volgende aan Balkonschroeven in diverse kleuren en uitvoeringen tegen gunstige staffelprijzen.Gevelklingnagels van aluminium bieden wij ook aan in verschillende kleuren en maten.

LET OP: Bij het boren mag geen druk op de boor worden uitgeoefend om schade aan de boor of het paneeloppervlak te voorkomen. Bovendien moet de klopboorfunctie op klopboormachines worden uitgeschakeld.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerSP-VHM-08025
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MateriaalVolhardmetaal (VHM)
Boor maatNee
Opname SchachtCilindrische schacht
Rotatie richtingRechtsdraaiend
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.