HPL platen zwart (RAL9005)

Weerbestendige, krasbestendige HPL platen voor binnen- en buitenbereik met dubbelzijdig oppervlaktedecor in zwart (RAL9005) in 6mm dikte op maat kopen.

✓ UV- en onweerbestendig
✓ Moeilijk ontvlambaar
✓ ETB-balkontoelating
✓ FSC-gecertificeerd
✓ Eenzijdige beschermendefolie

Opmerking: Grotere formaten beschikbaar op aanvraag vanwege verhoogde verzendkosten

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Snede
 • Vraag een monster aan

Vraag een gratis monster aan.

Afmetingen van de monsters ca. 200mm x 100mm

6mm
Code für Sicherheitsabfrage
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

HPL platen in RAL9005 (gitzwart) in snede

ETB-toelating ✓ UV- en weerbestendigheid ✓ moeilijk ontvlambaar ✓

Onze HPL platen in zwart zijn in snede in een dikte van 6mm tot een grote van 1500mm x 1000mm verkrijgbaar. De zwarte kleur van het oppervlak komt overeen met de kleurtoon RAL 9005 (gitzwart). Door de lagen opbouw uit hars geïmpregneerd karton voor de kern en zwart decoratief papier, die onder zeer hoge druk tegen elkaar worden geperst, creëert een robuuste, ongevoelige plaat optisch aantrekkelijk. Vanwege de hoge stijfheid zijn de weerbestendige HPL platen ideaal als gevelbekleding buitenshuis of binnenshuis als bekleding voor de muur. Dankzij de ETB-toelating kunnen de zwarte hogedrukplaten gemakkelijk worden gebruikt voor de commerciële constructie van balkonbekleding.

Onze zwarte HPL platen zijn UV-bestendig en ongevoelig tegen weerinvloeden zoals vorst en zure regen. De harde oppervlakken zijn niet poreus en kunnen gemakkelijk met weinig moeite worden gereinigd. Om de zwarte decoratieveoppervlakken te beschermen tegen krassen en beschadigingen tijdens de verwerking, zijn onze HPL platen uitgerust met en eenzijdige gemakkelijk verwijderbare beschermende folie.

Eigenschappen van onze HPL platen in zwart

HPL platen worden vooral gekenmerkt door hun zeer goede UV-bestendigheid en de uitstekende weerbestendigheid. HPL kan buitenshuis worden gebruikt, zelfs in de meest ongunstige weersomstandigheden en continue UV-straling. Vanwege de zeer kleine toename van de massa van 5% is HPL niet alleen waterbestendig, maar ook ondanks sterke, snelle temperatuurschommelingen. Het temperatuurbereik van de platen, die voornamelijk worden gebruikt als gevelbekleding op de buitenmuren van gebouwen, varieert van -30°C tot +80°C. Dit maakt de zwarte HPL absoluut bestand tegen vorst en hoge buitentemperaturen.

Onze zwarte HPL platen zijn moeilijk ontvlambaar volgens de Europese norm DIN EN 13501-1 B-s2,d0 (verglijkbaar met de duitse norm DIN 4102 B1). Dit is ook een positief aspect, omdat de moeilijk ontvlambare niet van toepassing is bij HPL platen, die meestal worden geclassificeerd als normaal ontvlambaar.

Toelatingen en normen van de HPL platen in gitzwart (RAL 9005)

 • Moeilijk ontvlambaar volgens DIN EN 13501-1 B-s2,d0 (verglijkbaar met DIN 4102 B1)
 • Balkongoedkeuring volgens ETB-richtlijn "Componenten, die tegen vallen beschermd"
 • Onze HPL platen voldoen aan de norm VOS-emissie class A+
 • FSC-gecertificeerd (ecologisch duurzame en maatschappelijk verantwoorde bosbouw)

HPL is een milieuvriendelijk materiaal dat zeer goed kan worden gebruikt omdat het alleen uit papier en hars bestaat. Bovendien is HPL vrij van gevaarlijke stoffen zoals zware metalen, organische halogenen (fluor, broom, chloor, enz.) of asbest en voldoet het gemakkelijk aan de strenge eisen van de norm van de VOS-emissie en wordt mit a+ geclassificeerd. Dit betekent dat onze zwarte HPL platen strikt voldoen aan de strikte tolerantiewaarden met betrekking tot chemische emissies. Gebruik binnenshuis, bijvoorbeeld voor de productie van hoogwaardig kantoormeubilair en interieurinrichting of als scheidingswanden, is daarom zonder beperkingen mogelijk. Bovendien worden onze HPL platen fysiologisch onschadelijk geacht in overeenstemming met BfR.

ATTENTIE: Gebruik geen schuurmiddelen, schuursponsjes of polijstmiddelen om HPL gevelplaten schoon te maken, omdat dit de zwarte oppervlakken kan krassen of beschadigen.

Het snijden van onze zwarte HPL platen - precies, goedkoop, snel

Spaar tijd geld en koop uw HPL sneden direct in de benodigde maat.

Voor het zagen van HPL platen heeft u een krachtige zaag met instelbare snelheid en een gehard zaagblad nodig. Bovendien moet het uitsteeksel van het zaagblad instelbaar zijn om een hoog uitsteeksel van het zaagblad te bereiken. Dit voorkomt afbrokkeling van het decoratieveoppervlak aan de onderkant, maar is moeilijk te vermijden aan de bovenkant.

Bij onze moderne platenzagen voor horizontaal zagen wordt een speciaal programma gebruikt voor het zagen van de HPL platen, waarin we in twee passages zagen. Hiervoor worden twee afzonderlijke zaagbladen van verschillende grootte en met speciale tanden gebruikt. Bij de eerste doorgang wordt het oppervlak aan de onderkant gezaagd om een vlekkeloze snijrand van onderaf te bereiken. In de onmiddellijk volgende zaagsnede wordt de plaat doorgezaagd met een tweede, groter zaagblad en een hoog zaagbladuitsteeksel. Hierdoor kunnen HPL sneden met een onberispelijke snijrand worden gerealiseerd met een zeer lage zaagtolerantie van maximaal +/-1mm.

In onze onlineshop kunt u onze zwarte HPL decoratieveplaten tot een grote van 1500mm x 1000mm in een millimeterprecieze snede goedkoop online bestellen. Vanwege de beperkingen voor standaardverzending op pallets zijn grotere formaten niet mogelijk via de online shop. Als u grotere snedes van de HPL platen in zwart nodig hebt, is dit op aanvraag mogelijk tot een formaat van 3050mm x 1300mm. Hier kunnen echter hogere verzendkosten en langere levertijden worden verwacht. Stuur ons eenvoudig uw aanvraag per e-mail met vermelding van de gewenste afmetingen, dikte en de benodigde hoeveelheden. We zullen de aanvraag onmiddellijk verwerken en u zo snel mogelijk uw persoonlijke aanbieding inclusief verzendkosten toesturen.

Toepassingsvoorbeelden voor onze zwarte HPL platen

 • Onze HPL platen in diepzwart worden als moeilijk ontvlambaar beschouwd en kunnen daarom in openbare gebouwen worden gebruikt
 • De zwarte HPL platen hebben een balkontoelating (ETB- valbeveiliging) en is als balkonbekleding geschikt
 • HPL is zeerweersbestendig en kan zonder aarzeling worden gebruikt als bekledingsplaten voor het binnen- en buitenbereik
 • Dankzij strikte naleving van de emissiewaarden is zwarte HPL geschikt voor binneninrichting en in de meubelbouw
 • en nog veel meer

Verwerking van de HPL platen in zwart

HPL kan worden gezaagd, gefreesd en geboord. Hiervoor moeten echter speciaal geharde zaagbladen of freeskoppen worden gebruikt, omdat HPL platen qua verwerking vergelijkbaar zijn met hardhout. Conventionele houtzaagbladen en frezen zijn slechts in beperkte mate geschikt en slijten extreem snel bij het zagen van de gevelplaten. Zelfs met geharde zaagbladen moet aandacht worden besteed aan een lage snelheid, omdat de hitte die tijdens het zagen wordt gegenereerd, ervoor kan zorgen dat de zaagbladen snel gloeien, waardoor ze bot en onbruikbaar worden.

Om de HPL platen door schroeven te monteren, moeten vooraf gaten worden geboord. HPL is een zeer hard materiaal, dus de snelheid moet tijdens het boren erg laag worden gehouden en idealiter moet een gevelplaatboor van volhardmetaal worden gebruikt. Deze hebben meestal een centreerpunt en vanwege de speciale geometrie van de boor is er geen risico op splintering of afbrokkeling van het zwarte decoratieveoppervlak wanneer de boor wordt doorboord, zelfs bij vrij boren. Boren kan ook worden gedaan met een conventionele HSS-boor. Om dit te doen, moet de plaat plat op een solide oppervlak liggen om het risico op uitbreken te verminderen wanneer de boor eruit komt.

TIP: Op aanvraag kunnen wij het boren van de bevestigingsgaten met Op verzoek kunnen wij bevestigingsgaten voor u boren met onze portaalfreesmachines. Met onze freesservice is ook elke vorm- of randbewerking (bijv. Afschuinen) mogelijk. U kunst ons gewoon bellen. Wij adviseren u graag uitgebreid.

Voor de montage op een onderconstructie uit hout, bieden wij op kleur afgestemde HPL-schroeven in diepzwart uit roestvrij staal tegen bijzonder goedkope staffelprijzen aan. De zwarte verf op de schroefkop is precies in kleur en glans aangepast aan onze diepzwarte HPL gevelplaten. De HPL schroeven zijn krasbestendig en UV-bestendig, waardoor ze ideaal zijn voor hoogwaardige gevelbekleding gemaakt van onze HPL platen.

Naast schroeven is lijmen een andere optie voor onopvallende montage als wandbekleding. De montagelijm moet echter vanaf het begin een hoog hechtingsniveau hebben, omdat HPL relatief zwaar is in vergelijking met andere kunststofplaten. Met onze MS Polymeer Parabond 600 in zwart kunnen HPL platen bijna aan alle vaste ondergronden gelijmd worden die in de bouwsector voorkomen. Totdat de montagelijm is uitgehard, moeten de platen voldoende worden gefixeerd om te voorkomen dat ze wegglijden of eraf vallen.

OPMERKING: De zwarte gevelplaten uit HPL met ETB-toelating in RAL 9005 zijn eenzijdig voorzien van een beschermende folie. Die voor de montage of na de bewerking verwijderd moet worden.

Technische data van onze HPL platen in diepzwart

 • Kleur: RAL9005 (gitzwart)
 • Dikte: 6mm
 • Fysieke dichtheid: 1,35 g/cm³
 • Elasticiteitsmodule: min. 9000 MPa volgens EN ISO 178
 • Buigsterkte: min. 80 MPa volgens EN ISO 178
 • Massatoename: max. 5% volgens EN 438-2.15
 • Temperatuurbestendigheid: -30 °C - +80 °C
 • Lengteuitbreiding: max. 0,3 % volgens EN 438-2.17
 • Breedteuitbreiding: max. 0,6 % volgens EN 438-2.17
 • UV-bestendig: Zeer goed
 • Weerbestendigheid: Zeer goed
 • Chemischebestendigheid: Zeer goed

OPMERKING: De volledige technische data van onze HPL platen in zwart vindt u in technisch datablad.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer40025C
Dikte6mm - 8mm
Standaardlengte3050
Standaardbreedte1300
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
KunststofHochdruck-Laminat
MateriaalHPL
UV-bestendigheidUV-bestendig
KleurZwart
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeRAL9005
KleurnaamGitzwart
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.